Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
kahlanik napisał(a):
Jezu, jak tak patrze na mój brzuch, to, cholera jasna, nie zmieszczę się w sukienkę na ślub!!! 🤪 😜

hehe mi też się wydaje, że z dnia na dzień rośnie jak na drożdżach, ale może nie wyskoczy tak strasznie przez 2tyg. jutro idę na przymiarkę 😜

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
izarybka napisał(a):
kahlanik napisał(a):
Jezu, jak tak patrze na mój brzuch, to, cholera jasna, nie zmieszczę się w sukienkę na ślub!!! 🤪 😜

hehe mi też się wydaje, że z dnia na dzień rośnie jak na drożdżach, ale może nie wyskoczy tak strasznie przez 2tyg. jutro idę na przymiarkę 😜

ja bym tam troszkę luzu zostawiła 😜 bo nic nie wiadomo 🙂 a ponoć jesteśmy w momencie gdzie najbardziej rośniemy 😜

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
izarybka napisał(a):
kahlanik napisał(a):

ja bym tam troszkę luzu zostawiła 😜 bo nic nie wiadomo 🙂 a ponoć jesteśmy w momencie gdzie najbardziej rośniemy 😜
niom zostawiłam mi krawcowa parę cm luzu i gorset ma szeroką nadstawkę z tyłu, ale i tak sra... jest

• Mamusia
Magda bardzo zgrabny brzuszek 🙂 ja na pierwsze przymiarki sukni slubnej jade w przyszła środe po wizycie od lekarza 🙂 co ja mam powiedzieć,bede w połowie 7 miesiąca 😉

wieczorem mam podobnie,czuje jak sie skóra rozciaga,wszystko sie napina i brzuch wieczorem jest wiekszy. o dziwo jeszcze wczoraj rano i przez ostatnie dni miałam stała wage dzisiaj rano sie waze a tu 500 gram wiecej 😲

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
anczess napisał(a):
hej 🙂

a ja jeszcze nie czuje ruchów 😞 i zaczynam sie martwić czy aby na pewno jest wszystko ok... Trzy dni temu wydawało mi się, że poczułam lekkie puknięcie ale nie wiem czy czasami mi się nie wydawało 🤨

spokojnie, ja przy pierwszej ciąży poczułam w 21 tc wyraźne ruchy 🙂 a traz póki co też nie czuję, choć wydaje mi się, ze coś tam ię w brzuchu "przelewa" 😉

i po Kasi mamy najlepszy przykład 🙂

najlepiej obserwowac brzuszek - jak rośni to jest wszystko ok 🙂 juz do ruchów coraz bliżej. A potem wspomnicie moje słowa, ze dzidzia w nocy ciągle kobie i nie wysypiacie się 😉

• Mamusia
witam, jak widać jestem w 17 tygodniu i dopiero od poniedziałku zaczęłam przeglądać strony poświęcone ciąży i całej otoczce... i nasuwa mi się tylko jedno pytanie w tej chwili...? czy Wy (przyszłe mamusie i nie tylko) potraficie spędzać na forum cały wolny czas??

• Mamusia
ale do tej pory nie mam pojecia jaka suknie wybrac,nie chce z jednej strony rezygnowac ze stylu bycia typowa panna moda i miec gorset i szeroka spudnice powiedzmy z 3/4 kół bo bardzo mi sie podoba taki fason i wcale nie ma na celu zakrycia brzuszka tylko nie wiem jak bede w 7 miesiacu w takiej sukni wygladac. Znajoma w 5 miesiacu ciazy miala taka kiecke co prawda troche kobitki z niej zawsze bylo ale swietnie w niej wygladala. Czy jednak pomyslec o odcinanym pod biustem ,w stylu empire. Wrzucam zdjecie sukni jaka mi sie podoba i mam dylemat teraz nad tymi dwoma fasonami 😞 porady mile widziane !!
[URL=http://img24.imageshack.us/i/31108890.jpg/][IMG]http://img24.imageshack.us/img24/4681/31108890.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
asiac123 napisał(a):
witam, jak widać jestem w 17 tygodniu i dopiero od poniedziałku zaczęłam przeglądać strony poświęcone ciąży i całej otoczce... i nasuwa mi się tylko jedno pytanie w tej chwili...? czy Wy (przyszłe mamusie i nie tylko) potraficie spędzać na forum cały wolny czas??

