Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć dziewuchy! Witam po kilku dniach nieobecności, boże ile stron do nadrobienia!!!
Wczoraj byłam u gina, wszystko ok., niunia waży 2450, lekarz mówi że super, ale mi się jakoś mało wydaje, ile ważą wasze żabki?
Reszta wymiarów jakie zrobił wychodziły na jakiś 33, 34tydz., ale gin stwierdził że wszystko ok., ze dziewczynki często są mniejsze. A wy co o tym myślicie?, bo ja trochę się zmartwiłam. Poza tym niuńka piękna i zdrowa! Wkońcu dokładnie widziałam jej pipcię!!! i jestem pewna teraz na 100% że to dziewczynka, bo wcześniej jak gin pokazywał to ja jakoś nie mogłam dobrze dojrzeć 🙂

• Mamusia
agab ja też jestem po wczorajszej wizycie i powiem Ci że moja mała ma wymiary na 34 tydzień i waży 2560, także nic sie nie przejmuj wszystko jest ok 😉

Syla ja jak mam taka rewolucje o której piszesz to robię sobie kawę, jak wypije tak do połowy to rusza! Zresztą sama sie przekonaj :laugh:

Wspominałam wam wczoraj że namalowałam obraz na wzór naklejek "wesoła polana", wklejam zdjęcie 🙂 Jeszcze nie wisi na ścianie bo jest sporych rozmiarów i nie mam przekonania na której ścianie ma sie znaleźć, muszę to przemyśleć, żeby nie żałować 🙃 [img size=320]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/wesola_polana.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
justyna_malutka napisał:
dzięki Syla zobacze czy jest w w Tesco jak bede na miescie.
A miałam sie pochwalić kupiłam tutaj dużą wanienke dla dzidziusia. Najfajniejsze ze to typowo polska wanienka i nawet po polsku na niej pisze 🙂 Super moje dzieciatko będzie się kąpać w komfortowych warunkach 🙂

namiary proszę!! 🙃 🙃 🤪 🤪 ile dałas gdzie 😁 ja tez chce. ja juz myslalam ze kupie ta z mothercare.(kremowa 20e)

• Mamusia
Dzieki dziewczyny 🙂
To moje hobby, cała rodzina i przyjaciele mają moje dzieła w mieszkaniach 🙂
Ostatni rok się trochę opuściłam i tylko to dla maleństwa zrobiłam. Mam juz w głowie nowe pomysły, ale muszą jeszcze trochę zaczekać...

• Mamusia
Anioły wiszą w korytarzu na górze, są duże, na zdjęciu nie widać, ale długość jest na metr 🙃 [img size=262]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/anioly.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

gunia!!!!! cudo!!!! jejku, jak ja zazdroszcze tym ktorzy maja talent plastyczny 🙂 🙂 🙂 orchidea i anioly - no rewelacja!!!!
Tata mojej przyjaciolki - inzynier - dopiero w wieku 40 lat zaczal rzezbic w garazu i wychodza mu takie cudenka ze szok!!!! od niego mamy wlasnie tego pieknego aniolka nad Ksawcia łózkiem!

• Mamusia
Jagoda i reszta :-)- przypomniało mi sie apropo puszczania muzyki w ciąży. Jak byłam w ciąży z Julką to tez puszczałam jej Mozarta ale po porodzie juz nigdy tego nie robiłam także nie wiem jaka jest reakcja dzidziusia na znajome dźwieki. Puszczałam dlatego ze wyczytałam ze dzieci ktore juz w brzuchach maja kontakt z muzyka klasyczna beda w przyszlosci inteligentne 😉 Ale do czego zmierzam: otóż płyta ktora puszczałam Julce gdzies przez te lata sie zapodziala i teraz mąż kupił nową. Puszczam ja Lence przez słuchawki i to zazwyczaj wtedy jak kłade sie spac wiec Julka tez zazwyczaj juz spi. Ale ostatnio pusciłam w ciagu dnia i Jula przyszła ściągneła słuchawki z brzucha założyła na uszy i krzyknęła: "mamo, jak ja uwielbiam ta "piosenkę"!! I zaczęla nucic tak jakby znała albo słyszała ten utwór kilkakrotnie wczesniej. Byłam w szoku bo nie mam (niestety) zwyczaju puszczania muzyki klasycznej w domu wiec i ona ma do niej "ograniczony" dostep! Zastanawiam sie zatem czy jest mozliwe, ze "otworzyła jej sie jakas szufladka" w pamieci po 10 latach?? Co o tym myslicie??

