Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No to z mojej Ani leniuszek 😁 😁
Ja nie wiem w takim razie z czego ona tak przybiera na wadze i ładnie rośnie, skoro tak krótko ciągnie 🤔

teraz właśnie pojadła, dość dużo jej się ulało 😞 dawno tak nie było... No i nic mlecznego nie jadłam dzisiaj, może to być bo serniku z wczoraj? 🤨

No ale wystawiłam ją na balkon i zasnęła 🙂
Nie idziemy na spacer bo roboty mam mnóstwo, ale niech się wietrzy 😎

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Toju mój Szymon robi identycznie, najpierw ssie spokojnie, a poźniej co on wyrabia przy moim cycu to głowa mała 😲 "Wierzaga" nóżkami jak mały konik, macha rączkami, wygina sie w pałąk, poprostu szok 🤪 Aż w końcu jak się zmęczy to zasypia:laugh: :laugh:

• Mamusia
Toju myślę, że warto byloby zrobic sobie dzien przerwy od produktow mlecznych i poobserwować jak zareaguje na to Ania 🙂 Czy będzie więcej krostek czy mniej 🙂 Moja współlokatorka ze szpitalnej sali tak zrobiła i okazało sie ze nie może jeść nic mlecznego, bo jej mały źle reagował na białko.
A jesli to nie od białka, to może to zwykły trądzik niemowlęcy 🤨 Mój Szymuś to miał, smarowałam mu kremem Oiliatum i po pewnym czasie znikło; 😉

• Mamusia
Hej. Ja z Natalka juz zaliczyłam 2godzinny spacerek 🙂

Toju, Mimi moja Natalka identycznie sie zachowuje przy piersi 🙂Dzis np jak wróciłam ze spacerku, piersi miałam pełne, mleko leciało same, a Natalka nie chciała cycka 🥴 wyła i piszczała a ja ja trzymałam przy cycu...wkońcu się poddała i zasneła głodna...przeciez nie dam jej butli jak w cycu mleko...

• Mamusia
A my nadal przed szczepieniem 🤢 termin mamy na 17.Juz przygotowalam gnuciowi rzeczy,a on jeszcze slodko spi juz 4h 🤪 🤪 🤪 Niech odpoczywa bo napewno dzisiejsze popoludnie nie bedzie nalezalo dla niego do przyjemnych 😞 😞 😞

Toju,moze Anusia czuje sie jeszcze zagubiona w nowym mieszkaniu.

kar_ola czas na 😘 dla Ciebie 🙂

• Mamusia
Oj kar_ola mysl pozytywnie,ten paskudny miesniak nie urosnie,bedzie ok zobaczysz.

My juz po szczepieniu,Jezu,ale psakudnie bylo 🤨 😞 😞 😞
gnucio poplakal sie na dobre,nie moglam go uspokoic,a lekarz z kamienna twarza stwirdzil,ze jak boli to znaczy,ze wszystko ok!!! Myslalam,ze mu w pysk dam!!!!Zmieniam pediatre bo jeszcze tak okrutnego osobnika jak zyje nie spotkalam!!!
Tez mi podejscie do dziecka,nie ma co!!!

Biedaczek przez sen sie leka i zaciaga,zal mi go 🥴 😞

Chcialam tez zeby lekarz mi go zwazyl i zmierzyl,ale ten patafian pospolity stwierdzil,ze na to przyjdzie czas na kolejnej wizycie,nastepnej nie bedzie!!!Ale mnie wkurzyl!!!

• Mamusia
Karola fajnie, że wyniki ok i nic Ci nie dolega :laugh:
Co do mięśniaka to będzie ok, musi być i tyle! 😉

A ja wróciłam z siłowni o 22 i patrzę a moja córcia śpi grzecznie na naszym łóżku a tatuś ogląda film na komp. I teraz nie ma jak jej przenieść do łóżeczka bo się boimy, że się rozbudzi 🤢
A mi się tak spać chce... 🤨

Spokojnej nocki mamuśki 😘

• Mamusia
Hej.
Moja znów cała noc przespała od 21-6 🙂
Karolcia tez bym na siłownie pochodziła, ale czasu nie starcza. Z Tomkiem trzy dni w tygodni sie nie widze popołudniami, jakbym jeszcze siłownie miała zaliczac to całkiem bysmy się mijali. Korzystaj póki mozesz 🙂For you na kondycje i figurę 😘
Musze Wam powiedzieć, ze tydzien temu kupiłam sobie w Rossmanie scrab do ciała, wspomagajacy rozjasnienie i likwidacje rozstepów, celulitu itp. kochane i 3 razy uzyłam i widze poprawe 🙂Nakładam na niego krem na blizny Fissan i jakos pomału jest lepiej na tym brzuszku.

Miłego przedpołudnia.Czas zaczac ubierać młodego 🙂

• Mamusia
cześć kochane!

