Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Zocha, mnie swędzi jak się "zapuszczę" 😁 Jak się to robi regularnie to nie swędzi, przynajmniej ja tak mam 😉 Czyli długi zarost nie jest wskazany 😁 🙃
A mój mnie nie chce tam "wystrzyc" buu 😞 😞 Ale ja to zawsze robiłam na dotyk, nigdy do lusterka i było git, więc może jakoś dam radę, choć już też akrobacje w wannie uskuteczniam... 😜

• Mamusia
mariola-s napisał(a):
Kiedyś ogoliłam się na "zero" i było ok, ale jak zaczęło odrastać to myślałam że mnie szlag trafi. A przy ludziach przecież drapać się tam nie mogłam 🙃 masakra! Teraz to delikatne strzyżonko 🙂

W końcu ktoś mnie rozumie 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Leginsik napisał(a):
Zocha napisał(a):
dziewczyny- znowu się okażę blondynką- .... czytam ten plan porodu i tak się zastanawiam o co chodzi z tym goleniem??? jest taki zwyczaj czy konieczność ? lewatywa to jeszcze umiem zrozumieć choc jak dla mnie to dodatkowy stres ale tego golenia nie mogę załapać... oświećcie mnie jeśli możecie...

chodzi o nacinanie krocza podczas porodu,dlatego zaleca sie golenia można samemu chociaż wątpie żeby kobieta sobie sama dałe rade w 9 miesiacu albo golą w szpitalu.

ni dajcie się golić w szpitalu - mają tepe maszynki, łatwo o zakażenie. Pod konic polcam lecieć "na czuja" :P albo z lusterkiem 🙂 Ja póki co jeszcze wszystko widze haha 🙂ale potem to będzie lusterko szło w ruch

• Mamusia
kasia1986 napisał(a):

ni dajcie się golić w szpitalu - mają tepe maszynki, łatwo o zakażenie. Pod konic polcam lecieć "na czuja" :P albo z lusterkiem 🙂 Ja póki co jeszcze wszystko widze haha 🙂ale potem to będzie lusterko szło w ruch

jak tępe? jedną maszynką golą kilka osób? 😮

• Mamusia
Fashionalex napisał(a):
a widzisz , ja wiem ze tu jest odwrotnie , mm kilka kolezanek tylko ze one urodzily juz , warunki sa wspaniale , rodzisz gdzie chcesz , mozesz wybrac dom albo szpital , tylko ciaze prowadzi polozna ,
ja mam wizyty co dwa tygodnie w szpitalu u ginekologa i usg,
jak idzisz rodzic do szpitala dostajesz wlasna sale z wlasna lazienka,

No pewnie i tak jest , z tego co ja wiem to w podstawowym ubezpieczeniu czyli takim za 90 euro , ciaże prowadzi położna , poród nasz no gdzie chcesz , opieke ginekologa wrazie nagłego zagrożenia , poród na życzenie w szpitalu ekstra płatny jest ...
Ja to wiem bo moj mąż płaci takie ubezpieczenie bo jest zatrudnony u holędrów , i sprawdzalismy warunki jakie tam są dla ciężarnych , i okazało się że gorsze niż w Polsce

malstep napisał(a):
Ja już wygolona i wyszykowana na wizytę ,teraz czekam tylko aż mąż wróci z pracy i jedziemy.
No ale powiem wam że już ciężko mi z tym goleniem dziś było,jeszcze widzę ,ale ledwo co 😮 😮 😮

No to powodzenia u doktorka 🙂
A jesli chodzi o pozniejsze golenie to ,najlepiej to bedzie "na czuja"..tylko ,zeby sie nie pozarzynać w czorty 🤢 😮

AsiulkaZG83 napisał(a):
malstep napisał(a):
Ja już wygolona i wyszykowana na wizytę ,teraz czekam tylko aż mąż wróci z pracy i jedziemy.
No ale powiem wam że już ciężko mi z tym goleniem dziś było,jeszcze widzę ,ale ledwo co 😮 😮 😮

