Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Toju dziekuję 🙂
Mój wedruje buziak dla kolejnego chłopczyka - Szymuś dla Ciebie!!!

Asiu jak wody odchodza to do szpitala!!!

Moja dziś przespła ładnie noc 🙂Nakarmiłam ja o 20-tej, pózniej o 23-ciej, a potem obudziła sie o 5-tej i pogaworzyła do 6.30...zasneła i spała do 9-tej 🙂

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
czesc kobitki

ja z mała na rekach bo marudna sie zrobila ostatnio.
niedawno jak zjadla to od razu spała a teraz walczy przez godz albo dłuzej... a mi juz czasem sił brakuje bo siedziec ciezko ☺️ 🥴

wogóe cwaniara uznała chyba ze jej łózeczko jest za mało wygodne i woli spac w naszym. bo u siebie sie strasznie wierci i spi tak niespokojnie a jak ja wezmiemy do siebie to zasypia momentalnie i spi tak spokojnie. staram sie ja brac jak najrzadziej zeby sie nie przyzwyczaiła ale szkoda mi jej widzac jak sie meczy w lozku a z nami tak spokojnie spi, moze przy nas czuje sie bezpieczniej... 🤔 🤔

• Mamusia
A my własnie z Szymonkiem ze spacerku wrociliśmy 🙂 Dzisiaj jest wyjątkowo grzeczny, oby jutro w trakcie podrózy też taki był 🙃 🙂
no Karola staraj sie odpoczywac jak najwiecej, a miesniakiem nie martw sie na zapas, może sie wchłonie 😉 Dla Ciebie 😘
Toju to dobrze, ze lepiej już z Twoim zdrowkiem oby tak dalej 🙂
Karola83 no Łucja na pewno potrzebuje Twojej bliskości, ale dobrze robisz też ze nie przyzwyczajasz jej za bardzo do waszego łóżka, bo potem byloby ciężko ją odzwyczaić 🤔
Ja tez w nocy biore Szymka na karmienie do łóżka a jak zasypia to go do łóżeczka odkladam, tam sobie troche pogaworzy i potem usypia 🙂

• Mamusia
Kar_ola napisał:
Czesc dzewczyny!!!
Martuś ja mam rane od biodra do biodra 🥴 w srodku tona szwów, które kancza się na prawym boku i dlatego mam tam ból...który jak powiedział połozna utrzyma sie do miesiaca - dwóch 🤪
Rana mimo ze ja widze, jakby sie rozchodziła, ładnie sie goi i juz na zewnatrz wszystkie 10szwów mam zdjete.
Połozna stwierdziła, ze za mało wypoczywam i tyle!!!

Karolciu ja tez mam rane od biodra do biodra bo Hania miala 50 cm. ale byłam zszyta jednym szwem- taka niteczka na zasadzie przod-tyl, przod-tyl...nie rozumiem dlaczego oni cie pozszywali tyloma szwami?! Wspolczuje kurcze Ci tych boli i mysle ze powinnas to skonsultowac jeszcze z kims. Myj szarym mydlem. Jak już nie będzie rany to smaruj maścią np. cepanem bo ładnei tez łagodzi blizne.

• Mamusia
Hej dziewczynki,
Dzień minoł nam na spacerowaniu, teraz Maksiu leży przy mnie w leżaczku i się rozgląda.

Zaponmiałam się was wcześniej spytac -pisałyście cos o podnoszeniu jąderek-O co chodzi 🤔 ? mNie nic położna na ten temat nie mówiła. Mówiła tylko o napletku ,żeby na razie go nie ściągać. Ja to raczej "specjalistka" od dziewczynek:P

• Mamusia
Moni napisał:
Hej dziewczynki,
Dzień minoł nam na spacerowaniu, teraz Maksiu leży przy mnie w leżaczku i się rozgląda.

Zaponmiałam się was wcześniej spytac -pisałyście cos o podnoszeniu jąderek-O co chodzi 🤔 ? mNie nic położna na ten temat nie mówiła. Mówiła tylko o napletku ,żeby na razie go nie ściągać. Ja to raczej "specjalistka" od dziewczynek:P

Kochana Moni 🙂 🙂
tak pisałysmy o podnoszeniu jąderek do góry, bo wtedy sie kształtuja, mi tez w szpitalu nic nie powiedzieli na ten temat, mi o tym mowiła tesciówka.
Wczoraj była u nas położna i pytałam sie jej o to podnoszenie i mówiła ze to nie jest konieczne, tak robiono 20 lat temu teraz juz tego sie nie robi, ale jak chce to moge tak robic 🙂

• Mamusia
Witam popołudniowo 😘
Poczytałam wszystko i jestem pod wrażeniem jak się jedna za drugą "sypałyśmy" :laugh: :laugh: :laugh:
Mój poród też nie należał do lekkich, ciężko było Kubusia wypchnąć i dosyć mocno mnie nacięli 😞

My już dzisiaj po drugim spacerku, Kubuś słodko sobie śpi i mamunia też chyba sobie drzemkę utnie :P

Trzymajcie się kochane 😘

Atula jak dla mnie jesteś bardzo silną kobietką, 😘 dla Ciebie za wytrzymałość...

• Mamusia
my już po obiadku, takie mega ostre ziemniaczki pieczone zrobiłam, że szok 🤪
http://nigella-ucztuje.blogspot.com/2007/08/odcinek3-przysmaki-na-weekend-pieczone.html

nie dałam czosnku, bo mi już uszami wychodzi, ale wypróbowałam na nich moją nową oliwę z oliwek z chilli i nie wiedziałam że ona taka ostra 🤪 🤪

wiem że Wam już z czosnkiem nie można, ale z ziołami? nie są smażone tylko pieczone, można takie w czasie karmienia piersią? zawsze to jakieś urozmaicenie 😉

teraz kończę sałatkę robić, bo M z kolegą tną drewno na zimę i pewnie zaraz przyjdą głodni 🙃

• Mamusia
Hej babeczki,
wpadłam życzyć spokojnej nocki 🙂
U mnie juz wszystkie dzieci śpią:laugh: , M w pracy a mnie coś wzieło i placek właśnie skończyłam robić. Spać mi sie nie chce, a pewnie jak się zache to młody wstanie na cycusia.

Mady , dzięki z odpowiedź. Jak bedę za 2 tyg na szczepieniu to zapytam swojej lekarki co z tymi jajeczkami mam robić.

• Mamusia
Toja ja dzis smazyłam makaron z jajkiem 🙂
narazie odpukac nic małej nie jest 🙂

a pieczone ziemniaczki jak najbardziej... 🙂
Martuś byłam u gina i wszystko jest ok 🙂

Inka jak ja czytałam zaległe posty szczególnie te jak śledziłyscie co sie ze mna dzieje, a pózniej te rozpakowania jedna po drugiej, to az łzy mi same leciały 🙂

Monia27 pozdrawia wszystkie dziewczyny!!!U niej wszytsko dobrze, wczoraj zakonczyli werandowanie z Dobrusia, a dzis pewno juz na spacerek ruszyli 🙂

Zmykam spac, póki moja pijawka tez spi.
Dobrej Nocy!!!

• Mamusia
a my bylismy wazyc nasza kluske dzis i ladnie przybiera na w\adze - 200g od wyjscia ze szpitala 🙂
nawet policzki znowu robia jej sie okraglejsze, niedluga jej pekna :laugh: 🤪

ja natomiast znowu cale popolunie w lozku z temp 39 stopni od piersi 😞 sciagam ten pokarm i sciagam a i tak co drugi dzien mam temperature 😞