Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂

Masakra co się dzieje z tą stroną 😠 w końcu udało mi się wejśc i naskrobac parę słów,ale widzę,że nie tylko ja miałam takie problemy.Nawet nie mogę poczytac o czym pisałyście bo zaraz się zawiesza i muszę logowac się jeszcze raz 😞

Ja zakończyłam walkę z czereśniami 🙂 już są w słoikach i zamrażalce dla mężusia 🙂
Upał daje się we znaki 🤪 puchę jak bańka ledwo dyszę 😮Siostra namawiałam mnie abyśmy pojechały nad jeziorko,ale boję się ,że tam nie usiedzę,nie wiem czy znajdę cień i w ogóle czuje się niepewnie w takich miejscach w moim stanie,na basen to jeszcze jeszcze ale jeziorko... 🤨 no nie wiem...
Ok uciekam,zajrzę później,buziaczki 🙂 😘

• Mamusia
NO LASKI...TROSZKĘ SIE WYPŁAKAŁAM I JUZ wAM PISZE 😞
otóż cukrzyce mam ciazowa i ide w poniedziałek do szpitala na kilka dni 🥴 no ale wiem, że to dla mojego dobra...
po drugie przytyłam 0,5kh 🤪 a Natalka waży juz 1850g 🤪 niezły kolosik z niej rosnie 😉 niestety wredota jedna mieśniak urósł na 54mm więc tak jak wtedy gdy wywołał u mnie skurcze 😞 i niestety troszke uciska na główkę, co mnie najbardziej przeraża 😞 i wywołuje niepokój 😞
Hemoglobina mi spada...szyjka twarda, długa i zamknieta 🙂
Poród najprawdopodobniej będzie naturalny 🙃 co mnie normalnie zwaliło z nóg 🙃 no ale on wie lepiej 🙂 PTP - 12sierpień 🤪 ...i kolejna wizyta juz 21 lipca...musimy kontrolować mięsniaka na bieząco...

• Mamusia
Cześć Dziewczynki!

Karola nie ma co się zamartwiać (choć łatwo mówić) poleżysz kilka dni, "naprawią" wszystko i będzie ok, bo inaczej nie może być! Twarde kobitki jesteśmy więc dasz rade.

Chyba jako pierwsza z Nas będziesz tuliła swoja kruszynkę 😁

3mam kciuki żeby Natalka zdrowo rosła a to co nie powinno przestało

• Mamusia
Dzieki Inka.
Własnie sobie tak myslę, że tenPTP jest jakiś z kosmosu...to jest miesiac za szybko...ale usg nieraz podaje takie zwariowane daty. Najważnijsze że Natka ładnie na wadze przybrała przez 1 miesiac równy 1kg 🙂
juz troszke inaczej patrze na to wszystko zawsze na świezo pierwsze sa emocje i głupie mysli 🙂
Miłego popołudnia laseczki.

• Mamusia
Karolcia, masz buziaka na wzmocnienie 🙂
Głowa do góry, napewno będzie dobrze wszystko, zobaczysz 🙂 Ważne, że Natalka jest zdrowa i rośnie dzielnie 🙂 🙂 🙂
A co do cukrzycy, to będziesz miała specjalną dietę i będzie dobrze 🙂
Na pewno 😘 😘 😘

• Mamusia
Hej moje kochane 🙂
Ale dzisiaj ukrop,masakra 🤪

Droga Karolciu moja no przykro mi ,że masz tą cukrzyce 😞mam nadzieje ,że w szpitalu zrobia co maja zrobic i wypuszcza Cie szybko...i do tego ten mięśniak 😞 🤢
A co do terminu porodu to w szoku normalnie jestem 🤪
Moja babcia mówiła mi,że też mogę szybciej urodzic bo ruchy dziecka szybko wyczułam :P ,że nawet pod koniec sierpnia mogłabym miec juz swoja Dobrusię 🙂

Teraz opycham się zapiekanką brokułową,juz tyle za mna chodziła,ze musiałam sobie zrobic,ciekawe czy będę po niej miała zgagę:P No i przyznam się jeszcze ,że zapijam zimna pepsi 🙃 wiem wiem ,że nie powinnam 🥴 ale oprzec się jej nie mogłam:P

