Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Diviana napisał(a):
Ja się czuje totalnie nieprzygotowana do porodu, jeszcze z pół roku by się przydało 🙃

Hehe Diviana jak słoń ciąża dwa lata 🤪 🤪 🤪

Przydało by mi się 🙂
Wysłałam do Ciebie wiadomość na sierpnióweczkach

Diviana napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Diviana napisał(a):
Ja się czuje totalnie nieprzygotowana do porodu, jeszcze z pół roku by się przydało 🙃

Hehe Diviana jak słoń ciąża dwa lata 🤪 🤪 🤪

Przydało by mi się 🙂
Wysłałam do Ciebie wiadomość na sierpnióweczkach
Oj nie czytałam jeszcze przepraszam, już sie poprawiam 🙂 🙂 🙂

a ja mam proszek do prania i płyn do płukania do białych i kolorowych z Lovela 😁 bo w promocji było za 17,00zł proszek+płyn 😎 więc opłacało się 😁
noi zamówiłam już takie "pierdy" typu patyczki do uszu, cązki do paznokci, podkłady poporodowe, majtki jednorazowe, buteki i smoczki z TT, nosfride, kocyk, pieluch tetrowe i flanelowe itp. i juz 300zł poszło 😜 a gdzie reszta 😮

Diviana napisał(a):
Ceny niestety są przerażające, bo wiadomo na sobie możemy oszczędzać ale na maleństwach nie i niestety producenci to wykorzystują 🤨

Diviana odpisałam ci 🙂

Ja już po przedstawieniu 🙂 Było bardzo sympatycznie, dzieci śpiewały piosenki, przygotowały przedstawienie, zrobiły broszki z modeliny-kwiatki oraz własnoręcznie przygotowały sałatkę z owoców 🙂 Był też konkurs-na tablicy wisiały ponumerowane obrazki a na nich namalowane MAMY no i trzeba było odgadnąć który rysunek jest mojej Gabi...na szczęście poznałam bo ona rysuje charakterystycznie tułów 😁 😉

A to dzisiaj kupiłam Antonince w Biedronce i powiem wam że dużo rzeczy w promocji dla maluchów,kaszki, soczki, herbatki wszystko z Bobowity. Różne butelki, smoczki, zabawki z kubusiem puchatkiem
To mój zakup: w sumie pierwszy z "pierdołek"

Później Was doczytam co tam naskrobałyście jak mnie nie było. Idę szykować Gabi na jutro do przedszkola

• Mamusia
Widzę, że na temat imion się wypowiadacie 🙂 My na samym początku wymyśliliśmy imię dla chłopca: Tymon. Z dziewczynką zmienialiśmy kilkakrotnie, ale ostatecznie została Hania 🙂 Tylko wszystkim pewnie będzie się myliło, bo ja jestem Ania 😁
Diviana masz śliczne imię i bardzo dobrze mi się kojarzy 🙂 Tylko się nie śmiej: bo z "Anią z Zielonego Wzgórza" 🙂 Bardzo lubiła tą książkę jako mała dziewczynka, a i teraz ją mojemu synowi czytałam 😁

• Mamusia
Daniela sliczna szczoteczka...w takim razie moze w sobote zajrze di biedronki i sprawdze czy u nas tez sa takie cuda...a teraz uciekam bo m. po 12 godzinach pracy wrocil a wiadomo chlop zmeczony albo glodny to gorszy niz zabkujacy niemowlak z kolka...papa pozniej postaram sie jeszcze zajrzec 😘

Ja już po wizycie u lekarza. Wszystko ok, mała wazy 1550-1600 g - w 30 tygodniu.
A ja tylko 5,5 kg do przodu 🙂
Ale mój gin mówi, że to ok i to dziecko ma tyć a nie ja 🙂
Ale po drodze do lekarza miałam bliskie spotkanie z motocyklistą - wjechał mi w tył samochodu 🙂
Zderzak do wymiany.
Całe szczęście w nieszczęściu, że jechałam NA wizytę a nie Z wizyty, więc gin sprawdził czy z brzuszkiem wszystko ok.
I wygląda, że tak, choć mój stres odbił się na Haneczce - serducho jej waliło nienaturalnie szybko 😞
To niesamowite, jak sytuacja stresowa mamy odbija się na dzidziusiu.
Ja w każdym razie od dziś odpuszczam wszystko- żadnych stresów, nerwów, napięć - oaza spokoju ze mnie będzie 🙂
Mój mąż właśnie składa grilla, więc na dzień matki będą kiełbaski 🙂

