Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Ja uciekam sie polozyc brzuch i krzyz bola jak na okres musialam wziasc nospe bo bralam luteine i magnez i nie puscilo wiec niestety...
mam nadzieje ze minie bo ten bol dobija...a do tego ta cholerna tabletka dowcipna sie rozpuszcza 😠 oszaleje 😞 to chyba nie jest moj dzien Kochane 😞
zajrze do Was pozniej.
Buzki

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzien dobry 🙂)
sporo do nadrobienia postow, ale dzis mam dzien leniwca, wiec niespiesznie poczytalam z kawka 🙂

nikos2010 a ja sie wlasnie ostatnio zastanawialam skad mi sie takie usta porobily, myslalam, ze to moze od zimna, albo cos... doslownie jakbym sobie kwas wstrzyknela... w sumie moglyby takie zostac :laugh: ale nos to juz nie! 🥴 🙃
kazda z nas juz pewnie wyglada jak foka, ale juz niedlugo i przynajmniej brzuchy nam odejda a pozniej mam nadzieje cala reszta 🙂)

A moj synek od rana pcha sie strasznie na wszystkie strony, na szczescie bezbolesne jest to dla mnie 🙂

anitek85 pisalas o ktg, i tylko potwierdzam to co pisaly inne dziewczyny, takie skoki to norma ( ja ostatnio jak bylam w tym szpitalu to pol godz lezalam pod ktg i skakalo od 110 do 168, i stwierdzili, ze wszystko jak najbardziej w normie) co do mierzenia cisnienia w domu to gdzies byl ten temat poruszany ( chyba grudniowki, albo jeszcze gdzies indziej tym czytalam), zeby faktycznie za bardzo sie tym nie kierowac, bo wiekszosc tych elektronicznych aparatow i pomiarow jest niedokladnych i moga powodowac tylko zamieszanie i panike, tylko w takim razie jak to sprawdzic???
a i mozna zbadac cisnienie przez ubranie 🙂) holterem, ale w sumie to dziwne, ze tak Ci badali... GRUNT, ZE JEST OK! 🙂)

Anitek ja też dociekliwa jestem 🙂 w pierwszych tygodniach ciąży, to dzień w dzień sprawdzaliśmy z M. co Małemu już urosło i co się wykształciło, nie mogliśmy się doczekać kolejnych dni żeby poczytać co tam u Synusia 🙂 a jak zaczęliśmy Go podglądać na USG to jaka radocha była 🙂 M. opuścił może 2 wizyty, a tak to zawsze razem chodzimy do gina 🙂

A co do siniaków pod oczami to ja mam je od zawsze (chyba po tacie, On to ma dopiero wory pod oczami 🙂), na pocieszenie Anitku dodam, że mam od miesiąca dwa naprawdę gustowne wypryski na brodzie, które mnie strasznie irytują i nie chcą zejść!!

A co z Sibi, bo jej tu dziś nie ma??

• Mamusia
Witaj Kelly 🙂

Anitek u mnie w książce jest opisany 40tc i dobrze bo skoro ciąża ma 40tc ..

Ja też mnóstwo czytam o ciązy mimo,ze to druga a tak samo się ekscytuję.Jak pytam czasem ginka o cos to On się dziwi..chyba myśli,że kobiety teraz są ciemne i nic nie wiedzą.

Co do pewnych informacji to oczywiście ginek czasem powinien zachowac milczenie...bo babki wariują potem do kolejnej wizyty i się nakręcają....mój mi powiedział,ze małemu zwolniło serduszko do 70 uderzeń a ja potem fazowałam...na kolejnej wizycie bardzo mnie przepraszał....a na kolejnej znów się zapomniał i mówi,ze mały ma pępowinę na szyi 😞

Jai Ho masz takie murzyńskie usta?:laugh: to prawidłowo,takie mają być,ja tez miałam w pierwszej ciąży:laugh:

• Mamusia
hej nie wiem jeszcze ile mam do nadrobienia bo dopiero do domu weszlam!! Chcialam sie pochwalic moimi wynikami badan :laugh:

hemoglobina 12,2 🤪 w zyciu takiej nie mialam!!!!!!!!
i płytki 195!!!!!!!!!!!!!! :] wiec lekka roznica jak 9,9 i 135 🤪 ale jestem przynajmniej spokojna ze jest ok!!!!!!

a jakiego orla kolo auta wywinelam :| ale tylko sie usmialam przy tym!!!!!!!!!!!!!! :laugh: myslalam ze chociaz siniak na kolanie bedzie a tu nic :P

lece obiad konczyc bo tata dzis przychodzi i bede czytac 🙂

JaiHo ja chcę żeby brzuch sobie odszedł ale cysie mogą zostać:P

Sibi hemoglobina - piękny wynik w odniesieniu do poprzedniego, chyba komuś musiało się coś pomylić z tymi wynikami, a może to była reakcja na leki, które Ci podawali..

