Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej laseczki!!!
Ja już na nogach, Szymon tez, bawi się w łóżeczku grzecznie, a mój maż odsypia, bo poszedł spać o 4ej 😲 :laugh:
Mam nadzieje, ze każda z Was spędziła miło wieczór Sylwestrowy:P
My może dzisiaj bedziemy mieć gości, ale to jeszcze troche nie wiadomo, bo jest strasznie ślisko tu na Lubelszczyźnie i tez nie wiem czy zdecydują się przyjechac 😞
Zmykam sie podmalować:P
Dobrego Nowego Roku kochane!!!!!!!!!!!!!1 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘
Asiu 😘 dla Ciebie:P

• Mamusia
Witajcie mamuśki w Nowym Roku!

A Asiula jak zwykle pierwsza :laugh: Trzymaj 😘 noworocznego 🙂

Moja noc sylwestrowa wyglądała tak: o 22-giej Kubala zasnął, przygotowałam kolacyjkę, zasiedliśmy do filmu ok. 23-ej, a o 23.30 już spałam :laugh: :laugh: :laugh: Mężuś obudził mnie o północy, żeby złożyć życzenia, poszedł puszczać fajerwerki, chwilkę popatrzyłam przez okno i o 0.30 znów w kimonko :P :P :P

• Mamusia
A dziś w planach mamy błooogie lenistwo 😉
Obiadek gotowy, zupka z wczoraj, a na drugie odgrzeję zamrożone pierożki. Nigdzie się nie ruszamy, nikt nie przychodzi... Cisza i spokój :P Dopiero jutro przychodzą do nas znajomi. Nasz przyjaciel z liceum (bo z moim M. chodziliśmy do jednej klasy) z żoną, jeszcze nie widzieli Kubusia i aż nam głupio, bo mały ma już 3,5 mies., a my dopiero ich zaprosiliśmy 🤨

Miłego dzionka babeczki 😘

• Mamusia
Witam moje kofane noworocznie :laugh:

Nam Łucyjka trochę marudziła wczoraj i nie mogła usnąć biedna ale przytuliłam się do niej złapałam za rączkę i po 22 zasnęła na dobre :laugh:

ok 23 przyszliśmy do rodziców i nawet miło było.

Zmykam na śniadanko 🙂

Buziaki i jeszcze raz wszelkiej pomyślności w nowym roku

• Mamusia
Witam noworocznie Kochane babeczki 🙂
my wlasnie z kosciółka wrócilismy, mały mój znów zachowywal się jakby ADHD miał, az mi wstyd, siedzi teraz w pokoju i ryczy, za fotelem bo dostał ochrzan 😠

ja sylwestra rozpoczełam o 18-tej, zrobiłam kolacje, potem chłopacy zaczeli szalen, mała marudna była do 22-giej, jak zasnela to pospala do 4-tej 🙂my z chłopcami wyczekalismy połnocy, na balkonie ogladalismy pokazy wystrzałów, a potem ja z chłopcami usnełam, a T okolo 3-ciej 🙂

dziś mam tez cały dzien chrzesniaka, jedziemy do teściów z szampanem i zyczeniami noworocznymi, a na 18-ta do moich rodziców na kolacje i odwiesc Kacperka 😆

Kochane miłego dnia.

ASiula 😘 za pierwszy noworoczny post.

• Mamusia
Witam popłudniowo 🙂
A my tak jak to było w planach, lenimy się dziś na całego :P
Synek grzeczniyutki, pospał na dworze 2 godzinki, tylko coś stracił dziś apetyt 🤨 Może mu się to mleczko już znudziło 🥴

Dziewczynki wiecie co, lada dzień pojawią się na brzucholu nowe wrześnióweczki 2010 🤪

• Mamusia
Hello w 2010 🙂 .
Kobietki kochane , już dawno sie tak nie ubawiłam. Szaleliśmy do białego rana, w domu byliśmy dopiero przed 7. Ja praktycznie dopiero niedawno wstałam. Dzieciaczki grzeczne były, zasneły wszystkie mamie przed 22, nie obudziły się nawet o północy jak strzelali fajerwerkami. Młody dzisiaj cały dzień na butli, a ja ściągam mleczko, bo wczoraj wypiłam szampana i troche wina.
I tak to w skrócie sobie zaczełam ten Nowy Roczek.
Widze że i U Was sylwestry spokojne i udane.Super 🙂

Inka , no lada dzień możemy sie spodziewać wpisów nowych wrześnióweczek. Ja ten wątek załozyłam 4 lutego pamiętam 🙂

• Mamusia
Moni buziaczek an udaną zabawę sylwestrową 😘

Inuś powiem Ci, że moja Łucjanda od kilku dni nawet 90ml mleka czasem nei doje, gdzie spokojnie powinna 120 wciagnąć no ale przez to domaga sie jedzenie co 2 - 2,5 godz 🤢
jeszcze trochę i będą dostawać inne pyszności.
a tak na marginesie, to które kaszki najlepsze, bo ja daje małej mleko nan1 to kaszki nestle chyba też będę dawać

Leci ten czas...
już niedługo będą nasze "następczynie" teraz pewnie jeszcze nieświadome :laugh:

• Mamusia
My dzis mieliśmy chwilę dla siebie, bo moim rodzice zabrali Łucję na spacer do lasu a my poszliśmy do znajomych :laugh:
Miło było, pośmialiśmy się i wróciliśmy późneij spacerkiem do naszej córeczki.

