Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Patusia mnie często wieczorami tak brzuszek boli jak na okres i kłucia tez mm delikatne ale u mnie nic zlego się dzieje a że ty miałas takie problemy to sama nie wiem 🥴 🥴 🥴 Ale na pewno nie miej czarnych mysli. Wszystko dobrze się skończy za co mocno trzymamy kciuki 😉 😉 😉 😉

• Mamusia
Pati ja własnie mam takie bóle i kłócia, a czasem też mi brzuszek twardnieje, mi lekarz powiedział że na tym etapie już może tak być i że organizm powoli przygotowuje się do porodu, niektóre bardziej wrażliwe kobiety odczuwają to mocniej. Może być też tak że dzidziuś naciska nam na różne nerwy i to może też dawać uczucie takich bólów, kazał leżeć i odpoczywać ogólnie.

Ja już zmykam, przeczytam jeszcze bajkę na dobranoc moim małym kobietkom i zasypiamy.
No, a na jutrzejszy dzień życzę wszystkim mamusiom przyszłym i obecnym wszystkiego najlepszego

• Mamusia
Dziękuję Daniela 🙂 Już nie mogę się doczekać tych zakupów, bo przez tyle lat było tylko niebieskie i niebieskie 😁 Jutro zaczynam 🙂
Z brzuszkiem też mam nieciekawie, tak jak już pisałam wcześniej, ale to przez te rozchodzące się kości biodrowe 😞 Pobolewa mnie na dole i ciężko mi się chodzi.
Na dodatek dzidziuś uciska mi pęcherz i biegiem muszę do kibelka zasuwać 🤪 🤪 🤪

Co do siary,to mi leciała moze z trzy razy,a teraz nic mi nie leci,chyba,że nadusze na brodawke to wtedy pojawiaja mi sie takie małe kropelki.
Evelina gratuluje udanej wizyty 🙂
anna tobie tez gratuluje zdrowej dziewczynki 🙂
A mi jest cos dzis duszno,teraz otworzyłam sobie balkon i wdycham swieze powietrze.
No i mam straszny apetyt na truskawki,chyba dzis juz ich zjadłam z pół kilo 😆

Już jestem!
Jo-aneczka, bardzo dziękuje za pomoc 🙂 Oklask dla Ciebie 🙂
Ann - gratuluję córuni i udanych zakupów... na różowo 🙂
Pati - mnie wiecznie na dole boli i kłuje brzuch... tylko mój gin twierdzi, ze taka moja uroda i mam sie tym nie przejmować.. Ale nie wiem jak w Twoim przypadku.. ale na pewno nie miej czarnych myśli, bo jestem gotowa wpaść tam do ciebie i rozjaśnić Ci te myśli 🤪

A tak w ogóle, to nie wiecie co u agnieszki?? Zdaje się że ona tez musiała dużo leżeć, a coś długo się nie odzywa???

z tego co pamietam,to agnieszka pisała,ze teraz nie bedzie zgladać bo ma chyba jakies egzaminy,ale nie wiem czy dobrze kojarze,bo w sumie dawno jej u nas nie było 🤨
ja uciekam laseczki,bo za chwile YCD.
dobranoc mamusie i brzuszki 😘

• Mamusia
HEJ MAMUSIE 🙂 do nadrobienia 15 stron ale to jutro padam dziś, ale obiecałam, że zdam relacje wiec pisze 🙂
podobało mi sie i to bardzo 🙂 🙂
robiliśmy dziś wyprawke do szpitala dla mamy i dla dzidzi 🙂i co ciekawe u nas w szpitalu mamusia dla dzidzi musi mieć swoją maść na odparzenia "krem f18" do zakupienia w rossmanie 🙂co jeszcze dowiedziałam sie też-nowe wymogi-ZERO spirytusu do pepka !!!ma sie goić na słucho a w razie podrażnienia użyć "OCTENISEPT"
W moim szpitalu do porodu najlepiej żebym miała swoją, starą-nadającą sie juz na śmietnik oszule i najlepiej taką do kolana 🙂
A nie wiem czy wiecie jakie dokumenty są wymagane
u nas w szpitalu: karta ciąży, z labolatorium grupa krwi(albo legitymacji krwiodastwa), dowód osobisty i legitymacja ubezpieczeniowa(najlepiej podbita w miesiącu porodu 🙂)
Pokazała nam położna fajną rzecz na obolałe brodawki zamiast zwykłych wkładek jak je tylko znajde na necie wstawie linka 🙂
http://www.babyclub.pl/product-pol-3447-MEDELA-Miekka-silikonowa-oslona-piersi-formujaca-2-szt-.html
fajne i zdecyduje sie na nie 🙂 bo przynajmniej brodawka nie dotyka materiału i oddycha 🙂
Jak macie jakieś pyt pytajcie 🙂
a i jeszcze o takich pieluszkach rozmawiałyśmy 🙂
http://www.totsbots.com.pl/
mój sie zastanawia nad nimi 🙂

