Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dziękuję kikos 😘 łap też odemnie 🙂
Andzia nic się nie martw, to dobrze, że lekarz nie chce Cię martwić i nic nie mówi zanim tego nie sprawdzi. Najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok 😉
Trzymam kciuki za jutrzejszy dzień, daj koniecznie znać co tam u Was.
No to Anitka biedna nasiedzi się w tym szpitalu i nadenerwuje ehhh.

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzieki dziewczyny za slowa otuchy. 🙂 Obiecalam sobie ze nie bede na zapas panikowac. Najbardziej sie dziwie ze tak bardzo nisko czuje dziecko i do tego te klucia i juz wszystko widze przed oczami.
Jai_Ho ja tez mam nadzieje ze pierwsza rodzic nie bede. 😉 Lekarzowi tez tak powiedzialam 😆 Ale to juz nie ode mnie zalezy.
Mona124 faktycznie to dobrze ze nic mi nie mowil zanim co bo teraz bym wariowala i po nocy. Ale za te pakowanie torby to trzeba sie wkoncu do porzadku zabrac. 😉

A co z Anitkiem sie stalo??? Musze poczytac posty bo nie mam pojecia co sie dzieje????

• Mamusia
Zaglądam dosłownie na chwilę bo jestem tak zmęczona,że padam,przeziębienie mnie dopadło na maxa 😞

Dopiero wróciłam od gina...szyjka tak jak myślałam -skrócona 23mm ale trzyma i ma być dobrze. Bezwzględnie mam być za tydzień zdrowa ,wtedy na świeżo morfologia i mocz,do tego HBS i wymaz,za dwa tygodnie znów wizyta i rozmawiamy o porodzie.
Co do porodu gin obiecał,że mi pomoże...heh..miło 🙂

Nasz syn waży 2700 🤪
Lece zrobic sobie inhalację,trzymajcie się dziołchy 😘

• Mamusia
Anitka czeka na wyniki badan z tego co wiem, miala bialko w moczu i wysokie cisnienie chyba.

Ja poczytalam troche na styczniówkach i zajrzalam w ich tabelke,wiekszosc 2 tyg przed terminem sie rozpakowalo, ciekawe która u nas pierwsza.
Ja tez mała czuje nisko,ale brzuszek ponoc jeszcze mam wysoko.

• Mamusia
Oj Anitek faktycznie nie ma ciekawie i zawsze cos ja dopadnie.
Nikos to ladniutka waga dzidzi. Super ze wszystko ok. Ja moze jutro przy tym usg sie dowiem ile moj juz wazy ale pewnie kawal chlopa z niego bo juz ostatnio duzo wazyl, az sie boje. 😉
A tak mnie wlasnie naciska w dol ze az sciskam nogi!!! Kurcze ledwo wrocilam od lekarza a juz chce spowrotem!!!! 🤔

• Mamusia
Dzień dobry z rana 🙂

Jaka noc znowu 😞 już naprawdę co wieczorem jestem wystraszona i zniechęcona do nocy. Ciągłe sikanie i bezsenność mogą dobić. Teraz siedzę i oczy mi się zamykają, może przestawiło mi się coś i teraz będę spać jak nietoperz ?

• Mamusia
dzien dobry 🙂
Wstawac spiochy, szkoda dnia! 🙂))

nikos2010 nie daj sie przeziebieniu 🙂 fajnie sie czyta, ze dzieciaczek ladnie rosnie i wszystko ok. 🙂

wczoraj wieczorem dostalam jeszcze sms od anitka, ze prawdopodobnie zostawia ja na 24h na obserwacji( cisnienie i bialko) ale juz nie mialam mocy wychodzic z lozka, aby tutaj napisac.

Ja to sie zastanawiam jak dlugi jest juz moj chlopaczek, bo jakby nie bylo ciagle czuje go w gorze brzucha, tuz pod zoladkiem (zgaga!! 🤢 ) a jednoczesnie pcha sie tak na dole, ze czasem odruchowo zaciskam tam miesnie, bo sie boje, ze on juz sie pcha do wyjscia. Za tydzien badania dopiero...ech 🙂

• Mamusia
Witam Mamuśki!
Bób współczuję probl ze snem i niestety rozumiem bo mam dokładnie tak samo 😞 ale myslę że to może przyzwyczajanie organizmu do braku snu? ech.. wolałabym się wyspać na zapas..

JaiHo Victor raczej będzie dużym chłopakiem 🙂 no i pewnie jeszcze brzuch Ci się nie obniżył ale pewnie to kwestia dni

Właśnie czy Wam się już brzuchy obniżyły ? mi tak i zastanawiam się czy to nie za szybko.. 🤔

• Mamusia
gdzies czytalam wlasnie, ze to taka madrosc ( raczej glupota 😉 ) organizmu, ze sie szykuje juz do ograniczonego snu. Mi na szczescie trafilo sie tylko kilka zarwanych nocy... mam nadzieje, ze syn bedzie ladnie wspolpracowal ze mna i spal duzo 🙃 pociesza mnie tez troche fakt, ze T. jest typem co potrzebuje malo snu, wiec moze to sie przydac teraz 🙂)

• Mamusia
mi się wydawało że jest niżej bo jakoś tak ciężko mi było się ruszać wstawać itd ale stwierdziłam że sobie wkręcam i olałam sprawę
ale wczoraj jak moja mama wpadła na kawę to krzyknęła od progu że mam już brzuch obniżony 🤪 wiec chyba jednak mam

Ciekawe czy to oznacza że poród tuż tuż??

• Mamusia
JaiHo ja jeszcze się za to nie zabrałam - dopiero wczoraj zaszantażowałam męża żeby wyniósł ciężki sprzęt remontowy z pokoju małej i dizsiaj zaczynam powoli sprzątać i na końcu prać (wrzucę wszystko do pralki na 90stC) a że prasować nie cierpię to też sie zastanawiam czy trzeba?? 🤨