Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej laseczki!

Ale córuni mojej charakterek wychodzi 🙂 Musi byc w centrum uwagi, bo jak nie to ryk... i tak siedze z nią cały dzień w domu ledwo moge sniadanie sobie zrobić 🙂 a co dopiero jeszcze przy komputerze usiąść! Nie wspominając o robótkach ręcznych 🙂

Teraz Kizia Mizia śpi wiec coś do Was naskrobię, a za chwile ide zrobić sniadanie. Przed 11 idziemy na spacerek i na kawkę do bratowej.

Strasznie mi włosy wypadaja ostatnio, i dziąsla zaczęły krwawić 😠 😠 😠 😠 😠 Chyba brak mi witamin, nie dziwota zresztą bo śniadanie jem czesto po spacerze - tj. ok. 13 😁 Czy któras z Was się z czyms takim boryka i mogłaby mi doradzić? Zostało mi troche feminatalu jeszcze, a pozniej jakies Centrum kupię albo coś.

Ja pieluszkowalam szeroko jedną dodatkową pieluchą tetrową na pampersa, wszystko spięte bodym 🙂

Co do chrztu to my przełożyliśmy na koniec kwietnia 😞 Po pierwsze zw względu na to, ze w kościele, w którym bedziemy chrzcić jest bardzo zimno a w marcu jeszcze maja byc mrozy podobno, a po drugie z kasą nie dalismy rady 😠 😠 😠 😠 A najgorsze jest to, ze mam juz komplecik na chrzciny ale chyba Basia już w niego nie wejdzie za miesiąc 😞 Później wkleję wam fotkę.

100 lat dla maleńkich solenizantów! 😘 😘 😘 😘 😘

Mittko! Tobie równiez spełnienia marzeń i dużo słonecznych dni!!!!

Będe później jak córcia pozwoli :P

Trzymajcie się cieplutko!

WITAM MAMUSIE 🙂

U NAS NOCKA REWELACYJNA 🤪 JAK MAŁY ZASNĄŁ PO 21 TAK DO 5 SPAŁ 🤪

MITTKO NAJLEPSZE ŻYCZONKA URODZINOWE DUŻO ZDRÓWKA, MIŁOŚCI, POCIECHY Z CÓREK I WSZYSTKIEGO CZEGO SOBIE MARZYSZ 🙂 😘

JEJKU JUŻ 3 MIESIĄCE MA MÓJ MAŁY BRZDĄC 🤪

MARTAER DLA TWOJEJ NATALKI DUŻO ZDRÓWKA Z OKAZJI UKOŃCZENIA 4 MIESIĘCY 😘

KAJTUSIU DLA TWOJEGO SZYMKA RÓWNIEŻ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI UKOŃCZENIA 2 MIESIĘCY 😘

AGNIESZKO84 I KAROLCIU DLA WASZYCH POCIECH RÓWNIEŻ WSZYSTKIEGO DOBREGO Z OKAZJI UKOŃCZENIA 3 MIESIĘCY 😘 😘

A O JAKIEJ NADII PISALIŚCIE BO Z TEGO CO WIEM TO KAROLCIA MA SANDRĘ 🤨

MITTKO UBRANO PRZEŚLICZNE 🤪 EMILKA BĘDZIE WYGLĄDAĆ W NIM JAK MAŁA KSIĘŻNICZKA 🤪

A MĄŻ ZA 3 TYGODNIE PRZYJEDZIE WIĘC UŚMIECHU DZIŚ NA TWARZ PROSZĘ BO DZIŚ ŚWIĘTO TWOJE 😉

TO BY BYŁO NA TYLE Z MOJEJ STRONY NA RAZIE :P

MIŁEGO DZIONKA 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Cześć mamuśki

U nasz też nocka rewelacyjna pobudka o 4 - oby tak dalej wolę nie zapeszać 🙂

Mittko wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń a przede wszystkim pociechy z dziewczynek no i z męża 😘

No i życzenia dla naszych najmniejszych solenizantów 😘

Mittko sukieneczka wspaniała, oglądałam też wersje dla chłopców fajne tylko nie będą odpowiednie na drugi dzień świąt. Więc Antkowi pozostaje kombinezon z białego misia i zimowa czapka 🤪

Akompf wiem dobrze co to mieć terrorystę w domu. Ja też nic nie mogę zrobić ja Antek nie śpi. Nie potrafi poleżeć sam tylko u mnie na kolankach najlepiej w pozycji siedzącej. A nie daj boże go położyć to wrzask jak by obdzierali ze skóry:laugh:

