Czesc dziewczyny, nie bylo mnie niecały tydzien, a tu tyle nadrabiania ze dopiero dzisiaj skonczylam. Wczoraj mialam wlasnie to badanie obciazenia glukoza i tez moja gin od razu zlecila 75g, odebralam juz wynik 63 przed wypiciem po 2 godzinach 136, ale nie wiem czy to dobrze ? Jutro mam wizyte u gin wiec sie dowiem, chyba ze ktoras z dziewczyn wie jaka jest norma ? Z morfologi wynika, ze niestety nadal, mimo brania zelaza, mam lekka anemie 😞 boje sie ze bede musiala brac zelazo w zastrzykach, a ja nienawidzę zastrzyków...
u mnie żyłki na brzuchu (tak po bokach) za to na piersiach nie bardzo są za to rozmiar z 75C na 75F także muszę przed Moim uciekać 😁 Badanie cukru to w 24-25 tc?
Ja jeszcze jestem przed badaniem cukru więc nie wiem jak je zniosę, ostatnio było OK to myślę, że i tym razem dam radę 🙂Zlecenie pewnie dostane na kolejnej wizycie. Moje piersi też są większe o rozmiar ale nie widzę na nich żyłek. To chyba zależy od skóry. Na brzuszku też nie mam nic.Ja mam dość grubą skórę więc myślę, że te żyłki widać bardziej jak skóra jest delikatniejsza 🙂
tak poza tym to az mnie teraz energia rozpierapranie sie konczy leczo juz sobie pyrka a jaki zapach...hmm uwielbiam
Leczo, pychotka 😆 A ja mam na obiad kluseczki śląskie (te z ziemniaczków z dziurką w środku) do tego bitki w sosiku pieczarkowym i ogóreczek konserwowy. W dodatku obiadek przygotowuje moja mamusia PYYYYCHHHHAAAA 🤪 !!!! Wogóle dzisiaj cały dzień mam niesamowitego głodka i cały czas coś wcinam 😁 widocznie mała się dopomina 😉 (teraz dobra taka wymówka hahaha)
He he Olalenka ja mam tak samo, mój czasami mówi, żebym się trochę ograniczała bo później będę płakać , że dużo przytyłam, wtedy mu mówię , że córce nie będę żałować 😉Albo , że to nie ja mam ochotę tylko Oliwka 🙂 Ale tak na serio to rzeczywiście muszę trochę przystopować bo czasami na jedno posiedzenie potrafię wciągnąć cała czekoladę, ale to nie taka małą a np 300 gr więc za jakiś czas może się to skończyć bekiem.
Wydaje mi się, że raczej to badanie jest obowiązkowe, żeby stwierdzić czy nie ma cukrzycy w ciąży, bo później może to zaszkodzić zarówno nam jak i bobaskom.
natalia7986 moje obrzarstwo to spontaniczne jest. Staram się jednak uważać na to co jem, no ale od czasu do czasu...można sobie pofolgować. Narazie myślę że aż tak strasznie nie przytyłam bo 6kg. A ostanio jak kupowałam w sklepie spodnie dla mojej niuni, to babka z kasy grzecznie się spytała "a pani w ciaży jest?". Moja pierwsza reakcja to zdziwienie i myśl "a co nie widać!", poczym grzecznie odowiedzialam, że "tak" i otrzymałam upominek dla małej. Potem sie z tego smiałam, że ludzie się jeszcze muszą upewniać czy oby napewno to jest ciążowy brzuszek 😁
Iris dokladnie...wszedzie dobrze ale w domu najlepiej 😁 Ja tez jeszcze jestem przed badaniem tej glukozy i zrobie ja dopiero w polsce.tak mi moja lekarka powiedziala,ze mam ja tam juz zrobic,wiec sie słucham 😉
Zuzaiczku ja jak bylam mala tez mialam slomkowy blond,hehhe mam nadzieje,ze moj synus bedzie podobny do tatusia 😉 faktycznie ta noc musiala byc jakas przelomowa,ze te nasze wszystkie kruszynki tak figlowały 😉
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
Gość
bachap
Badanie cukru to w 24-25 tc?
Iris
Olalenka
Leczo, pychotka 😆
A ja mam na obiad kluseczki śląskie (te z ziemniaczków z dziurką w środku) do tego bitki w sosiku pieczarkowym i ogóreczek konserwowy. W dodatku obiadek przygotowuje moja mamusia PYYYYCHHHHAAAA 🤪 !!!! Wogóle dzisiaj cały dzień mam niesamowitego głodka i cały czas coś wcinam 😁 widocznie mała się dopomina 😉 (teraz dobra taka wymówka hahaha)
Olalenka
natalia7986
Wydaje mi się, że raczej to badanie jest obowiązkowe, żeby stwierdzić czy nie ma cukrzycy w ciąży, bo później może to zaszkodzić zarówno nam jak i bobaskom.
Olalenka
madziek84
Ja tez jeszcze jestem przed badaniem tej glukozy i zrobie ja dopiero w polsce.tak mi moja lekarka powiedziala,ze mam ja tam juz zrobic,wiec sie słucham 😉
Zuzaiczku ja jak bylam mala tez mialam slomkowy blond,hehhe mam nadzieje,ze moj synus bedzie podobny do tatusia 😉
faktycznie ta noc musiala byc jakas przelomowa,ze te nasze wszystkie kruszynki tak figlowały 😉