Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
a co do pępuszka to ja w szpitalu podpatrzyłam jak małą kąpią i moczyli jej normalnie pępuszek, więc się zapytałam czy można i powiedzieli, że tak tylko później trzeba dobrze go osuszyć.
Ja przeczyszczam Łucji spirytusem z 4 razy dziennie, dziś położna powiedziała, że co drugą pieluchę żeby jej przeczyszczać. Widzę, że jej już po bokach odchodzi tylko na środku się jeszcze trzyma ale ponoc może odpaść po 5 dnaich a może nawet po 3 tyg. To się nie martwię póki co, tym bardziej, że lekarka nie miała zastrzeżeń co do niej :laugh:

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzieczyny jeszcze nie urodziłam byłam od wtorku w szpitalu to nie wody mi sie sacza zrobili badania i lekarz stwierdził ze to rzadsza wydzielina wczoraj miałam pierwsza prube wywołania i nic nieruszyło rozwarcie na 2 palce i skurcze bardzo słabe dzis ordynator stwierdził ze na tydzien do domu i za tydzien druga pruba i ze łozysko robili test to na 7 dni bedzie dobre ,jezu stach jest boje sie tak dłudo czekac wpipisuja ludzi bo w pobliskich szpitalach odziały pozamykane cyrk baby przychodza rodzic niemaja łuzek,tylko bede sie modlic zeby mnie wzieło samo

• Mamusia
Hej Babeczki!

ACSB ja też bym powiedziała, a jeśli boisz się że powiesz za dużo, to może przemyśl dwa razy jak chcesz im to powiedzieć i tego się trzymaj 😉
Pytałaś o podróż, a ja nie wiem jaką???

Karola83 u nas na szkole rodzenia położna mówiła to samo o pępku, że jak się zamoczy to nic, tylko trzeba dobrze potem osuszyć, tak jak pisałaś 😉

Biedny Kubulek Inki, najważniejsze że ma apetyt 🙂 szybciej wyzdrowieje 🙂 🙂

Asia łap buziaka żeby ruszyło!!!

• Mamusia
hej kobietki!!!Asiu nie martw sie na pewno wszystko dobrze sie ułozy i juz niedługo bedziesz szczęśliwa mamusia, dla Ciebie 😘
A ja własnie uśpiłam syneczka i teraz mam chwilke dla siebie 🙂 Moja siostra tak go piastuje i wogóle nawet go przewijała już az jestem w szoku 🤪 ale ciesze sie ze tak pokochała Szymeńka i on zresztą tez sie do niej juz smiac zaczyna powoli 🙂 Pewnie pamieta jej głos sprzed narodzin , bo Gosia bardzo czesto mówiła do mojego brzuszka jak byłam w ciąży 😆 :P
ACSB rozumiem Cię ze Ci przykro, bo jestes daleko od rodziny i chciałabys zeby Cię odwiedzili rodzice i zobaczyli na zywo swojego wnusia 🙂 Ja tez przeżywałam ze moja mama do mnie nie przyjedzie i tez płakałam... 😞 ale przyjechała i to było ogromne szczescie dla nas 😆
Z tym pępuszkiem to my tez moczyliśmy podczas kąpieli a potem ja osuszałam r-rem 70% spirytusu i odpadł tak po 2,5 tygodnia 🙂
Uciekam kochane włoski umyc poki pociecha śpi, miłego dnia 😉

• Mamusia
Cześć dziewuszki 🙂

Toju dla Ciebie 😘 dziś 1 październik !!!

Łucja usnęła przy cycu więc ja mam chwilke dla siebie 🙂 ale mama wymyśliła pierogi ruskie więc będę kleić później choć zbytnio mi się nie chce 🤢 ale mogę je jeść więc zawsze to jakaś odmiana w menu 🙂

po kropelkach już widać poprawę i oczka znacznie lepiej wyglądają, oby tylko pomogły i na kroplach się zakończyło. Ogólnie spokojniejsza jest, chyba te oczka jej dokuczały.