• Mamusia
Gunia super dzieła 🙂
Jagoda widzisz tatuś dobry na wszytsko
Pinacolada co do muzyki to ja klasycznej Agacie nie puszczałam, ale jak byłam w ciąży mąż słuchał dużo swoich ulubionych piosenek głośno w pokoju więc ja i Agata w brzuszku przy okazji też i teraz jak włączamy jej te piosenki to bardziej je lubi niż te dziecinne...tańczy przy nich i wariuje...więc coś w tym chyba jest 😁

• Mamusia
Piniacolada moim zdaniem mozliwe jest żeby Julka pamiętała tą melodię, a przynasjmniej niezwykle miło ona jej się kojarzyła. Takie rzeczy maja wpływ na plód. Sama mówisz że potem jej nie słuchała bo nie puszczałaś w domu do tej pory. A niby gdzie indziej mogła ją uslyszeć na tyle że zapadła w jej pamieci? Ja wierzę że to co my robimy w czasie ciąży, to co jemy, dziecko sobie koduje i potem ma ku temu te same skłonności.
Moja mama ze mną w ciąży zajadała się zupa pomidorową i ja ją wprost uwielbiam 🙃 A z moją siostrą dużo szyła i Marta jak była mała zakładała sobie miarę krawiecką na szyję i tak spacerowała 🙂 Także cos w tym musi być!
P.S. Mój brat co kolwiek by nie malował to zawsze na obrazku dorysował krzyżyk żeby postaci miały sie do czego modlić, ale czemu tak robił? Tego nikt nie może rozgryźć. I potem długo chcial być ksiedzem 🤪 ale w koncu się rozmyślił :P

• Mamusia
MAM TALENT??? 🤪 🤪 🤪
Oj nie mialabym szans 🙂
Ale mam nadzieję że tak jak ja odziedziczyłam ciutkę zdolnosci artystycznych po ojcu, tak i moje dziecko przejmie choć trochę do tego smykałkę. Ważne żeby lubiło malować, a wprawa przyjdzie sama 🙂

• Mamusia
Jadę dzisiaj do rodziców na kilka dni, firanki uszyte, nudzi mi sie samej w domu 😞
Dzwonili do mnie ze szkoły gdzie pracowałam że dostanę na święta 500zł 🤪 Kupię coś niuni, zastanawiam sie nad karuzelą taką mocowaną do łóżeczka. Ma może któraś z was? Do kiedy tego się uzywa, pewnie tak gdzieś do 5 miesiecy co? Niewiem czy warto 🤢

PINACOLADA - a jak czesto Julci puszczalas ta muzyke??? i czy non stop jeden kawalek..?
bo ja Ksawciowi puszczam bardzo rozna muzyczke a jak mam mu cos pospiewac to TITK TAKA, PUSZEK OKRUSZEK, KOLOROWE KREDKI no i kolysanki 🙂
Od mojej siostry dostalam 3 czesciowa plyte children's classic ale jakos nie mam nastroju ... ☺️ i nie moge jej dluzej sluchac.

gunia - my takie rzeczy jak karuzele, bujaczki itp wipsalismy na liste prezentow dla dziadkow 😉
A jesli chodzi o zainteresowanie karuzela to juz w 3-4 tyg dziecko wodzi wzrokiem - podobno! 🙂