Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Daniela napisał(a):
mapa napisał(a):
Dziewczynki 🙂
1. marta-lion - Julia
2. Eleeza
3. jolajola81
4. aniolek82 - Oliwia
5. moniq1984
6. _Evelina_
7. moniczek

Chłopcy
🙂
1. aneczkare22 - Filip
2. malstep - Franek
3. madalena20 - Mikołaj
4. karolcia12345i -Wiktor
5. Justyna891

Podopisywałam jeszcze imiona, ale nie wszystkie pamiętam ☺️
Poprawiajcie mnie jak coś nie tak 😁

Mapa super że robisz takie zestawienia. BRAWO 🙂

Heee fajne zestawienie ja wam napisze w piatek choc lekarz ostatnio mowil ze bedzie dziewczynka zobaczymy czy sie sprawdzi i nie zrobi mi prima aprilis 😁 😁 😁

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

mapa napisał(a):
Daniela jak się dziś czujesz? 🙂

W nocy spałam w miarę. Ale ogólnie to dalej paskudnie ta wydzielina mnie dobija, mój nos od tego smarkania też ciekawie nie wygląda 😞

Widzę że na pocz.kwietnia będzie gorący okres na forum 😁 😁 😁 😁 Większość ma wizyty i dowie się kto w środku siedzi 🙃. Teraz już tyle piszemy a co to będzie w kwietniu 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Heya! Wszystkie znaki na ziemi i niebie mówiły mi, że urodzę chłopca. Wywróżyły mi to dwie niezależne wróżki, tak wynikało z wróżby z obrączki, i mam też słodkie zachcianki - a to podobno tez na chłopca. Na wszystkich wcześniejszych usg dzidzi wypinało do nas dupkę i nic nie dało sie zobaczyć, a na ostatniej wizycie lekarz patrzył i patrzył i wypalił, że to raczej dziewczynka będzie. 😁
Chyba te wszystkie wróżby to bujda, a dla mnie to bez różnicy czy będzie synek czy córeczka, byle by tylko zdrowe było! 🙂

dal mnie tez najwazniejsze,żeby było zdrowe.Jaod samego poczzatku miałam takie przeczucie,że bedzie synek. ztych wszystkich wróżb wychodziła dziewczynka 😆

• Mamusia
Witajcie Mamusie 🙂

U nas też piękna słoneczna pogoda, ale chyba się dziś nigdzie nie wypuszczam, bo cały czas jestem przeziębiona i coś się mogę się wykurować 😞
Wyjdę jedynie do lekarza, bo dziś mamy połówkowe 🙂 Strasznie się cieszę, a jednocześnie trochę się obawiam. Trzymajcie za nas kciuki 🙂

Moniczek- gratuluję córeczki, będziesz miała 2 "parki" 🙂 Jedna parka starszaków i jedna maluchów 😁 😁 😁

• Mamusia
Daniela napisał(a):
Widzę że na pocz.kwietnia będzie gorący okres na forum 😁 😁 😁 😁 Większość ma wizyty i dowie się kto w środku siedzi 🙃. Teraz już tyle piszemy a co to będzie w kwietniu 🤪 🤪 🤪

heeee 😁 😁 😁 😁 to prawda goracy okres....

• Mamusia
hej mamuśki
Piekny dzionek za oknem 😁 😁 😁
Widziałam że pisałyscie o krewce z nosa,to chyba na serio w miarę normalne w ciąży,bo mi choć krew ciurkiem nie leci to,przy dmuchaniu noska rano zauważyłam kolor czerwony i to już od dłuższego czasu tak mam.Więc chyba nie mamy co się martwić.
Co do lekkiego dyskomformtu podczas siusiania to też lekko czuję coś w dole brzuszka,i też chyba nie ma się czym martwić skoro tak wiele z nas to odczuwa 🙂
Ruchów nie czuję nadal,ale spokojne dziewczyny jesteśmy tak różne i nasze dzidzie są różne więc nie da się żebyśmy wszystkie czuły idealnie książkowo te ruchy.A z tego co wiem to ksiązkowo to między 20-24tc,więc nie martwię się na zapas 🙂 🙂

• Mamusia
mapa napisał(a):
Dziewczynki 🙂
1. marta-lion - Julia
2. Eleeza
3. jolajola81
4. aniolek82 - Oliwia
5. moniq1984
6. _Evelina_
7. moniczek

Chłopcy
🙂
1. aneczkare22 - Filip
2. malstep - Franek
3. madalena20 - Mikołaj
4. karolcia12345i -Wiktor
5. Justyna891

Podopisywałam jeszcze imiona, ale nie wszystkie pamiętam ☺️
Poprawiajcie mnie jak coś nie tak 😁

przy mnie możecie napisać o ile pani doktor sie nie pomyliła MARYSIA 🙂 (GANDZIA) 😁

• Mamusia
HEJ SIERPNIOWE MAMUSIE!!!

