Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej dziewczyny przymierzałam sie od południa zeby tu wejsc cały czas na allegro siedziałam moja dama jak nigdy spi dzis cały dzien je i spi ,normalnie szok przez ost miesiac to spała 2 razy w ciagu dnia po 15 min i jak przyszła noc to jej pora 24 h, a dzis to ja niewiem co jej sie odmieniło ale to dobrze dla mnie bo mozna cos robic w kuchni ,kurcze dzis zauwarzyłam ze na jezyczku robi sie jej grzybbek dziewczyny poradzcie co kupic nato w aptece zeby pomogło,uciekam spac jutro do was zajrze,dobranoc ,namietnych snów:P

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hello!

Łucja ładnie śpi, to ja mam chwilkę dla siebie.

Asiu ja dostałam dla Łucji Nystatyne ale na receptę, więc chyba musisz się udać do pediatry.

A jutro mama zostanie z Fusiorkiem moim a ja z Arkiem pojadę do Poznania na zakupy (w sumie on jedzie do firmy a ja na zakupy 🙂 ) sama mama mi to zaproponowała więc jak mogłam odmówić :P
Kurde tylko że cały dzień nas nie będzie, chyba się zatęsknie za córeczką 😞 🤨

• Mamusia
Karolcia, zazdroszcze wyjazdu 🙂 . Jedź kobietko i troche się wyrwij z domku. Pewnie będziesz tęsknić , ale też troche odpoczniesz od małej. Ile ja bym dała żeby ktos mi z dziećmi został 🥴 . Mama to zostaje mi na 2 godz góra. Dobre i to , ale " w biegu" zakupki lub wyjście to żaden relaksik 😞 .

😘 na ten wyjazd

• Mamusia
Witam.
Asiu na plesniawki Aftin lub Nystatyne. Pędzluj jej w srodku buzkę i jezyczek pieluszką tetrową. Smoczek jesli podajesz dobrze wyparz, a na noc sama posmaryj Aftinem sobie brodawki, bo ty tez mozesz dostac na piersi bakterie i beda Cie szczypały.
Co do spania to maluszki tak mają. Moja na szczescie miała tylko takie krótkie spania przez 7 dni, a teraz znów krecik poscielowy z niej:laugh:

Karolcia ale Ci fajnie.Przyjemnych zakupów. Mama na pewno sobie poradzi z malutką. A zobaczysz jak wrócisz, jaka bedziesz steskniona za Fuśka 🙂

Moni to prawda zakupy samotne sa na wysokich obrotach, a najlepiej jakby była słuchawka w uchu z podsłuchem co sie w domu dzieje:P:P:P

• Mamusia
hej kobietki!!!
u nas też spokojnie, mały właśnie śpi 😉Karola83, aż ci zazdroszcze takiego wypadu:P ja niestety nie mam z kim Smyka zostawić, żeby sobie wyjść na jakieś większe zakupki 😞 no ale cóż..
Asiu dla Ciebie 😘 żeby te pleśniawki jak najszybciej zniknęły 😉
Miłego dnia!!!

• Mamusia
Hej babeczki,
dzisiaj pospalam do 8.15 🤪 . No jestem w szoku że tak długo. Ola na popołudnie do szkoły więc budzika nie nastawiałam.
Dzisiaj sama z dziećmi, pogoda troche do bani więc nie wiem jak to ze spacerkiem się nam uda.
A w piatek wychodze:laugh: , szefowa dzwoniła że zaprasza pracownice na kolacje i mam też się stawić:laugh: . Juupi 🙂

• Mamusia
hej dzieki dziewczyny ide z nia w tym tygodniu do pediatry zeby jej plajster na pepek przekleił bo jej sie nieschował i ma przepukline pepkowa jak to muwia jak nie urok to sraczka :P ale jescze mam jeden sposób na to zeby zapobiegac do pół szklanki wody przygotowanej dac łyczeczke cukru i to wymieszac i gazik zamoczyc i jej to sie legancko sciera mamusia mi to powiedziała

• Mamusia
Asiu, nie wiem w jaki sposób cukier na to pomoże... Przecież on nie działa antybakteryjnie... Może nalot schodzi ale bakterie zostają...

Karola, może to kryzys laktacyjny? http://www.we-dwoje.pl/kryzys;laktacyjny,artykul,4565.html

Karola83 ale Ci fajnie z tym wypadem do Poznania!

• Mamusia
Asiu, zgadzam się w pełni z Toją. Cukier nie pomoże a może nawet zaszkodzić.
Tu fragment z artukułu o pleśniawkach
Ogólne zalecenia przy aftach

Witaminy B - zwłaszcza B12, ale też H, PP i innne, unikać stresu (patrz dział przyczyny), sen, dobre odżywianie (owoce,warzywa, różnorodne jedzenie), magnez

(...)

Unikac cukru (to działa zwłascza na pleśniawki)

Dbać o higienę jamy ustnej

• Mamusia
Toju dzieki za artykuł. Mnie napewno dopadł 😞ale zwycięzylam i znów leci jak z kranu, a piersi mam jak balony, ale nic nie pije innego jak bawarke, sok marchwiowy i kompoty sliwkowy i jabłkowy. 🙂

Toja 😘 wiesz za co 😘

Asiu wody z cukrem nie podawaj, nawet do pedzlowania, zaszkoszisz małej 🤢

• Mamusia
Witam!!!
U Nas leje, zimno i ciemno 😞
Z pokarmem dobrze, narazie odstawiłam butle do szafy:laugh:
Dzis zadnych planów nie mam bo pogoda nie nastraja, posiedzimy sobie w domu z małą, a popołudniu moze coś wykabinuję 😉
Zmykam jeszcze pospać 😆
Miłego Dnia Dziewczyny 😎

• Mamusia
hej kobietki!!!
U nas też szaro, buro i ponuro 🤨 Więc pewnie cały dzień spędzimy w domku 😉
Musze Wam powiedzieć, że Szymek dzisiaj przespał aż 7godzin w nocy 🤪 🤪Zasnął o 21ej, a obudził się dopiero o 3.20 🤪 Po prostu jeszcze nigdy nie dał mi tyle pospac:laugh: :laugh:
Karola no to Twój Bati spisał się na medal jednym słowem mówiąc:P
Zmykam pobuszowac po allegro, bo ostatnio napaliłam się na lambrekiny do dużego pokoju,marze o nich dniem i nocą:laugh: :laugh: 🙃 🙃
Moni dla Ciebie 😘
Dobrej środy kochane 😉 😉

• Mamusia
Hello kobietki!

Trzeci raz piszę posta, coś mi się laptop pierniczy, musiałam przejść do stacjonarn. 😉

Ostatnio nie miałam kiedy zajrzeć, Kuba coraz więcej buszuje w dzień 🙂 Ale za to w nocy ładnie śpi. Już drugą noc obudził się tylko raz o 2.30 🤪 zjadł flachę 130 i pospał do 7.30 🤪

Karolinko 😘 na ten wypad całodniowy 😉

Kar_ola super, że mleczko napływa 🙂 No i syneczka trzeba pochwalić, baaardzo kocha siostrzyczkę 🙂

Tojuś śliczne zdjęcia Twojej Aneczki 🙂 Modeleczka jak się patrzy 😉 A z mamusi niezły fotograf 😉