Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam Mamusie!
Ale miałam dzis sen,ze dostalam jakas karte w ktorej były dane mojego dziecka i jak zaczelam czytac to bylo napisane ze to corcia 🙂a za chwile,wchodzi jakas babka i mowi,ze to pomylka,ze ta pani ma synka 🙂 🙂 kurde ciekawe czy to sen proroczy na wtorek 🙂 🙂

Dziewczyny dzies ja sie musze wyzalic 😞 Moj mnie dzis wyprowadzil z rownowagi pierwszy raz od ho ho...a dokladniej chodzi o to ze w lipcu wracamy do polski juz na stałe a on wpadl na pomysł,ze zjedziemy wszyscy razem,bo jeszcze pies ale on chce jeszcze wrocic tu na 2 miesiace,czyli dokonca wrzesnia 😠 jak to usłyszałam to myslałam,ze zabije 😠
Juz zaczelam mowic,ze kto ze mna do szkoły rodzenia pojdzie,kiedy zdazymy kupic samochod itd,to stwierdził,ze sie zalatwi 😠

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witam 🙂
Aga33 tak jak pisała Carpioo to właśnie miejsce na żale, nie ma za co przepraszać. Choć wiadomo najlepiej czyta się coś miłego i wesołego...ale życie to nie je bajka 😉
Iris 3mam kciuki, aby było lepiej. wiem, że gadaniem takim nic nie pomogę. Najważniejsze to nie dać się tym naszym dołom. Pocieszę ciebie tym, że u nas też wydatki ciągle jakieś i to przeważnie związane z moją osobą. Aż mam wyrzuty... ale jak trzeba to trzeba 🙂 Miałam odłożone pieniążki na dzidzie i musieliśmy ta pule ruszyć...
Edytko witamy na pokładzie 🙂
Z depilacją ja też mam problemy haha....ostatnio się uśmiałam, że lusterko będę sobie brała, żeby nie zarosnąć 😉
Miłego dnia!bez smutków i dołów

Zuziaczek napisał(a):
Hej dziewczynki, widziałyście kalendarz badań w ciąży ?

http://babyonline.pl/pub/mt08_8/kalendarium3.jpg

Ja badania WR chyba nie miałam robionego.

carpioo, my z Marzenką idziemy do Roszkowskiego 8 czerwca dopiero 🙂

rewelacyjna jest ta tabelka - dzieki 🙂

• Mamusia
Cieszę się, że się przydała 🙂

Wiecie, jak rano się budzę, leżę na plecach, to zawsze brzuszek prawie płaski, a dziś normalnie pół piłki twardej wystawało 😁
Gdy już wstanę to brzusio oczywiście jest, ale jak leżę na plecach to on gdzieś się zapada. A dziś było inaczej 😁

• Mamusia
szuwartynko, na skurcze najlepsza jest kiszona kapusta do zjedzenia, albo okłady z roztłuczonej lekko tym młoteczkiem do mięsa białej kapustki. Położyć na łydkach i owinąć bandażem np.na noc. Ja od dawna się z tym borykam i to jest dla mnie najlepszy sposób, po tym przechodzi na jakiś czas. Lepiej coś naturalnego,niż te tablety 🙂

• Mamusia
Ja przytyłam już 8-9 kg. Czuje się ociężale i juz nawet zakładanie butów sprawia mi problem powoli. A raczej zakladanie skarpetek hheehe. Psitke jakoś sobie jeszcze golę chociaż nie wiem czy dokładnnie ale w moim przypadku seks już odpada. Poprostu zaczyna mi być ciężko..

• Mamusia
szuwartyna napisał(a):
hej, mam pytanko, co jecie na skurcze łydek? pospieszylam sie i kupilam ASPARAGINIAN MAGNEZU POTASU, ale nie wiem czy moge go stosowac :/

a czemu w aptece nie zapytałaś, czy ciężarne mogą go stosować ?

Ja na skurcze łydek brałam Magne B6 czyli Magnez z witaminą B6, przeszło już po 2 tabletkach.
(Jedna rano, jedna wieczorem).
Kapusty nie stosowałam, więc nie wiem.

• Mamusia
marzenka napisał(a):
ja idę do kretowicza a nie roszkowskiego. to chyba piętro wyżej

Oj, ja też przecież do Kretowicza 🙂 Nie mam pojęcia, na którym piętrze, przyjdzie pora to się dowiem 🙂

U mnie z zakładaniem skarpetek czy sznurowaniem butów też już kiepsko, dlatego najczęściej noszę balerinki bez skarpetek 😁
A sex... to różnie, jak mi się chce to OK, ale nie zawsze mi się chce.
W trzecim miesiącu to my jak króliki, tak nam się chciało, a teraz jakoś nie wiem... 🤢
Chociaż mój to chce cały czas 😁

Tak PS to przypomniała mi się nazwa tabletek (globulek) na grzybicę: PIMAFUCIN. 100 mg.
Pomogły na szczęście 🙂

A krem do smarowania piekących miejsc to Clotrimazolum. 20g., 3,50 zł. bez recepty 🙂

• Mamusia
kretowicz przyjmuje na samej górze 🙂
mi to już sie nic nie chce. Przygotowania do slubu problemy w pracy, stres, jeszcze wyszly mi zle wyniki tsh- norma jest od 0,3 a ja mam 0,38 i moja powiedziała że to bardzo nisko. najlepsze jest ze jak ma sie niskie tsh to powinnam chudnąć a nie tyc. hehe.. dziś znow byłam na pobraniu i beda mi robic ft3 i ft4 nie wiem co to za badania ale cos z tarczycą.