Teraz mała wykąpana śpi a my nadrabiamy internetowe sprawy 🤪 :P

• Mamusia
Inka masz racje już niedługo bedą nowe wrześnióweczki:laugh: :laugh:
Moni dla Ciebie za udany Sylwester 😘
Karola83 ja bede dawała na pewno Bobovita kaszki, bo sama już próbowałam:laugh: :laugh: i są bardzo dobre:laugh: :laugh:
Zmykam, bo Szymuś cuś spac nie chce 🤢
Dobrej nocki!!!!

• Mamusia
Hej wrześnióweczki.
Jejku naprawdę teraz kolejne wrzesniówki, bedą opisywały kazdą wizyte u gina, każdy objaw tak jak my 🙂

Ja z kaszek wybiore BOBOVITA, Bartuiowi podawałam najczesciej malinowa w konsys. do picia. Najpierw jednak zaczne od soku marchwiowego wyciskanego przez gaze po 1łyż. 🙂

Mam pytanie do Was. Czy któraś z Was brała tabl.antykoncepcyjne kiedyś?? Jak tak, to czy moga puchnąc palce u dłoni ?? Kurcze mam takie baloniki jak niewiem, nawet w ciązy tak nie miałam, dobrze ze gina mam 11-tego.

Pozdrawia, miłego dnia.

• Mamusia
cześć cioteczki!

Karolka ja kiedyś brałam tab antykon. i nic się takiego nie działo 🤨

Powiem Wam, że mi Łucja normalnie już siada 🤪
Jak leży sama w łóżeczku to potrafi się podnieść dość wysoko a jak trzyma się za palce i mocno się zaprze to usiądzie 🤔
i niesamowicie zawzięta jest przy tym a jak uroczo wygląda gdy juz jej się uda :laugh:
Kurde szybko te dzieci rosną 🤪 🤪 🤪

Ja zmykam do miastka na małe zakupy, muszę Łucji smoczki wymienić do butelek żeby miały więcej dziurek, bo chyb za ciężko jej leci i się bardzo denerwuje przy jedzeniu a nie zmieniałam jej bo bałam się, że będzie za szybko jadła i będzie ulewać no ale i tak ulewa więc na jedno wychodzi a może spokojniej będzie jadła

• Mamusia
Hej kochane dziekuje za oklaski sprubuje sie zrewazowac mimi dla ciebie. Ja od paru dni zauwazylam ze moja jak lezy na plecach to na bok sie wewraca albo jak ja prżybieram to podpiera sie stopka i ucieka mi do tylu i tez twardo glowe trzyma a co bardziej najsmieszne to jak jest glodna bo bańki jej z ust wychodzą .:-P

• Mamusia
Kochane!!!
Karolcia dziekuję 🙂ASIU moja Natalka tez jak lezy na brzuszku to pańki z buzki puszcza, i slini sie mocniej. Karolcia Natka tez sprytna i do siedzenia, sie podnosi, cieszy Nas to ale staram się jej nie pozwalac bo kregosłup sie meczy i mozna rzywde zrobic na całe zycie.

My zrobiliśmy generalny renament w zabawkach synka, cały worek poszedł w smieci, a troszke dla sasiada.
Dziś miasłam miec ciotkę i wuja na kawie i kolacji, ale sie rozchorowali, w zamian psiapsiółka z męzem na winko wpadną.

idę konczyc obiadzik 🙂
miłego...

• Mamusia
Dziewczynki jakie pampersy kupvjecie swoim maluchom chodzi mi oto ze ja od poczatku kupowalam pampes te new brown teraz juz za male sa bo mala wazy 6kg kupowałam kiedys dada ale sa za plytkie i zle sie zapina i dotego sztywne. Teraz musze jej tansze kupowac tylko niewiem jakie., sa tez pampers slippy pley to kosztvja ok.35 zl ale znajoma mi muwila ze sa cienkie i przemakaja .

• Mamusia
hej kobietki!!!!
Karola83 dla Ciebie i Łucji 😘 za te jej "wyczyny":P 😆
My zaraz zbieramy sie na wizyte u teściowej, bo nas zapraszała 🙂 Jutro wyjeżdzamy, ale mi sie nie chce 😞 Na razie jednak staram się o tym nie myslec 🤨 🥴
Asiu ja używam Pampers Active Baby rozmiar 3 (pakowane po 82),a le juz mamy kupione 4-ki, bo małemu 3-ki zaczynają obciskiwac uda 🤪 tak nam mały rosnie:laugh:
Karola dobrze, ze masz niedługo gina, lepiej zapytac czy to jest jakis skutek uboczny 🤨 ja niestety nie poradze Ci nic, bo nigdy tabletek nie brałam 🤢
Zmykam meza pogonic, bo ogląda Bitwę pod Grunwaldem 🤔
Miłego wieczorku babeczki!!!!

• Mamusia
Ja tez używam papmpersy active baby i póki co rozmiar 3, mam w zapasie jeszcze 4 duże paki ale jak zużyjemy to chyba też na większe się przeżucimy bo klusek rośnie :laugh:

Ja robiłam pożądki w szafie bo nic mi się nie mieści

a wieczorem A mnie wiezie na imprezę urodzinową do kuzynki :laugh: a on zostaje z Łucyjką :P

Miłego popołudnia

• Mamusia
Hej.
Jezeli mowa o pampersach to ja uzywałam PAMPERS ACTIVE "3" oraz PAMPERS SLEP ON PLAY "3" z obu jestem bardzo zadowolona.
Asiu z tańszych dobre sa też TESCO, ale z powloka nie ceratkową tylko tak jak Pampersy ok.20zł.

zmykam bo mam bunt na pokładzie najmłodszej 🤪