Tak cię jakoś wyczułam 🙂 Moja ciotka która ma 60 lat od kilku lat się tym interesuje. Od roku jest wegetarianką. Kiedyś zaciągnęła mnie do bioenergoterapeutki która uważa że jestem w ciąży dzięki niej. Jak u niej byłam powiedziała że będę miała problem z zajściem w ciąże. Ciekawe czy coś w tym jest..
Podobno takie rzeczy działają, ale chyba nie u mnie. Ja malowałam, wiesząłam firanki (co podobno jest zawsze skuteczne!), myłam podłogi, dźwigałam pudła i nic. Czasem to nawet myślę, że to moje dziecko nie będzie chciało nigdy ze mnie wyleźć 😉
No właśnie u niego to raczej nie wynika z troski o mnie i o dziecko. Mam wrażenie po prostu, że on nie chcę, że ja go nie kręcę, że wolałby to zrobić z kimś innym. Nie wiem, łapię doła 😞
Chyba muszę ten czosnek zjeść...fuu nie cierpię go...bleee. Ale czego sie nie robi dla dzieci 😉
Mam odebrane GBS- super wynik nic nie ma..jupi!!Mogę spokojnie rodzić 😉
Temat sexu w ciąży jest trudny. Bo to nie raz nie można (zakażenia i inne takie) a to właśnie facet się boi, a to babka nie ma ochoty....ale miejmy nadzieję, ze wszystko wróci do normy. Bo dlaczego miałoby nie. Bojalubie nie wkręcaj się tak, bo jeszcze naprawdę wykraczesz 😉ale tego nie życzę oczywiście.
Mi jakoś na terminie porodu nie zależy. jedynie nie chciałabym przenosić. A ty Zuziaczku umawiasz sie tak na termin z lekarzem bo będzie wywoływał poród czy masz CC?? czy po prostu lekarz chce ciebie an oddziale umieścić? tak się ciekawie, bo przecież nie da się dokładnie daty wybrać porodu?
hehe, dobre te porady, ale ja się jakoś boję że faktycznie się zacznie i co wtedy!!! wiem, wiem że to i tak przyjdzie, ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego.
mam pytanko? czy robicie masaż krocza? boję się tego że popękam przy porodzie, a o tym masażu ciągle zapominam, mimo że obiecałam sobie na początku ciąży że będę go robić, teraz to chyba już za późno....
ps Marzenko-fajna ta ciocia w tym wieku przeszła na vege! ciekawe jaki był powód? w każdym razie super kobitka że się zdecydowała :-)
No a propos wywoływania porodu w domu to też słyszałam różne rzeczy. Bojalubie może maluszek nie jest jeszcze gotowy do wyjścia nawet po wieszaniu firanek 😉 Ostatnio u kosmetyczki słyszałam coś nowego-że najlepiej zrobić sobie porządną depilację nóg woskiem czy czymś takim i od razu leci się na pogotowie-ale to jak się jest blisko terminu. Podobno kosmetyczki potrafią sobie tak zrobić, ale jakoś nie wierzę. Ja myślę, że tak po 38 tygodniu zacznę może więcej sprzątać i sexu używać. Bo teraz to tak na szybko bo się jeszcze boje takiego eksperymentu 😉 tym bardziej, że u nas była długa przerwa, bo ja miałam problemy 😞 ale nic straconego 😉
Ona ogólnie na joge chodzi i do tej bioenergoterapeutki, wierzy w ezoteryke i mnie nią próbuje zarazić. Ja czasem coś podczytam sobie ale nie mam wkrętki aż takiej ponieważ pewnie nie mam czasu. Poza tym uwielbiam mięso.. 😞
Co do czosnku to uwierz koyotko że jak dasz dużo masła pomidorka i szyneczke albo serek to nie będziesz go czuła, Ja też nie lubie czosnku. Da się przełknąć 🙂
mmmmm Kofane temat sexu wrocił 🙃 ja musze sie przyznac,ze od miesiaca to ja moglabym znowu sie ''tego ''chyba co dziennie 😜 normalnie jak kroliki,niestety moj mi nie pozwala za duzo ale Koyotko tak jak Ty mysle od 38 tygodnia juz ostro wziosc sie do roboty 😜 termin mam na 21 a chcialabym cos wczesniej urodzic,bo ostatnio to juz mi sil brak,tzn Junior tak mnie gniecie po zebrach i zgaga mnie meczy jak jeszcze nigdy w zyciu.
