Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Leginsik napisał(a):
A tak troche z innej beczki,zakochałam sie w tym zdjęciu juz rozmawiałam wstępnie z fotografem,jak brzusio bardziej urosnie zrobi mi tego typu zdjęcie 🤪 🙂 🙂
[URL=http://img90.imageshack.us/i/83750.jpg/][IMG]http://img90.imageshack.us/img90/119/83750.jpg[/IMG][/URL]

Super jest to zdjęcie: 🤪czego to teraz nie wymyslą 🙂

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
Szare mydło ,gigant podpachy ,które są przerażające na początku ale do przezycia i ja miałam w szpitalu takie majtki jednorazowe całe z siateczki ,żeby nie chodzic z nogami ściśniętymi i z kuprem wypiętym do tyłu zeby cała zawartości z miedzy nóg nie wyskoczyła na podłoge.Lekarze co prawda ganiaja za takie majtoszki ,ale ja do obchodu byłam przykładna mamuska i leżałam bez majteczek 😁

Ja zakupiłam sobie takie majty jendorazowe, ale kupiłam rozmiar L i były dziwnym trafem na pół dupy sięgały i cisnęły. Ale o tyle wygodne były, ze praktycznie razem z podkładem poporodowym sie je wyrzucało, bo wiadomo, zawsze się brudziły.
Ja tych podkładów nie lubiałam, bo praktycznie do niczego się nie trzymały, w szpitalu jakoś się z nimi przemęzyłam, ale w domu używałam mega dużych podpasek bella na noc ze skrzydełkami i były ok 🙂 potem sukcesywnie zmniejszałam ich rozmiar jak krwawienie ustawało 🙂
Aha, polecam takie rozwiązanie, żeby kupić sobie gzieś na rynku albo w markecie z 10 par gaci jak ja to nazywam "babcinych po 2 zł :P ". Jak mi sie mocno zabrudziły to nie było ich aż tak szkoda i po połogu praktyczni wszystkie wyrzuciłam bo się pantalony rozciągnęły :P ale przynajmniej nie niszczyłam i nie plamiłam moich zwykłych majtek 🙂

• Mamusia
Leginsik napisał(a):
Wkońcu sie moje maleństwo przebuziło bo do tej pory cisza,az sie niespokojna zaczelam robic w dodatku od rana co jakis czas latam to toalety jakos tak sie ulozylo ze mi na pecherz naciska 🙃

ja się dzisiaj zapytam co z moimi ruchami - chyba noszę w brzuchu mega lenia :P

• Mamusia
zamówilam sobie takie jazzówki i jednak zdecydowalam sie tylko na jedna tunike,biała
http://allegro.pl/show_item.php?item=1574889044
http://moda.allegro.pl/symetryczna-tunika-kimono-ciazowa-i1569710413.html
jakos reszta tych kolorow mi nie przypasowała 😉

a co sie bedzie wyslilac jeszcze dokopie mamie hehe 🙂

• Mamusia
ja o mydle szarym też słyszałam i tak jak Leginsik nie używam tych płynów do higieny intymnej bo po nich mnie "katarzyna" swędziała 😜 i słyszałam jeszcze o tatntum rosa ( o ile nie przekręciłam nazwy) że też jest rewelacyjna ponoć.A majciochy z siatki już nawet mam , bo siostra nakupiła tyle że jej zostało do dziś 🙂 .
Zdjęcie superowe 😁 🤪 też bym takie chciała 😉 , a i nacięcie jest bezbolesne bo nacinają przy skurczu ponoć...ja nawet nie myśle o takich przyjemnościach 😉 zobaczymy jak to będzie wyglądało w życiu , może być wcale nie najgorzej i tago sobie i Wam życzę 🙂

• Mamusia
hej 🙂 dawno Cię nie było ? coś do nas nie zaglądasz 😜
Moja Kruszynka też wariuje z dnia na dzień coraz bardziej 😜 super uczucie 😁
a z tymi płynami to niby nie uczulają i są takie super a w praktyce do niczego nie podobne 🙃

• Mamusia
hej dziewuszki 🙂 no 329 stron juz nie nadrobie 😜 piszecie jak szalone..... Ja juz po wszystkiemu jak to mój brat mówi gpsa mam 😉 Jak będę miała zdj to wstawię. Nawet dałam radę potańcowałam na weselu, malenstwo nie przeszkodziło mamusi 😆 wszystko się udało tylko moja chrzesnica wyladowała w szpitalu dzien po tak ją rozłozylo...Co do szarego mydla moja mama mowila ze dobre jest, mi ginekolog znow dal globulki na stan zzapalny.

• Mamusia
o i kolejna koleżanka się odbraziła na nasze forum 😜 , a te stany zapalne i grzybice to w ciąży normalka , ja ostatnio się dowiedziałam że grzybice złapałam 😮 aż normalnie idzie zwariować czasami 😜 Super że się wybawiłaś 🙂 sama bym gdzieś tyłkiem pozarzucała 😜

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
o i kolejna koleżanka się odbraziła na nasze forum 😜 , a te stany zapalne i grzybice to w ciąży normalka , ja ostatnio się dowiedziałam że grzybice złapałam 😮 aż normalnie idzie zwariować czasami 😜 Super że się wybawiłaś 🙂 sama bym gdzieś tyłkiem pozarzucała 😜

ja się nie obraziłam tylko czasu nie maialam brat mi pokoj na blogoslawienstwo pomalowal w srode w czwartek rano konczył w sobotę slub to sobie wyobraż jaki miałam zasuw. Coś mi suwaczek się przekręcił ja po ślubie a tu pokazuje jeszcze 11 mies. Wiem ze stany zapalne normalka tylko świeżo upieczony małżonek marudzi że musi post po ślubie dalej ciągnąć 😜

• Mamusia
izarybka napisał(a):
Asia19874 napisał(a):

ja się nie obraziłam tylko czasu nie maialam brat mi pokoj na blogoslawienstwo pomalowal w srode w czwartek rano konczył w sobotę slub to sobie wyobraż jaki miałam zasuw. Coś mi suwaczek się przekręcił ja po ślubie a tu pokazuje jeszcze 11 mies.