• Mamusia
Witam dziewczyny 🙂
j to ostatnio tylko nadrabiam zaległości, napisze jeden post i to wsio 🤢
co do siary to ja jeszcze nie mam ale za to pomiędzy piersiami zrobiła mi się czerwona kreska 😮 ciekawe od czego 🤔
co do zwierzaczków to ja mam 38 kg zazdrosnego psiaczka 😜 normalnie nie moge przytulać swojego m bo zaraz szczeka i skacze 🤪 do czasu to było zabawne ale teraz zaczynam się martwić jak to będzie jak pojawi się dzidziuś 🤢 znajoma powedziała że powinnam kupić lalkę i trenować co mu wolno a co nie 😜
co do wizyt to super że u waszych maluszków wszystko dobrze 🙂
życzę wszystkim sierpnióweczkom słodkich snów 😘

• Mamusia
A jeszcze jedna ważna sprawa OBOWIĄZKOWE WPISY W KARCIE CIĄŻY Z BADAŃ HBS I WASSERMAN(nie wiem czy dobrze napisałam) 🙂
rozmawialiśmy też o pobieraniu krwi pepowinowej i ile ta impreza kosztuje i powiem Wam, że SZLAK CHCE MNIE TRAFIĆ!!!!!!!!!!!!!!!ok 3000zł.
PRORODZINNA POLSKA-DUPA A NIE PRORODZINNA.
Becikowego marne1000zł , wychowawczego zero chyba, że sie marnie bardzo zarabia 😞 i i sporo rzeczy do opłacenia z własnej kieszeni! 😞 nie no nawet pisać mi sie nie chce o tym bo na samą myśl złość mnie bierze

• Mamusia
och.. widzę że tutaj w większości same dziewczynki.. też bym bardzo chciała córę ale narazie nie chce pokazac co tam ma między nóżkami. za kilka dni ide na trojwymiarowe usg i mam nadzieje, ze w koncu usłysze to co chce 🙂 chociaż z chłopaka też będe zadowolona. zwłaszcza jeśli pójdzie w mojego M. 🙂

dobranoc dziewczyny 🙂

• Mamusia
moniq1984 napisał(a):
A jeszcze jedna ważna sprawa OBOWIĄZKOWE WPISY W KARCIE CIĄŻY Z BADAŃ HBS I WASSERMAN(nie wiem czy dobrze napisałam) 🙂
rozmawialiśmy też o pobieraniu krwi pepowinowej i ile ta impreza kosztuje i powiem Wam, że SZLAK CHCE MNIE TRAFIĆ!!!!!!!!!!!!!!!ok 3000zł.
PRORODZINNA POLSKA-DUPA A NIE PRORODZINNA.
Becikowego marne1000zł , wychowawczego zero chyba, że sie marnie bardzo zarabia 😞 i i sporo rzeczy do opłacenia z własnej kieszeni! 😞 nie no nawet pisać mi sie nie chce o tym bo na samą myśl złość mnie bierze

No niestety w Polsce już tak jest.. od początku trzeba o wszystko walczyć.. najpierw nagłaśniają że polki nie rodzą, że mamy niz, namawiaja do rodzenia dzieci a potem to pocałuj sie w dupe. ani pomocy żadnej, zadnego socjalu, o przedszkole trzeba się bic 😞 albo ojciec musi zarabiać kilka dobrych tysiecy, albo po 5 miesiącach wracać do pracy :/

• Mamusia
Lady_aim witaj 🙂
Skoro jeszcze nie znasz płci dziecka mogę Ci "wywróżyć" albo raczej sprawdzić w różnych kalendarzach planowania płci, jakiś czas temu "bawiłyśmy" się tak z dziewczynami z forum i w sumie większość się sprawdziła 🙂