Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dodinko nie czytaj w necie 🙂
Olaf tez podnosi glowe z lezacego i sie podrywa do siedzenia i nie w tym nic niepokojacego 🙂
z Julcia wszystko jest i bedzie dobrze 🙂 pocwiczycie i po zacisnietych piastkach nie bedzie sladu 🙂
co do klotni w nocy no coz tak czasem bywa ze sie ma nerwa 😉
u Nas Mariusz spi od poniedzialku do piatku a ja sie zajmuje Olafem non stop aby on wieczorem go nakarmi i ulula do snu 🙂
za to w weekend ja odpoczywam 🙂
Maly obalil wlasnie butle i jeszcze by chcial 😁
Andzia ciesze sie ze chrzciny sie udaly 🙂
u Nas bedzie 12osob wiec tez nie za duzo 😉
ide zaraz na zakupki poszukac czegos do ubrania 🙂

• Mamusia
hej
jak zacisniete piatki to trzeba masowac po wierzchu dłoni
jest jescze taka zabawa opierasz nózki o swoj brzuch tak aby były zgiete i klepiesz po kolankach po brzuszku raczkami albo tak jak piszecie raczka o raczke

a tak wogole mój mały konczy dzis 3 miesiace jejciu jak ten czas leci 😜
o a to moj malutki spioszek :-)
[URL=http://img20.imageshack.us/i/40988168.jpg/][IMG]http://img20.imageshack.us/img20/5678/40988168.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Hej
jaka cisza!! co się z Wami stało??
U Nas pogoda paskudna, leje i leje, pochmurno do tego 😠

M. pojechał do pracy więc my z Igorem sami cały dzień. Ale wybieramy się do teściowej, bo muszę odebrać od niej akumulator od mojego samochodu.

Ja właśnie w trakcie prasowania wrrr...

Kikos ile mierzy Dawid? bo taki malusi na tym zdjęciu 🙂
Dodi widzę, że Julka to Mała Modnisia będzie 🙂

Miłego dnia laseczki

Kikos dziękuję za radę , od dziś zaczynamy masaże, oby skutecznie 🙂

A i gratulacje z okazji 3 miesięcy 🙂

U nas nie ciekawie, nie dość że zalało drogi dojazdowe to jednak nas też zalewa, woda stoi mi pod drzwiami, na szczęście mam schodek który póki co wstrzymuje ją. 😞 😞 😞 😞 😞
Do tego na całe nieszczęście ciągle pada 😞 😞 😞 😞 😞

Wrocilam i nic nie kupilam procz produktow na rosol 😞 na golasa pojde na te chrzciny 😠
Kikos sliczniutki Dawidek no i Gratulujemy 3ciego miesiaca i wszystkiego Naj Naj Naj 🙂
z tego co wiem Fifi Klaudii tez dzis konczy 3miesiace i Ola73 z Marcowek rowniez 🙂
wiec WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO 🙂
ja wlasnie otworzylam list od pampersa i jestem w szoku i to ciezkim...
Dali mi kupony na 60euro!!!!!!!!!!! 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 SZOK SZOK SZOK 😁 60euro droga nie chodzi 😉

• Mamusia
witam
u nas masakra!!!!!!!!!! leje, wieje i jest 7 stopni!!!!!!!! 🤢 Marcelinie nos z domu nie wystawiam. Ja sama ide dzis tylko do lekarza i koniec!!
ale nudy sa jak cho....ra do tego jeszcze moj maz na l4 i sie nudzimy razem 🤢 jakos wole jak same jestesmy 😜 wtedy zawsze cos wymysle 🙂

moje wlosy, a raczej ich brak nadal wyglada fatalnie!!!!!!!! niestety nic jeszcze nie zaczelo dzialac!! wzielam juz ok 200 tabletek drozdzy i nic 😞 plyn od dermatologa tez nic a nie wspomne o innych specyfikach!!!!!!!!!!!

dzis zlozylam zamowienie na kolejne szczepionki i kremy z filtrami do Marceliny i kolejene 500 zl nie nasze 😮 masakra!!!!!!!!!!!!!