witajcie Brzuchatki 🙂
Tak na początek, to od każdej z Was odganiam myślami i wiarą w pozytywne rozwiązania każdej sprawy, wszystkie smutki, które Was dopadają, dręczą, męczą...
Gratuluję następnej Dziewczynki-Anetko 🙂 ( śliczny Brzusio 🙂, no i teraz jak się gdzieś przypadkiem spotkamy to może Cię poznam 😉)
Witam nowe Mamusie 🙂
Było pytanie o problemy z szyjką macicy..., niestety nie mogę pomóc. Jak dotąd Gin nie mówił, że coś jest nie tak.
Ja to nie dość, że mam skurcze nóg, to i zdarzają mi się pojedyncze lekkie skurcze..macicy.., tak mi się wydaje. Jak będę u Gin to się zapytam, czy to normalne.
Poza tym jak dotąd nie mogę narzekać na ciążę. Brzusio rośnie 🙂 Dzieciątko rusza się coraz więcej i częściej, sprawiając niesamowitą radość 🙂 Kopie szczególnie jak coś zjem, a jak jest to coś słodkiego-to kopniaki murowane 😁 🤪Czasami zdarza się, że brzusio z jednej strony jest wybrzuszony (tak jak niektóre z Was miewają 🙂) i tak czuć wyraźnie Maleństwo, uwielbiam takie momenty;D Maleństwo kopie szczególnie jak leżę sobie na łóżku na plecach... Wczoraj kiedy zaczęłam się śmiać po kopniaczku ( rozmawiałam wtedy z mamą przez telefon), Dzidziuś odpowiedział kopniaczkiem i tak kilka razy... Heheh to tak, jak Carpioo pisała 🙂
Bardzo nie mogę się już doczekać Maleństwa...
Choć i obaw wiele...
Jak się pomieścimy w jednym pokoju... Jak będę znosić 'komentarze' teściów, dobre rady (z którymi mieszkam)... i krzywe miny 'szwagrostwa'... Czy będę znowu taką 'kwoką', która nikogo prócz męża nie będzie dopuszczać do Dzieciątka (tak było, gdy urodziłam córeczkę... Byłam o nią potwornie zazdrosna.. Wszystko chciałam robić sama.. Chciało mi się płakać, serce płakało jak ktoś ją brał na ręce.. I taki stan trwał długo... Powiedziałam w domu, że ciężko mi jest, że jestem bardzo zazdrosna... i jakoś to było znoszone, choć myślę, że teściowa miała o to do mnie żal...To wszystko działo się niejako wbrew mnie.. Ale z drugiej strony, wychodziłam z założenia, że to moje dziecko, więc ja najlepiej wiem, co jest dla Niej najlepsze...! Dalej stawiam na swoim... Mój mąż jest tym 'lepszym' Rodzicem.. ja trzymam córkę w ryzach, żeby na głowę nam nie powchodziła. Eh.. mogłabym jeszcze ponarzekać, ale starczy...) To takie moje małe-wielkie rozterki...

Przesyłam Słonko z Olsztyna 😁

• Mamusia
atagusia napisał(a):
ja póki co chodze w spodniach z przed ciąży, nie dopinam sie na brzuchu więc mam pasy ciążowe i sprawa załatwiona 🙂

Atagusia ja nie mam bladego pojęcia, jak taki pas ciążowy używac..Czy wtedy spodnie z tyłka nie zlatują? Może któraś z dziewczyn zrobi foto w pasie ciążowym i da mi podpowiedź jak to się nosi? 🙂

Ale dziś pustki...
Wysłałam Wam słonko ode mnie i zaczęło padać hehe, jest pochmurno teraz i zimno...
A ja mam lenia... a do tego wielki apetyt... Ciągle bym tylko jadła i jadła...
Wczoraj objadłam się tak ciastem, że aż mam wyrzuty sumienia... 😉
Pocieszam się, że na razie mało przytyłam..to mi nie zaszkodzi 😉
Ale muszę dalej trzymać się w ryzach 😉 by nie powtórzyło się +28kg...

• Mamusia
ja ćwiczę.. kciuk- jak przełączam TV, albo paluszki jak do Was piszę 🙂

a tak na poważnie.. bardzo dużo chodzę, ługie spacery.. Zuziaczek ja polecam basen.. co prawda byłam raz.. ale marzę o nastepnym... polecam baseny olimpijskie 😉)(takie tylko do pływania a nie zabaw), tam jest zimniejsza woda no i sie ruszasz.. kręgosłup odciążasz, a nóżki i mieścnie rozciągasz.. wszystko pracuje bez przeciążeń 😉
tylko dowiedz sie wczesniej czy na tym basenach konieczne są czepki, bo ostatnio mnie na SGGW wyprosili bo nie mialam czepka!!

• Mamusia
carpioo, ale tam jest ziiimna woda, a ja nie lubię zimnej 😞

Poza tym grzyba można łatwo złapać 🙂
I chyba bym się wstydziła z takim brzucholem i dupskiem wyskoczyć na basen 😞
Chyba, że w masce Zorro, żeby nikt mnie nie poznał.

• Mamusia
eee tam.. w ciagu dnia jest malo osób.. a grzyba.. no można. trzeba sie porządnie wymyć po 😉
a na ciężarne patrzą inaczej.. ja mam kostium jednoczęściowy.. no dupe widać.. ale są np. takie bluzki na ramiączka i spodenki z tego kąpielowego materiału.. ja ćwiczę mięśnie kegla.. mam nadzieje, że pomoże mi to urodzic ;p
a sex... hmm.. no ja chce ale dla Mojego jestem... wiecie.. ciężarna. patrzy na mnie jak na domek swojej Córuni a nie obiekt seksualny.. Zuzia- pozazdrościć charyzmy Twojego 😉