Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hejka mamusie!! Ja tez kraze po domu bo jakos nie bardzo dam rade pewnie zasnac. 😞 Maly strasznie sie wierci calutki dzien. Nawet teraz po prostu mnie rozpycha i szaleje okropnie!!! Do tego wzielam 2 magnezy bo brzuch mi tak twardnial ze myslalam ze wybuchne. 🤔 Klulo mnie na pecherz i co 5 min, siku. 🥴 I tak dopiero od pol godzinki zaczyna sie jakos polepszac. Teraz pije melise zeby jakos zasnac. Masakra jakas. Juz widze te noc.

Anitek fajnie ze u ciebie wszystko ok. Wracaj do domciu wystarczy juz tego!!!!! 🙂

Zycze wam mamusie dobrej nocki!!! 😉

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej Mamcie 🙂 Jej co za noc 😞 nie dosyc ze zasnelam po 24tej co chwile ktos pielegniarke wzywal a ze jestem na przeciw dyzurki to slychac ten alarm, do tego co chwile im telefon dzwonil...A od 4tej laska z pokoju juz nie spalam i zamiast cicho sie zachowywac tak jak ja jak wstaje to trzaskala co chwile czyms przewracala cos w papierowej torbie za chwile cos zlamala sama nie wiem co szelescila papierkami bo cos jadla a na koniec wlaczyla lapka i tak walila w klawiature ze umarlego by obudzila 😞 glowa mi peka 😞
napilabym sie kawki ale z tym cisnieniem to nie bardzo. z rana w tescie paskowym wyszedl slad bialka wiec lepiej niz bylo ale cisnienie nadal wysokie no i czekam na obchod bo moze przyszly wyniki...juz chce do domku i mam ochote sie porzadnie wyspac!!!

• Mamusia
Dzien dobry
Anitek na pocieszenie ja poszlam spac o 23 i rowno co godzine pobudka!!!!!!!1 juz mialam nerwy juz nie wiedzialam co robic!!!!! a jak mi sie fajnie usnelo to zaczelam dostawac sms-y 😠 i skonczylo sie spanie!!!!!!!!!!!!!

Ja tez juz nie mam dziadkow!! moj ostatni zmarl 2 lata temu wlasnie w dzien babci!! 😞 a swoja ostatnia babcie widzialam ostatni raz w dniu babci jak bylam u niej w klinice w Gliwicach i ona zmarla 30.01 4 lata temu 😞 smutne to!!!! teraz mieszkamy w jej mieszkaniu
moj maz ma babcie i wlsnie dzis do niej jedziemy, zamowilam torcik z dedykacja i wlasnie musze isc go odebrac a tak mi sie nie chce 🤢

Sibi ja sciszam telefon jak ide spac nawet wibracji nie mam i odbieram wszystko dopiero jak sie budze 🙂 tak najlepiej :P
co do Dziadkow to Moj zmarl 18kwietnia a Babcia rowne 3miesiace po Nim 18lipca pakowalam akurat auto do Irlandii bo wyjezdzalismy z powrotem do IRL z PL 😞 straszneeee snia mi sie tak czesto oni albo ich dom czasem juz mam dosyc, ale co zrobic 😞

• Mamusia
ja nie wylaczam wlasnie tel nie mam takiego przyzwyczajenia a szkoda ale z drugiej str mam wiecej czasu i szybciej spac pojde :P a ze dzis mamy sporo planow to moze nawet i lepiej 🙂

wybieram sie wlasnie jutro z moja siostra na cmentarz zeby im zaswiecic tym bardziej ze rocznica smierci teraz a nastepna za tydzien a watpie zebym dzien przed pojsciem do szpitala miala sile na cmentarze....

mam pytanko do Was ile macie zmian poscieli dla waszych maluchow?

HURRRRRRRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DOM DOM DOM DOM DOM DOM DOM DOM DOM 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁
w moczu bialko sie podnioslo troche ale cisnienie jest na stalej 130/90 wiec nie dadza mi lekow jak narazie bo nie ma po co. Zrobia jeszcze testy z krwi i jesli one beda ok to na 100% do domku w porze lunchu 🙂Dziecko sie super rozwija i nie ma zadnych problemow z Nim 🙂 tyle ze bede musiala tu wracac we wtorki i piatki na cisnienie krew i mocz, ale co tam wazne ze domek 😁

• Mamusia
hej mamusie 🙂

ja dopiero teraz bo wstałam o 8.30, ale to też tak pięknie nie wygląda bo spałam najpierw od 10tej do 12stej a potem od od 5tej do 8.30

dzięki za oklaska, choć nie wiem komu 🙂

anitek trzymam kciuki za wynik i życzę żebyś jednak pojechała do domku

Ja tez mam 3 komplety 🙂 zaraz bede miec ktg wiec znikne na troszke :P wlasnie mi pobrali krew i odrazu mi plaster nakleila ja tu siedze patrze a tu cala reka we krwi 😲 😲 😲 😲 😲 nie zdazyla sie zyla zamknac :P
ale spoko juz zatamowane :P
jejkus zeby tylko te wyniki byly dobre!!!!!!
bialko wyszlo 409 a norma 20-140 w dobowej zbiorce moczu. No coz miejmy nadzieje ze sie calkiem wyniesie :P

• Mamusia
czesc dziewczyny 🙂
czyli od rana wiesci nawet dobre od Was 🙂
Ja za to siedze zmasakrowana i juz nie wiem czy sie smiac czy plakac, Corka mojego T.( fajna dziewczyna jakby nie bylo) jest dopiero jedna dobe a chata wyglada jak po tsunami, lazienka z rana zajeta 2 GODZ!!...mokre reczniki na podlodze 😠 😠 😠 , musze opracowac jakis plan wspolpracy,zanim mi nerwy puszcza, bo nie zamierzam po kims sprzatac jeszcze 😠 Do tego sie nic nie wyspalam 🤢 ech!
Za to slonce wyszlo fantastyczne 🙂)

Co do zmian poscieli to ja mam tutaj juz 5 kompletow ( i 3 w pl 😮 ) bo dostalam ostatnio dwa takie recznie haftowane, oldschool`owe, piekne zestawy.Teraz jak sama wszystko wczesniej kupilam zaczelo sie dawanie prezentow 🥴 :laugh: Z tym, ze mam tylko jeden ochraniacz na szczebelki, gdzies musze dokupic jeszcze jeden na zmiane 🙂

• Mamusia
siemka
ja juz wstałam i zaraz do ginka zobaczymy co tam nowego mi powie
u mnie nocka srednia na jeża te twardnienia macicy trzymały az do 2 potem zasnełam i nie wiem co dalej. obudziłam sie o 6 i nie spałam do 8 😞 ehhh
w ogole zalałam sie dzis cała siara z cyca. z koszulki mozna było wycisnac normalnie, dosc ze w dzien musze juz nosic wkładki to jeszcze w ncy i troszke niewygodnie 😞
Anitek super ze juz wszystko dobrze i w koncu opuszczasz szpital 🙂
ja uciekam sie szykować psite trza przemyc haha. odezwe sie po wizycie

• Mamusia
Darusia daj znac co lekarz powiedzial mnie tez sie brzuch coraz czesciej stawia :| a ja wole poczekac jeszcze to kilka dni....

