Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Paninka napisał(a):
Daniela
ale masz sliczna core!!!! wloski to ma nieziemskie, jak aniolek wyglada! 🙂 🙂 pozwala sie czesac czy masz z tym problemy? 🤪 🤪

Dzięki dziewczyny 🙂 Co do włosów to problemu nie mam i nigdy nie miałam 🙂 Daje się czesać i cudować, lubi spinki, gumki i opaski. 😁 😁 😁

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Daniela napisał(a):
Paninka napisał(a):
Daniela
ale masz sliczna core!!!! wloski to ma nieziemskie, jak aniolek wyglada! 🙂 🙂 pozwala sie czesac czy masz z tym problemy? 🤪 🤪

Dzięki dziewczyny 🙂 Co do włosów to problemu nie mam i nigdy nie miałam 🙂 Daje się czesać i cudować, lubi spinki, gumki i opaski. 😁 😁 😁

oj jak ja bym chciała żeby moja Ola też się lubiła czesać 🤔 🙃 czasami do szkoły idzie poczochrana jak kocmołuch ech...jak się sprawdzi że jest teraz dziewczynka to od małego będę przyzwyczajać do spineczek i gumeczek hihi

Ależ cudne macie Dzieciaczki 🙂
Aż się buzia śmieje...dzieci to jest prawdziwy skarb...

Ja do tej serii avatarków jeszcze nie dołączę 😉
Może spotkamy się w kolejnych wątkach to wtedy 🤪

• Mamusia
Foga
ja nienawidze ryb, tylko w takiej postaci jestem w stanie zjesc. robie wywar z kostek rosolowych ziela angielskiego i lisci laurowych. tunczyka kupuje w oleju. odlewam ten olej i podsmazam na nim cebulke.dodaje wszystko do wywaru, potem tunczyk, koncentrat pomidorowy i tak gotuje (im dluzej tym lepsze) zaprawiam maka, doprawiam bazylia i oregano, czasem dodaje czosnku. leje na makaron posypuje startym serem. do tego salata z jakims sosem (np. greckim) pycha. 😜 😜 😜 😜 a najlepsze jest odgrzewane na drugi dzien 😜

My już po spacerku, właśnie Kuba zasnął. Mam chwilę dla siebie i idę brać się za obiadek. Co prawda muszę tylko ziemniaczki obrać i sosik do kotlecików zrobić.

Foga jak myślisz o połączeniu makaronu z tuńczykiem bez przecieru
to ja polecam penne z tuńczykiem.
Podsmażasz na oliwie cebulę pokrojoną w piórka,
dodajesz tuńczyka (ja kupuję zawsze kawałki w sosie własnym),
podsmażasz dosłownie 3 minuty i teraz są dwie wersje:
ja dla siebie do tego dodaję jeszcze mnóstwo oliwek przekrojonych na pół
i to wszystko mieszam z makaronem,
a dla mojego Męża taka wersja jest zbyt 'sucha' także dodaję pół kubeczka śmietany,
gotuję chwilkę, mniej oliwek i makaron 🙂
Bardzo szybkie danie i smaczne 🙂

madalena20
nacierać się możemy amolem 😉
Byle nie pić.

Paninka
tez uwielbiam kiełki ale czytałam, że w ciąży nie powinno się ich jeść 🙂

Paninka niby w internecie widziałam już kilka artykułów, gdzie nawet zalecają kiełki w ciąży,
ale czytałam w jakiejś naukowej książce, że jednak się nie powinno
bo bardzo szybko zagnieżdżają się w nich jakieś bakterie i jakiś jeszcze jeden powód był...nie pamiętam
Jak widzisz Twój organizm jest najmądrzejszy i sam wybrał 🙂

• Mamusia
dziewczyny mam do sprzedania 2 fajne zestawy ubranek w rozmiarze 56 (bardziej dla dziewczynki)
zachęcam do obejrzenia

http://allegro.pl/zestaw-70szt-dla-dziewczynki-wyprawka-od-mamy-i1523300188.html
http://allegro.pl/zestaw-dla-dziewczynki-wyprawka-od-mamy-i1523300331.html

• Mamusia
Witajcie Mamusie 🙂
Ale cudne zdjęcia starszaków nam się pojawiły 🙂

Co do kiełków to można jeść tylko te wyhodowane "własnoręcznie" bo w tych "kupnych" bardzo często występują bardzo groźne bakterie m.in. e.coli

Udanego i słonecznego dnia- ja się pakuję, bo czas już zakończyć beztroski dłuuuugi weekend w Kołobrzegu i wrócić do rzeczywistości 😉
Poznaniu- nadciągamy 😁 😁 😁 😁

Paninka napisał(a):
To dziekuje dziewczyny ze mnie uswiadomilyscie 😁 a wiecie cos na temat fety? tez czytalam ze sie nie powinno jesc ( tak jak brie i tym podobne serki) a tak mi sie marzy slata z warzywkami swiezymi i feta 😜 😜
Co do fety to ja jem i jadłam. I nigdy nie słyszałam, ze fety nie można 😉
Brie, Camembert itp nie można bo to sery pleśniowe i zawierają grzyby, ale feta dlaczego?
Oczywiście nie wolno przesadzać bo feta zawiera dużo soli. Ale moim zdaniem wolno jeść.

• Mamusia
Paninka w ulotkach od ginekologa był artykuł o produktach których nie wolno jeść w ciąży i tam były tego typu serki 😞 😞 wątrubka i coś na co mam straszną ochote jajecznica 😞 było tych produktów troche więcej ale jakoś nie moge sobie teraz przypomnieć ☺️