Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Wiecie co dziewczyny ja to juz dostaje fiola w tym domu jak nie telewizja to komputer i tak w kolko zero ruchu tylko tyle ze do sklepu i to nie codziennie. Moj maz to na silownie pojechal 🥴 zawsze z nim jezdzilam na aerobik a tu teraz nie wolno. Wymyslilam ze moze pochodze troche na bierzni, ale na mnie nakrzyczal i tyle pojechalam 😞
Znow ta telewizja mi zostala 😞
Nie wiem jak wy, ale ja to nie mam nawet do kogo pojsc na plotki nie mam tu rodziny, moja rodzina mieszka 150 km stad masakra. 🥴 🤢

jolajola81 napisał(a):
Wiecie co dziewczyny ja to juz dostaje fiola w tym domu jak nie telewizja to komputer i tak w kolko zero ruchu tylko tyle ze do sklepu i to nie codziennie. Moj maz to na silownie pojechal 🥴 zawsze z nim jezdzilam na aerobik a tu teraz nie wolno. Wymyslilam ze moze pochodze troche na bierzni, ale na mnie nakrzyczal i tyle pojechalam 😞
Znow ta telewizja mi zostala 😞
Nie wiem jak wy, ale ja to nie mam nawet do kogo pojsc na plotki nie mam tu rodziny, moja rodzina mieszka 150 km stad masakra. 🥴 🤢

ojj, wiem co czujesz, mam tak samo 😉 obecnie jestem na urlopie, mój M. od rana do wieczora w pracy, niby mam tu na miejscu rodzine mojego M. ale przeciez nie będę im co dziennie tyłka zawracać 😜 a do moich rodziców i siostry niby nie mam daleko, bo tylko 20km, ale oni tez dopiero wieczorem są w domu 🤨 koleżanki pracują do wieczora, i tak cały dzien mi leci na telewizorze i laptopie 😜 plus taki, że zdążyłam się dzisiaj troche pouczyć do egzaminów które mam 25 lutego... 😮

• Mamusia
ja też rodzinkę mam dosyć daleko, ale na szczęście mam w okolicy koleżanki- wszystkie mamy więc siedzą w domu hehe, ale nie mogę ich wiecznie nachodzić 🙂
Ale mam ambitny plan na pokonanie nudy - wybieram się na basen tylko muszę sobie jakiś strój skombinować- w sobotę jadę na zakupy, trzymajcie kciuki żebym coś znalazła.
Kolorowych ciężarówki

• Mamusia
Dzień dobry Brzuszki 😁
Martalion jak wizyta?
Ja się dziś obudziłam z bólem gardła 😠 w pracy połowa ludzi chorych więc od kogos cos podłapałam 🤨 dlatego też za chwilę wędruję do internisty by chuchać na zimne, temperatury póki co nie mam troszkę chrypki i katarek, ale wolę nie ryzykować.
jolajola81 ja rodzinę mam 300 km stąd, a przez skype sa tak męczący że daruje sobie tą przyjemność zbyt często. Chętnie bym się z Tobą spotkała, tylko pracuję, a po pracy to zazwyczaj już siły zupełnie nie mam 🤢

dzień dobry brzuszki 🙂
Marta-lion zawsze pierwsza , a tu cisza...odezwij się bo znów się denerwujemy
Ja rodzinę mam w tej samej okolicy ale za to nie bardzo chęć żeby często odwiedzać...no ale czas mi urozmaica mój smyk - z nim się nudzić nie ma czasu hihi 😜
Zaraz właśnie idziemy na spacerek - dotlenimy się i zrobimy zakupy...
Miłego dnia brzuszki - dzisiaj raczej nie zajrzę bo później wychodzę z domku i nie wiem kiedy wrócę a więc udanego weekendu - buziaki 😘 😘 😘

• Mamusia
Cześć MAMUSIE
miłego dnia, lepszego niż pogoda za oknem 🙂
Mamusie macie to samo co ja, laptop-nudny tv, laptop-nudny tv....
Zastanawiam sie czy jest fitness dla cieżarnych? 🙂 no u Was penie sie jakieś znajdzie ale boje sie, że u mnie w mieście to nie bardzo 😞

• Mamusia
Cześć Kobietki 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Każda z Was ma ten sam problem TV i komp.
Cieszcie się,że możecie na spacery czy do sklepu wychodzić, ja ze względu na zabieg, który miałam muszę non stop leżeć, siedzieć, też nie za bardzo, mogę tylko do WC wstawać 🤨 🤨 🤨 🤨 🤨 🤨

Co do Marty-lion skoro się jeszcze nie odezwała,trzymajmy się wersji,że nic złego się nie stało, podejrzewam,że zatrzymali ją w szpitalu na obserwację na 3 dni i niebawem znów do nas dołączy 😁 😁 😁 😁 😁

Marta trzymamy kciuki 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Wszystkie znudzone netem i tv Mamusie serdecznie pozdrawiam 😜 😜 😜 😜Jak wymyślicie jakiś fajny sposób na codzienność dajcie znać 😁

Jeszcze jedna rzecz jak tam Wasze brzuszki zaokrągliły się nieco????