• Mamusia
Jak tam Bąbelki radzicie sobie z tymi upałami?
Ja ciągle siedzę w domu bo nie ma możliwości żeby wyjść bo od razu słabo mi się robi 😞 Już mam dość chciałabym żeby już było po wszystkim...
Za to moja Pocieszka szaleje 😆 dziś udało mi się telefonem nagrać jak kopie, tak mi brzuch podskakiwał :laugh:

• Mamusia
Czytalam kilka stron , wiec chcialabym sie odniesc 🙂
Ata- gratulacje dla Ciebie i Twoich dzieci 😁 z powodu jazdy na rowerku woooow
Karola- ciesze sie ze mala juz tyle wazy i ze bedzie jednak naturalny porod.
Buziaczki

• Mamusia
ata38 napisał:
Karolcia, masz buziaka na wzmocnienie 🙂
Głowa do góry, napewno będzie dobrze wszystko, zobaczysz 🙂 Ważne, że Natalka jest zdrowa i rośnie dzielnie 🙂 🙂 🙂
A co do cukrzycy, to będziesz miała specjalną dietę i będzie dobrze 🙂
Na pewno 😘 😘 😘

Dziekuję 🙂
Narazie zrobia mi prowokacje i podadza wiecej glukozy..i przez 4h beda pobierac krew...moze nawet wyjde w ten sam dzień 🙂oczywiście po cichu na to licze 🙂

• Mamusia
MiP napisał:
Hej dziewczyny
Juz po wszystkim- obroniłam sie! 🙂
zatem bardzo dziekuje za pamiec i wsparcie. Karola i Toja buziaczi dla Was.
Ide spac 😜

Gratulacje Martuś 🙂
Byłas wytrwała i dzielna, a Hania napewno dlatego była taka grzeczna, aby mamusia na spokojnie mogła doprowadzić wszystko do końca 🙂
😘 😘 😘

• Mamusia
Monia27 napisał:
Droga Karolciu moja no przykro mi ,że masz tą cukrzyce 😞mam nadzieje ,że w szpitalu zrobia co maja zrobic i wypuszcza Cie szybko...i do tego ten mięśniak 😞 🤢
A co do terminu porodu to w szoku normalnie jestem 🤪
Moja babcia mówiła mi,że też mogę szybciej urodzic bo ruchy dziecka szybko wyczułam :P ,że nawet pod koniec sierpnia mogłabym miec juz swoja Dobrusię 🙂

Moniś no ja własnie ruchy miałam bardzo szybko bo w 16tc...dlatego moze tak wychodzi.

Szczerze mówiąc, juz po kilku godzinach ochłonełam. W ten termin i tak nie wierze...a z tym porodem to ja juz sama nie wiem...od poczatku gadał ze cc, a teraz nagle naturalny- który ma byc bardzo ciezki, gdyz w dalszym ciagu miesniak zagradza droge małej...a na wykonanie cc nie ma miejsca bo główka małej jest w miejscu gdzie zawsze sie tnie...
mi juz wszystko obojetne jest... 🙃 najważniejsze ze Natka zdrowa wg lekarza...i prawidłowo przybiera na wadze... 🙂
co ma być to bedzie 🙂

• Mamusia
Cześć Słoneczka !
Ale dzień, u Was też jest tak gorąco i duszno? Masakra 🤢 Dzisiaj cały dzionek spędziłam z dziewczynkami w ogrodzie i jmyślałam, że już nie wyrobię 😞 Wysmarowana od stóp do głów blokerem na słońce, z kapelusikiem :P na głowie roztapiałam się na tej patelni 😎 Ale ważne, że dziewczyny miały frajdę z basenu 🙂

Kar_ola sdzkoda, że chcą Cię tak od razu położyć 😞 W końcu wynik masz niewiele ponad normę i zawsze można najpierw powtórzyć badanie... Ale może lepiej dmuchać na zimne? Dam Ci 😘 na lepszy nastrój i trzymam kciuki.

MiP gratulacje !!!