Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hejo 🙂
u Nas nocka cała przespana 🙂jak zasnęła o 21.30 to do 6tej smacznie sniła 🙂wynagrodziła mamusi dzienny maraton 🙂Teraz urzedują dwa bable w łózku 🙂młoda babelki puszka a Bati ją gilga i rozsmiesza 😁 😁 😁

Dzis miałam plany na spacer, w koncu. Na termometrze -1 🙂ale zawiane sniegiem, ze chyba nie dam rady 😞 jedynie chłopacy popołudniu pojada na sanki 🙂Monia u Nas wietrznie, ocenie jak po zakupy wyskocze 🙂Na balkonie mam 1metr sniegu 🤪

Mimi dostałaś w koncu to ciasto??Ja dzis własnie jade kupic, bo chce tartelinki z jabłkami zrobić 🙂

Mimi dla Was na te siedzenie w domu 😘

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej kobitki!

Monia 😘

U mnie nocka w miarę ale i tak jestem niewyspana w dodatku A. musiał dziś juz jechac do pracy a popołudniu mamy gości więc wypada chałupke ogarnąć 🥴

Łucji maruder włączył się wczoraj i widze, ze dziś też nie będzie lepiej no nic jakoś damy radę 😉

Teraz dzidzia śpi, tylko włącza alarm jak jej smoczek wyleci
dziś u nas też cieplej choć o spacerze nie mam nawet co myśleć bo tyyle śniegu, że wózkiem się nie przebije, więc myślałam, ze może na balokon ją wystawię ale takie wiatrzysko że strach 😞
Więc siedzimy w domu 😠 😞

• Mamusia
Mimi własnie spróbuj ściagnąć troszke swojego mleka i podac butelką.Wysmaruj na poczatek smoka od butli swoim mleczkiem.
Powodzenia!!!
ps. ja sie własnie tego obawiałam, dlatego od poczatku młoda zna butelkę 🙂tym bardziej, ze niebawem bedzie przewaznie dostawała butle 🙂

• Mamusia
pomóc może też przytulanie... tak jak przy karmieniu... Maleństwo czując Twoją bliskość będzie chętniej piło 🙂

Daria teraz już sama chce pić z butelki... nie można być blisko niej... zawsze musi sama leżeć na łóżku i sama trzyma butelkę 🙂 jak chce jej trzymać albo ją przytulić to zaczyna kopać nóżkami 🙂

• Mamusia
Hej Babeczki 🙂

Dziękuję Wam za głosowanie 🙂 jeśli nie będzie to dla Was problemem, to można głosy oddawać codziennie do niedzieli... 🙂 😉
Dzięki niej miałam moją wymarzoną i wyśnioną suknię ślubną (Inko na naszej klasie 😉 )

Ale się dzieciaczki rozhulały! Inko buziak za pierwszego ząbka u Kubusia :laugh: 😘
Karola83, silna dziewuszka z Twojej Łucjandy! I na dodatek jaka sprytna!

ACSB mi też nie wyszły ładne te bułeczki 😉 strasznie się spiekły na wierzchu i musiałam odkrajać, ale pyszne były tak czy siak 😉 na pewno je jeszcze zrobię 🙂

Karola, Tobie już od dawna należy się medal!Tylko uważaj na siebie żebyś nam znów nie zasłabła!!!

Mimi, cierpliwości... A co do mleczka - jeśli będziesz go tak jak do tej pory karmić i przerwy między karmieniami nie będą się bardzo wydłużać, to mleczka nie powinno Ci już zabraknąć, jeśli do tej pory nie miałaś większych problemów 😉 Zawsze możesz próbować go karmić z łyżeczki w sytuacji awaryjnej, mleczko zagęszczone lekko kleikiem na pewno łatwiej będzie mu zjeść. Ale wątpię żebyś miała taką sytuację 😉

Madziu - wychodzicie w chuście na dwór teraz? Jak się ubieracie?

• Mamusia
Hej kochane!!!

U nas noc bez zbednych rewalacji.Dopiero po 8 slychac bylo z lozeczka pokrzykiwania Phillipa,taki byl wyglodzony,ze zamiast smoka od butelki zassal mojego palca :laugh:

A teraz ubralam gnutka ciepelko,zapakowalam do wozka i wystawilam na balkonik,bo nie chce mi spac w mieszkaniu 🤨
na dworze spi nawet do 3h,a w domu zaledwie 0,5 🤨

Madzia_88 witam,super,ze nasze grono sie rozrasta 🙂

mimi cierpliwosci,zacznij podawac butelka swoje mleczko najpierw,jak sie nauczy to herbatke.Ja nawet jak karmilam piersia to w miedzyczasie tez odciagalam do butli.
😘 na wytrwalosc 🙂

• Mamusia
zależy od temperatury i jak wiążę... jak pod kurtkę to powyżej zera... i wtedy zakładam Darii skarpetki,rajstopki, ciepły dresik i buciki 🙂 po zawiązaniu nakładam jeszcze polarową pelerynkę, która sama uszyłam 🙂

przy mrozie albo wietrze wiążę na swojej kurtce i wtedy Daria wskakuje w kombinezonik 🙂 nóżki jeszcze nigdy jej nie zmarzły 🙂

Właśnie mi zasnęła przy piersi :P ale puścić nie chce :P

Wracając do tematu 🙂 mogę przesłać zdjęcia 🙂

• Mamusia
Hej ,
jednak z dzisiejszego spacerku nic nie wyszło.Niby temperatura na plusie, ale wiatr jak cholerka 😞 .
Dzisiaj sąsiedzi nasi dzieci nam pilnowali( mają córkę-7lat), bo my musieliśmy pojechać do notariusza o ten wykup gruntu od spółdzielni. Dali sobie świetnie rade, ale powiedzieli że jedno dziecko im starczy w zupełności:laugh: .

