Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Diviana napisał(a):
marta- lionto dobrze, że już lepiej, mnie dziś tez co jakiś czas tak boli jakby jajnik, tylko że ja myśle że to może być z przemęczenia, bo codziennie w pracy po 8 godzin siedze przed komputerem. Muszę lekarzowi powiedzieć, bo w nocy kiepsko było naprawdę, ale oczywiście za grosz rozsądku i nospy nie łyknęłam, bo dziecka truś nie będę 🥴
No ja mam nospe zlecona przez lekarza 3 x dziennie i Duphaston. W związku z wcześniejszymi problemami.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
mapa napisał(a):
k8_online super wieści 🤪
I ten spokój Mamusi...bezcenny 🙂

marta-lion dobrze, że przeszło 🙂
Może Twój organizm tak reaguje na wzmożoną aktywność Dzideczka...
ale dla spokoju chyba warto sprawdzić-niepotrzebny stres może być groszy.

Diviana wiem,że łatwo się mówi,
ale czytałam, że nie Brzuszki nie powinny
spędzać więcej czasu przed komputerem niż 4 godziny na dobę.
Ja mam czasem takie dni w pracy, że też muszę ale nie codziennie.
Teraz niby komputery lepsze ale na pewno warto powiedzieć lekarzowi 😉
I może zmiana części obowiązków w pracy...choć czasem się nie da,
nie wiem jak u Ciebie 😉

Tak tak tez tak czytałam, ale u mnie to akurat trudno jest, bo ja praktycznie cały czas przy komputerze, choć jak tylko mogę to staram się odchodzić, ale w sumie przez dzień to może z pół godzinki mi się przerwy uzbiera a 7,5 siedzę przy komputerze 🥴 Porozmawiam z lekarzem jak ona to widzi, mówiła mi że to że siedzę w pracy nie powinno wpływać na ciążę, ale już pod koniec dnia ciężko mi jest i jak tylko wracam do domu to przez godzinę leżę i odpoczywam.

też pracowałam przy komputerze ale robiłam sobie często przerwy a od 18 tygodnia poszłam na zwolnienie,bo moja praca mnie wykańczała 😠
teraz nie mam tego problemu bo jestem na wychowawczym - totalny luz psychiczny 🙂

Moniczek ty zamyślona jesteś 😉 Ale maseczkę już zmyłaś 🙂 🙂 🙂 Dzwoniłam do lekarza, może przyjmie mnie po 17, ale ma dzisiaj full. Zobaczymy... Na razie jest oki.

ja się długo nie nacieszę 🤔 zaraz mąż z pracy,dzieci ze szkoły i trzeba w końcu obiadek zrobić hihi...a jak Bartek wstanie to i do wieczora sajgon w domu 😉

Diviana ja też wracam z pracy wykończona 🤔
I niezależnie czy w danym dniu czas spędzałam przy komputerze,
czy częściej na innej pracy po powrocie do domu myślałam tylko o łóżku.
Na początku spałam codziennie ze 2 godzinki, potem leżałam,
teraz raczej czytam książkę albo słucham muzyki jak mi moja śpiączka przeszła 😉
Chyba nie da się inaczej, ja jeszcze przy pobudce przed 6...

Zazdroszczę Wam Musie na wolnym 🙂

Przyszedł mi dziś ten Dziennik mojej ciąży. Więc jest to nawet dość gruby album w twardej okładce, W środku kartki są na spirali, jak w notatnikach. Kartki są ładne z błyszczącego papieru. Ma kolorowe przekładki, którymi podzielony jest na okresy, przed porodem, I trymestr itp... Na każdy tydzień ciąży jest jedna strona. Są jakieś cytaty i pisze jak wygląda dzidziuś w tym tygodniu. Wprawdzie oni tam sugerują co wpisać, samopoczucie itp... Ale myślę że inwencja zależy od mamy. Jest kilka niepotrzebnych moim zdaniem stron typu: do kogo chcę zadzwonić po porodzie itp. Ale ogólnie jestem zaskoczona pozytywnie. Wklejam kilka zdjęć środka.
[IMG]http://i796.photobucket.com/albums/yy246/animarpa/private/P2100035.jpg[/IMG][IMG]http://i796.photobucket.com/albums/yy246/animarpa/private/P2100037.jpg[/IMG][IMG]http://i796.photobucket.com/albums/yy246/animarpa/private/P2100038.jpg[/IMG]

• Mamusia
Marta-lion a Ty w pierwszej ciąży kiedy poczułaś ruchy dziecka?
Dziewczynki poradźcie proszę coś na zgagę bo się wykończę od rana zjadłam tylko jedną bułkę i wymiękam zgaga nie daje mi spokoju ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️

Pati123 napisał(a):
Marta-lion a Ty w pierwszej ciąży kiedy poczułaś ruchy dziecka?
Dziewczynki poradźcie proszę coś na zgagę bo się wykończę od rana zjadłam tylko jedną bułkę i wymiękam zgaga nie daje mi spokoju ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️
W pierwszej 18 tydzień.

lydziaa84 napisał(a):
wy to się dziś rozkręciłyście z tymi postami 🙂 nadążyć nie można 🙂
Faktycznie ładnie ten dziennik wygląda może trzeba się będzie skusić, żeby bobas miał ładną pamiątkę
Bobas jak bobas. Dla mnie to ostatnia ciąża, więcej dzieci nie planuję 🙂. Zawsze chciałam napisać taki mały pamiętnik z ciąży. Teraz mam szanse. trzeba będzie trochę nadrobić, bo to już 15 tydzień. Ale przy siedzeniu w domu to dużo czasu na to 🙂

już nie pamietam kto zamawiał 😜 ale wysyłąm placek po cygańsku jak obiecałam 🤪 🤪 🤪

Marta-lion dziennik fajny - pamiątka nawet dla samej siebie 😉

Moniczek. O ty jesteś bez serca. Normalnie bym go pożarła 🙂 Umówiłam się z lekarzem, ale przyjmie mnie dopiero po 20. W sumie sama nie wiem czy jechać czy nie. Już niby jest ok. Ale z drugiej strony będę spokojniejsza.