Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witaj Madziek 🙂
Ja też się strasznie cieszę, że wszystko co złe mam już za sobą 🙂 Najbardziej z tego, że nie musimy już leżeć plackiem i nareszcie będę korzystać z pięknej wiosennej pogody.
Czuję się dobrze, mdłości minęły mi jakieś dwa tygodnie temu, na nowo czuję smak jedzenia 🙂
Poza tym dopadają mnie czasem humorki, ale to chyba normalne z tego czytałam na forum 🙂

• Mamusia
no to fajnie,fakt teraz z pogody bedziemy mogly korzystac,bo sie robi coraz cieplej.ja nie moge narzekac na moje pierwsze 3 miesiace bo prawie wogole nie mialam zadnych dolegliwosci,poza tym ze piersi bolaly 😞 i teraz znowu czuje takie nabrzmiale ze masakra,poza tym oki

• Mamusia
To super, że dobrze się czujesz 🙂 Oby tak dalej !
Czytałam, że zastanawiacie się nad imionami dla pociechy. Mój synuś Mkołaj, który ma 4,5 roku, ma swoją sympatię w przedszkolu i zadecydował już, że jeśli urodzi się siostrzyczka będzie miała na imię Martusia 🙂 A my postanowiliśmy, że drugiego synka nazwiemy Bartuś 🙂 Fajnie byłby mieć parkę i tym razem liczymy na to, że będziemy mieli córeńkę. Wg tych chińskich tablic wychodzi mi córcia 🙂 Mąż też twierdzi, że będzie dziewczynka. Zobaczymy. Wczoraj Pani Doktor stwierdziła, że około 20 tyg będzie mogła stwierdzić płeć. Już się nie mozęmy doczekać! No i czekam na ruchy. Czasem wydaje mi się, że coś czuję w dole brzucha, takie delikatne trzepotanie. Nie jestem jednak pewna czy to możliwe 🙂

Witaj Iris 🙂
U mnie też już po dolegliwościach 🙂 choć miałam nadzieję, że ich w ogóle nie będzie.. Piersi czasem bolą i już ładnie urosły, co cieszy, bo normalnie mam malutkie 🙂 no i brzusio trochę widać 🙂 a nawet ostatnie dni mam wrażenie, że coraz bardziej.
Cieszę się, że ciążą przebiega zdrowo, w takiej sytuacji bardziej można się cieszyć wszystkim w koło, piękną wiosną i w ogóle 🙂

• Mamusia
Witaj Akneri 🙂 Masz rację, piękna wiosna, zdrowy maluszek - czego chcieć więcej. Najedliśmy się strachu, ale dzięki Bogu wszystko dobrze się skończyło. Mój brzuszek tez coraz bardziej widoczny 🙂 A piersi faktycznie znacznie większe - na szczęście nie bolą 🙂

• Mamusia
nie no,to musi byc fajne jak synek ma juz sympatie w przedszkolu 🙂 Poza tym to imie dla dziewczynki bedzisz miec juz z glowy 🙂 skoro synek juz wybral.
tutaj duzo brzuchatek ma jakies przeczucia na plec dziecka,zobaczymy tylko czy sie nam to sprawdzi. 🙂
ja mysle,ze u mnie bedzie chlopiec.

• Mamusia
Witam nową Brzuchatkę -Iris. Super, że już alarm minął. Znam to, ja leżałam tylko 2 tyg. i myślałam, że zwariuje 😉 A teraz korzystam ile się da, oczywiście z rozsądkiem i oszczędzam się jak tylko mogę 🙂
Z przeczuciem to u mnie tak, że chyba będzie babeczka, ale u mojego męża w rodzinie same faceciki więc taka loteria 😆

• Mamusia
Cześć Koyotka 🙂 Jeszcze trochę i wszystko będzie jasne co do płci 🙂gdy byłam pierwszy raz w ciązy byłam od początku pewna , że będzie chłopczyk i nie przyjmowałam innej opcji 🙂 Radośc była wielka gdy dowiedzieliśmy się, że jest synuś. Miałam wówczas smaki na tzw konkrety czyli obiadki, kotleciki, pierożki, kiełbaski 🙂 Teraz bardziej mam ochotę na owoce i słodkości 🙂 a największa na lody truskawkowe 🙂 Więc moze coś w tym jest - zobaczymy 🙂
A miłość mojego syna z przedszkola to przezabawna sprawa, bo to już trwa 2 lata. A najlepsze jest to, że to odwzajemnione uczucie i razem z mamą tej dziewczynki śmiejemy się, z tego, że oboje sa tak bardzo za sobą. A opowieści dzieci są konkretne, że jak sie ożenią ze sobą to wybiorą sobie domek i kupią auto i będa nas odwiedzać 🙂 Fajnie patrzeć na uczucia takich maluchów 🙂

Ja też będę miała wizytę między 17 a 18 tygodniem ciąży i Gin powiedział, że będziemy podglądać płeć. Hm.. mam nadzieję, że się 'nie rozmyśli' i nie powie mi, że to jeszcze na następnej wizycie 🙂 bo ja już się doczekać nie mogę 😁 z resztą, jak i każda z nas tutaj 😜

• Mamusia
Ankeri ja chodze prywatnie bo mieszkam w dublinie i msle ze skoro ugadala sie ze mna na taka date to mi powie co i jak.juz sie doczekac nie moge.Mam nadzieje,ze nasze kruszynki pozwola podejrzec plec 🙂,bo slyszalam ze czasem sie tak ukladaja,ze bardzo ciezko rozpoznac.