A ja czekam za mamą, jak przyjdzie to pomoże mi spakować torbę a raczej torby do szpitala 🙂

Mój M. wychodząc do pracy zostawił mi genialne zadanie - poszukać instrukcję obsługi do naszego samochodu, hehe.. jakby mnie to jeszcze kręciło to było by fajnie:laugh:

• Mamusia
Jai Ho na nos też przyjdzie pora:laugh:

Sibi no widzisz ...wszystko gra:laugh: ale orłów to Ty nie wywijaj z tej radości 😉 Uważaj na siebie

Ja ostatnio też dwa razy się wywaliłam przez ten śnieg 😠

E tam dziewczyny nie ma co marudzic bo wszystko bedzie git! Już bliżej jak dalej.

Ja juz pyrki gotuję,do tego rybka sola i brokuły w białym sosiku...już mam slinotok:P

• Mamusia
nikos2010 doslownie murzynskie wary 🙂) a mi sie dzis snilo, ze juz Victor byl z nami i ja bylam taka szczupla w takiej pieknej sukience i mialam tylko takie wielkie cyce i probowalam karmic malego!! piekny sen!!! 🙂

Sibi pieknie Ci wyniki sie poprawily... tak trzymaj juz do konca 🙂)

Cześć dziewczyny
ja właśnie z zakupów wróciłam, wiem że dzisiaj piątek ale kupiłam schabik na obiad hehe i zaraz będę kotleciory smażyć 🙂 do tego surówka z pora i ziemniaczki..na razie zapycham się biszkoptami ..jak ja ich dawno nie jadłam pycha 🙂

Kupiłam też spirytus spożywczy do przemywania pępka prawie 50 zł mnie kosztował..masakra!!

Dodi:
Candymonka łap oklaska za pierwszy raz
Dziękuję 😘 😘 😘

Co do snów to ja miewam sny ostaniu, że mała jest już troszkę większa dzisiaj miała tak ze trzy lata i zapinając jej kurtkę zimową pytam się jej czy jej się imię Nadia podoba a ona mi że "nie" a ja czemu myślałam, że Ci się spodoba ..a ona "bo nie" ..ah te dzieci hehe 😉

aa no i wczoraj wieczorem dostałam paczkę z łóżeczkiem i pościelą, już nie mogę się doczekać kiedy je złoże. Dzisiaj zamówiłam regał na książki na allegro, bo najpierw muszę troszkę meble po przestawiac 🙂 i nie mam gdzie tych wszystkich książek upchać..moja mama to maniaczka czytania heh

• Mamusia
Oj jak sie najadlam:P Ja dzis mialam placki ziemniaczane. Dawno juz nie robilam a ze mam sprzet co uciera ziemniakow to nie musialam narazac paluchow :P Tak wiec sie napchalam i teraz powoli musze sie zbierac na zakupy.

Ja kazalam siostrze kupic jak byla na swieta w Polsce takie gaziki jalowe do przemywania pepka od dziecka a nazywaja sie LEKO. W paczce jest 10 saszetek i kosztowaly ponad 4zl. Znajoma polecila ktora pracuje w aptece.

Milego dnia mamusie 🙃

• Mamusia
ok jestem w miare na biezaco :P
Witam wszytskie "nowe mamusie"
moj dzwonil czy nie dalabym rady chociaz do 01.02 wytrzymac 😉bo beda mieli nowe swiadczenia w pracy na dzieci ur. od 01.02 hmm moze ze 2 dni by sie dalo przesunac cc 😉 choc ja nie wiem czy ja do konca stycznia wytrzymam!!!! odstawilam fenoterol i juz wczoraj mialam skurcze przepowiadajace :|

dziewczyny wiem ze temat smoczkow byl ale nie znajde go juz blagam napiszcie jakie macie dla swoich malych bo ten co ja chcialm nie jest juz produkowany 😞

Dziewczyny jakie jaja, czytam sobie książkę a tu puk puk do drzwi, otwieram i patrzę a tam... ksiądz 🤪 pyta czy kolędę przyjmę? A ja, że nie, bo wogóle nieprzygotowana jestem.. ale za chwilę zapaliło mi się zielone światełko, odpaliłam świeczkę, położyłam krzyżyk na stół i wołam, że jednak przyjmę:P jeszcze takiej ekspresowej i z nienacka kolędy nie miałam 🙂 myślałam, że ksiądz przyjdzie jutro..