Za mna straszna noc...kurcze spac nie mogę boli mnie prawy bok przy spaniu na lewym i odwrotnie lewy bok gdy śpię na prawym 😞 nie wiem co to może być....

Ja również mam takie uczucie zassania w dole brzucha czasami podczas siusiania ... Dobrze że Wy również w ogole fajnie że siebie mamy 😉

Magda jak swego czasu sprawdzałam nk to Cie nie mogłam znalezc ...fotki zniknęły itp...teraz juz tam nie zaglądam ...

• Mamusia
Wróciłam właśnie od koleżanki ze szpitala i ta nasza służba zdrowia mnie dobija!!! koleżanka jest w 7 miesiącu( wiec przecież dzidziuś może sie urodzić) nie dawno miała wycinany wyrostek i niestety nie goił sie jak powinien i spowodował jeszcze dodatkowo skurcze, trafiła znów do szpitala i pan ordynator widzi podstawy do cesarki ale co tam jeszcze ją trzyma na ketanolu bo bez niego niestety z bólu to naturalnie chyba by urodziła. i tak prosić sie ich musi, bo lekarz powiedział piątek albo pon a czy dwa dni to naprawde tak wielkie znaczenie maja zwłaszcza, że dzicko może być starsze niż jest termin porodu wyznaczony( pierwsze dziecko ur wg terminu i okazało sie, że było 2 tyg przenoszone)i teraz może być podobnie. ja nie wiem jakie szkoły niektórzy lekarze kończą!

DZIEKUJE WAM WSZYSTKIM ZA SŁOWA OTUCHY koleżanka też mi powiedziała, że ona w tej ciąży później niż w pierwszej poczuła gdzieś pod koniec 5 miesiąca 🙂

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
Paninka napisał(a):
moniq1984 moj m. tez chcialby dac na imie dziewczynce maryska 😁 😁 😁 a chlopcu filip ( od tego co z konopii wyskoczyl) 🤪 🤪

Tatusiowie mają ciekawe skojarzenia co do imion pociech 🤪 🤪 🤪

hehe
Witam w ten sloneczny dzien.
Dobre

• Mamusia
Mi sie podobs Lena a moj maz sie uparl na Wiktorie i nie ma dyskusji 🙂 W sumie Wiktoria tez mi sie podoba bardzo. Smiesznie by bylo jakby 14 na polowkowym okazal sie ze to chlopiec 🙂 Dla chlopca nie mamy imienia zadnego za duzo sprzecznosci 🙂

• Mamusia
Paninka napisał(a):
moniq1984 moj m. tez chcialby dac na imie dziewczynce maryska 😁 😁 😁 a chlopcu filip ( od tego co z konopii wyskoczyl) 🤪 🤪

ja jeśli lekarz się pomylił, (a coś ostatnio mam jakieś dziewne przeczucie że mam w brzuszku dziewczynkę,nie wiem dlaczego,wy też tak macie chociaż lekarz powiedział inaczej ) to dam na imię Rozalka 🙂 🙂Strasznie mi się to imię podoba 🙂 🙂

Dzień dobry ale mnie ta wiosna rozleniwila 🥴 ja tez odczuwam taki bol ale to prawdopodobnie wiezadla sie rozciagaja. Ranking płci Super, u mnie możesz dopisać Norbert. Ostatecznie i nieodwołalnie 🙃 Wszyscy mi mówią ze jest troche za "twarde" ale i mi i mezowi sie podoba 😎 tak czytam wasze posty i zaczynam sie przerazac: luteina,glukoza,nospy i inne medykamenty... ja nic nie biore.Moze moj lekarz cos przeoczyl na wizytach? wg kalkulatora wagi u mnie w porzadku.
ps.Śliczne te wasze brzusie 🙂 🙂 moj to taka pileczka