A jesli chodzi o pozniejsze golenie to ,najlepiej to bedzie "na czuja"..tylko ,zeby sie nie pozarzynać w czorty 🤢 😮

Ja jak się golę na czuja to sobie zawsze haratnę paznokcia 🤢 Ale na szczęście większej krzywdy sobie nie robię, kwestia praktyki 😜 😜

jestem bardziej przekonana zeby rodzic tutaj niz w polsce , za porod w szpitalu placisz 70 euro za wykorzystane reczniki , a reszte pokrywa ubezpieczenie , i zadowolona jestem ze mam czeste wizyty dzieki temu wiem ze dla dzidzi nic niejest , i dostalam skierowanie na fizjoterapie codziennie mam masaze plecow , mowie wam dzieczyny to jest super

• Mamusia
u nas na podkarpaciu jak rodziłam to położne same mi kazały wybrac pozycje do rodzenia nawet na kolanach można rodzic no ale golenie to wiadomo najlepiej samemu w domu jak tak zrobiłam ehh jak teraz na to patrze to duzo rzeczy jest krempujących ale jak rodzisz to masz to w du....e

kahlanik napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
malstep napisał(a):

Ja jak się golę na czuja to sobie zawsze haratnę paznokcia 🤢 Ale na szczęście większej krzywdy sobie nie robię, kwestia praktyki 😜 😜

Hahahhaa ja tak samo ,zazwyczaj jakiegos pazura zajade ,chyba ,ze akurat mam krotkie 😁

asia85a napisał(a):
u nas na podkarpaciu jak rodziłam to położne same mi kazały wybrac pozycje do rodzenia nawet na kolanach można rodzic no ale golenie to wiadomo najlepiej samemu w domu jak tak zrobiłam ehh jak teraz na to patrze to duzo rzeczy jest krempujących ale jak rodzisz to masz to w du....e

Asiu ,a jaka wybralas pozycje do porodu,tzn.wktorej Ci bylo najwygodniej ?Ja jak rodzilam to ulozyli mnie ,podpieli pasami i meczylam sie od wieczora do 10:30 jak urodzilam ..byl kosmos 😮

Agamu napisał(a):
Dziewczyny mam pytanie, trochę z innej beczki. Słyszałam, że jaja jakieś są ze żłobkami i że mamy zapisują dzieci jak są jeszcze w ciązy. Czy ktoraś z Was może orientowała sie już w tym temacie??

Tak,najlepiej idz sie dowiedz do żłobka w Twojej okolicy,bo niekiedy kolejki sie ustawiaja juz bedac w ciazy..

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
Agamu napisał(a):
Dziewczyny mam pytanie, trochę z innej beczki. Słyszałam, że jaja jakieś są ze żłobkami i że mamy zapisują dzieci jak są jeszcze w ciązy. Czy ktoraś z Was może orientowała sie już w tym temacie??

Tak,najlepiej idz sie dowiedz do żłobka w Twojej okolicy,bo niekiedy kolejki sie ustawiaja juz bedac w ciazy..
Dzięki 🙂 w takimrazie nie pozostaje nic innego , jak się tam wybrać i dopytać.

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
Agamu napisał(a):

no ja akurat byłam się dowiedzieć i u mnie nie można zapisać dziecka jeszcze przed porodem,dopiero jak się urodzi.A od zapisania ( czyli od narodzin ) czas oczekiwania około roku,więc po co ten żłobek to nie wiem 🤨

• Mamusia
Dzięki dziewczyny 🙂 No nic, będę musiała się tam pofatygować.Zobaczymy, co powiedzą. I tak planowałam wrócić do pracy dopiero od września 2012, czyli tak czy inaczej mam nadzieję, że się załapię 🙂 Chyba że u nas jest jeszcze dłuższa kolejka 🤢