• Mamusia
Dziękuję dziewczynki za życzenia.Mężulek już wyszedł 😞 wiem że za 3 tygodnie przyjedzie,ale tak strasznie smutno i pusto nagle 😞 eh

No ja też jakiś płaszczyk będę muiała dokupić do tej sukieneczki bo pomimo że to maj to w kościele będzie zimno a spędzimy w nim pewnie ze dwie godziny 🤢

Akompf mnie też strasznie wypadają włosy,po Dominice miałam tak samo stosowałam jakiś szampon wtedy śmierdzący i troche pomogło,ale nie pamiętam już jaki 😞

Witam 🙂

Wszystkim dzieciaczkom urodzonym 10-go listopada, grudnia i stycznia STO LAT!

Mittko spełnienia marzeń i zdrówka

AgaK Takie bluzki były w next 🙂 I miałam kupić, ale jak urodziłam to już zapomniałam 😁 Teraz są już tylko 2010 😉

Dziewczyny, u nas coś powoli zaczyna się zmieniać.Dziś mała pięknie spała i to ja ją musiałam przystawić do cyca, bo miałam wielkie melony :P

Mittko sukienka śliczna.

A gdyby co to ja też mam albumy na picassie 😉 Tzn. mój mąż ma 😉
http://picasaweb.google.pl/leepchevsky

Witam Kobietki 🙂

Jak po szczepieniu to nocka super Kamil obudził się o 3, 5:15,7, 9 i teraz znów śpi 🤪

Kupa dalej rzadka bardzo, postanowiłam dać mu tej Smecty tylko nie wiem jak dawkować, na ulotce którą wzięłam z przychodni pisze że rozpuścić w 50 ml wody i dawać po troszku przez cały dzień a na ulotce internetowej pisze aby rozpuścić w 50ml i dać w dwóch równych porcjach na dobę i zgłupiałam 🤢 A ulotki do leku nie mam bo sprzedają w saszetkach 🤨

Ale się uśmiałam z mężem wczoraj :laugh: Zaczęliśmy się troszkę przytulać z mężem już po położeniu Małego spać. Coś usłyszałam mówię do męża Kamil? mąż nieeeeee za chwile znowu coś słyszę mówię Kamil? A mąż nie Michał (mąż ma na imię Michał) oj dawno się tak nie uśmiałam ale cicho żeby Kamila nie obudzić:laugh: 😁

Zawsze miałam jedną pierś troszkę mniejszą ale teraz jak karmię to jest różnica 2 rozmiarów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ciekawe jak to będzie wyglądać jak skończę karmić, chyba tą większą będę na ramie zarzucać 😁 😁 😁

Wszystkiego dobrego dla dzisiejszych solenizantów 🙂 😘

Akompf ja cały czas łykam Falvit mama położna mi zaleciła bo karmiąc piersią nie wszystko jemy i niektórych witamin brakować może.

mittko ja też chcę 9 maja ochrzcić Kamilka 🙂 Śliczna sukieneczka 🤪

• Mamusia
Witajcie Mamusie!

Forum nadrobię jak znajdę chwilkę. U nas nieszczególnie, Basia ma okropne zmiany na buźce, byliśmy u pediatry i dermatologa, dermatolog nic nam w sumie nie powiedziała, może to, może tamto, a pediatra powiedziała,że to mogą być zmiany alergiczne, ale nie muszą,że małe dzieci często mają łojotokowe zapalenie skóry,które się okresowo nasila i że Basi wdało się w te zmiany nadkażenie grzybicze.Smarujemy ją różnymi zapisanymi cudami i zobaczymy. Od dwóch dni na widok butelki moje dziecię dostaje wścieklizny i drze się jak opętane, muszę karmić ją na śpiocha albo w kuchni przy oknie na stojąco, a Tatuś musi przed nią tańczyć. Daje nam księżniczka popalić. Ale rośnie ładnie, waży już 6700g. No i fiknęła wreszcie z brzuszka na plecy 🤪

Biorę się za nadrabianie forum, bo zasnęła przy swojej ukochanej pozytywce moja terrorystka.

• Mamusia
Witam mamuski!

Mittko wszystkiego najlepszego kochana! Spełnienia tego wszystkiego czego pragniesz!

W imieniu tego najmłodszego 🙂 dziękuję za życzenia i przekazuje ciociom buziaki od Szymka.

