Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Toja napisał:
Hej Babolki 🙂

u nas też upał i duszno... Wywiesiłam pranie na dworze, ale spodziewam się deszczu... Dobrze że M. niedługo będzie 🙂

a u nas na obiad zupa krem z cukinii i brokułów i kurczak z rosołu zapiekany w sosie pomidorowym z pieczarkami...

z kurczaka nie wiem co będzie bo tworzyłam...
Aaa i mówiłam Wam że się już z lodówką na dobre przeprosiłam??
już mi nie śmierdoli 🤪 🤪 🤪

super masz obiadek, smaka tylko narobiłas mi...
a lodóweczka nie smierdzioli...a no popatrz i tak długo cie trzymało:P

• Mamusia
Karola to moje drugie danie to tak tworzone że bardziej nie może być 🤪 🤪
aż się boję co z tego wyjdzie...

Ostatnio dużo rzeczy zapiekam, żeby nie smażyć i tak mi się spodobało to, że każdy przepis na mięso próbuję podciągnąć pod piekarnik 🙃 🙃

• Mamusia
Kar_ola też go oglądałam, rzeczywiście godny polecenia. Tematyka "obozowa", ale pokazana w ciekawy sposób.

Same pyszności dzisiaj miałyścieeee 🙂 U mnie był rosołek, a na drugie udka z kurczaczka, ziemniaczki mizeryjka, duszone pieczarki i oczywiście ogóreczki małosolne, ostatnio się nimi zajadam :P

A od mężusia dostała mi się niespodzianka. Zamówił mi w prezencie urodzinkowym poduchę -rogala do spania dla ciężarnych i na później do karmienia dzicka i jako gniazdo do kładzenia niemowlaka. Miał mi to dać w sobotę, al pech ( dla niego), że nie było go w domu jak przyszła paczka i od razu domyśliłam się co to jst, rozpakowałam i oczywiście wypróbowałam 🙂 I polecam!!! Przelżałam prawie godzinę w tym rogalu w jednej pozycji i było mi tak dobrze, że myślałam że już się dziś nigdzie nie ruszę...

Buziolki mamusie 😘

• Mamusia
Hej kobietki!!!No ja dopiero teraz do WAs zaglądam 🙂 U mnie rano była piękna pogoda, słoneczko, wiaterek i ogólnie super, wiec nawet w grządkach po plewiłam trochę cebulę 🙂 🙂 Niestety po południu ok 15ej 3 burze pod rząd 😞 😞 dopiero ok 18ej sie skonczyło, niestety zrobiło sie juz chłodniej 😞 ale z jednej strony moze to i lepiej 🙂 Bo jak wczesniej było duszno to mi strasznie palce od dłoni popuchły jak parówki normalnie miałam ☺️ 😞 na szczescie opuchlizna juz mi zniknęła uff 🙂 🙂 Monia pisała o skurczach łydek, ja tego nie mam ale za to bolą mnie kostki w nocy i nadgarstki 🤨

• Mamusia
oj chyba nie ma nikogo 🤨 inka rzeczywiscie fajny prezent Ci mężulek sprawił 😉
No ciekawe jak bedzie u nas tak jak monia pisała, kiedy my zaczniemy sie rozpakowywac:P Ja jak sie urodziła to ważyłam 4500, a moja siostra 5000 no klocki troche z nas były:laugh: :laugh:
Kurcze ja to teraz mam czasami taki dziwny lęk związany z porodem, bo wiem ze juz coraz bliżej 🤢 a jednoczesnie jestem ciekawa jak bedzie mój synuś wyglądał 🙂 🙂

• Mamusia
Hej kochane 🙂 wpadłam zobaczyc co tam u Was 🙂
Ja już po drugiej kolacyjce :P matko kochana ale mam apetyt 🙂
Zapomniałam sobie kupic asmag i znowu czekają mnie nocne skurcze zapewne 🥴
Lecę wziąśc prysznic i rzucic coś na oko 🙂ciekawe co tam serwują w tv

Dobranoc kochaniutkie moje 🙂 😘 😘 😘

• Mamusia
Witaj Monia. Lec jutro kupic sobie ten magnez. Zobaczysz pomoze Ci od razu 🙂
my mamy dzis maraton filmowy, przed chwilką skończyłam ogladac "KRÓLA LWA 3" z Bartusiem...a teraz cos romatycznego dla Nas na wieczór szukam 🙂...mam cały dysk filmów więc musze skorzystać 🙂

Miłego wieczoru.
Dobranoc wszystkim.