Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Decyduj sie , decyduj. Jak dla mnie jest prześliczna 🙂 Bardzo kobieca i ta kokardeczką podkreśla brzuszek. Moim zdaniem kobiety, ktore do ślubu maskują brzuszki zeby nie było nic widac to troche niepoważne. Przecież skoro juz jesteś w ciąży i ten brzuszek juz widac to po co ukrywac jak wszyscy wiedzą...Wasze dzidzi też chce uczestniczyć z wami w tym pięknym dniu, a nie byc pominięte. Sorry, ale tak jakoś sie embrionalnie wczułam w sytuacje 😁

• Mamusia
Leginsik zdecyduj się zdecyduj bo jest tego warta i na pewno będziesz pięknie się w niej prezentować 🙂 Gdybym mogła to sama bym sobie taka zafundowała, ale serce nie sługa...
A co do teściowych to moja niedoszła też taka franca była i w końcu udało się jej postawić na swoim....

• Mamusia
moja przyszła (mam nadzieję 🙂 ) teściowa jest naprawdę w porządku 🙂 nigdy nic mi złego nie zrobiła ani nie powiedziała (może boi się mojego K, bo on się nie szczypie i jak mu coś nie pasuje to jej to mówi 😉 ) chyba, że zmieni się gdy dzidziuś się urodzi albo po naszym ślubie. Nieraz czy dwa słyszałam o takich przypadkach, że teściowa przed ślubem to anioł a po zmienia się w diabła 😮

• Mamusia
anczess napisał(a):
co do siusiu to zastanawiam się nad kupnem tena lady bo coś ostatnio często mi się chce a nie wszędzie mogę sobie "ulżyć" więc lepiej się zabezpieczyć na wszelki wypadek 🙃

Mi chyba Tena Lady by nie pomogła. Jak juz siusiam to sporo, ale tez sporo piję żeby te bakterie wypłukac i zeby zakwasić mocz, bo sie zasadowy bardzo zrobił... Używam zwykłych wkładek bo mam schize na punkcie upławów, zwłaszcza koloru...monitoruje sie na bieżąco;D Na kolorowej bieliźnie czasem nie widać.

• Mamusia
anczess napisał(a):
moja przyszła (mam nadzieję 🙂 ) teściowa jest naprawdę w porządku 🙂 nigdy nic mi złego nie zrobiła ani nie powiedziała (może boi się mojego K, bo on się nie szczypie i jak mu coś nie pasuje to jej to mówi 😉 ) chyba, że zmieni się gdy dzidziuś się urodzi albo po naszym ślubie. Nieraz czy dwa słyszałam o takich przypadkach, że teściowa przed ślubem to anioł a po zmienia się w diabła 😮

OOO!! to przykład mojej tesciowej. Po ślubie kazała sie synkowi wyprowadzić i zamieszkać u mnie(zazdrość o lepszy standard i gabaryty mieszkania) i powiedziala mi ze od 6lat ma o mnie złe zdanie, ze jestem prowodylem do wszelkich kłótni między nią a jej synem( biedak był między młotem a kowadłem)...co dziwne do dnia ślubu wszystko było niby ok 🙂 Jak widać niektóre tesciowe mają 2twarze:P

• Mamusia
Leginsik napisał(a):
ale mi jestesmy nie dobre 😜 😁

przy okazji

czym sie rózni teściowa od słońca? - niczym,na to i na to nie możesz patrzeć 😁

a propo tesciowych:

Młody człowiek podnieconym głosem mówi matce, że zakochał się i się żeni:
- Tak dla jaj, przyprowadzę trzy kobiety i spróbujesz zgadnąć, którą z nich zamierzam poślubić.
Matka się zgodziła. Następnego dnia przyprowadza trzy piękne kobiety, sadza je na kanapie i rozmawiają chwilę z matką. Potem syn pyta:
- Dobrze, mamo, a teraz zgadnij, którą zamierzam poślubić.
- Tę w środku ? odpowiada bez wahania.
- To zdumiewające, mamo. Zgadza się. Skąd wiedziałaś?
- Nie lubię jej.

