Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej dziwczyny, Moj moaz po pierwszej nocce malej w domu hest wykonczony :laugh: Smiac Mi sie z Niego chcialo, taki biedulek w nocy ciagle do Niej wstawal,a ona nie przestawala plakac, udalo nam sie zasnac od 7 rana do 12. Teraz mala znowu zasnela nakarmiona, maz poszedl do szpitala zalatwiac metryke, a Ja mam czas zeby posprzatac 🙂 Jutro mama do Mnie na pare dni przyjezdza wiec bede miala pomoc i obiadku ugotowane 😆

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
sweet,słodka gratuluje!!!!oj wilsonka to ty naprawde ostatnia 😞ale ile w tym napiecia hihi.no jeszcze armiatka sie nic nie odzywa.....oby u niej i malenstwa wszystko ok było!Ania 123....kurcze moze cos zjadłas i Julianka brzusio boli??.mój Wojtus własnie tak sie budzi ,w dzien tez niespokojny....chociaz dzis juz lepiej.zła jestem bo przez ostatnie 3 dni jadłam kalarepe.az sie zdziwiłam jak lekarka powiedziała mi ze mozna bo przy córce i synku nie jadłam 😠 no i nie mozna.ewentualnie odrobine dodac do zupki....wiec wiem jaka mogła byc przyczyna marudzenia mojego synka.i tez chciałby byc tylko przy cycu.nawet jak go brzusiu bolał to cyc go uspakajał.dzis byłam na kontroli u lekarza.i musze jutro Wojtusiowi powtórzyc badanie bilirubiny bo krewki zrobił sie skrzep i badanie nie wyszło 😞 😞żancia a jak ze smoczkiem???dawałaś?

• Mamusia
Hej
U mnie dziś nocka nie przespana 🙂
Za to w dzień jakby dzidzi nie było. Aż się boje co będzie dzisiaj.
Mam pytanie ile razy takie maleństwo robi kupki? Bo moja Mała to prawie ciągle i nie wiem czy to dobrze czy nie?

A co do czyszczenia się też mam pytanie. To normlane że po 3 dniach jest już tego dużo mniej i teraz w sumie bardzo mało leci?

• Mamusia
hej laski 🙂
ja tez mam pytanie a nawet dwa.
mojej Natalce odpadł do połowy pepek tzn naderwany jest ale jeszcze jest na swoim miejscu... moje pytanie brzmi co mam z tym robic?? tak się boje go ruszac a teraz to juz wogóle.. smaruje go takim fioletowym łynem na spirytusie i teraz nie wiem czy mam pod tym naderwanym tez moczyc i wogole jak to ruszyc 🤢 masakra ryczec mi sie chce jak na niego patrze i nie wiem co dalej
a drugie tyczy sie mnie... a bardziej krocza, szwy mnie strasznie ciągną i boli... znacie jakies sposoby na przyspieszenie gojenia??
moje słoneczko jest grzeczniutkie i ślicznie sobie spi, jak narazie odpukać żadnych rewelacji z brzuszkiem nie mieliśmy i mam nadzieje że tak zostanie 🙂

• Mamusia
mi to pod kikutem kazały czyscic patyczkiem ze sprytem albo wasnie gencjana..odpadło szybko...czysc to dzidzi nie boli 🙂
Ziolka malenstwo duzo kupek robi..u nas poszło grubo ponad 100 pampersów przez 2 tyg:P czytalam ,ze nawet do 12 dziennie moze zrobic 🙂
my dzis na długim spacerku bylismy i Mały tez caly przespał!!! 🙂
Milcia to nie był brzuszek ,bo polozna akurat byla isprawdzała a on nie reagowal na to 😞no i po jedzieniu nie chce mu sie odbijać 😞moze to bylo przyczyna?nie wiem 😞najwazniejsze ,ze dzis super dzidzia sie zachowuje 😁 😁 musze mu trafic w godzine kapieli zeby po niej spal ,bo on mi do 23 a nawet 24 wariuje,a lepiej by spal wczesniej,bo planuje po połogu biegac 😁 mam 10m kg nadwagi 😞

• Mamusia
Milcia dawałam smoczka. Niestety mała nie chce go - bardzo żadko się zdarzy, żeby chciała. Najczęście pluje nim i ją naciąga... Wogóle nie chce spać, ani w dzień, ani w nocy 😞 ja nie wiem jak to dziecko funkcjonuje - w każdym bądź razie ja padam na ryj 😞

• Mamusia
monika102 napisał:
hej laski 🙂
ja tez mam pytanie a nawet dwa.
mojej Natalce odpadł do połowy pepek tzn naderwany jest ale jeszcze jest na swoim miejscu... moje pytanie brzmi co mam z tym robic?? tak się boje go ruszac a teraz to juz wogóle.. smaruje go takim fioletowym łynem na spirytusie i teraz nie wiem czy mam pod tym naderwanym tez moczyc i wogole jak to ruszyc 🤢 masakra ryczec mi sie chce jak na niego patrze i nie wiem co dalej
a drugie tyczy sie mnie... a bardziej krocza, szwy mnie strasznie ciągną i boli... znacie jakies sposoby na przyspieszenie gojenia??
moje słoneczko jest grzeczniutkie i ślicznie sobie spi, jak narazie odpukać żadnych rewelacji z brzuszkiem nie mieliśmy i mam nadzieje że tak zostanie 🙂

monika mi moje położna poleciła na szybsze gojenie ran OCTENISEPT on jest do stosowania na rany, błonę śluzową i skórę. psiknij sobie krocze po każdym przemyciu. można to stosować zamiast fioletu na pępuszek dla dzidzi!

• Mamusia
ziolka napisał:
Hej
U mnie dziś nocka nie przespana 🙂
Za to w dzień jakby dzidzi nie było. Aż się boje co będzie dzisiaj.
Mam pytanie ile razy takie maleństwo robi kupki? Bo moja Mała to prawie ciągle i nie wiem czy to dobrze czy nie?

A co do czyszczenia się też mam pytanie. To normlane że po 3 dniach jest już tego dużo mniej i teraz w sumie bardzo mało leci?
to normalne ze maleństwo tyle kupek robi...prawie co pierdnięcie 🙂a ile pampersów idzie 🙂aha kupka ma wygladac jak lekko zcita jajczniczka...jeśli jest zielona lub śluzowata itd.i utrzymuje sie dłuzej niz 3 dni to najlepiej to skonsultowac z lekarzem.co do oczyszczania sie to tez jest to normalne 🙂ja jestem 3 tyg.po porodzie i prawie nic juz ze mnie nie leci....prawie.bo wieczorem sie nasila....a w nocy to uzywam wkładeczki bo tak tego mało.