Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no Moni teraz juz jasne 🙂
Laski cz wy spozywacie duzo nabiału??

bo ja bardzo duzo jem nabiału, a mała nie ma zadnych alergii /odpukać/ 🙂a dzis słyszałam jak dwie młode matki rozmawialy i jedna drugą ochrzaniała, za to, ze mozna tylko 1szklanke mleka i góra jeden jogurt 🤪 a ja potrafie 1l mleka wypic z 2 jogurty zjesć i jeszcze wiele innych dodatków...

Miłego wieczoru 😆
DOBRANOC:laugh:

• Mamusia
Mimi83 napisał:
no ja tak sobie przemyslalam sprawe i chyba jednak zaszczepimy malego, bo zawsze to bezpieczniej 😉
A jak czytałam na necie to dziecko do 24tyg zycia mozna szczepić, mają byc dwie dawki w odstepie 4-8 tyg, koszt tak ok 300zł 🤢 ale co tam 🙂

Mimi dla mnie to też sporo kasy 😞ale wiem jak małe dziecko przechodzi rotawirusa- leżałam z Batim 3 razy do 1 roku 🥴 dlatego teraz warto tego sobie i dziecku oszczedzić 🙂

• Mamusia
witam porannie 🙂
czekam z niecierpliwoscia na wyniki, bo wiem, ze mala znów żółknie, ale mam nadzieje, ze poziom bedzie niski i pozwolą nam bytowac w domu 🥴
planuje wyjechac na spacer i drobne zakupy w miasto koło południa, więc musze zaraz ogarnac mieszkanko...
laski, wy wieczorem tez takie padniete jesteście??u mnie godzina 20-ta ja już padam na łózko i spie...szybciej niz dzieciaki nieraz...chyba jeszcze nie doszłam do siebie...

ciekawe jak Toja??
Może już tuli Anusię 😉

• Mamusia
Ja jeszcze na kontroli nie byłam. Wybiore się może po weekendzie. Jak jeszcze chodziłam do niego w ciąży i tak rozmawiałam o antykoncepcji to mówił cos o tabletkach jakiś jednoskładnikowych które można uzywać podczas karmienia. No zaobacze jeszcze. Nie chciałabym za bardzo jakiś tabletek mimo tego że teoretycznie są bezpieczne dla młodego.

• Mamusia
hej kobietki!!!
Ja własnie nakarmilam malego, zjadlam sniadanie i melduje sie na naszym forum 🙂
Karola ja tez jem serki i pije dużo mleka oraz jem mleczne zupy kaszki itp.mi tez położna powiedziała, ze skoro malemu nic nie jest to można 🙂
U gina jeszcze nie bylam, dopiero musze sie zapisac 🤢 troche nie mam z kim małego zostawić, no ale musze sie w koncu zebrac, bo juz 6tyg minęło ☺️
A jezeli chodzi o antykoncepcje to sama nie wiem.. 🤨 mąż nie chce zebym brała pigułki i w sumie ja też za bardzo nie jestem za tym, szczególnie ze karmie piersią. Wiem ze jest pigułka jednoskl. bo czytałam o niej duzo na necie i ze mozna ja brać jak sie karmi, ale ja wole nie ryzykowac.. 🤨
Mysle ze chyba pozostaniemy przy prezerwatywie no i ja postaram sie obserwowac swój cykl, wiem ze to niezbyt pewna metoda ☺️ ale pigułka odpada.

• Mamusia
A moje dziecko pobiło dziś rekord. Jak zasnoł po 21ej to obudził się dopiero po 5 🤪 . Normalnie jak spojrzałam na zegarek to ąz się wystraszyłam. Pomysłam że tak mocno spałam że nawet nie usłayszalm jak młody mnie "woła". Ale spoko zjadł, przewinełam mu tyłek i śpi sobie 🙂

• Mamusia
hej laski, troszkę się spózniła...no trudno...
co do tabletek to tez nie chce ich brac, bo to trzeba systematycznie, a ja w tym dobra nie jestem, a po drugie tak jak piszecie hormony...dodatkowe obciazenie dla małego organizmu...odpada...

moja Nataka dzis spała dosc ładnie, a ja jak zwykle sobie w plecy bije ze jej nie wybudziłam...nakarmiłam ja ok.23 i spała do 4.30, pózniej kolejne karmienie miała o 6.30...tylko ja sobie tłumacze tym, ze skoro nie jest głodna to sie nie budzi...ale chyba złe moje myslenie 🥴
zmykam bo glizdka sie kreci, teraz szybko ja nakarmie i ruszam w miasto 🙂