to forum tak wciąga że szok 😁 także witamy wśród wrześniówek hehe

• Mamusia
Leginsik napisał(a):
ale do tej pory nie mam pojecia jaka suknie wybrac,nie chce z jednej strony rezygnowac ze stylu bycia typowa panna moda i miec gorset i szeroka spudnice powiedzmy z 3/4 kół bo bardzo mi sie podoba taki fason i wcale nie ma na celu zakrycia brzuszka tylko nie wiem jak bede w 7 miesiacyu w takiej sukni wygladac. Znajoma w 5 miesiacu ciazy miala taka kiecke co prawda troche kobitki z niej zawsze bylo ale swietnie w niej wygladala. Czy jednak pomyslec o odcinanem pod biustem ,w stylu empire. Wrzucam zdjecie sukni jaka mi sie podoba i mam dylemat teraz nad tymi dwoma fasonami 😞 porady mile widziane !!
[URL=http://img24.imageshack.us/i/31108890.jpg/][IMG]http://img24.imageshack.us/img24/4681/31108890.jpg[/IMG][/URL]

Według mnie śliczna 🙂 gdybym nie dostala po bratowej sukienki, coś takiego bym wybrała.. Tak dostojnie brzuszek wyglada.

• Mamusia
Leginsik napisał(a):
ale do tej pory nie mam pojecia jaka suknie wybrac,nie chce z jednej strony rezygnowac ze stylu bycia typowa panna moda i miec gorset i szeroka spudnice powiedzmy z 3/4 kół bo bardzo mi sie podoba taki fason i wcale nie ma na celu zakrycia brzuszka tylko nie wiem jak bede w 7 miesiacu w takiej sukni wygladac. Znajoma w 5 miesiacu ciazy miala taka kiecke co prawda troche kobitki z niej zawsze bylo ale swietnie w niej wygladala. Czy jednak pomyslec o odcinanym pod biustem ,w stylu empire. Wrzucam zdjecie sukni jaka mi sie podoba i mam dylemat teraz nad tymi dwoma fasonami 😞 porady mile widziane !!
[URL=http://img24.imageshack.us/i/31108890.jpg/][IMG]
http://img24.imageshack.us/img24/4681/31108890.jpg[/IMG][/URL]

super sukienka, cudownie będzie podkreślać zaokrąglony brzuszek. Delikatna, po prostu śliczna 🙂

• Mamusia
przed chwilą poczułam ruch dziecka 🙂 teraz jestem tego pewna na 100% 🙂 trzymałam sobie rękę i nagle poczułam jakby nóżką albo rączką uniosło mi brzuch 🙂 niesamowite doświadczenie. Miałyście rację 🙂 nie da się tego pomylić z niczym innym 😁 😁 😁 mam nadzieję, że teraz coraz częściej będzie się to zdarzać 🙂 🙂 🙂 🙂 aż chce mi się płakać ze szczęścia 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
anczess napisał(a):
przed chwilą poczułam ruch dziecka 🙂 teraz jestem tego pewna na 100% 🙂 trzymałam sobie rękę i nagle poczułam jakby nóżką albo rączką uniosło mi brzuch 🙂 niesamowite doświadczenie. Miałyście rację 🙂 nie da się tego pomylić z niczym innym 😁 😁 😁 mam nadzieję, że teraz coraz częściej będzie się to zdarzać 🙂 🙂 🙂 🙂 aż chce mi się płakać ze szczęścia 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
Duuuże gratki 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 😘

