Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej 🙂

ACSB przeprowadzka stoi jak na razie... Czeka do soboty. Jesteśmy jeszcze w starym mieszkaniu, w wielkim bałaganie - na kartonach, ale w sumie to dobrze, bo nadzoruję pakowanie 😉

Moni niedobrze z tą anemią... Może podawaj wieczorem małemu tą herbatkę na uspokojenie z Hippa???
Buziak na poprawę! 😘

Karola ja bym poczekała z tym szczepieniem jak ona wczoraj katarek miała...

Ani jeszcze nie szczepiłam, może w przyszłym tygodniu... Przepisujemy się stąd do Opola i M znów zapomniał deklaracji 😠 a w Opolu wyjdzie nam 150zł taniej za szczepionki! Więc czekamy...

• Mamusia
My też dziś tylko 1 pobudkę zaliczyliśmy, o 3.30 🤪

Karola fajne te prezenciki 😘

Moni mi ostatnio też czasem słabo się robi i garściami mi włosy wychodzą, wszędzie ich pełno, też muszę porobić wyniki, a cały czas łykam prenatal i dodatkowo żelazo 🥴

Kar_ola my też dziś z Kubusiem na szczepienie śmogamy, już od kilku dni się boję o szkrabka. Nie chcę, żeby bidulek płakał, napewno go to zaboli 😞 😞 😞

Miłego dzionka babeczki 🙂

• Mamusia
Hej laseczki moje 🙂
Natalka wazy 5500g, przez 2 tygodnie przytyła 650g, pediatra mówi, ze ładnie 🙂
Szczepiona była, P.doktor nie widzi zadnej niepokojacej infekcji, a katarek jest od zlego nawilżenia pokoju. Musze w końcu kupic nawilzacz 🙂

Inka powodzenia na szczepieniu, moja plakala strasznie, nawet przy doustnej.
Moni kobieto witaj w klubie anemii:P śmieje sie, ale tez łykam witaminy, pije sok z buraków i marchwi...wyniki mam 14-tego. Jestem strasznie senna i wciaz zmeczona, ale zaczęłam tyc a to dobrze.
Toju powodzenia na sobote zyczę 🙂

ps. byłam z Natalką w pracy, mała jak zwykle czarowala moje kolezanki 🙂acha w przedszkolu bylismy tez u Bartka, opłacić i wszystkie Panie mówiły, ze mała podobna do braciszka 🙂

spadam cos wrzucic na ruszt bo mnie ssie:P

• Mamusia
Mi też wypadają włosy i co rusz pękają mi kąciki ust 😞 ale poza tym wszystko ok. 🙂
Wyniki robiłam dwa tygodnie po porodzie i były ok 🙂

Karola, Natka to kruszynka!!! Moja Ania tydzień temu ważyła 5300g!!! 😲 😲
Ale ona jest długa... Ostatnio byłam u znajomej która ma trzymiesięczną córeczkę i Ania wzrostem prawie jej dorównuje! tyle że ma mniejszą głowę i jest węższa 😁

• Mamusia
No to ładnie Natalka waży 🙂 Maksiula waży 7500 już.

Ja żelaza nie moge łykać bo mi po nim niedobrze 🥴 . Dziwie sie sama skąd ta anemia bo naprawde zdrowo sie odżywiam. Jem dużo warzyw i owoców. O włosach to nawet nie wspomne-jak tak dalej bedzie to niedługo zostaną mi 3 na krzyż 😲 . Mam różne specyfiki ale nic nie dają-no po prostu musi samo przejść.

Toju, młody herbatke pije -ale chyba na niego działa odwrotnie 😠

Prezenciki fajne szykujecie dla maluszków 🙂 . Ja jeszcze myśle coby tu kupić. Dużo rzeczy mam po Jagodzie i mam zonka 🤨 . Jade w sobote do Carrfoura to może coś wychacze.

• Mamusia
Dziewczyny mi tez włosy garściami lecą.
Na to rady nie ma, musimy odczekac, aż sie zregenerują.
Mozemy jedynie troszke im pomóc innymi spacyfikami 🙂

Moni ja tez mam duzo po Bartku rzeczy i pomysłów brak.
Zresztą takiemu maluchowi to za duzo do szczescia nie trzeba.
Ja wybrałam ten projektor, mały tez bedzie zachwycony, a dla Bartka mam Myszke Miki spiewajacą. Kupiłam okazyjnie w markietach kosztują po 250zł, a ja dałam ok 110zł 🙂.

idę obiadek przygotowac, bo po 15-tej chłopacy wracają 🙂
malutka wykonczona płaczem spi juz od 13-tej 🥴

• Mamusia
Mi też strasznie wlosy lecą, ale coż zrobic 😞 Tyle mi wypadło, ze mogłabym sobie perukę już z nich zrobic :laugh: :laugh:
A my po wizycie u koleżanki, było bardzo fajnie mały gadał z synkiem koleżanki, byl bardzo grzeczny, pojadł cyca, po czym uciął sobie drzemkę:P :P :P
No mój Szymon na ostatniej szczepionce, jak byłam ,to jak go wazono wazył 6300g wiec pewnie teraz ma juz około 7kg:P 😉

• Mamusia
hej!

