Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Botwinka pycha ja gotuje wywar warzywny marchewka, piertrusza, ziele angielskie, wegeta, wrzucam ziemniaczki pokrojone w kostke i buraczki. Ja sie ugotuja na miekko dorzucam te listki i gotuje z 10 min. Dolewam koncentrat barszczu krakusa troszke, pieprz, sól, łyżka octu. To tak na 2 litry zupki . Na koniec śmietanka i podaję z jajeczkiem 🙂 Nie jest trudna i szybko się robi 🙂

Tymczasem uciekam wstawic pranie i rozprostować nóżki 🙂 Milego dnia!

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Cześć Dziewczynki 🙂
Piękny dziś dzień! po 8 poszłam zrobić badania na jutro, to nieźle się zgrzałam. I na dworze ciepło, a w laboratorium to po prostu sauna była... Mam nadzieję, że wyniki będą dobre (najbardziej boję się o toksoplazmozę...). Jutro wszystko się okaże, mam wizytę na 10.30.. Już nie mogę się doczekać 😁

A u mnie dzień zaczyna się różnie, kiedy zechce wstać córeczka. Czasem to 6 rano, czasem 8 🙂
Jak była malutka, po karmieniu o 7 potrafiła jeszcze spać do 11 a ja wtedy z nią 🙂
Ale jest coraz większa, nie chce spać w dzień... Zasypia po 19 to i budzi się po 6 🙂 a i nie raz nie dwa obudzi się o 2-3 w nocy, bo zachce jej się siusiu 🙂 wesoło jest 😁
A od października powtórka z rozrywki 🙂 hehe Ale się na to bardzo cieszę 😁 Już w pierwszej ciąży nauczyłam się wyciszania..., cierpliwości, pokory...Z przyjściem na świat Emilki, tylko to wszystko w sobie ćwiczyłam i ćwiczę.. Maleństwo na świecie, to naprawdę wielka lekcja życia 🙂, niełatwa, ale warto przeżycia 🙂
Przez bardzo długi czas po narodzeniu Emilki, a nawet i teraz jeszcze nie mogę się nadziwić, jakie Szczęście mnie spotkało, jaki Cud został mi dany... Patrzę na córcię i łezka się w oku kręci, łezka radości nie do opisania 🤪
A czas biegnie bardzo szybko... I oczekujemy kolejnego Maleństwa, które zapewne przewróci nasz świat do góry nogami 🙂

• Mamusia
malena10 napisał(a):
Obecnie na ku mam erca q7, nie jest drogi i fajnie się go prowadzi 🙂 Kolorów też jest kilka.

trochę czasu mi to zajęło, żeby skumać, że mówisz o wózku MERC Q7 🙂

On ma coś wspólnego z Mercedesem ? 😉

Ten X4 bardzo fajny, tylko koła: 30 cm, (12 cali), nie za wielkie w końcu ?

I czy umiecie się po tym poruszać ? Bo ja nie :
http://www.bertini.com.au/pages/documents/newX4Lite_FS_out.pdf

• Mamusia
😜 😜 😜
czasem tak bywa, ze palce nie nadążają za głową i zjadają literki 🙂 Nie wiem czy ma to coś wspólnego z mercedesem,chyba nie 🙂a co do strony,którą podałaś,to faktycznie jakaś dziwna lepiej wpisz sobie ten model w google i wtedy go obejrzyj 🙂

• Mamusia
Aj, ja też mogłam kolejne posty przeczytać, ale chciałam od razu na Twój odpisać, a później doczytałam, że napisałaś wyżej, że to Merc. No nic 😉
Nawet fajny, tylko ja bym wolała chyba w jednym kolorze.
Całe szczęście, że moje kochanie się ze wszystkim ze mną zgadza, to i kolor i wózek będę mogła wybrać ja 😁
Wczoraj go tak nagle zapytałam, czy ma jakieś nowe pomysły na imię dla dziecka to popatrzył na mnie zdziwiony i rzekł :
"no chyba już ustaliliśmy, że Maja albo Alex".
He he, to ja wymyśliłam te imiona, a on widocznie je zaakceptował 🙂
Ale sama się znów zaczynam zastanawiać, ehhh, nie wiem już jak nazwać dzidzię ...

Wracając do wózków - Maxi Cosi - no właśnie, wszyscy je mają, dlatego ja bym chciała coś innego 🙂
Bugaboo podobno taki super, ale bardzo lanserski, i chyba mi się nie podoba 🥴
Do tego ma te mikrokółka z przodu 😞

Poczytajcie sobie:

http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462,73942267,,Bertini_kto_zna_.html?v=2

to, co polecają te dziewczyny to mnie przeraża, Stokke, Joolz, Bugaboo... samo lanserstwo nie mające nic wspólnego z bycia praktycznym !

