Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Leginsik napisał(a):
6,5 kg ? to nie za duzo? moze sie nie znam ale te 15/20 kg do konca ciazy chyba musisz liczyc 😉 ja na razie 2 kg moze juz nawet pare gram wiecej po dzisiejszym obiedzie 🙂 😜

niekoniecznie, wg kalkulatora np na moim przykładzie - waga wyjściowa 64 wzrost 170 to na koniec 22 tyg przyrost wagi to 5,70 kg. Zresztą skoro dzidzia potrzebuje... Potem szybko się zgubi karmiąc piersią 🙂

• Mamusia
mariola-s napisał(a):
Leginsik napisał(a):
6,5 kg ? to nie za duzo? moze sie nie znam ale te 15/20 kg do konca ciazy chyba musisz liczyc 😉 ja na razie 2 kg moze juz nawet pare gram wiecej po dzisiejszym obiedzie 🙂 😜

niekoniecznie, wg kalkulatora np na moim przykładzie - waga wyjściowa 64 wzrost 170 to na koniec 22 tyg przyrost wagi to 5,70 kg. Zresztą skoro dzidzia potrzebuje... Potem szybko się zgubi karmiąc piersią 🙂
ano tak,to zalezy ile wazylas na poczatku ciazy,kolezanka dosc sporo przytyla bo duzo jadla m.in a dzieciatko 4 kg wagi,29 kwietnia miala termin porodu ciekawe jak jej poszło

• Mamusia
a to sie zdołowałam
ja jestem w 22tygodniu z tą wagą to troszkę dużo myślę 😞
na początku ciąży ważyłam 58kg
hej Czarna79 jeszcze nie wybrałam szpitala na początku myślałam o miejskim pozniej o byłym kolejowym a jak Ty?masz już swój typ?

• Mamusia
Nie przejmuj się, im jest się szczuplejszym tym więcej można przytyć, przy średniej wadze - normalnym IMG normą jest 12-16 kg a kobitki przy kości powinny przytyć najmniej. Ale to wszystko zależy od organizmu, hormonów. Każda kobitka jest inna. Jedna całe życie walczy z kg a inna wogóle.

• Mamusia
kamiska napisał(a):
a to sie zdołowałam
hej Czarna79 jeszcze nie wybrałam szpitala na początku myślałam o miejskim pozniej o byłym kolejowym a jak Ty?masz już swój typ?

Ja chciałabym u Malarczyka w Kolejowym słyszałam ze jest bardzo dobry i dobra opieka ....

• Mamusia
czarna79 napisał(a):
kamiska napisał(a):
a to sie zdołowałam

Ja chciałabym u Malarczyka w Kolejowym słyszałam ze jest bardzo dobry i dobra opieka ....

ja też tak słyszałam ale ciąża musi być bez żadnych patologii tj cukrzycy nadciśnienie ciężarnej też wyklucza u nich poród a do kogo chodzisz?

• Mamusia
Leginsik napisał(a):
kamiska taka wage jak Ty miałam na poczatku ciazy,wiec moze w Twojej diecie jest cos nie tak,w II trymestrze trzeba zrezygnowac z soli,poczytaj na ten temat 🙂

dzięki za radę szczerze poweim to po prostu mam mega apetyt a ruchu niestety dużo mniej niż przed ciążą

Leginsik napisał(a):
Leer napisał(a):
hej dziewczyny 😉 macie racje co do slubu, zbyt wiele wymagam 🙂 dzis mam krawcowa umówioną a jeszcze musimy isc do spowiedzi przed ślubnej.. boje sie troche co ksiądz powie na ciąże... ale i tak musze to przetrwać 🙂 buxka 😘

Leer to daj znać jak Ci wypadła spowiedz bo mnie to też czeka 🤨

bardzo dobrze, nie powiedziałam że jestem w ciąży a że współżyje z narzeczonym bo przecież ciąża nie jest grzechem 🙂 ale mój narzeczony powiedział księdzu że jestem w ciazy to tylko spytał czy z tego powodu bierzemy tylko slub i że mamy sie cieszyć soba poki nie ma dzidziusia 🙂

hey dziewczyny chcialam sie pochwalic swojim zakupem dzisiejszym
co o tym myslicie??
http://www.kadocus.nl/baby-kinder/kinderkamer/babykamer-nick.html