Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja też uwielbiam ten krem :laugh: Karpatka chodziła za mną już chyba 2 tygodnie i dziś nie wytrzymałam.

AgaK gratuluję, że Bartuś tak Ci zasypia. Zazdroszczę!!!!

Od niedzieli też już będziemy próbować kłaść Pitera do łóżeczka. Tylko oczywiście nie dam rady żeby spał sam w pokoju więc póki co będę spała z nim w pokoju, a mąż w drugim. Mieliśmy już tak zrobić od 1 marca, ale coś ciężko się zebrać :laugh:

• Mamusia
Oj ile ja bym dała żeby mój tak zasypiał sam...
Była kąpiel wg zaklinacza i g... to dało... Krzyk jak zawsze... Nawet suszarka nie pomaga. Mój syn woli być brudasem skoro na samą myśl o kąpieli robi się czerwony i ryczy... W tatusia się wdał 🙂 mąż co noc mi się pyta "muszę się kąpać?" i zawsze musi iść do wanny... Oj jaki on biedny :-):-):-)

• Mamusia
Hej Mamusie, wczoraj o mało zawału nie dostałam 😞 😞
Madzia spadła nam z wersalki. Usłyszeliśmy tylko huk i po chwili płacz. To była masakra...
Mam nadzieje iż nic jej się nie stało. Dość szybko przestała płakać i zachowuje się normalnie więc może wszystko będzie OK. Ale w życiu się tak nie wystraszyłam. 😞 😞 😞

PERSY JEŻELI NIE PŁACZE WIĘCEJ NIŻ ZWYKLE TO NA PEWNO JEJ NIC NIE JEST 🙂

ALE JAK TO SIĘ STAŁO ŻE WAM SPADŁA? PRZEKRĘCIŁA SIĘ SAMA CZY JAK?

• Mamusia
no tak przekręciła się...
nie wiem może powinnam jednak podjechać do szpitala i skontrolować coby później się nie okazało...
dzowniłam przed chwią do szpitala na oddział ratunkowy i dostałam zje... od lekarza. Ze z taki małym dzieckiem to należy przyjechać.

PERSY JEŻELI TO STAŁO SIĘ WCZORAJ A DZIŚ MAŁA JEST SPOKOJNA I TAK JAK PISAŁAM NIE PŁACZE WIĘCEJ NIŻ ZWYKLE TO NA PEWNO JEJ NIC NIE JEST ALE JAK CHCESZ TO MOŻESZ PRZEJECHAĆ SIĘ DO SZPITALA I SPRAWDZIĆ ŻEBYŚ MIAŁA SPOKOJNE SUMIENIE 🙂

MAMUŚKI JA MYKAM DO ŁÓŻKA 🙂

Ewa - mam macierzyński do 6 kwietnia ale musze go pzredłużyć o te 2 tygodnie wiec do 20 kwietnia (notabene swoich imienin - ale prezent 😞 😞 😞 ) ale oprócz tego mam zaległy urlop do wykorzystania 20 dni wiec pełne 4 tygodnie, ale musze sie zorientować w firmie bo tam to różnie wygląda ;/ może znowu księgowa mi głupot nagadała jak z tym ubezpieczeniem ;/, czyli w najlepszym wypadku do 18 maja jestem w domu... a później... nie wiem... hyba trzeba bedzie do teściów wozić małą ale troche jest do jeżdżenia a i tak taniej i lepiej wyjdzie niż do kogoś obcego... ale sie jeszcze nie rozglądalam...

Ami - jeśli miałabym mozliwość, zeby zostac z Małą w domu to napewno bym sie nigdzie nie rwała przez pierwsze 2, może 3 lata... Ale niestety na jednej wypłacie nie ujedziemy... 😞

Ania - teraz to pedicure można robić 🙂 Przynajmniej dosięgniesz 🙂 Nie to co jeszcze kilka miesięcy temu 🙂 A jeśli chodzi o filmik to sie uśmialam do łez! Jutro tez Basie obracam na brzuszek :] Tylko, że bede musiala ją od spodu trzymać 🙂

a ja sobie popijam Leszka free 🙂 Mniam 🙂 - nastepne karmienie przed 5 więc sobie nie pożałowałam 🙂

PannaNikt - nudziło Ci sie? Ale masz fajnie :P

Fredeczka, to dziwne, że nie ma żadnej kobiety z małym dzieckiem 🙂 U mnie w miasteczku jak ide na spacer z Basiulkiem to gęsiego chodnikiem wózki pchamy! Tez musze się z jakąś panną spiknąc,.. moze koleżankę jakąś znajdę 🙂

Sto lat dla Emilki!

Oj Persy, napewno nic się Madzi nie stalo tylko sie wystraszyliście porządnie... Daj znac jak wrócicie.