Czy coś ze mną jest nie tak ?

• Mamusia
Do tego stokke akcesoria też kosztuja majątek, zobaczcie :

http://allegro.pl/stokke-xplory-spiworek-ocieplacz-i1596246113.html
http://allegro.pl/stokke-dostawka-do-wozka-dla-dziecka-nowosc-i1591548245.html
http://allegro.pl/stokke-xplory-torba-do-wozka-i1596246298.html torba do wózka za 600 zł. ! 😮
http://allegro.pl/stokke-xplory-kocyk-nowosc-i1596246160.html kocyk za 400 zł. !
🤢
Niedobrze mi ...

• Mamusia
Cytat :
"drugi problem z jakim sie borykam
boje sie ze zainwestuje w wozio ponad 2000 a moja ksiezniczka go
niezaakceptuje i szukaj klienta 😞 😞 "
klauducha85

Dziewczyna przetestowała 11 wózków, bo jej dziecku się coś nie podoba !
😮
Ale sobie wychowała potwora ...

• Mamusia
Caprioo, ja też kobieta pracująca. Ratuję się spacerami - a to do toalety, a to po herbatkę/wodę mineralną i jakoś daje radę. Po urlopie mam zamiar przytachać sobie podusię taką małą z ikei - idealna pod krzyż.
Rzeczywiście coś mi forum zrobiło ekspresową ciążę 🙃 ale w domku poprawię, bo cienko z czasem teraz 🙂

Miłego dzionka życzę 🙂

• Mamusia
Do tego dziecko nawet się nie będzie mogło poruszyć w takiej maleńkiej spacerówce... 😞
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/580/joolzbloomstroller.jpg/][IMG]http://img580.imageshack.us/img580/8/joolzbloomstroller.jpg[/IMG][/URL]

Cóż, niektóre mamusie widocznie wolą modę niż wygodę dla dziecka...

• Mamusia
kurcze to spacerówka???
ja myslałam ze fotelik samochodowy im sie przekrzywił 🙂 hihihi
w zyciu nie kupie torby do wózka za 600, ani spoworka za 600 czy nie wiem ile tam było..
sorry, nie mam sponsora i nie mam 15 lat zeby kupowac to co modne i na topie 🙂 czy jak to się mówi jezzy? nie jestem modna a praktyczna 🙂 na wózek chce wydac (taki 3w1) max 2 tys zł 🙂 bo potem i tak zmienię go na lekką spacerówkę typ parasolka, i dobry fotelik samochodowy 🙂 ten pierwszy wózek chciałabym mieć gdzieś tak do 2-3 latek 🙂

• Mamusia
oj biedne dziecko co bedzie w tym jezdzic.dla mnie to jest porazka!!!balabym sie ze dzicku sie beda plecki krzywic od najmlodszysz lat 😞
Zuziaczek jak sprawdzilam telinki co dodalas co uwierz mi ze wszystko z Toba w porzadku 🙂
Kurde ale cena za torbe mnie powaliła prawie 600 i kocyk 400 to ja bym chyba musiała zarabiac ze 20 tysiecy miesiecznie zeby mnie bylo stac na takie zeczy.

• Mamusia
Madziek84 - MaryJane 😉 w skrócie Merula 😉 ma sie znakomicie, niestety jest u rodziców, bo przyszły-niedoszły teść nadal utrzymuje że ma alergię 😠 ale ciesze sie że mam tego pieska 🙂 była z nami na ten jeden dzień na mazurach i tak się cieszyliśmy, że z nami jes i śpi z nami 😁 nie możemy sie doczekać aż będzie z nami.
ja codziennie chodzę do rodziców i zabieram ją na spacerki, bawię się z nią, bo to małe jeszcze jest 🙂 gryzie, zaczepia, łapie za nogawki - jest rozkoszna.

jak tu się zdjęcia wkleja najprostszym sposobem z własnego komputera? to bym Wam zdjęcie pokazała 😉O

• Mamusia
no to super!!Kurcze ludzie ktorzy kochaja swojego pieska dostaja tyle samo mkłosci od niego albo nawet wiecej 🙂 🙂 🙂 ja za mojego bym w ogien poszła.
no ja niestety nie wiem jak tu zdjcie wkleic a szkoda bo chcetnie bym zobaczyla to Wasze szczescie 🙂

• Mamusia
Madziek, a jestes jeszcze?? zobacz na zdjęcie profilowe 🙂 zamieszczę tam zaraz pieska :P
więc taram taram- oto nasz pisek 🙂

ps. nie moge otworzyć tego linka 😞 nie mam uprawnień, pewnie masz zdjęcia dla znajomych, a ja nie mogę tego zobaczyć 🙂