Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
eh dzisiaj musialam podjechac na pogotowie z moja mala siostrzyczka ( nic powaznego) ale samo wejscie do szpitala sprawilo ze wyobraznia zaczela mi intensywniej działac :P
Ale od zawsze twierdze ze tyle kobiet z porodem sobie radzi wiec co my przyszle mamy, mamy sobie nie dac rady?! 😉

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć Brzuszolki 🙂

Mam pytanie, bo ostatnio zaczęłam rozglądać się za pościelą i upatrzyłam sobie fajny komplet 13 elementowy w skład którego wchodzi m.in baldachim i w sumie o taki mi chodziło ale ostatnio przeczytałam w gazecie, że pediatrzy odradzają baldachimów, bo prze nie, nie ma dobrej cyrkulacji powietrza itp. I teraz nie wiem co mam robić, bo w sumie baldachim to chyba tylko ma ładnie wyglądać ale skoro nie jest zbyt odpowiedni to może nie kupować?

• Mamusia
Już wróciłam z coniedzielnego obiadku u moich rodziców, a teraz chyba się zdrzemnę... U mnie ciągle leje i zazdroszczę tym co mają pogodę ( nawet upał ) bo naprawdę zaczynam się bać podtopienia. Niedaleko domu płynie rzeka, która już porządnie się rozlewa po okolicy 😞

Mimi, dzięki za zaproszenie, zaraz lecę przyjąć 😉

Karola83, zawsze mi się wydawało, że taki baldachim to jest siedlisko kurzu i bakterii, nie wiem czy dobrze mi się wydaje, ale jestem przeciwna. Ja dla swojego maleństwa mam pościel 3-elmentową: poszewka na poduszkę i kołdrk i ochraniacz na szczebelki 🙂

Zgodnie z obietnicą ślę następnego 😘 Tym razem do Kar_oli.

Trzymajcie się, idę spać...

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂
Jak Wam niedziela mija?
Ja dzisiaj miałam wolne od kuchni 🙂 Miałam zaproszenie do babci na obiadek i pyszne ciacho 🙂Dopiero wróciłam ,pełna ,ciężka i senna 🙂

Karola powiem Ci ,że ja też właśnie się rozglądam za pościelą dla Dobrusi i też chcę z baldachimem 🙂 Mój Hubi miał baldachim i nic mu tam nie szkodziło a ładnie to wygląda.Teraz szukam coś w tonacji zieleni może różu ,bo po Huberciku mam żółty w misie,też będę go używac 🙂

• Mamusia
A u mnie w sumie nudy teraz...Na spacer nie chce mi się iśc chyba ,że z parasolem,syn z siostra u mojej mamy,chyba zaraz przyjadą bo coś długo ich nie ma...tęskno mi za mężem 😞 dzwoniłam do niego i kazałam mu natychmiast wracac do domu...ale co ja moge 😞 przecież to nie od niego zależy.
Wiesz co w sumie jestem przerażona,inne dziewczyny maja juz cos dla dzidziusiów naszykowane a ja w sumie nic i zaczynam wpadac w panikę..no ale czekam grzecznie na męża jak mu obiecałam i razem pokupujemy rzeczy dla maleństwa

• Mamusia
Hej Babeczki, wpadłam na chwilę, bo jestem u rodziców 😉

Inka buuuuziam mocno w podzięce 😘

W Oławie pod Wrocławiem nawet zaświeciło słoneczko 😁
Byłam dzisiaj na klunkrach - taki sklep ze starociami, niekompletną porcelaną, kubeczkami, filiżankami, wazonikami i mnóstwem innych rzeczy. A wszystko wyłożone na antykach, które też można kupić... Wszystko oprócz mebli za grosze. Aż mi ciężko zawsze stamtąd wyjść. Kupiłam sobie dwie duże puszki na mąkę i cukier, wazonik na kwiaty i osłonki do kwiatów, jedną taką wypasioną podłużną na moje zioła 🙃 🙃
M. kupił sobie ekstra kufel na piwo:laugh: :laugh:
ostatnio kupiłam sobie tam śliczne dwa kubki na grzane wino...
same cuda normalnie!
Szczęśliwa jestem zawsze po takich zakupach :laugh: :laugh:
dobrze że w Opolu takiego sklepu nie ma, bo miałabym cały dom zagracony 🤪 🤪 :laugh: :laugh:

zmykam kochane, miłego popołudnia!
Mniej mnie będzie bo zabieram ze sobą siostrę na tydzień 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Atuś i Inka Dziekuję bardzo.
Ata 😘

a my niedawno wrócilismy ze wsi...opaleni i zmeczeni...zaladowani po sam dach bo wiozłam łózeczko i 2 torby rzeczy dla małej...ale teraz juz wszystko jest u Nas i moge spokojnie sobie przygotowywać 🙂

czuje się dobrze 🙂

Dziewczyny jutro mam badanie krwi. Kupiłam 50glukozy jak ja mam ja zrobić - cała w szklance rozpuscic , po godzinie mam iśc na pobranie krwi...kurna nie pamietam jak mówił lekarz 🥴

• Mamusia
hej babeczki
kurcze zloszcze sie bo mam dziwna sytuacje z tymi brzuszkami. od kilku dni jak chce wejsc na brzuszki loguje mnie automatycznie jako gosc:/ i nie moge wtedy nic pisac...ale teoretycznie widnieje jako zalogowana jako MiP. nic z tego nie czaje i aby moc cos napisac musze wyslac powiadomienie ,ze zapomnialam hasla ,wtedy ono zostaje przyslane i dopiero wtedy moge w pelni sie logowac:/ to uciazliwe bardzo.

dzis bylam u rodzicow i znajomi wreczyli nam zaproszenie na slub jakos 29 sierpnia;D oczywiscie idziemy pod warunkiem, ze nie urodze jeszcze 😉