Dziewczynki ja już po wizycie więc relacjonuję :
Szyjka długość 1 cm i 1,5 cm rozwarcie - lekarz twierdzi,że super,że samo się wszystko ładnie zaczyna 😮 tak mnie zbadał,że mocno krwawiłam taką brązową "wydzieliną" ale stwierdził,jak zadzwoniłam ,że może tak być więc nie wiem może to był czop 🤢 Mała jest malutka do tej pory cały czas była dokładnie w 50 centylu teraz waży tylko 3118 g ale mieści się pomiędzy 50 a 10 centylem więc spoko tak powiedział lekarz 🙂 w sumie mogłam spytać czemu tak mało utyła przez 5 tyg. ale jakoś mi do głowy nie przyszło 🙂 Poza tym zrobił te wszystkie pomiary przepływu krwi bicie serca policzył rączki i nóżki spojrzał na wyniki badań.,którymi się przejęłam i powiedział,że są w porządku i cała reszta też więc tylko czekać 🤪 No to czekamy 🤪 Koyotko z tym goleniem woskiem to bzdura jest pisałam ze 4 dni temu ,że sobie mychę woskiem ogoliłam tak okrutnie,że mało sobie dzyndzelka nie wyrwała bo nic nie widziałam( po 8 miesiącach przerwy i goleniu żyletką włos robi się z powrotem gruby) i jakoś nie urodziłam od tego więc wybrechać te kosmetyczki 🤪
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
marzenka
marzenka
Poza tym słyszałam o 4S. Czyli seks schody sutki i sprzątanie.
bojalubie
No właśnie u niego to raczej nie wynika z troski o mnie i o dziecko. Mam wrażenie po prostu, że on nie chcę, że ja go nie kręcę, że wolałby to zrobić z kimś innym. Nie wiem, łapię doła 😞
koyotka
Mam odebrane GBS- super wynik nic nie ma..jupi!!Mogę spokojnie rodzić 😉
Temat sexu w ciąży jest trudny. Bo to nie raz nie można (zakażenia i inne takie) a to właśnie facet się boi, a to babka nie ma ochoty....ale miejmy nadzieję, ze wszystko wróci do normy. Bo dlaczego miałoby nie. Bojalubie nie wkręcaj się tak, bo jeszcze naprawdę wykraczesz 😉ale tego nie życzę oczywiście.
Mi jakoś na terminie porodu nie zależy. jedynie nie chciałabym przenosić. A ty Zuziaczku umawiasz sie tak na termin z lekarzem bo będzie wywoływał poród czy masz CC?? czy po prostu lekarz chce ciebie an oddziale umieścić? tak się ciekawie, bo przecież nie da się dokładnie daty wybrać porodu?
mdoundi
mam pytanko? czy robicie masaż krocza? boję się tego że popękam przy porodzie, a o tym masażu ciągle zapominam, mimo że obiecałam sobie na początku ciąży że będę go robić, teraz to chyba już za późno....
ps Marzenko-fajna ta ciocia w tym wieku przeszła na vege! ciekawe jaki był powód? w każdym razie super kobitka że się zdecydowała :-)
koyotka
marzenka
Co do czosnku to uwierz koyotko że jak dasz dużo masła pomidorka i szyneczke albo serek to nie będziesz go czuła, Ja też nie lubie czosnku. Da się przełknąć 🙂
madziek84
ja musze sie przyznac,ze od miesiaca to ja moglabym znowu sie ''tego ''chyba co dziennie 😜 normalnie jak kroliki,niestety moj mi nie pozwala za duzo ale Koyotko tak jak Ty mysle od 38 tygodnia juz ostro wziosc sie do roboty 😜
termin mam na 21 a chcialabym cos wczesniej urodzic,bo ostatnio to juz mi sil brak,tzn Junior tak mnie gniecie po zebrach i zgaga mnie meczy jak jeszcze nigdy w zyciu.
meegotka
Szyjka długość 1 cm i 1,5 cm rozwarcie - lekarz twierdzi,że super,że samo się wszystko ładnie zaczyna 😮 tak mnie zbadał,że mocno krwawiłam taką brązową "wydzieliną" ale stwierdził,jak zadzwoniłam ,że może tak być więc nie wiem może to był czop 🤢
Mała jest malutka do tej pory cały czas była dokładnie w 50 centylu teraz waży tylko 3118 g ale mieści się pomiędzy 50 a 10 centylem więc spoko tak powiedział lekarz 🙂 w sumie mogłam spytać czemu tak mało utyła przez 5 tyg. ale jakoś mi do głowy nie przyszło 🙂
Poza tym zrobił te wszystkie pomiary przepływu krwi bicie serca policzył rączki i nóżki spojrzał na wyniki badań.,którymi się przejęłam i powiedział,że są w porządku i cała reszta też więc tylko czekać 🤪 No to czekamy 🤪
Koyotko z tym goleniem woskiem to bzdura jest pisałam ze 4 dni temu ,że sobie mychę woskiem ogoliłam tak okrutnie,że mało sobie dzyndzelka nie wyrwała bo nic nie widziałam( po 8 miesiącach przerwy i goleniu żyletką włos robi się z powrotem gruby) i jakoś nie urodziłam od tego więc wybrechać te kosmetyczki 🤪
madziek84