Dodi nie czytaj bzdru w necie!!!!!!!! ja pamietam jak na poczatku mojej malej zle wyniki moczu wyszly to siedzialam i plakalam a sie kazalo ze ona ma taka flore bakteryjna i juz wiec nie zamartwiaj sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Andzia, Anitek zazdroszcze sloneczka ja juz nie pamietam jak ono swieci!!

lece do lekarza milego popoludnia

• Mamusia
Hej.
U nas weekend minął milutko, szkoda tylko, że pogoda nie dopisała. W sobotę byliśmy u znajomych na grilu, robiliśmy też ognisko 😆nie pamiętam ile już lat nie jadłam kiełbaski z ogniska chyba z 10, ale była smaczna mmmm 🙂
Milenka była cały czas grzeczna, posiedzieliśmy prawie do 20:30, bo coś mi się pomyliło że to 19:30 i myślałam że już małej nie wykąpię, bo zawsze po 20 już śpi, a tu niuńka jakas rozbawiona była, że spokojnie się umyła i poszła spać chyba gdzieś o 22.
Ta gupia pinda co chciała być chrzestną mojej Milenki skądś się dowiedziała, że nie będzie chrzestną Sylwia i truła dupę mojej teściowej, że ciekawe kogo teraz wybierzemy. Teściowa nic się nie odzywała, bo nie chciała dyskutować na ten temat, a ta dalej drążyła i mówi no siostrzyczka napewnoo weźmie swojego braciszka, bo D (brat mojego P) przecież nie weźnie.Głupia pipa wiadomo, że wezmę swojego brata bo nie mam żadnej kuzynki, a P ma aż 2. I jedna przez tą sz..... nie bedzie, bo tak się do niej rzucała i kazała nam odmówić, że dziewczyna w końcu odpuściła. A tak chciałam zeby była chrzestną mojej Milenki, bo sama dzieci mieć nie może 😞 no ale trudno, poprosilismy drugą kuzynkę i mam nadzieję, że to głupie babsko się nie dowie i nie będzie się do niej rzucała. Ehhhh wyszła z tych chrzcin awantura rodzinna przez tą debilkę. A i jeszcze do teściowej mówi, że teraz to my chyba jej nie zaprosimy na ślub i chrzciny 🤪wiec chyba wie, że my wszyscy wiemy, że taką awanturę zrobiła Sylwii, no bo niby w tajemnicy się do niej rzucała i kazała mi nic nie mówić 🤪
No niech tylko mnie zapyta dlaczego Sylwia nie bedzie chrzestą 😠 to ja jej juz jakąś wiązankę wymyślę 😠 😠 😠 nie bedę taka miła jak moja teściowa, która winę zwaliła na Sylwię, że niby bierzmowania sobie nie załatwiła. Akurat w tym przypadku szkoda, że moja teściowa nie jest jakąś francą hihi i jej czegoś nie dojebała 😞
Dzisiaj byliśmy w urzędzie załatwić zaświadczenia do slubu koscielnego i pani kierownik urzędu do mnie z tekstem, ze do biura sie nie wcodzi z wózkiem 😠ale mnie wku... a ja mówie, że przecież nie zostawię samego spiącego dziecka na korytarzu, no i trochę milsza się zrobiła, bo chyba nie liczyła na to że ktoś jej coś odpowie. Dobrze, że nie byłam zbytnio nastawiona na awantury, bo mogło to sie skończyć gorzej 😉
Kurcze coś mi duży palec ropieje, chyba paznokieć mi się wrasta buuuu. Posmarowałam maścią ihtiolową czy jakąś taką, może wyciągnie mi tą ropę i nie bedę musiała iść do chirurga, w co wątpię niestety 😞
Dodi zapisz prywatnie Julkę do neurologa, tylko pamiętaj, ze musi to być neurolog dziecięcy, a o skierowanie na rehabilitację poproś pediatrę, to nie bedziesz płaciła. Ja tak miałam dostałam sierowanie od pediatry na rehailitacje. I pocieszajace jest to, że neurolog za wizytę dzidziusia bierze mniej niż za dorosłego, przynajmniej u nas ja zapłaciłam 50zł 😉