A moja Basia nie potzrebuje karuzeli nawet hehehe nie chwaląc się. Wystarczy, że chwilkę postoję przy łóżeczku, troche sie porozgląda, pogada i jak odejdę od łóżeczka to sama zasypia 🙂

Wasze dzieciaczki sie przekręcają a moja sie nie chce nawet podpierać na rączkach 😞 Ehhh Ale kocham ja ponad życie! Najmocniej na świecie! Same wiecie 🙂

Aha dziękujemy z Basiulkiem za komentarze na NK!! Jesteście najlepsze!!!!

Wioluś, nie choruj nam! na forum jest zakaz chorowania! 🙂 Bo nas pozarażasz :P Trzymaj się cielutko!!!

Wszystkim już mówię dobranoc!

• Mamusia
Persy ja bym jednak podjechała do szpitala dla świętego spokoju, ale zrobisz jak uważasz 😉 Buziak dla Madziulki 😘

Wiola co Ci jest? Jejku niech Twój mąż już wraca i się Tobą zajmie!

Ja już mykam do łóżeczka. Dobranoc 😘

• Mamusia
Zdecydowaliśmy z Krzyśkiem iż jutro rano podjedziemy do szpitala i zrobimy tomografie. dziś nie będę jej wybudzać bo słodko śpi i ciągać po nocy po szpitalach. Ale dla czystego sumienia pojedziemy...coby się upewnić iż jest cała i zdrowa;-)

Wiola życzę szybkiego powrotu do zdrowia!!!

• Mamusia
Oj Persy to najedliście się strachu,ale napewno wszystko będzie dobrze.Daj znać jutro 🙂

Wiola zdrówka życze 😘

Ja też już zmykam bo jak zwykle na allegro się zasiedziałam :P
Dobranoc 😘

A i dziękuję którejś za oklaska 🙂

• Mamusia
Mittka a kiedy w końcu Twój mąż przyjeżdża bo się zakręciłam w tym wszystkim...
Mój wyjątkowo już w domu 🙂 ale za to w niedzielę ma odwóz towaru do Biedronki więc na kilka godzin ucieknie 😞 masakra z taką robota, muszę mu szukać innej pracy...
Dobranoc mamusie i dzidziusie!

CZESC LASENCJE 🙂

SOBOTA 🙂 HAHA DZIEŃ JAK CO DZIEŃ, WCZORAJ MIAŁA GOŚCIA, BYŁA U MNIE ZNAJOMA ZE SWOJĄ CÓRECZKĄ 7 MIESIĘCZNĄ. JEJU JAKA TA LASKA JEST PUSTA...
DZIŚ ZNOWU GOŚCIE - KUZYN Z ŻONĄ I CÓRECZKĄ ROCZNĄ
MUSZE KUPIĆ JAKIES CIASTO BO PIEC MI SIE NIE CHCE.

PERSY MI SIE WYDAJE ZE MADZIA SIE PO PROSTU PRZESTRASZYŁA , NIE TYLE CO JĄ BOLALO COŚ I DLATEGO PŁAKAŁA - SAMA PISZESZ ZE NIE DŁUGO PŁAKALA 🙂 ALE TAK JAK PISZĄ DZIEWCZYNY, MOŻECIE DLA ŚWIETEGO SPOKOJU JECHAĆ DO LEKARZA.

AKOMPF I AGAK ZAZDROSZCZE WAM TYCH ZASYPIAJĄCYCH SAMODZIELNIE POCIECH. MOJA MARUDA ZASYPIA MIEDZY 22 A 23 CO DZIEŃ I NIGDY SAMA, ZAWSZE Z CYCKIEM W BUZI:laugh:

WIOLUŚ TRZYMAJ SIE, JUZ NIEDŁUGO BEDZIESZ MIAŁA MĘZA, TO NA PEWNO POSTAWI CIE NA NOGI.

MIŁEJ SOBOTY - MUSZE KOŃCZYĆ BO LENA WZYWA 🙂

• Mamusia
Hej mamusie 🙂

U nas nocka jakaś taka sobie małą musiałam pobująć po 3 bo jakoś jej się odechciało spać,ale moment zasnęła 🙂

Jej a ja odkąd Emila się urodziła to jakoś nie bardzo lubie gości zwłaszcza tych długo siedzących 🤨

Dziewczynki pozwólcie że jeszcze Was potrzymam w niepewności co do mojego męża,ale jak tylko się pojawi dam Wam znać 🙂

Miłej soboty Wam życzę 🙂

• Mamusia
dzien dobry...

moj maly zasnal po 20 i spal do 5 rano az wstawalam od 1 co godzine i sprawdzalam czy wszystko ok ze jeszcze sie nie budzi 🙂

ja chyba bede chora.. znowu... tak malo wychodze z domu i jeszcze cos zalapalam.. sozk.. gardlo boli i katar...

d pojechal na zakupy, karteczke dostal wiec mam nadzieje ze nie pomyli masla z margaryna i makaronu z ziemniakami bo kiedys tak bylo.. hihi...

• Mamusia
cześć laski!

Ja tak wychwalałam Piotrusia przed wszystkimi, że robi mi tylko jedną pobudkę w nocy i już kolejną noc budzi się częściej. Ogólnie już któryś dzień jest trochę marudny...

