Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
karolinecka831 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
ja tak samo , załamałam się jakie mają tam bety w h&m 😮 na ciężarówki rozmiaru 5 razy XL i wszystko takie szare , ciemne ...

heee no ... A ty Asiu gdzie swoje kupiłaś??? w klepie czy przez internet ....

ja bym nie kupiła spodni przez internet bo ja normalnie mam problemy z kupnem bo mam szerokie biodra a co dopiero przez allegro , u mnie kupiłam w sumie to nawet sklep ciążowy nie jest a takie lniane portaski mają z panelami 🙂

No właśnie ja też spodni tak nie zamówię ... no w sklepie ciążowym to ceny sa wysokie co poradzic... zobaczymy co maja ...
Fajnie że Tobie się udało kupic bo bardzo dobra cena 50 zł....

jak chodzisz w kieckach a widzę po fotkach że chodzisz 🙂 to może lepiej jakąś kiecke kupić ??
co byś miała lepszą wentylację 🤪

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
ja tak samo , załamałam się jakie mają tam bety w h&m 😮 na ciężarówki rozmiaru 5 razy XL i wszystko takie szare , ciemne ...

heee no ... A ty Asiu gdzie swoje kupiłaś??? w klepie czy przez internet ....

ja bym nie kupiła spodni przez internet bo ja normalnie mam problemy z kupnem bo mam szerokie biodra a co dopiero przez allegro , u mnie kupiłam w sumie to nawet sklep ciążowy nie jest a takie lniane portaski mają z panelami 🙂

No właśnie ja też spodni tak nie zamówię ... no w sklepie ciążowym to ceny sa wysokie co poradzic... zobaczymy co maja ...
Fajnie że Tobie się udało kupic bo bardzo dobra cena 50 zł....

jak chodzisz w kieckach a widzę po fotkach że chodzisz 🙂 to może lepiej jakąś kiecke kupić ??
co byś miała lepszą wentylację 🤪

heee narazie to mam nogi takie blade że świeca w ciemnościach heee ... mam sukienkę dzinsową ... ale spodnie to taka bezpieczna sprawa heee

• Mamusia
hej 🙂

ja raz w życiu kupiłam spodnie przez allegro i się nie zawiodłam 🙂 jednak nie ma to jak samemu przymierzyć i ocenić przed zakupem 🙂

ja chyba spodni kupować nie będę bo wolę w kiecach chodzić jakoś tak luźniej się czuję 🙂

pozdrawiam w ten piękny i słoneczny dzień 🙂

hej dziewczynki:0
ja od dzis oficjalnie na L4 więc musze siedzieć w domkQu;(
piekna pogoda dzis wyjde troche na słoneczko o 14 poopalac sie do wesela, zwłaszcza nogi i dekolt, zastanawiam sie tylko czy moge odsłonic brzuszek?

• Mamusia
Hej dziewczynki. Ale Wy duzo piszecie, tyle stron do nadrobienia 🤪
Jeśli chodzi o dzinsy to ja kupiłam na allegro od sprzedawcy koma style. Dzinsy bardzo dobre gatunkowo i niedrogie, kupiłam tez spódniczkę dzinsową - tania ale naprawdę super. Myslałam że wkleję linka ale nie mogę bo jestem nowa.

• Mamusia
Leer napisał(a):
piekna pogoda dzis wyjde troche na słoneczko o 14 poopalac sie do wesela, zwłaszcza nogi i dekolt, zastanawiam sie tylko czy moge odsłonic brzuszek?

hee no to możesz zostac pokopana przez dzidziunie hee ja jak siedzialam na słonku w sobote to mojej dzidzi cieplo chyba przeszkadzało bardzo już po jakimś czasie ... odsłaniac brzuszka nie polecam , podobno to niezdrowe dla dzieciątka już na tym etapie ciąży

• Mamusia
Leer napisał(a):

no ja chyba nie polecam,bo to jednak jak sie brzuch nagrzeje dziecko cie morze troche pokopac..ono juz czuje jak jest mu z byt cieplo albo zimno,odroznia tez swiatlo od ciemnosci 🙂

• Mamusia
Leer napisał(a):

nie polea się wystawiania brzuszka na słońce. Najlepiej połoz sobie tetrową pieluhe na brzuszek, wtedy spokojnie reszte ciała możesz opalać 🙂
Ja na L4 też teortycznie byłam w domu, ale nie tak, że fizycznie siedziałam i lezałam tylko normalnie funkcjonowałam tyle, że nie pracując zawodowo 🙂

• Mamusia
ja juz zupke ugotowałam i chalupke posprzatałam 🙂co do spodni to mam czarne i biale rybaczki 3/4 po siostrze i kupilam biale niby do fitnesu tez 3/4 w Butiku z panelem ale to nie sa ciazowki i chyba polece sobie drugie takie kupie bo po porodzie tez sie do biegania po mieszkaniu nadadza 😁
Leer absolutnie brzuszka nie mozna opalc a nawet wskazane smarowanie kremem 50+ z filtrem jak sie jest na słoncu

• Mamusia
Leer napisał(a):
zakryje brzuszek macie racje 😉
a jak to jest z tym kontrolowaniem na l4? ja mam leżące a tyle spraw do załatwiania do ślubu..?
niby kontroluja ale ja sie jeszcze ani sama ani wsrod znajomych nie spotkalam, ale zawsze mozesz powiedziec ze w aptece albo u lekarza bylas jakby co

podobno jak u lekarza to to sprawdzają ? musze sobie poradzić 😉 dziewczyny a jak tam u was ze szkoła rodzenia? ja sie zastanawiam czy isc i bardziej na plus?

• Mamusia
Leer napisał(a):
podobno jak u lekarza to to sprawdzają ? musze sobie poradzić 😉 dziewczyny a jak tam u was ze szkoła rodzenia? ja sie zastanawiam czy isc i bardziej na plus?
podobno fajna sprawa i bardzo pomaga przy porodzie, ja tez mam zamiar isc, tam mozna pogadac z ciezarowkami pokazuja co i jak na poczatku, mozna pocwiczyc i zabic czas do porodu

• Mamusia
Leer napisał(a):
u nas szkoła rodzenia jest dla kobiet od 24 tygodnia ciązy,razem z moim S bedziemy na nia uczeszczac,przy porodzie rodzinnym partner musi byc conajmniej dwa razy na takim spotkaniu 🙂 ja jestem jak najbardziej pozytywnie nastawiona,zawsze sie czegos nowego i praktycznego dowiem 🙂

u mnie tez od 24 tygodnia, mój narzeczony jak zawsze podchodzi do tego tak że poco mi to.. ale on chce byc przy porodzie , zadzwonię dzis zapytam sie i umowie nas ale dopiero od 26 tygodnia bo wtedy mam spotkanie z ginem i zapytam czy sa jakies przeciwwskazania do cwiczen. A ile kosztuje u was szkoła?

• Mamusia
u nas od 29 tygodnia, ale ja sama chodzic bede, moj nie chce byc przy porodzie, w sumie nie wiem czym to jest spowodowane ale nie bede go zmuszac, ja w sumie tez sie boje troche tego ze jak na sile to moglby jakiegos obrzydzenia nabrac albo sie zrazic czy cos

• Mamusia
Leer nie powinnaś mieć żadnych przeciwskazan bo w szkole rodzenia głownie program obejmuje kąpiel i pielęgnacje noworodka,jak karmić piersią i wyświetlane sa filmy jak sie przygotowac do porodu i do bycia mamą 🙂 no ja licze te 200 zł,to chyba max,mam nadzieje że bedzie mniej. I tam gdzie ja bede chodzć jest informacja ze nie trzeba miec zgody od lekarza 🙂 więc spokojnie mozesz sie zapisac 🙂

no tam gdzie ja ide jest napisane że musi byc zgoda lekarza na cwiczenia, bo jedno spotkanie trwa 2 godziny gdzie:
1,5 godz zajęcia:
Teoretyczne:
Przygotowanie do świadomego i aktywnego porodu.
Przekazanie wiedzy na temat problemów emocjonalnych w czasie ciąży, porodu i połogu. Narodziny Taty.
Omówienie fizjologii, przebiegu porodu i zabiegów okołoporodowych daje możliwość lepszego przygotowania i nabycia umiejętności niezbędnych w czasie narodzin dziecka.
Rola i znaczenie osoby towarzyszącej przy porodzie.
Przygotowanie domu do przyjęcia noworodka i wyprawki dla Malucha.
Zdobycie wiedzy i przygotowanie w zakresie karmienia piersią, pielęgnacji i opieki nad dzieckiem.
Okres adaptacyjny i stany przejściowe u noworodka.
Powrót płodności po porodzie i metody planowania rodziny.
Spotkania z absolwentami Szkoły Rodzenia i dzielenie się wrażeniami porodowymi.
30 minut
Praktyczne:
ćwiczenia dla Mam i Ojców oczekujących narodzin Dziecka:
oddechowe,
ogólnousprawniające,
relaksacyjne,
pozycje pomocne przy porodzie,
masaż kobiety ciężarnej, rodzącej i noworodka,
ćwiczenia nie wymagają "super" formy i są dostosowane do okresu ciąży i możliwości kobiety,
opieka nad noworodkiem i kąpiel dziecka- ćwiczymy z lalkami.

no i do tego potrzebuje zgody od lekarza.
a cena to przyznam sie szczerze że myślałam że jest wykupowana cegiełka za ile kto chce, bo obok w kaliszu jest za darmo dla kaliszanek .
zapytam dzis.