• Mamusia
Leginsik śliczna sukienka 🙂 ja dla siebie też bym coś takiego szukała lub z trochę bardziej sztywnego materiału (że tak napiszę) by przypominała gorsetową, ale była w całości, tym bardziej, że ja nie mogę mieć sukni gorsetowej bo wyglądam w takich jak anorektyczka 🙂 a ta jest bardzo leciutka i zwiewna 🙂 bardzo mi się podoba 🙂

aha i dziękuję za gratulacje 🙂

• Mamusia
🙂 Piękna suknia..ta kokardeczka nad brzuszkiem jest niesamowita 😉
Poczytalam troszke dzisiaj, duzo naskrobałyście.
Ja z moim K poznalam sie na wyjściu do knajpki i tak sie zaczęło między nami gdy go poprosiłam o taniec a on spytal czy jestem pewna......bylam pewna póki nie wyciągnął nogi spod stolika, byla cała w gipsie od jojek po kostke hehe 🙂
Co do tesciów to teścia mam spoko(facet po rozwodzie z moją teściowa), wiec dla równowagi tesciowa to przeciwieństwo tescia. Jak czytam Zocha o twoich przeżyciach to widze siebie, jak mnie probowano ''prostowac'' pod siebie;]
Na szczescie sie nie dałam i nie mam kontaktu z teściową odkąd musialam zgłosic na policje jej wyczyny.
Postanowiła ''franca'' zamknąć mnie i mojego męża w domu na klucz od środka i klucz schowac do kieszeni tylko dlatego zeby móc wyżalić sie synkowi jak jej żle i jakiego błędu dokonal żeniąc sie ze mną! Cóż, taki typ człowieka co w zawiść i nienawiść ucieka;]

• Mamusia
jkma napisał(a):
🙂 Piękna suknia..ta kokardeczka nad brzuszkiem jest niesamowita 😉
Poczytalam troszke dzisiaj, duzo naskrobałyście.
Ja z moim K poznalam sie na wyjściu do knajpki i tak sie zaczęło między nami gdy go poprosiłam o taniec a on spytal czy jestem pewna......bylam pewna póki nie wyciągnął nogi spod stolika, byla cała w gipsie od jojek po kostke hehe 🙂
Co do tesciów to teścia mam spoko(facet po rozwodzie z moją teściowa), wiec dla równowagi tesciowa to przeciwieństwo tescia. Jak czytam Zocha o twoich przeżyciach to widze siebie, jak mnie probowano ''prostowac'' pod siebie;]
Na szczescie sie nie dałam i nie mam kontaktu z teściową odkąd musialam zgłosic na policje jej wyczyny.
Postanowiła ''franca'' zamknąć mnie i mojego męża w domu na klucz od środka i klucz schowac do kieszeni tylko dlatego zeby móc wyżalić sie synkowi jak jej żle i jakiego błędu dokonal żeniąc sie ze mną! Cóż, taki typ człowieka co w zawiść i nienawiść ucieka;]

Chyba się na nia zdecyduje 🙃

Współczuje z całego serducha !! Ludzie potrafia mieć problemy

• Mamusia
Też już bym chciała bardzo poczuc pierwsze ruchy..ale jeszcze mam czas, więc cierpliwie czekam 🙂
Na razie ustały mi troszke te uciążliwe objawy, pozostało tylko wstawanie na siusiu w nocy i czasem jakieś rewolucje w żołądku:/

• Mamusia
Leginsik bardzo ladna sukienka, ja juz po slubie ale zawsze mi sie podobaly takie proste, skromne ale eleganckie, a nie takie bezy 🙂
Anczees gratulacje poczucia maluszka!!
Ja mojego cały dzien czuję, jak fika a wieczorem się uspokaja- mój mąż bardzo chce poczuć kopniaki ale ma malo cierpliowści i po chwili zabiera rękę, no ale wieczorem to dzidzius juz nie jest taki aktywny wiec trudno go wyczuc. Własnie patrzyłam na wizualizację 18 i 19 tygdonia u nas na brzuszku, jaki malutki jest juz duży 🤪 a ja juz wariuję mam usg połówkowe 19 kwietnia i sie nie mogę doczekać- juz bym chciala zeby byl poniedziałek popołudnie a jutro wtorek 19 kwietnia, mam nadzieje że uda mi sie poznac płec, i nagrać obraz z monitora komórką jak fika.