• Mamusia
My juz po spacerku 🙂 3 godzinki na powietrzu i sklepy przy okazji i na dzisiaj wystarczy. 😉
Oczywiscie sobie nic nie kupilam bo nic fajnego nie bylo ale Sebastiankowi znow sie oplacalo bo mamuska znow zabawke kupila 😉 😁 Kupilam tez ogorki na zaprawe wiec dzis bede zaprawiac na kiszone. Powoli juz zaczynam 🙃
Czasem faktycznie moze sie porobic problemow jesli przyjdzie do wyboru chrzestnych. Sama nie mialam lekko. Moj maz ma 1 siostre i wiecej rodzenstwa nie posiada(mieszka w Polsce). Ja mam siostre ktora mieszka kolo mnie i brata w Szwajcarii. Wiec wybralismy jego siostre na chrzestna i meza mojej siostry bo moj brat nie mogl przyjechac ze Szwajcarii.
Niedawno okazalo sie ze siostra mojego D. musi miec opreacje i przyjechalaby ale za miesiac wiec wybralismy zamiast niej moja siostre. I o to poszlo. Ze niby jak to wyglada ze powinnismy poczekac itd. Ach. wolalam sie nie przejmowac i 1 uchem nam weszlo drugim wyszlo 😜 😉 My na prawde chcielismy juz dziecko ochrzcic a nie czekac. J akos tak mi sumienie podpowiadalo. I niech mysla co chca. A przynajmniej dziecko ma chrzestnych na miejscu ktorzy beda zawsze przy nim a nie 700km dalej. No trudno.Nie zrobilismy nikomu na zlosc. Jest jak jest a tutaj chodzi o dziecko a nie o spory i klotnie o wybor chrzestnych. 🙂

• Mamusia
hejka 🙂
my tez juz mamy spacerek za soba ale tylko godzinny taka pizgawka ze sie chodzic nie chce. zmarzłam jak cholerka . ehh do dupy z ta pogodą i słyszałam ze lata ma wcale nie byc 😞 😞 😞 załamać sie idzie nienawidze siedziec tak cały dzien w domu. az mozg sie lasuje.
dziś rano jak Sara sie obudziła podchodze do łóżecka taka rozczochrana niewyspana wory pod oczami a ona w ryk jak mnie zobaczyła masakra hehe az smiac mi sie chciało:P swoją "piękną" mamusie zobaczyła:P
wiecie co. kiedyś wam pisałam ze sarka nie chce robić 2... meczyła sie z tym 2 miesiace i dopiero na dniach odkryłam o co chodzi. próbowałam wszystko co sie da! i nic a ostatnio byłam u lekarza i stwierdzili niedobór wit D i ze moze sie robić krzywica od tego lekarka zaleciła mi podwójną dawke witaminki. ale to ze kupki nie chciała robić od tego to już nic nie wspomniała . sama wyczytałam w ksążce... :/ teraz jest już lepiej 🙂 w końcu! dzisiejsi lekarze potrafią tylko stwierdzać choroby ale najgporsze jest to ze nie potrafią ludzi z tego wyleczyć!!!
pozdrowionka:*

przed domem
[URL=http://www.fotoo.pl/][IMG]http://www.fotoo.pl/zdjecia/files/2010-05/65d0fd1d.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://www.fotoo.pl/][IMG]http://www.fotoo.pl/zdjecia/files/2010-05/e5c47e1a.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://www.fotoo.pl/][IMG]http://www.fotoo.pl/zdjecia/files/2010-05/65d0fd1d.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://www.fotoo.pl/][IMG]http://www.fotoo.pl/zdjecia/files/2010-05/a88f068a.jpg[/IMG][/URL]