Mój terrorysta zasnął o północy ale za to spał do 6! Szok! Musiałam go wziąć i do cyca przystawić bo dosłownie każdy kanalik mi wystawał w cyckach i myślałam że eksploduje! Ale był taki wygłodniały przez te 6 godzin spania że zjadł z dwóch cyców tyle że mogłam spokojnie odetchnąć. Potem pobudka przed 9 i pospaliśmy do 10. Zaraz idziemy na spacerek. Nie chce mi się kurcze bo tu na tel zapadłej wsi nie ma gdzie chodzić, tylko w kółko

cześć dziewczyny 🙂

ja niestety w trakcie przeprowadzki i na nic nie mam czasu, ale może w sobotę się wprowadzę więc od przyszłego tygodnia postaram się zajrzeć częściej.

Ogólnie u nas ok, Lenka też dobrze, oby tak dalej.

Akompf ja biorę prenatal i jak na razie włoski mi nie wypadają ani nic z tych rzeczy.

chrzciny mamy zaplanowane na 8 maja 🙂

uciekam i pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki i sto latek dla dzieciaczków obchodzących dzisiaj "małe urodzinki" 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Kajtucha a oto tabelka ale nie cała bo tyle miałam wiadomości [file name=tabelka_grudni__wek2-e8a285421d78eca08931ceb1d367c748.doc size=73728]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/files/tabelka_grudni__wek2-e8a285421d78eca08931ceb1d367c748.doc[/file]

• Mamusia
Akompf mi też strasznie wypadają włosy, wszędzie ich pełno 😠

PannoNikt super zdjęcia, fajna z Was rodzinka 🙂 Najbardziej rozczuliło mnie zdjęcie z porodówki jak trzymasz Marikę i całujesz Majeczkę -piękne!

Kajtucha to ładnie pospał Szymek 🙂
Tabelkę już Gosia wstawiła 😉

Emmax fajnie, że dałaś znać co tam u Was 😉

AgaK link już kliknięty 😉 Wcześniej tej już tam byłam bo widziałam ten link w temacie o konkursach 😉

Asiula to się uśmialiście z mężem :laugh:

Ami co za cholerstwo się przypałętało do Basi 😠 Mam nadzieję, że te specyfiki szybko pomogą!

MY PO SPACERKU A BARTOSZEK ŚPI JESZCZE NA DWORZE W WÓZECZKU 🙂

DZIĘKI DZIEWCZYNY ZA KLIKNIĘCIE 🙂

A CO DO SPACERKU TO JA TEZ NIE MAM WYBORU WIELKIEGO I IDĘ W STRONĘ MIASTA OBEJDE JE W KÓŁKO I WRACAM DO DOMKU A CZASAMI WSTĘPUJE JESZCZE DO LUMPKA :P

MÓJ MĄŻ DZIŚ W NOCY WRACA DO DOMKU 🙂 DOBRZE ŻE BRACHOL ZDAŁ NA PRAWKO BO TAK MUSIAŁABYM UBIERAĆ MAŁEGO I ZE SOBĄ WZIĄĆ A TAK BRAT PO MĘŻA POJEDZIE 🙂

GOSIU TO TY TAK SAMO JAK JA :laugh: NAJPIERW SPACEREK, POWRÓT DO DOMKU GOTOWAĆ SZYBKI OBIADEK ALE MALUCH NA DWORZE ŚPI :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Witam ponownie 🙂

Właśnie wróciliśmy ze spacerku ale Kamilek nie pośpi we wózku jak stoi w miejscu toteż już cyca młóci 🤪

Podczas spacerku przez pół godziny gadałam przez tel. z koleżanką i obrabiałam dupę teściowej, ach jakże mi dobrze teraz 🤪 :evil: :whistle:

• Mamusia
Uuuuu jakiś mały dzisiaj ruch w interesie tutaj 😁

Dziękujemy za życzenia, Nati wycałowana 🙂

Mittko, serdeczne życzenia, duuużo miłości, pociechy z córeczek i wielu lat w szczęsciu i radości 😘

Lecę znowu z cyckiem, bo Nati wsunęła jabłko, ale już jest głodna.

ale do nadrobienia mamuski ... ponad 30 stron
ogulnie wszystko ok ... mlody rosnie .. w nocy nawet spi choc daje niekiedy popalic ... 18 idziemy na szczepienie az sie boje ...
ja bym chciala swojego szkraba ochrzcic pod koniec kwietnia ale jeszcze nie bylam u ksiedza ... musze wkoncu sie zmobilizowac i odwiedzic go

milego popaludnia kazdej oraz wszystkiego najlepszego dla naszych dzieciaczkow 🙂

Mittko, wszystkiego naj naj 🙂