Zmykam chwilę poleżeć, miłego popołudnia

• Mamusia
Hej kobietki!

Toju,chodzilo mi o twoja podroz busem 🙂,az do Opola 😉
Buziak,pazdziernik dzis juz mamy,wiec kochana 3mam kciuki 🙂

karola83 pierogi ruskie pychotka gdyby nie to klejenie,tez bym zrobila,ale nie chce mi sie 🤢

Mimi az ci zazdroszcze,ze jestes w domku rodzinnym i mozesz sie cieszyc swoim szczesciem z cala rodzina,ja niestety dlugo nie bede mogla pocieszyc sie,najpredzej w wakacje 😞

Asia Wszystkiego Najlepszego,szczesliwego i szybkiego rozwiazania Ci zycze,oraz duzo zdrowka dla ciebie i malej,kiedys pisalas,ze masz urodzinki 1.pazdziernika 🙂

• Mamusia
Gdzie wy dziewczyn sie dzis podzewacie?

Siedze i czekam na was,maly slodko spi,wiec mam duuuuuzo czasu,polozylabym sie ale nie moge zasnac 😞 .Kurcze musze go rzenisc do lozeczka,bo spi tylko w gondoli od wozka caly dzien,nie chce byc sam w swoim kaciku 😞

Nie wiecie co u naszej Aty?
Troche sie o nia martwie,ostatnio nie miala dobrego nastroju 😞

Ciekawe jak nasza Karola i jej sloneczko.

• Mamusia
Kubuś już wykąpany i nakarmiony teraz słodko sobie śpi...
Troszkę nam awanturę urządził i nie bardzo wiemy co mu było, chyba katarek go denerwuje 😞 Ale już się uspokoił i mamy nadzieję, że już długo nie będzie się męczył...
Chyba skorzystam i też się dziś wcześniej położę.

DOBRANOC MAMULKI 😘

Asiula oby ruszyło 😉

• Mamusia
witam wieczorową porą!

a moja Łucja dziś troszkę marudna i chyba brakuje jej przytulania albo zaszkodził jej dżemik brzoskwiniowy, bo jak sobie leży to zaczyna płakać a jak ja biorę na ręce to przestaje, więc pól wieczoru z małą na łapkach.

oczywiście jak przyszła pora kąpieli to zasnęła i teraz muszę ją budzić a tak mi szkoda... 🥴

No nic zmykam

Dobranoc dziewuszki 😘

• Mamusia
witajcie ja tylko na chwilke z kiepskim nastawieniem normalnie niech sie cos zacznie dziac a tu nic najgorsze ze tam gdzie chciałm rodzic to do 10 pazdziernika remont w takim drugim szpitalu odział zamkneli strajk lekarzy i jestem zmuszonna rodzic w tym szpitalu co niechciałąm ale niepowiem niejest żle tylko ten cholerski ordynator tak decyduje ,zeby za tydzien przyjechac , a doktorka mi powiedziała wczoraj ze ona by mnie pusciła na dwa dni do domu i za dwa dni dalej okcyzyna a ordynator powiedział zeby wypisac i za tydzien teraz mi pozostaje byc dobrej mysli zeby było wszystko wporzadku i sie modlic 🤨 zeby cos ruszyło . niestety lekarze sie nie naczyli jeszcze kto odpowiada za błedy jak sie potem cos stanie

• Mamusia
Asia męża molestuj 😉 jak często się da, i herbatkę z liści malin pij dwa razy dziennie 🙂

Atuś, super że się pojawiłaś 😉 co tam u Ciebie?

A ja dzisiaj mam dzień samotnika... M wróci dopiero późnym wieczorem 😞 po pracy jedzie prosto na szkolenie... Ech... No ale może uda mi się dzisiaj pokończyć przygotowania (prasowanie głównie) pranie jeszcze jakieś zrobię, może w kuchni szafki przejrzę... nie chce mi się... 🤨