My po wycieczce, Łucja była grzeczniutka i tylko popłakała jak zgłodniała 😉 pieknie bawiła się z kuzynami 2 i 4 lata
Oczywiście jak przystało na dameskę kupala zrobiła dopiero jak wróciliśmy do domu od razu ją przycisnęło :P

O kurde to moja Fuśka z 7kg chyba juz ma, taki klocek

Lecę szykować kąpiel

• Mamusia
Toju dla Aneczki 😘 , taka mala a taka duza zarazem:laugh:

Ja popołudniu wyskoczyłam na miasto na zakupy 🙂
Kupiłam siostrze super wieszak na bizuterię, taki smieszny.
Jutro postaram sie go pokazać 🙂

Jak wróciłam z miasta to poszłam z dziećmi do rodzicóW.
Posiedziałam 3 godzinki, mama się zajeła młoda a ja nawet pospałam 🙂

Teraz mam lenia, musze młodą wykapać, nakarmic i uspać... 🥴
młody tez jeszcze nie wykapany... 🥴

• Mamusia
Hej mamusie!

Widze,ze u was dzien bogaty w wrazenia.
Ja niestety siedzialam caly dzien z mlodym w domu 😞 pogoda pod psem,caly dzien siapil deszcz 😞 😠 wiec nawet na spacerze nie bylismy 😞

My w poniedzialek idziemy na szczepienie 😞 u nas nie waza na szczepieniach 😠 tylko pix i o domu 😠 ale mlody tez pewnie wazy ok 7kg dowiem sie jak pojde na U4.

Toju powodzenia na sobote,nim sie obejrzysz,bedziecie mieszkac u siebie 🙂

karola83 bardzo fajne te zakupy,mysle,ze bedzie wiele radosci za kilka m-cy 🙂

mimi to swietnie,ze i ty i Szymus znalezliscie bratnie dusze,fajnie miec obok kogos sympatycznego 🙂

kar_ola,alez z Natki kruszynka,nie nadzwigasz sie przynajmiej 🙂

Milgo i spokojnego wieczoru! 😉

• Mamusia
My już też po szczepieniu. Kubuś wcale nie płakał 🤪 Na ostatniej wizycie lekarz polecił nam plaster "emla", który przykleja się na miejsce, gdzie ma być szczepionka co najmniej godzinkę przed i znieczula. Polecam 😉 Boję się tylko jak nam nocka po szczepieniu minie, mam nadzieję, że bez sensacji. Po kąpieli Kubuś ładnie zasnął, więc może będzie tak jak po ostatniej 🥴 A poza tym syneczek waży już 5700, szczerze mówiąc myślałam, że więcej, ale mieści się w normach 🙂

Moni 😘 na to 7500 🙂

Spokojnej nocki 😘

• Mamusia
Dobry wieczór,
Ja jeszcze nie śpię 😞 , synuś ma pore zabawy 😞 . Na razie grzecznie leży i bawi się rączkami. Dziewczyny śpią a M w pracy.
Kurcze jak tak czytam to ten mój zbój najcięższy 🤔 . No ale w sumie "najstarszy". Wyciąga z mamuśki wszystko a potem anemia.

Inka 😘 dla Ciebie i syneczka na spokoją nocke.

Karola, "ściągnełam" z Ciebie i też kupimy młodemu ten projektor. Jak znajdziemy, bo jak sie pytałam w sklepach to nie mają 😞 . Znalazłam tylko w internetowym sklepie.

Lece poskakać po necie.
Spokojnej nocki.

P.S nie wiecie co z Atą?

• Mamusia
Kar_ola napisał:
Moni napisał:

P.S nie wiecie co z Atą?

chyba opuścila Nas na dobre 😞
szkoda tylko, ze się nie pozegnała 😞 😞

No szkoda 😞 , jakoś ostatnio tylko wchodziła i nic nie pisała. Ostatni jej wpis na poronieniech jest. Może jeszcze wróci do Nas 🤨