Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
a Ja normalnie nie daje rady, taka duchota, dziś szukaliśmy auta w pobliżu ale nic nie ma ciekawego tylko się nachodziłam i namęczyłam.
Cały sierpień normalnie przeleżę i będę czekała aż mi wody odejdą dopiero wtedy się ruszę 🥴
Jeszcze zauważyłam, że mi kostki lekko puchną ale nie ma co się dziwić.

A któraś z Was brała może takie tab na anemię Sorbifer Durules (żelazo)? Bo ja biorę od jakiś 2 tyg i nie wiem czy po nich czy przez pogodę jakoś się dziwnie czuje po nich. a rano je zażywam więc nie powinnam mieć odczuć jakbym maraton przebiegła. Dziwne, za tydz idę do lekarza to się dopytam.

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Podziwiam Cię za tą dietę i cierpliwość do wydzielania jedzenia.

Ja to sama już nie wiem na co mam ochotę, mięsa mi się chce, zresztą jak sobie pomyśle, że po porodzie będzie trzeba trzymać ścisła diete to chyba chcę się wszytskiego na zapas najeść :laugh:

• Mamusia
Karola83 napisał:
Podziwiam Cię za tą dietę i cierpliwość do wydzielania jedzenia.

Ja to sama już nie wiem na co mam ochotę, mięsa mi się chce, zresztą jak sobie pomyśle, że po porodzie będzie trzeba trzymać ścisła diete to chyba chcę się wszytskiego na zapas najeść :laugh:

wiesz dieta dietą, a zachcianki swoja drogą...co musze przyznac że słodkie odstawiłam całkiem oprócz lodów, wcale nie pije herbaty 😞 najbardziej brak mi bananów i arbuza bo tego nie moge wogóle...wcinam bardzo duzo nabiału...a jak np. cos bardziej kalorycznego rozkładam na 2 posiłki i wtedy moge zjesc:P

• Mamusia
Oby tylko wyregulował Ci się ten cukier i nie było żadnych problemów

To już wiem skąd u Ciebie taka linia!!! :laugh: :laugh: :laugh:
ja jem wszystko na co mam ochotę choć czasem nękają mnie wyrzuty, że np za dużo cukierków zjadłam a przecież Mała też to wsuwa i później będzie grubiutka 🥴

• Mamusia
kochana ja dete mam dopero od 2 tygodni, wczesniej potrafiłam zjeśc na kolacje 6 kanapek i przed snem znów z 3 kanapki...obiadu zawsze mało jadłam ale owoców pełno...i zawsze miałam ogromna skłonnosc do tycia...sama jestem w szoku, ze tak ładnie wge w ciazy prowadze 🙂i ucieram nosa tym, którzy twierdzili, ze bede gruba jak wieloryb:P:P

• Mamusia
Ja w połowie ciąży jadłam z 5 posiłków ale małych i wtedy najbardziej przybierałam na wadze, bo ok 4-5 kg w ciązgu miesiąca teraz jem z 2-3 i to raczej bez kolacji, bo już mi się nie chce ewentualnie jakiś owoc ale słodyczy zaczęłam więcej jeść i znowu w ciągu miesiąca przybywa mi z 1kg

Po porodzie w planach mam karmić przysłowiowe pół roku piersią, z tym chyba nie będzie problemu bo już mi się pojawiła siara, chyba że jest niepełnowartościowy.

• Mamusia
Karola83 napisał:
Mam nadzieje, że będzie dobrze.

Wogóle to ciesze się, że trafiłam na tą stronę i Was "poznałam" bo zawsze coś doradzicie, uspokoicie a nawet pocieszycie. Dobrze też wymienić swoje spostrzeżenia itp.

ja tez się cieszę 🙂
same fajne babeczki mamy i wiele mozna poczytać na innych forach 🙂

• Mamusia
Ja tylko ciągle słyszę w rodzinie żebym nie szalała że już piorę a że torbę chce spakować za jakieś 2 to już całkiem z mojej str przesada bo termin mam na połowę września ale przecież różnie to bywa, zresztą ja wolę być przygotowana i tak też mówię wszystkim doradcą

• Mamusia
ja 5 sierpnia idę do gina to zobaczymy co mi powie, mam nadziej, że do tego czasu ta najgorsza część remontu się skończy i wtedy popiorę ciuszki (bo tylko one mi zostały) i spakuje torbę. a jeszcze sobie muszę dokupić parę rzeczy. woel najpierw wszystko skompletować

Zresztą teraz i tak jak jestem w sklepie to coś dokupuje, bo nie mogę się oprzeć więc z praniem mogę zaczekać.