Na 13 śmigam do fryzjera, jadę sama, a moje chłopy zostają w domu. Mam nadzieję, że Piter nie zgłodnieje za bardzo jak mamusia będzie się pięknić 😉

Persy daj znać co tam u Was, chociaż na pewno wszystko będzie dobrze 🙂

miłego weekendu!

WITAM SOBOTNIO 🙂

U NAS NOCKA OK 🙂

ALE NAJADŁAM SIĘ STRACHA DZIŚ RANO 😞 MĄŻ DO MNIE ZADZWONIŁ I POWIEDZIAŁ MI ŻE MIELI WYPADEK NA SŁOWACJI 🤢 🤢 NA SZCZĘŚCIE NIC IM SIĘ NIE STAŁO ALE SPRAWCA CHCIAŁ DAĆ DYLA 😠 NA SZCZĘŚCIE ZŁAPALI GO I CO SIĘ OKAZAŁO GOŚCIU PONAD 2 PROMILE ALKOHOLU W SOBIE 😠 RAZ ZABRANE PRAWO JAZDY ZA PROWADZENIE PO PIJANEMU I JESZCZE KURWA MAĆ MUSIAŁ ZA KÓŁKO WSIĄŚĆ SAMOCHODU KTÓRY NIE BYŁ UBEZPIECZONY 😠 CO ZA IDICI SIADAJĄ ZA KIEROWNICĄ 😠

OKI ZMYKAM BO PŁACZE MOJE SZCZĘŚCIE :P

• Mamusia
Witajcie Mamusie.

My po spacerku, czekamy na Tomka i pędzimy do moich Rodziców na obiad. Czytam o zasypianiu Waszych pociech i nie chwaląc się moja gwiazda już od dawna zasypia sama.Jak zaczyna marudzić i widzę ,że jest śpiąca to wkładam ją do łóżeczka, po chwili standardowo dziki wrzask,ale niezrażona daję jej przyjaciela smoczka, głaszczę po główce i wychodzę z pokoju, jak zaglądam parę minut później to moja Córka Przepiórka już smacznie śpi.

Postanowiłam nie wracać jednak do pracy, Tomek na szczęście zarabia przeważnie nieźle,zależy od miesiąca,że jakoś wyżyjemy.
Posiedzę z Basiulkiem jeszcze około roku i albo druga Dzidzia,albo poszukam pracy, jeszcze się zastanawiamy 😉

Wczoraj mój ukochany zakończył robotę, która bardzo długo go męczyła co uczcił wieczorem lekkim upojeniem alkoholowym 🙃 Zawsze kiedy coś wypije i zaśnie,gada rzeczy,zupełnie bez sensu, których potem nie pamięta. Wczoraj na przykład kazał mi porozmawiać z producentem płatków nesqik czy jak się to pisze, z innych złotych myśli, to kiedyś mówił przez sen,że to taka ciężka robota tak ten koks przerzucać... Zawsze mam niezły ubaw

Dziś zaszalałam i kupiłam sobie dziko czerwoną szminkę 🤪 🤪 nigdy takiej nie miałam więc co tam 🙃 jeszcze nie wiem czy odważę się wyjść w niej na ulicę

Witam 🙂
U nas noc niezbyt przespana, bo mała obudziła się głodna o 2 i 5... No ale jak wczoraj spała 5 godzin pod rząd, a potem kolejne dwie, to co się dziwić :laugh:

Mąż zabrał starszą córcię i pojechał jakieś sprawy załatwiać a ja zamiast wziąć się za sprzątanie to się obijam :P

AgnieszkoK kurcze najpierw Mittki mąż... teraz Twój... na drogach jest strasznie niebezpiecznie ☺️

Persy współczuję wrażeń, ale nie sądzę, by coś się stało Madzi skoro jest spokojna.

Anju jestem pod wrażeniem Twojego pływaka. Mężowi nawet puszczałam filmik 🙂

• Mamusia
Kurcze AgnieszkoK wiem co przeżywałaś,najważniejsze że nic nikomu się nie stało.Ale ten kierowca to przegiął pałe 😠

A ja wróciłam od koleżanki poszłam na naleśniki,ale sama je sobie musiałam usmażyć :P bo koleżance jakoś kiepsko szło 🤪 ale stwierdzam że trójka dzieci to za dużo,stałam i smażyłam i smażyłam a te dziewczyny jakieś nienajedzone 🤪 :laugh:

• Mamusia
łooo rany a Wy gdzie???

AgaK to się nerwów najadłaś, ale najważniejsze, że nic się nie stało. Niestety coraz więcej debili na drogach 😠

Ami super, że masz taką możliwość żeby zostać w domu z córcią 🙂 Zazdroszczę Ci okrutnie!!!

PannoNikt skoro masz okazję to się obijaj, a co!

Mittka to się nasmażyłaś :laugh:

A ja wróciłam od fryzjera, obcięłam włoski dość krótko i zrobiłam sobie grzywkę -wyglądam jak chłopiec z bajki 'Zaczarowany ołówek' :laugh: