Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hejka 🙂
ja dziś z Natalką walcze kto ma silniejsza wole 🙂
otóz moja córka z cycka pic che jak jest pełny, jak juz sie robi miekki mimo, ze mleczko jest juz piszczy i odstawia komedie 🙃 dziś wziełam sie i nie daje jej od razu butli...cwaniara pewno o to jej chodziło...ryczała chyba 20minut w końcu zaczełam jej smarowac usta mlekiem i w koncu wypiła obie piersi do konca 🙂
zasneła mi od 14-17-30 🤪 🤪 🤪 nawet ja zasnelam pózniej czekajac na jej przebudzenie...a jak sie dorwała do cycula to szok piła i piła końca nie było widać 😆 ale mam dosc kawy inki, bawarki soków...niestety pije jeden po drugim a kawe mam w termosie 5l 🤪

idę kapać moja glizdkę, bo T na fuszce 🙂

• Mamusia
Dzisiaj nic mlecznego nie jadłam i Ania prawie nie ulewała... Kurde, ja nie chcę na dietę bezmleczną 😞 😞

Karola83 to fakt 🙂 Ania skończyła dzisiaj 2 miesiące 🙂
Miałam jej zrobić sesyję fotograficzną, ale nie miałam kiedy... Jutro będziemy szaleć 😉

Karola, czasem trzeba wziąć dziecko na wstrzymanie... Moja Ania też tak robi jak jej się ssać nie chce i śmiać mi się z niej chce, jak karmię ją na leżąco i po kilku minutach kiedy musi się trochę wysilić żeby dobrze zassać wierzga nogami, puszcza cyca krzyczy i za chwilę się na niego rzuca tak że aż chrumka :laugh: i potem znów to samo 😁 😁
Ale ja butle mam nawet jeszcze nie wyparzone, mleka specjalnie nie kupuję żeby mnie nie kusiło. Chociaż pewnie i tak nie dałabym się skusić, więc po co kupować :P

Skończyłam dzisiaj kuchnię 🙂 I zaczęłam porządkować nasze ciuchy... Wszystkie w zasadzie piorę, bo przesiąkły zapachem starego domu 🤢 szczególnie te których nie używaliśmy długo bo czekały na zimę... Ale spoks 🙂 wszystko mi tutaj szybko schnie, nie to co tam 😁 i fajnie tak - wszystko będzie świeżutkie i pachnące 🙂

Mój M chory 😞 ma zwolnienie do piątku...
No i poza tym w Wigilię ma chyba drugą zmianę, jeśli nie zatrzymają produkcji na ten czas 😞 jest wpisany na grafik w każdym bądź razie... 🥴
M pracuje w Zott i pisze programy dla maszyn które robią jogurty 😁 😁 więc na święta nie kupujcie jogurtów, niech zostaną w sklepach - nie trzeba będzie produkować kolejnych, a ja męża będę miała w domu :laugh: :laugh:

• Mamusia
Aha Karola83 buziaka odwzajemniam 🙂

My kąpaliśmy się do tej pory co drugi dzień - tak jak w szpitalu, a teraz kiedy Ania się robi coraz bardziej kumata chcę ją kąpać codziennie.
Tym bardziej że tutaj mamy cały czas ciepło, a tam musiałam ekstra dogrzewać przed kąpielą żeby nie zmarzła. No i kąpaliśmy ją w pokoju, bo w łazience tam nie ma żadnego ogrzewania 🤢

• Mamusia
Tojuś dla Aneczki na 2 miesiaczki 😘 😘 😘 .
Męzowi zdrówka zycze 🙂
Ja jogurtów nie kupie, masz jak w banku:P

Ciesze się z swojej upartosci, choc zal mi małej ze tak płakała długo...miałam 3 akcje takie mocniejsze...ale dałam rade...nieraz zasnela a jak wsatała to cyca by pozarła 🤪

uciekam bo własnie ryczy 🤪

• Mamusia
Hej!

Karolka 😘 dla Natalci na 3 m-ce :laugh:

Ja wczoraj padłam, dosłownie mi już bateryjki wysiadły i nie miałam siły na nic 😞
Jeszcze A wrócila z pracy akurat jak miałam kąpąc Łucyjkę i zamiast mi pomóc to zabrał się za jakąś robotę, która oczywiście wg niego nie mogła poczekać 5 minut 😠 😞
Za to kazalam mu w nocy wstawać i karmić córcię :P
I trochę się zregenerowałam 🙃

• Mamusia
Toju mam nadzieję, że mąż szybko wróci do zdrowia a pierwszą wigilię Aneczki spędzicie wspólnie w nowym mieszkanku. (jogurtów nie kupuję od dziś 😉 )

Karolka Ty to masz jednak silną wolę BRAWO!!!

Zmykam się ogarnąć

Aha a gdzie Ineczka? może znowu ma problemy z wejściem na brzucha 😞

• Mamusia
hej kobietki!!!
Ja nie dawno wrócilam od fryziera, niestety tylko grzywkę przycięłam, bo kolejka straszna była 😞 ale pocieszam się,że dobre i tyle, przynajmniej coś widzę hehe:laugh:
Toju ja jogurtow nie lubię, wiec nie kupuje wcale, także możesz byc spokojna o męza 😉 :P Dla Ciebie na dwa miesiące Aneczki 😘
Karola83,Karola ale ten czas leci, wasze damy mają już dzisiaj 3 miesiace skonczone, ale pannice z nich rosną 😆 Oby Wam sie jak najlepiej chowały 😉
Mój Smyk wczoraj tez akcję niezłą odstawił: przed kąpielą sie zdrzemnął 30 min, a po kąpieli nie chciał spac prze 2 godziny, ja juz przysypialam normalnie, a on przy cycu ,oczy jak 5 zł i nie myśli nawet zasnąć 🤪
poległ dopiero około 22ej, ale za to spał do 6.30 na szczęście 😉
No i standardowo, tak jak wasze maluchy, przy ssaniu cyca jest istny cyrk po prostu w jego wykonaniu:laugh: 🤪
Uciekam kochane!!!!
Miłego dnia!!!

• Mamusia
A własnie tak mi się przypomniało i chciałam Was zapytać kobietki,bo:
ta pielęgniarka mówiła żeby od 6 miesiąca małemu wprowadzać pokarmy stałe i zacząć od zupki jarzynowej z dodatkiem 2-3g kaszki manny (chodzi o wprowadzanie tego glutenu stopniowo), a ja dzisiaj dostałam taką fajna książeczkę o zywieniu z Bobovity i tam jest ze już od 4 miesiaca mozna dziecku zaczac podawac posiłki pierwsze no i teraz sama nie wiem kiedy mam zacząć, zgłupialam po prostu 🤢 🤔

• Mamusia
Mimi83 napisał:
A własnie tak mi się przypomniało i chciałam Was zapytać kobietki,bo:
ta pielęgniarka mówiła żeby od 6 miesiąca małemu wprowadzać pokarmy stałe i zacząć od zupki jarzynowej z dodatkiem 2-3g kaszki manny (chodzi o wprowadzanie tego glutenu stopniowo), a ja dzisiaj dostałam taką fajna książeczkę o zywieniu z Bobovity i tam jest ze już od 4 miesiaca mozna dziecku zaczac podawac posiłki pierwsze no i teraz sama nie wiem kiedy mam zacząć, zgłupialam po prostu 🤢 🤔

Mimi zasada jest taka, że jak karmisz sztucznie to od 4 m-ca wprowadzasz kaszki, zupki itp.
a jak cyculem to od 6-go m-ca

• Mamusia
Hej kochane 🙂
Padam na twarz, boli mnie kregosłup, nogi, szczypia oczy...wyszło 6h na nogach w pracy.
Jakos po tym dniu, nie chce wracać ....

Mała steskniona oprózniła moje dwa kamloty...i usmiecha się wniebowzieta do mnie 🙂

Dzieki za buziaki.
Karolcia od 4 miesiaca mozesz wprowadzać...najpierw moze zacznij od soku z marchewki wycisnietego przez gaze, jablko starte z biszkoptem, wszytsko po łyzeczce na poczatek ...

DOBREJ NOCY.

• Mamusia
hej kobietki!!!
U nas pięknie śnieg w nocy popruszył i jest tak pięknie na dworze, prawdziwa zima hmmmm...aż się rozmarzylam i przypomniałam sobie czas z dziecinstwa, jak sie szalało na sankach i turlało w sniegu 🙃 :laugh:
Mały własnie szaleje z zabawkami w łóżeczku ,a ja szaleje po necie:laugh: 🤪
Jeszcze tylko 7 dni do Wigilii już się nie mogę doczekać:P
Karola dla Ciebie 😘 za cieżki dzien pracy i dla Natalki, ze była taka grzeczna z tatusiem 😉
Ja dzisiaj mam zaplanowane pastowanie parkietu w duzym pokoju 🙂
Mam nadzieje, ze w końcu sie do tego zabiore:P :laugh:
Zmykam powoli 😉 Trzymajcie się się cieplutko!!!!

• Mamusia
Hej kochaniutkie!
Nie wchodziłam na brzuchala, bo zaczęłam porządki przedświąteczne robić i korzystam z każdej wolnej chwili, kiedy Kubala śpi. Dziękujemy za życzonka 3-miesięcznicowe 🙂
U nas dziś pięknie przyprószyło, biało i zimowo wszędzie... i mroźno 🙂

ACSB szukaj szybko nowego lekarza 😉 Ja też muszę, bo mój taki niedopstępny, jakiś bucowaty, odwala swoją robotę i zero podejścia do maluszka. A znalazłam dobrą pediatrę w prywatnej przychodni i dobre opinie w necie są o niej 🙂

Nasz Kubuś coś ostatnio nocki ma niespokojne. Niby śpi, ale rzuca główką na boki i trze rączkami po buźce, jakby mu coś przeszkadzało. Może to dziąsełka?

Zmykam, bo syneczek się rozbudza.

Buziole 😘

• Mamusia
Wróciłam, syneczek uspany, a mamusi się kawki zachciało 😉 Kubuś od rana coś dziś popłakuje, nie wiem czy brzuszek go boli czy to ząbki 🥴

A tak wracając do naszych sms-ów z porodówki, to ja swoje jeszcze mam w telefonie i aż się wzruszyłam jak je poczytałam :P Karolinki, rodziłyśmy "razem" macie 😘 ode mnie 🙂 Zaczynam od Kar_oli 🙂

A jak miło wspominam czasy jak byłyśmy w ciąży i ciągle tylko o jedzonku i drzemkach nawijałyśmy :P Oj jak ja bym sobie teraz pospała w dzień...