Nikoś to zmiana na profilku to za tego brokuła, tylko że mój będzie w sosie czosnkowym własnej roboty

A ja mam anatomiczny smoczek uspokajający NUK rozmiar 1(0-6m) silikonowy, jest biały i jest na nim namalowany Osiołek z Kubusia Puchatka. Z tym że planuję dokupić drugi, tym razem kauczukowy 🙂 Są dzieci, które nie chcą ssać silikonowych..

Jak mnie bierze na coś słodkiego, a ja nic w domku nie mam..

Hej wlasnie wstalam...pospalam jeszcze... a boli tak jak bolalo 😠 doslownie co minute w krzyzu i lewa nerka i tak boli za chwile puszcza minutka spokoju i znow 😞 nospe to sobie w d...e moge wsadzic na ten bol 😠 ja nie wiem co ja mam zrobic 😞 cholerne nerki 😠 tyle sie juz nacierpialam to jeszcze mnie teraz musi bolec!!!ale juz tak od nocy czulam ze mnie boli ale myslalam ze przejdzie a tu nic...i brzuch w dole co jakis czas boli juz mam wrazenie ze od tej nerki wszystko boli 😞
niby wyslali ten mocz do analizy ale znajac ich tempo to sie zabiora za badanie po ok 15stu godzinach jak ostatnio a mocz sie powinno badac do 6 godzin max 12 po otrzymaniu probki.
Nawet termoform mam i nic nie pomaga 😠 a do tego wieje i pada...wszystko mnie wkurza!!!Moj jeszcze pracy nie skonczyl ale z tego co wiem to reszta chlopakow pomaga sie przeprowadzac szefowi wiec mam nadzieje ze Moj nie bedzie jeszcze musial jechac po pracy pomagac bo juz wogole wyjde z siebie!!!
co do mierzenia cisnienia to ja uwazam ze oni nie maja racji z tym ze aparat sie myli bo ten aparat mam juz troche czasu i dziwne ze jeszcze jakis 3tyg temu mierzyl i bylo ok a nagle takie cisnienie wskakuje no ale nie chce mi sie z nimi klocic mam dosyc tego wszystkiego serdecznie!!!

Martus to niezly numer z tym ksiedzem hehe 😁
Sibi Ty tam uwazaj na siebie i Corcie a nie orły fikasz...
CandyMonka ciesze sie ze kolejne zakupy doszly 🙂 co do odkazania pepowinki to ja mam te spirytus i zakraplacz i bede zakraplac miejsce dookola. Tak powinno sie niby robic.
A te chusteczki sa tutaj i one maja 70% alkoholu ale ja jakos wole spirytus.
co do smoczka to ja mam aventa silikonowy o taki 🙂
http://www.urwis.pl/sklep/z1635-silikonowy-smoczek-avent-do-uspokajania-0-3m.html

• Mamusia
Anitek głowa do góry jestem z Tobą mi tez dzisiaj sie nic nie układa. boli mnie kręgosłup i ciagle kłuje w pipie i pomysleć ze skorcze przed porodem beda 10 razy silniejsze i gorsze... ale wszystko dla naszych kruszynek!! 🙂
w dodatku dzis jestem niewyspana musiałam leciec na morfologie ostatni raz i mam super nawet lepsza niż poprzednio 🙂 a HBS tez ok 🙂
Anitka z tym tętnem to sie nie martw moja malutka ostatnio miała mierzone to z 137 na 160 chyba przeszło tak sie jakos chyba wystraszyła tego tętnomierza:P

Darusia juz jestem spokojna bo wszystkie Mamusie ktore mialy ktg to zauwazyly wiec to normalne 🙂 a Malemu jak mierze tetno na minute to jest zawsze 150 wiec jest w porzadku 🙂
co do boli Kochana Ty jestes juz ponad 37tyg a ja sie jeszcze musze kulac a czuje ze juz nie daje rady powoli 😞
co do spirytusu to nie powinien byc salicylowy tylko zwykly taki co kupisz w sklepie monopolowym. I on ma 95% ale mozna go rozrobic do 70% choc mojej siorze lekarz mowil zeby zakraplac takim 95% bo lepiej zasusza.