Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej!

Moja Ania chyba katarku dostała 😞 w sumie z nosa jej nic nie cieknie ale ma zatkany i źle się jej oddycha 😞 męczyła się wczoraj wieczorem i w nocy... Zakrapiałam jej nosek solą fizjologiczną, smarowałam pod noskiem maścią majerankową i świeciłam Bioptronem i dzisiaj jest lepiej trochę, ale kurcze akurat niedługo mamy mieć szczepienie, a ona tu z tym katarkiem no! 😞

Karola, przypomniało mi się że pytałaś o to czy bierzemy udział w programie Rodzina na swoim - bierzemy, z tego co obczailiśmy najbardziej opłaca się w banku PKO BP - najtańsze te kredyty są. Ale po tych ośmiu latach kiedy skończą się państwowe dofinansowania będziemy szukać kredytu w innym banku na spłatę tego, bo nam rata wyjdzie 1800zł!!! 😲

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczyny ja coraz mniej pokarmu 😞młoda piszczy i piszczy 😞staram ja karmić nawet co 15minut, ale ona nie chce bo nic nie leci 😞
pije bawarke, inke, sok malinowy, herbate na laktacje...az mi niedobrze...chciałabym chociaz do marca ja na cycu podtrzymać 🥴
🙂
Toju odezwe sie na n/k bo mam pare pytań 🙂

• Mamusia
Karolka 😘 na pobudzenie laktacji
A próbowałaś ściągać laktatorem i dawać w butli?

Ja wiem po sobie, że nie warto męczyć dziecka, też chciałam chociaż te 6 m-cy karmić ale nie wyszło 😞
Za to dziecko jest nie to samo odkąd dostaje butlę, jest niesamowicie spokojna i o wile więcej śpi. dzis praktycznie cały dzień przespała, zobaczymy jaka będzie noc 🤨

• Mamusia
Toja napisał:
Hej!

Moja Ania chyba katarku dostała 😞 w sumie z nosa jej nic nie cieknie ale ma zatkany i źle się jej oddycha 😞 męczyła się wczoraj wieczorem i w nocy... Zakrapiałam jej nosek solą fizjologiczną, smarowałam pod noskiem maścią majerankową i świeciłam Bioptronem i dzisiaj jest lepiej trochę, ale kurcze akurat niedługo mamy mieć szczepienie, a ona tu z tym katarkiem no! 😞

Toju dobra jest woda morska do noska można spokojnie ją stosować u niemowlaczków, ja Łucji codziennie z 2 razy psikam i odciągam fridą, bo po nocy często jej zalega jakiś glutek 🤢

• Mamusia
Hej laseczki!

A my z mężusiem sobie swoje Andrzejki zrobiliśmy. Kubala poszedł spać, a my we dwójkę malinóweczkę degustowaliśmy. A Kubuś jakby wiedział i dziś obudził się tylko raz 🤪 o 2.30 i spaliśmy do 7.30 🤪

Później odwiedziny u moich rodziców i dłuuugi spacerek. Niedawno wróciliśmy i teraz tatuś kąpie syneczka i zaraz będzie lulu 🙂

Pędzę 🙂 Buziole 😘

Kar_ola 😘 na mleczko 😉

• Mamusia
Kar_ola napisał:
Hej. Karolcia moja młoda liczy tylko na to aby z butli pić 🙂cwana bestia zniej 🙂
wieczorem nawet z dwóch cycków wypiła i spi 🙂
sprawdzałam to jeszcze mleczko leciało 🙂
moze dam rade, a jak nie to bede karmić tak i tak 🙂

Warto próbować wszystkiego, oby sie udało 😉

• Mamusia
Hello.
Noc spokojnie upłynela. Obudziłam sie po 3-ciej bo młody przywedrował do nas, zasnac nie mogłam to Natke rozbudziłam i nakarmiłam. Po 2 godzinach miałam całą bluzke od pidzamy mokra tak mi mleko napłyneło. Oby tak samo w dzień było:laugh:

Dzieki dziewczyny 🙂 nie ma jak to kumpele z forum 🙂
Miłego poniedziałku.
Zmykam jeszcze pokimać:P

• Mamusia
hej kobietki!!!
Ja ze śniadankiem własnie zasiadłam 😉
Moje dziecko wczoraj po kąpieli dostało jakiegoś powera normalnie 😲 Mały zamiast iść spac to zaczął się bawic i przyglądac na komputer:laugh: 🤪 Zasnął dopiero o 22ej 🤪 Ale za to obudził się dopiero o 1.30, a później już nad ranem o 6.30, także pospałam sobie nawet 😉 😆
Karola to super,że laktacja powoli wraca 😆 Dla Ciebie, oby było jeszcze lepiej 😘
Inka to fajne miałaś Andrzejki, że tak powiem, bardzo kameralne z mężusiem u boku:P
Zmykam pod prysznic, a potem prasowanko mnie czeka 🙂
Pogodnego poniedziałku Słoneczka 😉 😉 😉

• Mamusia
Cześć mamulki!

U nas nocka pięknie przespana, Łucja obudziła sie o 3 a później przed 7 i myślałam, że pośpi trochę ale po 30 min stwierdziła, że jednak wstanie tak więc ja też już na nogach 🥴
Ale nawet dobrze, bo mam troche prasowania i na piechte musze też do miasta iśc a w jedną str to ok godzinki (bo jednak musze kupić gwiazdeczce ubranko do chrztu), no a w planach jeszcze jest przygotowanie obiadu ale za to, to chyba zaraz się zabiorę 😉

Zmykam do Fuśka prowadzi samotną walkę ze smoczkiem i się złości 🤢

• Mamusia
Moja glizdka usneła, wiec z kawusią zasiadłam 🙂

Dzis jak zwykle pranie, prasowanie 🙂
Popołudniu mielismy jechac na Andrzejki do Hoplandu, niestety dostalismy telefon, ze sa odwolane, bo połowa dzieci zrezygnowała 😞 Zobacze jak Bati bedzie sie sprawował, to moze pojade z Nim do sali zabaw.

Atuś za bawarke 😘