No właśnie nie wiedziałam czy po swoim czy czyimś po Twoim suwaczku 😜
Gratuluję i życzę najlepszego na nowej drodze życia 🙂

• Mamusia
ja już po wizycie 🙂
wszystko ok, maluszek się wiercił - nie dał sobie posłuchać serduszka 🙂
ruchy powinnm poczc w tym lub przyszłym tygodniu. To, że jeszcze ich nie czuje może być spowodowane, że mam rozciągniętą macice i duzo płynu, stąd jeszcze nie czuje 🙂
szyjka zamknięta, wizyta za miesiąc
usg za tydzień 9.05 🙂
aha, i przytyłam przez ostatni miesiąc 4 kg ;/ czyli łącznie 5 do przodu 😞 😞

• Mamusia
Dziewczyny ja się tak martwiłam że mój nie będzie ze mną na wizycie bo w delegacje mi go zabierają a tu niespodzianka w ostatniej chwili udało mi się przenieść wizytę więc zdąży być ze mną 🙂A że to połówkowe to tym bardziej się cieszę i tym sposobem nie muszę czekać do 9 maja tylko już 6 czyli w środe zobaczę moje maleństwo i to z tatusiem 🙂Achh...musiałam się pochwalić tak strasznie mi na tym zależało. 🙂

• Mamusia
a dziekuje Asia 🙂 zdjeć narazie sama nie widzialam sesji zadnej nie robiłam tylko rodzina robiła fotki. Czekam może brat dziś wpadnie z aparatem coś pokaże 😜
Kasiu jak ja byłam u gina to mi mowil ze 20-22 tydz powinny byc juz ruchy. Ja mialam cytologię robioną i ok jest. A usg dopiero 10 maja. Dwa dni przed urodzinami mamusi, ciekawe czy zrobi prezent mamusi i pokaże się ładnie. 🙂

• Mamusia
kasia1986 napisał(a):
ja już po wizycie 🙂
wszystko ok, maluszek się wiercił - nie dał sobie posłuchać serduszka 🙂
ruchy powinnm poczc w tym lub przyszłym tygodniu. To, że jeszcze ich nie czuje może być spowodowane, że mam rozciągniętą macice i duzo płynu, stąd jeszcze nie czuje 🙂
szyjka zamknięta, wizyta za miesiąc
usg za tydzień 9.05 🙂
aha, i przytyłam przez ostatni miesiąc 4 kg ;/ czyli łącznie 5 do przodu 😞 😞

super Kasiu że wszystko ok 🙂 i nie przejmuj się wagą bo nie wydaje mi się żebyś dużo przytyła ! heh to nie leniuszek w brzuszku siedzi tylko wiercipięta 😜

• Mamusia
Super SZOTKA że Twój będzie razem z Tobą 🙂 mój mi tez obiecał i w piątek wcześniej wychodzi z pracy żeby tylko móc pojechać za mną na USG i zobaczyć nasze Maleństwo . I takie rzeczy upewniają człowieka że to ten jedyny 😘
I mi też okropnie zależy na tym żeby mój był ze mną bo mam też połówkowe USG więc w nerwach będę już pewnie od czwartku 🤢

• Mamusia
Wiesz Asia ja z moim jestem 6 lat i nigdy nie musieliśmy się rozstawać na dłużej zawsze jak było trzeba to był przy mnie.A teraz w najważniejszym dla nas momencie musi wyjechać w delegacje i to na 4 miesiące...Całe szczęście że będzie co jakiś czas przyjeżdżać Ale dlatego ta wizyta jest taka ważna.

widze,ze o nacieciu/peknieciu krocza byla mowa...Otoz zdecydowanie jestem zwolenniczka nacinania,nie chce peknac Bog wie jak i jak daleko,moja mama pekla i to ponoc nie fajnie ...w srodku i na zewnatrz,ciezko sie taka rane zszywa ... 😮
A jak rodzilam core to nawet nie wiedzialam kiedy mnie nacieli,szybko,sprawnie mnie urżnęli i spokoj,nie ma czego sie bac dziewuszki ,a jak juz mnie zszywali to bylam obojetna ,najwazniejsze ,ze cora cala i zdrowa i jedyne o czym myslalam w tym momencie ,to aby znow zobaczyc moja sliczna dzidzie ,bo zabrali ja obok na pomiary i badania heh,takze mnie tam szyli ,a moj maz robil sesje naszej Kamci -poczulam sie taka pusta w srodku,juz nie potrzebna heh...maz byl caly czas przy mnie ,dzidzia w brzuszku ,a tu nagle mnie opuscil i on i dzidzie zabrali (nie na dlugo ,ale tak jakos wtedy czulam sie haha)ale mimo to ulga na sercu i ciele nie do opisania 🙂