Aha jeszcze jedno przejrzałam gazetkę Biedronki i od dzisiaj w promocji są pieluszki DADA te newborn po 12,99 a te większe 2,3,4,5 po 39.90. Wiem że większość z Was na początek kupuje oryginalne Pampersy ale może to info się komuś przyda.

jo-aneczka napisał(a):

Gratuluję udanej wizyty 🙂
Hehe my już po kiełbaskach 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
Ja już po wizycie u lekarza. Wszystko ok, mała wazy 1550-1600 g - w 30 tygodniu.
A ja tylko 5,5 kg do przodu 🙂
Ale mój gin mówi, że to ok i to dziecko ma tyć a nie ja 🙂
Ale po drodze do lekarza miałam bliskie spotkanie z motocyklistą - wjechał mi w tył samochodu 🙂
Zderzak do wymiany.
Całe szczęście w nieszczęściu, że jechałam NA wizytę a nie Z wizyty, więc gin sprawdził czy z brzuszkiem wszystko ok.
I wygląda, że tak, choć mój stres odbił się na Haneczce - serducho jej waliło nienaturalnie szybko 😞
To niesamowite, jak sytuacja stresowa mamy odbija się na dzidziusiu.
Ja w każdym razie od dziś odpuszczam wszystko- żadnych stresów, nerwów, napięć - oaza spokoju ze mnie będzie 🙂

Jo-aneczka gratuluję dużej i zdrowej Hani 🙂
Ale sytuacja z motocyklistą nieciekawa. Dobrze, ze nic się nie stało, ani Tobie, ani dziecku.

• Mamusia
ann5353 napisał(a):
Widzę, że na temat imion się wypowiadacie 🙂 My na samym początku wymyśliliśmy imię dla chłopca: Tymon. Z dziewczynką zmienialiśmy kilkakrotnie, ale ostatecznie została Hania 🙂 Tylko wszystkim pewnie będzie się myliło, bo ja jestem Ania 😁
Diviana masz śliczne imię i bardzo dobrze mi się kojarzy 🙂 Tylko się nie śmiej: bo z "Anią z Zielonego Wzgórza" 🙂 Bardzo lubiła tą książkę jako mała dziewczynka, a i teraz ją mojemu synowi czytałam 😁

To ulubiona książka mojej mamy, która ma na imię Ania 🙂 więc trafiłaś w 10 🙂
Jo-aneczka super że wszystko u Was w porządku

• Mamusia
Jo-aneczka gratuluje zdrowewj duzej coreczki...moja w 27 wazyla 957gram ciekawa jestem ile teraz 🤪
Daniela tez ogladalam gazetke z biedronki i mnie zainteresowaly proszki do prania lovela z plynam po 17zl, wydaje mi sie ze to tanio 😎

Paninka, ja właśnie zaopatrzyłam się w te proszki 🙂 bo one chodzą po ok 25zł bez płynu! a tu masz jeszcze płyn gratis 🙂 tylko spiesz się, bo u mnie w Biedronce juz ich nie ma - ja wzięłam wczoraj ostatni biały i kolorowy 😜

• Mamusia
Ja wlasnie wrocilam z dzialeczki od kolezanki bylam na piecxhotke wiec w obie strony zrobilam okolo 6km.. troszke zmeczona jestem 🙂 ale czuje sie super 🙂 musze czesciej wychodzic na takie spacerki 🙂 Co do tej wrozby to wlasciewie to byl jeszcze listopad bo 30 ... ale tak zaciagnelam juz na wrzesien 🙂

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
Paninka, ja właśnie zaopatrzyłam się w te proszki 🙂 bo one chodzą po ok 25zł bez płynu! a tu masz jeszcze płyn gratis 🙂 tylko spiesz się, bo u mnie w Biedronce juz ich nie ma - ja wzięłam wczoraj ostatni biały i kolorowy 😜
oj oj a ja najwczesniej w sobote sie wybiore...ale moze w tej naszej prawie wiejskiej nie bedzie takigo zapotrzebowania i cos jeszcze zostanie

• Mamusia
p0xia napisał(a):
Ja wlasnie wrocilam z dzialeczki od kolezanki bylam na piecxhotke wiec w obie strony zrobilam okolo 6km.. troszke zmeczona jestem 🙂 ale czuje sie super 🙂 musze czesciej wychodzic na takie spacerki 🙂 Co do tej wrozby to wlasciewie to byl jeszcze listopad bo 30 ... ale tak zaciagnelam juz na wrzesien 🙂

W takim razie kolejny zabobon, chociaż taki fajny: Podobnież jak się w ciąży dużo spaceruje to poród będzie lżejszy 🙂