• Mamusia
Mój brzuszek zaokrąglony 🙂
Właśnie wróciłam od internisty i mam zwolnienie do środy co prawda to przeziębienie, ale że nie za bardzo można co łykać będąc w ciąży lekarka powiedziała mi że nie wie czy leki które dostałam pomogą, ale mam jeść dużo czosnku, to się mąż ucieszy 🤪
Więc się jej pytam jak nie pomoże to mam przyjśc tak, a ona na to żebym poszła do innego lekarza, bo ona nie chce mieć problemów, antybiotów ciężarnym nie przyjmuje 😠 Po prostu uwielbiam takich lekarzy. Więc brzuszki do środy ponudzę się z Wami 🙂

moniq1984 napisał(a):
Zastanawiam sie czy jest fitness dla cieżarnych? 🙂 no u Was penie sie jakieś znajdzie ale boje sie, że u mnie w mieście to nie bardzo 😞

też chciałam zapisać się na fitnes lub aerobik dla ciężarnych, ale u mnie w mieście nie ma nic takiego - niestety 😞

Pati123 napisał(a):
Wszystkie znudzone netem i tv Mamusie serdecznie pozdrawiam 😜 😜 😜 😜Jak wymyślicie jakiś fajny sposób na codzienność dajcie znać 😁

Jeszcze jedna rzecz jak tam Wasze brzuszki zaokrągliły się nieco????

co do brzuszka to tylko czasami mam wrażenie, że się zaokrąglił, ale to chyba przez jelita 😜

dziewczyny, a może zmobilizujemy się i co dziennie mniej więcej o tej samej porze zamiast telewizora i kompa, poświęcimy czas na ćwiczenia? 😎 ja się od wczoraj zbieram i zebrać się nie mogę ☺️
widziałam gdzieś na youtobe ćwiczenia dla ciężarnych...

Witajcie brzuszki !!!!
Jestem. Nic się nie stało. Wczoraj poprostu wróciliśmy od lekarza o 23:20. A Maja jeszcze nie spała. Nie chciała bez nas usnąć 🙂 Wiecie jaki widok. Wracamy do domu po 23:00. Starsza śpi na kanapie w salonie. A mała siedzi z kubkiem herbatki i ogląda baby tv. Były z babcią. Ale za cuda świata nie chciała zasnąć. A teraz dopiero wstaliśmy.
Co do bejbusia. Wszystko dobrze. Pani doktor przebadała mnie i jego na wszystkie strony. Mój dzidziuś ma już 8,68cm. Duży już hhi.... 😁 😁 😁 Serduszko bije. Maluszek się rusza. Wszystko się wyrównało. Według OM wczoraj był 14 tydzień i 5 dzień. A według USG - 14 tydzień i 4 dzień. Więc równiutko 🙂 🙂 🙂 Pani doktor zmieniła mi nospę na inne tabletki. Bóle brzucha były spowodowane przeforsowaniem. Cały dzień w środę byłam z Majką, mąż wrócił późno. I ja cały dzień z dziećmi. Wprawdzie nie noszę Majki (bo to już byłby koniec), ale jednak wiecie mleczko, kupka, klocki itp.
I jeszcze jedno pisałam wam wczoraj, że idę do Pani doktor, która prowadziła moją ciążę z Majką. Teraz wybrałam innego lekarza, bo chciałam właśnie, żeby to był lekarz który pracuje w szpitalu, w którym zamierzam rodzić. I normalnie zdecydowaliśmy z mężem że zmieniam lekarza. Znów będę chodzić do tej Pani doktor. Mimo że nie prowadziła do tej pory mojej ciąży, potraktowała mnie jak królową (zresztą zawsze tak było). Spokojnie wypytała o wszystko, mimo że weszłam do niej po 22:00. Przebadała, zrobiła bardzo długie USG. Nic nie mówiłam, nawet zmierzyła przezierność karkową. A i można to zrobić po 14 tygodniu, oni mają wtedy poprostu inne limity. Chyba po 16 tyg już przestaje być miarodajne. Te limity podawane w internecie są tylko dla bezpieczeństwa. Także decyzja zapadła, zmieniam lekarza. Przecież nie ma znaczenia w którym szpitalu zdecyduję rodzić.

PS. Mam fajne zdjęcie bejbusia. Późnej wkleję.
Dziękuję wam dziewczyny za wsparcie i kciuki. Nawet nie wiecie jak się cieszę.

Jej jakie cuuuuudo 🙂 🙂 🙂
Wzruszające zdjęcie 🙂

No i taka pani doktor-marzenie 🙂
Jaki zamiennik no-spy dostałaś?
Cieszę się, że wszystko jest dobrze 🙂

Diviana
dbaj o siebie 🙂
Ważne, że posiedzisz w domu... a czosnek to najlepszy antybiotyk 😉
Z farmaceutyków tantum verde jest zupełnie bezpieczne i tabletki do ssania isla
kilku niezależnych lekarzy mi je polecało

marta-lion napisał(a):
Ot i mój mały człowiek 😁 😁 😁
[IMG]http://i796.photobucket.com/albums/yy246/animarpa/private/skany-1.jpg[/IMG]

wielki mały człowiek 😁 cudowny 😘

marta-lion napisał(a):

Mapa dostałam Buscopan.

to mój ukochany lek na bóle menstruacyjne 🙂
Rzadko miałam bolesne, ale jeśli już nic innego mi nie pomagało 🙂