Mona co do chrzestnych my wybralismy kumpla ale jego zona zaszla w ciaze no i niestety nie beda mogli przyleciec do PL wiec chrzestna jest moja siora a chrzestnym mojej siostry maz.
I spokoj 🙂
Maz nie ma nikogo ze swojej strony a jego siostra ma wszystko generalnie gdzies jak mamusia wiec nawet nie chcialo Nam sie jej pytac 🙂
Ja wlasnie ogarnelam chate wstawila rosol makaron juz jest 🙂 no i wrzucilam pranie a Olaf spi w kolysce 😜
Cruella ale sie porobilo 😞 niezle 😞 mam nadzieje ze przestanie w koncu padac!!!!!!!

Biedni ludzie 😞 domy gospodarstwa!!! 😞
ja juz tak myslalam ze jak bede kupowac dom to na jakims wzgorzu zeby w razie czego mnie nie podtopilo.
Tutaj pada czesto ale nie ma takich powodzi na szczescie.

• Mamusia
czesc dziewczyny 🙂)
czytam i raczej widze dobre wiadomosci 🙂
Dodi, slonce, Ty sie zamartwisz i osiwiejesz zanim bedzie jakakolwiek diagnoza co do pieknej, zdrowej i silnej Juleczki!

U nas jakos wszystko rozpieprzone: w piatek okazalo sie,ze nie zaszczepimy Victora, bo jest jakies swieto i oczywiscie umawiajac sie na termin nikt o tym nie pamietal 😠 tak wiec dopiero jutro.

Impreza, o ktorej myslalam, ze jest w ten weekend ma byc w przyszly i zeby bylo smieszniej moj T. ma wtedy urodziny i wymyslil sobie, ze nie bedzie robil imprezy, dla mnie ok. przymusu nie ma, ale nagle zmienil zdanie i on w niedziele bedzie robil ,,male" przyjecie W DOMU!!! dla przyjaciol i rodziny, na liscie jest ponad 30 osob, wkurwe mam straszna, ale dzis wpadlam na genialny pomysl i zamowilam caly gotowy katering lacznie z przywiezieniem obrusow, zastawy i lyzeczek i przygotowaniem wszystkiego... ja sie nie bede z tym pieprzyc, bo on ma kaprysy.

Do tego dostalam okres i to nie jest fajne 😠 a jakby bylo malo dopadlo mnie przeziebienie, ale nie ma sie co dziwic skoro jest najzimniejszy maj od 25 lat!! ( zaraz po najzimniejszej zimie !!) i oczywiscie jak oni byli podziebieni to ja sama caly dom, dziecko i jeszcze herbatki, miodziki, tableteczki sreteczki... a jak ja poprosilam, aby sie chociaz Victorem zajeli przez dzien lub dwa a ja o siebie juz zadbam, to nagle kur... wszyscy zajeci bardzo. 😠 😞 😞
Z tych nerwow chcialam sie spakowac i leciec do Polski, ale oczywiscie musieli zlikwidowac bezposrednie loty do Wroclawia! 😠 😠
Tak wiec teraz siedze z melisa i sterta chustek i Wam marudze 🙂)...

Victor ma do tego wszystkie objawy zabkowania, poza zabkami 🙂 dziecko mi sie popsulo 😉 spi po pol godziny co godzine i tak juz 3 dobe a jak nie spi to gada, piszczy ( to akurat jest urocze) albo marudzi ( to juz mniej).

JaiHo i dobrze zrobilas 🙂 jak Was na to stac to czemu nie 🙂 sama bym tak zrobila 🙂
Idziemy w sobote na roczek do Lenki 🙂 Obok z bloku kolezanki corcia 🙂
i oczywiscie nie wiem co kupic 😞 ech...
co do zabkowania to chyba u polowy sie juz zaczyna...
Olaf marudzi w dzien choc wiekszosc czasu lezy i przemawia a tak sie rozgadal ostatnio ze szok 🙂
super sprawa chodze caly czas z usmiechem od ucha do ucha...
Teraz spi to akurat musza trawnik kosic na osiedlu i halas 😠 😠 😠