Jai_Ho wspolczuje, mnie krew zalewa jak musze chodzic i sprzatac po swoim mezu a co do piero jakbym tu nastolatke miala 🤨 ale chyba musisz cos z nia ustalic bo tak nie mozna 🙃

Dodi wczoraj pisalysmy o zakupoholizmie hehe i jeszcze wczoraj pisalm ze mam wszystko.... to wieczorem wymyslilam ze moze jeszcze jeen komplet poscieli dla melej wezme i wlasnie od 3 godzin wybieram na allegro posciel i przybornik zeby mi do wszystkiego pasowalo :| eh jak zamowie to znowu cos innego wymysle.... a dzisiaj juz kupilam (tzn na polecenie mamy) lezaczek-bujechek!! :P zaraz Wam wkleje

• Mamusia
no troche spadlo mi na glowe 🙂) macierzynstwo wlasne juz tuz tuz, czyjes nastoletnie dziecko do odwolania i ja ze swoimi fobiami, ze porzadek byc musi i wszystko ma swoje miejsce 🙂) Cos mi sie schemat posypal 🙂))) 🙃

Darusia napisz po wizycie co i jak 🙂 powodzenia 🙂

• Mamusia
Jai_Ho ja tez doszlam wlasnie ostatnio do wniosku ze mam chyba jakas fobie na punkcie "ladu" a moj maz balaganiarz 🤢 i przechodze katusze troche na wlasne zyczenie! a jestem na tyle walnieta ze jakby mnie ktos w nocy obudzil to powiem mu gdzie co dokladnie lezy, w ktorej szfce, na ktorej polce, po ktorej str i za czym :| ale dzieki temu jak wyladowalam w szpitalu "z ulicy" to potrafilam B. tak pokierowac po domu przez tel ze mialam wszystko :] choc nie powiem czasem to "poukladanie" mnie wykancza a jeszcze teraz przed rozwiazaniem chce zeby wszystko bylo idealne i najbardziej boje sie powrotu do domu po porodzie ze bedzie balagan :X :whistle: :pinch: oj nie recze za siebie!!!!!

• Mamusia
Witam 🙂

Ja dla odmiany a propo pościeli mam 2 kompleciki, ale i tak nie mam łóżeczka. Po starszym dziecku wiem, że na początku mała i tak będzie z nami spała w łóżku bo to jest po prostu dużo wygodniejsze i ja będę się czuła spokojniej śpiąc przy niej.

Tak w ogóle czy któraś z Was ma już starsze dzieciaczki? Pytam, bo jestem ciekawa jak reagują na przyszłe młodsze rodzeństwo 🙂

Cześć brzuchate 🙂

Wow..obudziłam się tylko raz na siku..nie wierze 🙂 Pobudka jak zwykle po 7

Wkurzona od rana, wczoraj dałam mojemu bratu na chleb po południu, dzisiaj rano wstaje chce robić śniadanie a tu ani jednej kromki. W środę kupiłam majonez i też już nie ma, nie zdążyłam nawet jednej kanapki zrobić. Mam dość łożenia na niego! Do pracy nie chce się ruszyć. Chyba zacznę chować jedzenie naprawdę, nie mam kasy aby go utrzymywać 🤨 🤨

Anitek ja nie wiem co ze mną ale dopiero teraz doczytałam, że Ty w szpitalu biedna jesteś. Dobrze, że już wychodzisz i że wszystko ok. Łap oklaska na wyjście 🙂

Sibi
mam pytanko do Was ile macie zmian poscieli dla waszych maluchow?

Ja mam na razie jedną, ale za to mam dwa śpiworki do spania 🙂

A co do dnia babci, to zadzwoniłam do mojej wariatki. W niedziele się z nią pokłóciłam znowu! Nawet nie uszanowała tego, że wracam ze szpitala. zero współczucia. No ale nawet miła była przez telefon.

• Mamusia
czesc dziewczyny 🙂
ja dzis tez rano wstalam , a wczoraj po 1 sie polozylam, nie mam dzis zadnych planów, obiad mam z wczoraj, pralka sie sama naprawila ,pierze na szczescie, tylko jak samo wirowaniebym chciala wlonczyc to cos tam nie gra, ale inne programy dzialaja 🙂

kolejny nudny dzien sie zapowiada, juz mam troche tego dosyc 😞

dzis dzien babci wiec nie zapomnijcie o telefonach 🙂

No mi wlasnie stuknął 37 tydzien , 🙂