Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzień dobry mamusie 🙂
U mnie też dziś popadało w nocy i troszkę siąpi od rana i powietrze takie rześkie 🤪 Wreszcie można pooddychać 😉
Martuś, widzę, że dziś mamy "pracowy" dzień, ja też jadę do swoich dziewczyn trochę poplotkować póki szefowa moja na urlopie :P
A później do lekarza... Ciekawa jestem jak tam moja kluseczka urosła.
A poza tym nie robię dzisiaj NIC :P
Mam dzień lenia, chyba po wczorajszym...
Lecę na allegro, jakby co to będę zaglądać.
Miłego dzionka 😘
Atuś 😘 za cieplutkie słowa z ranka.

• Mamusia
Hej Babeczki 🙂

Po wczorajszej wizycie jestem spokojniejsza, chociaż na moje bóle lekarz niewiele może poradzić - jak urodzę to przejdą...

Ja ważę już 63kg 😉 moja Ania prawie 1kg 🙂 🙂
jest pięknie ułożona główką w dół, serduszko bije 139razy na minutę 🙂

Szyjka mi trochę zmiękła, ale dalej jest długa i zamknięta... Mam łykać magnez na twardnienie brzucha i przez to że po fikaniu bardziej twardnieje to mamy nie fikać 🤨 szkoda mi trochę... No ale dla niuni wszystko...

Moniu a nie możesz poprosić żeby lekarz robił Ci usg kiedy ty leżysz na boczku? zazdroszczę Ci pedicure... Też mi się już marzy...

Karolcia mam nadzieję że niesnaski już są historią 😉

Atuś, Inka u nas pogoda taka sama... A wczoraj nic tego nie zapowiadało...

Ja dzisiaj nic nie gotuję, bo obiad mam, ale za to zrobię sobie bananowca, dla Was też przepis 😉

Bananowiec

4-5 bananów,
2 opakowania biszkoptów lub gotowy spód tortowy,
2 galaretki cytrynowe,
1 galaretka inna (morelowa, pomarańczowa, brzoskwiniowa jaką lubisz),
1 masło roślinne,
1 żółtko,
0,5 szklanki cukru pudru

na początku rozpuść sobie galaretki cytrynowe każdą w 1 szklance wody i niech przestygną, a następnie masło, cukier puder i żółtko razem zmiksować na masę, dodać utarte banany ( ja ugniatam je widelcem) i dalej miksować, dodać galaretki cytrynowe i tez zmiksować, podzielić na dwie części, jedną wylać na rozłożone w tortownicy biszkopty i włożyć na trochę do lodówki a do drugiej dodać 2 łyżeczki kakao i zmiksować, i jak ta pierwsza masa troszkę stężeje to ułożyć na niej biszkopty i wylać na to drugą ciemną masę i na wierzch można przybrać bananami i wylać rozpuszczoną ostatnią inną galaretką.

• Mamusia
Witajcie 😘 😘 😘 😘

Dziś mam już lepszy nastrój 🙂 wpłynęła kasa z US mi na konto:P

Zajadam sobie pyszną drożdżówkę z makiem i popijam herbatką 🙂
Dziś ja spokojnie siadłam do tego usg to zauważyłam 🙂:
termin porodu wg usg mam na28 sierpnia 🙃 jestem w 32t i 5 dni w ciąży ,mała waży 1,87 kg 🙃

Toja ten babanowiec brzmi fenomenalnie,przepisze sobie ten przepis 🙂 i wykorzystam 🙂

Atuś dziękuje za 😘 i dla Ciebie mam też 😘

Pozdrowionka kochane 😘

• Mamusia
Hej Moniu, ja właśnie się zastanawiam nad śniadaniem...
Mam ochotę na kawę, ale przy tym moim żołądku muszę na razie odpuścić...
Może inkę sobie zrobię i chlebek z miodem i twarożkiem od teściowej, mmm... zaraz wracam 😁

• Mamusia
Przepraszam za znikniecie bez słowa,gościa miałam niezapowiedzianego ☺️

Tak Toju ,sama byłam na tej wizycie,teściowa synka mojego w tym czasie wzięła na spacerek.

Karolka pisała 🙂 macie pozdrowienia cieplusie od Karoli dziewczynki 😘 Karola trzy dni to nie tak długo,przyswoisz nową wiedzę i wyjdziesz 🙂

Uciekam mężowi pare zdjęc wysłac i za obiadek się wziąśc,bo się zasiedziałam za długo z moim gościem 🙂

Pozdrowionka 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Kochane u Mnie z tym netem róznie, raz jest, raz nie... 😞
DZwoniłam do B-goszczy i najprawdopodobniej zostane tam na 3 dni, na nauke pomiaru cukrru, przeliczanie tabelek zywnosciowych itp. Najprawdopodobniej równiez bede tam rodzić 🙂z czego happy jestem bo to najlepszy szpital w regionie 🙂
U nas leje dzis od 4.15 w nocy...ale zaraz griilka robimy...mniam...mniam...musze sie najeśc bo potem dietka...
buziaczki dla wszystkich 🙂

• Mamusia
Heja, wróciłam od doktorka 🙂
Syneczek waży już 1865g 🤪 i ma bardzo długie stópki, co może świadczyć, że urośnie długaśny 🙂 To chyba po tatusiu, bo jak mój M. się urodził, to miał 62 cm i 4,5kg 🤪 Pożyjemy, zobaczymy jak to będzie, ważne, że wszystko w porządku.
Muszę się położyć, bo coś mi słabiutko od tej wizyty 😞 Troszkę mnie to usg wymęczyło i momentami bolało, jak doktorek mocniej mi synka przycisnął 😞

Atuś prześlij mi kawałek tej drożdżóweczki 😉

Trzymajcie się mamuśki 😘

• Mamusia
Hej Inka 🙂

Twój synio waży podobnie jak moja Dobrusia 1870 i Natalka Karoli 🙂
No tak jak wdał się w Twojego męża to dopiero będzie klocek 🙂 🙂 🙂

Odpoczywaj sobie po usg 🙂

Ja się umówiłam jeszcze na 4D 20 lipca na 17:30 może teraz się nie schowa i będziemy mieli zdjęcie jej buziuni 🙂

Teraz lecę na allegro jakieś zakupy może porobię,jakieś pieluchy czy cuś 🙂

• Mamusia
Dziś mi wyszedł 6 września, czyli 1 dzień wcześniej niż z mies., więc miejmy nadzieję, że dzidzia aż tak przerośnięta jak tatuś nie będzie :laugh: Ale może być i klocek ważne, żeby zdrowe te nasze dzieciaczki były...

• Mamusia
Cześć dziewczynki,
dawno mnie u Was nie było, ale wiecznie u mnie coś. Mieliśmy mały remoncik. A w te upały uciekaliśmy nad wode.
Mam sporo zaległościw czytaniu , ale pewnie ich nie nadrobie 😞 .
Ja czuje się dobrze, chociaż juz cięzko bardzo. Byłam u lekarza. Młody juz duży waży 2350g. Niestety nadal sie nie odwrócił. Ma położenie pośladkowe i leży jak to określił mój gin złożony jak "scyzoryk" . Nogi ma wyprostowane wzdłóż ciałka. Czekamy do początku sierpnia i jeśli sie nie odwróci i nadal tak szybko będzie przybierał na wadze to będzie cesarka 😞
To tak w skrócie tyle u mnie.
Mam nadzieje że u Was też wszystko dobrze. Postaram się zaglądać cześciej.
Miłego dnia i buziaki dla wszytskich 😘