😉

• Mamusia
kasia1986 napisał(a):
Leginsik napisał(a):
ale mi jestesmy nie dobre 😜 😁

przy okazji

czym sie rózni teściowa od słońca? - niczym,na to i na to nie możesz patrzeć 😁

a propo tesciowych:

Młody człowiek podnieconym głosem mówi matce, że zakochał się i się żeni:
- Tak dla jaj, przyprowadzę trzy kobiety i spróbujesz zgadnąć, którą z nich zamierzam poślubić.
Matka się zgodziła. Następnego dnia przyprowadza trzy piękne kobiety, sadza je na kanapie i rozmawiają chwilę z matką. Potem syn pyta:
- Dobrze, mamo, a teraz zgadnij, którą zamierzam poślubić.
- Tę w środku ? odpowiada bez wahania.
- To zdumiewające, mamo. Zgadza się. Skąd wiedziałaś?
- Nie lubię jej.

😉

hahahaha 😁

• Mamusia
U mnie na zmianę, trochę pada trochę nie. Ale ogolnie pogoda do bani, zimno. Zupelnie jakby listopad byl, a nie kwiecień. Ale z drugiej strony kwiecień plecień... 🙂Od piątku ma się cieplutko robić i prawdziwie wiosennie (podobno). Zobaczymy, oby się sprawdziło 🙂

• Mamusia
U mnie chlapie lekko, troszke wieje,ogolnie pochmurno. Ale co dziwne ja przy takiej pogodzie czuje sie znakomicie, moze dlatego ze jestem niskocisnieniowcem i mam taką czasem depresyjną nature 🙂 Chyba sie dobrze wkomponowałam w aure 🙂)
Gorzej jest jak pomysle sobie o lipcu,sierpniu...bo nie przepadam za upałami , a wtedy przyjdzie nam dźwigać brzuszki przy takiej pogodzie:/ Ale póki co ciesze sie że pod koniec tygodnia bedzie mozna pospacerowac gdzieś dalej bez parasola 🙂

• Mamusia
no latem pewnie będzie co dzwigać chociaż muszę Wam powiedzieć ze mi już czasami ciężko się w nocy przewrócić z boku na bok 😉 a tu dopiero + 2,5 kg hehe 🙂
cieszę się jednak że to latem będzie mnie najwięcej bo nie będzie problemu z ubraniem .. zimą to te kurtki i swetry - wszystko co normalnie nosi się byłoby małe, a latem wystarczy jakaś sukienka i fru na spacer 🙂

• Mamusia
Dziewczyny, kupiłam dziś w Rossmanie Intensywny preparat przeciwko rozstępom Perfecta Mama, z Dax Cosmetix. Myslicie ze pomoże?? Bardzo chce uniknąć rozstepów na brzuchu, bo wtedy to juz nie bede sie miala czym pochwalić, bo na udach i pośladkach i pod kolanami już mam niestety. Kiedyś intensywnie tyłam i chudlam na zmiane i dlatego mnie dopadły rozstępy:/

• Mamusia
Ja mam Gerbera-fajny, wydajny i dobrze się wchłania (stosuję i rozstępów nie mam póki co, ale nie wiem czy to przez krem, czy tak ogolnie). Słyszałam że fajny jest też Ziaji Mammamia. A o tym,o którym piszesz nie słyszałam. Ale myślę, że wszystkie te kremy mniej więcej mają podobny skład, więc działają podobnie 🙂

• Mamusia
dziewczyny patrze na wasze brzuchy i nie dziwie sei ze ja przytylam 10 kg wygladam na 7 miesiac.

jak maz w koncu bedzie miec chwile to powiem aby mi zrzucil jakies zdjecie.

ja w tym tygodniu ciagle jestem glodna, wiec pewnie jeszcze przytyje

tak bardzo czekam na USG a tu jeszcze dwa i pol tygodnia

• Mamusia
U mnie to może iść genetycznie. Moja mama ma bardzo duzo rozstepów właśnie na brzuchu po 3 dzieci. dlatego wole zapobiegać bo ona niczym nie smarowala bedąc w ciąży. Brzuch i biodra to moje najpiekniejsze cześci ciala, wolalabym aby zostały takie na zawze, ale wiadomo jak to jest 🙂 Ten balsam co mam posiada posytywna opinię Instytutu Matki i Dziecka. Zobaczymy jak zda egzamin hehe;]

• Mamusia
Dziewczyny, zamówiliśmy wozek 🙂 http://swiatpociech.pl/produkt-wozek-wielofunkcyjny-3w1-izzy-4baby,1791 wiem, że może trochę wcześnie, ale byliśmy zdecydowani na niego na 100%, więc doszliśmy do wniosku, że nie ma na co czekać 🙂 Cieszę się, że mamy już za sobą taki ważny zakup 🙂