Mi lekarz na badaniu genetycznym w 12 tygodniu powiedzial ze byc moze to dziewczynka. Ucieszylam sie bardzo, chociaz przed zajsciem w ciaze wolalam miec chlopca, chyba przez to ze moj maz tak o synku marzy. Ale jak juz dowiedzialam sie ze bede mama, to mi sie od razu zmienilo i jestem za dziewczynka 🙂 Fajnie miec swoja miniaturke w domku.

• Mamusia
witaj Iris!!! bardzo cieszę się, że jesteś z nami- szczęliwie!!

Asiula, ja czytałam te znaczenia imion.. już może za dużo tego mam w głowie, dlatego tak mi się dzieję.. nie wiem..
mi na USG w 12 tyd. i 4 dniu doktor powiedział, że jego zdaniem Dziewczynka. na początu marzyłam o Chłopczyku, ale.. tak naprawdę w ogole juz to dla mnie się nie liczy 🙂 ważne jest to, że Dzidzia zdrowa! dzisiaj też byłam na zakupach, i powiem szczerze że jak oglądałam te rajstopki, czapeczki, sukieneczki.. to nie mogę sie doczekać jak będę stroiła w nie swoją Córeczkę 🙂 Jak będzie Chłopak to będzie chodził w spodenkach, czapce na "bakier", polóweczkach 🙂 albo ogrodniczkach 🙂 ale wiecie czego najbardziej nie mogę się doczekać? Jak Dzidzia będzie z nami i już wsyjdzie mi z brzuszka, jak przytule i ululam 😉 i wycałuje każdy centymetr jego malutkiego ciałka .. ahh te rozkoszne stópki i malutkie paluszki.. no nie mogę sie doczekać 🙂 😜

Rozmawiałam z moją Gin i te fosforany to sprawa diety. musze ograniczyć strączkowe (groch, fasola itp) i b 😜ałe sery i mleko?! Sama tym mlekiem byłam zdziwiona. 😮 więc wszystkie moje przepowiadnie sie spełniły- że to przez diete i nie mam się co stresować.

móiłam Koyotka, że bedzie w porządku! my wszytkie to dobre wróżki jestesmy i cała pozytywną energię wywyłamy kiedy tyrzeba do potrzebującej, więć ŻADNEJ Z NAS SIĘ NIC NIE STANIE 🙂

• Mamusia
przykro mi Asiula ale już dawno zostało ustalone Zuzia:P
Carpioo z tą naszą mocą chyba coś jest 🙂 bo już nie jedna z nas miała "przygody" a wszystko dobrze się kończyło. 😆 Cieszę się, że są tu Kobietki, które 3mają kciuki za inne, od razu lepiej człowiekowi 🙂

Nasza córcia to miniaturka Tatusia 🙂 i prócz tego córunia Tatunia 🙂 więc mam pozamiatane 🙂
Ja mogę wracać po całym dniu nieobecności i prawie reakcji nie ma, a jak Tatuś wraca, są piski, wrzaski, taniec radości.. 🙂
Jak będzie druga córcia to dopiero będzie wesoło 🙂
Niewielu mężczyzn może mieć trzy Kobietki na raz 🙂 hehe 😁

• Mamusia
A co do ustalenia płci, Carpioo pamiętaj żeby się nie nastawiać, po tak wczesnym werdykcie 🙂

"Po osiemnastym tygodniu ciąży badanie USG może pomóc w ustaleniu płci płodu, ale nie jest to pewne. Nie zawsze można rozpoznać płeć jeśli dziecko ma skrzyżowane nóżki lub znajduje się w ułożeniu pośladkowym.

Nawet, jeśli lekarz jest przekonany o płci dziecka, pamiętaj, że USG jest tylko badaniem, a badania są czasami obciążone błędem. Większość lekarzy przestrzega przed dokonywaniem przedwczesnych zakupów dla dziecka określonej płci na podstawie wyniku USG."

• Mamusia
A mnie się podoba imię, jakie wybierze być może dla swojej córeczki Iris 🙂 Martusia, to bardzo ładne imię 😎 😆

Dzisiaj mało z Wami urzęduję, bo strasznie mi się kręci od rana w głowie i nie wiem,co jest grane.. 😞
Wczoraj robiłam spagethii i może ono mi zaszkodziło, bo w sumie nic innego nie mogło, a zawroty przyszły tak nagle. Mam nadzieję,że ustąpią.