Inuś
dla Ciebie i Kubusia na 3 m-ce 😘

Karola Ty to masz dobrze, cała noc przespana 🤪 ja tylko mogę marzyć... 🤢
Łucja co noc wierzga się w łóżeczku (bo nie budzi się)ok 3/4 i trzeba jej dać butlę po czym dalej śpi do 6/7 i później dosypia do 8/9 i tak codziennie 🤨

Ja brzuch smaruje serum ujędrniającym, ono też jest na rozstępy i widzę, że mi się spłyciły i trochę rozjaśniły, mam nadzieję, że do wakacji będą praktycznie niewidoczne.
A co do siłowni, to muszę ćwiczyć (choć też bardzo lubię) bo na brzuchu wisi mi taka "torba" tłuszczyku ☺️

• Mamusia
Karolcia ja tez odpaliłam zelazko, młoda spi a ja tancze przy desce:P:P:P

Inka Wszystkiego Naj....dla Kubali...niech rosnie na pocieche rodziców... 🙂Następny 😘 bedzie dla Was 🙂

ps. pamietacie naszesmski z porodówki...dawne czasy...ale fajne, tak fajnie sie tu zgrałysmy 🙂Kofam Was 🙃 😁 🙃

• Mamusia
Hej mamuśki moje ulubione 🙂
Ja troche zabiegana i nie mam czasu usiąść. Wielkie porządki zaczełam. Jeszcze tylko pare rzeczy i jestem gotowa na święta. Dzieci daja mamie sprzątać to robie na maxa wszystko i w takim tępie że aż się kurzy:laugh: .

A tak to u nas wszytko dobrze 🙂 .

Inka 😘 dla Kubusia na 3 miesiace 🙂

• Mamusia
Hej!

Karolka, buziak, i żeby ten mięśniak poszedł precz... Okropną wizję roztoczył przed Tobą ten lekarz, brrr...

Karola 83 zazdroszczę Ci tej siłowni... I czasu na nią też...

Inka ucałuj Kubunia od Ciotki Toji 😉

Mojego M rozłożyło 😞 wychodzi przemęczenie... Jedyne szczęście w nieszczęściu że siadło mu na gardło i to na pewno nie grypa... Wrócił do domu o 9:00 a miał być do 15:00 w pracy...

Zmykam kończyć kuchnię - jeszcze dwa kartony tylko 😁
Moni, u mnie tak jakby też przedświąteczne porządki 😉

• Mamusia
No mi się w końcu udało przysiąść 😉Zapuściłam małemu karuzele i na razie jest spokojny:laugh: :laugh:
U mnie tez dzisiaj randka z żelazkiem była 😁 😁
Teraz zamierzam sobie zjeść ciepły rosołek, bo został mi jeszcze z wczorajszego obiadku:P
Dziewczyny Wam tez sie chce tak jesć??? Ja poprostu az sie sobie dziwie ☺️ Musze jesc 5-6 razy dziennie, a nawet wiecej, bo czasami nie wyrabiam 😞 Mój smyk chyba mnie tak wysysa kompletnie 😲 :laugh:
Karola no masz racje, fajne mamy wspomnienia z czasów ciąży 😉
Inka dla Kubuśka 😘 niech rośnie zdrowo 😉
Moni, Toja ja tez wczoraj zaczęłam powoli porządki przedświąteczne, podłogi umyłam i powycierałam parapety itp. 🙂
Dzisiaj maiłam zaplanowane, pastowanie, ale mi sie nie chce 🤢 Może zrobie to jutro 🤨
Dzisiaj dopadła mnie troche chandra..tęsknota za domem sie odezwała 😞 😞 i tak jakoś przykro mi się zrobiło...kurcze ciężko mi.. 😞
Karola83 zazdroszcze Ci siłowni, tez bym sobie poszła, ale niestety zostawienie w godzinach popołudniowych Szymka mojemu meżowi graniczy z cudem, bo mały wtedy jest najbardziej niespokojny i marudzi 😞
Zmykam kochane rosołek grzać 😉
Pogodnego dzionka!!!! 🙂

• Mamusia
Witam Was mamusie 🙂 jak taam rosną Wasze maluchy! 🙂 napewno wszystkie zdrowee 🙂 po urodzeniu to chyba Was troszke przerzedziło :P heh wpadłam zapytac czy ktoś wie co tam słychać u Paulusia, miałam z nia kontakt do porodu. A pozniej juz cisza 🙂 moze odzywa sie do WAS 😉

Pozdrawiam Wszystkiee i całuski dla Waszych pociech! 🙂

• Mamusia
ja właśnie szykowałam Łucyjkę do kąpieli jak mi się rozpłąkała to musiałam ją dobre 10 minut uspokajać, bo nawet butli nie chciała 😞
Ale przeszło jej zjadła mleczko i przysnęła 🤢 więc kąpiel będzie później... No to by było na tyle jeżeli chodzi o stałe godziny kąpieli 🤨