Ciśnienie takie niskie dzisiaj , ze na nic nie mam siły 😞 . Chociaż placek upiekłam 🙂

Madzia_88, jak możesz prześlij zdjęcia, bo też mam chuste ale na dwór nie wychodziłam z młodym w tym jeszcze.

Mimi 😘 za cierpliwość do twardziela co nie chce butelki 🙂

• Mamusia
kurka dziewczynki jakieś przeziębienie mi się przypałętało, temp spadła mi do 35 stopni 😞 wychodza nieprzespane nocki, wczoraj jeszcze po mieście łaziliśmy a ja najwidoczniej osłabiona przez te zmeczenie... mam nadzieje, że Łucyjka się nie zarazi 🤨

udało mi się pospac w ciągu dnia z mała ona 2 godz ja z godz :laugh: i od razu lepiej się czuje.

Z gości nici bo przeciez nie przyjdą z małym dzieciolkiem jak ja niezbyt zdrowa a szkoda bomi do ludzi się chce 🥴

• Mamusia
hejka 🙂
Nam udało sie wynurzyć z domu 🙂jejku w zamieć, samochód mi sie zabukował w zaspie 🤪 ale T dał rade 🙂 trasa która sprawia nam 10minut trwała 40minut,ale co tam:laugh: ja poszłam z malutka na kawke do tesciów, a T z młodym na sanki 🙂 zachwycony,cały mokry ale szczesliwy Bati nie chciał wracac do domu 🙂gdy wrócilismy do domu, T zabrał Batusia jeszcze do garazu i tam sie wychasał...T opowiadał, ze rzucał sie na snieg,przewoził duze kule sniezne...to mu przypasiło 😆 aby tylko nie wyszło w zdrowiu, bo jutro bal 🙃

• Mamusia
ma cieplej niż w wózku 🙂 przecież ma mnie 🙂 🙃 i można jeszcze dodatkowo buzię szalikiem zasłonić 🙂 a bobas się cieszy, bo jest blisko mnie lub Tatusia 🙂 i widzi coś innego niż z gondoli... bo ile można patrzeć w niebo i gałęzie 😉 :P

Pozdrawiamy 🙂 spokojnej nocki 🙂

• Mamusia
Hej dziewuszki!

My dziś za bardzo nie pospaliśmy, młody zrobił pobudkę o 5.30 🤪 Oczywiście wyspany i gotowy do zabawy 🙃
A o 9.30 jak ja już się ogarnęłam to zasnął na 2 godz. prawie 🤨 Za to przez resztę dnia już nie spał.

Byliśmy dziś na szczepieniu, obyło się bez płaczu i młody wszystkich oczarowywał, a pani pielęgniarka zakochała się w jego oczkach i uśmiechu jednozębnym 😉 Kubala waży 7kg, myślałam że będzie więcej, no i lekarz potwierdził, że jest dość długi jak na swój wiek 🙂 Więc jest szansa, że zamiłowania sportowe będzie miał po tatusiu, bo tatuś gra w koszykówę :P

Zmykam, bo Kubala już marudny 😮

• Mamusia
A my własnie z mężem po kolacji 🙂 Maluszek nam pieknie zasnął o 20.00, a ja zrobilam z ciasta francuskiego cos ala hot dogi:P (Karola znalazłam ciasto w Biedronce, w końcu:laugh: :laugh: 🤔 )Objadłam się straszliwie:P :P :P Super jest to ciasto francuskie:P Teraz planuje zrobić z niego coś na słodko ,jakieś rogaliki albo cuś innego :whistle:
Madzia córcie masz przesłodką na prawdę 🙂 😘
Inka dobrze, ze Kubuś był grzeczniutki na szczepieniu 😉
Ja chyba tez już zmykam spać, bo chyba nie ma zadnej z was 🤔

• Mamusia
Karolcia zdrówka zycze for you 😘
Inuś to Natalka goni Kubalę 🙂6900g 🙂 🙂
Mimi ciesze sie,ze znalazłaś ciacho franc., polecam tartelinki z jablkami 🙂albo ciasto pokrój w kwadraty do srodka włóz powidla lub marmolade,zawiń w wiatraczki, nasmaruj białkiem ubitym i 15minut w piekarniku...PYCHOTKA!!!

zmykam, bo T czeka z filmem 🙂
Dobrej Nocy 🙂

• Mamusia
Hej 🙂

Madziu ja Anię noszę w chuście ale jakoś jeszcze się nie odważyłam w zimie... Ta polarkowa peleryna to super pomysł - widziałam takie na Allegro... Może sobie kupię, bo ja ani maszyny ani talentu krawieckiego nie mam 😉

Ja też uwielbiam to ciasto francuskie z Biedronki! Tanie i w pół godzinki jest jakaś przekąska 🙂 Niezawodne jak są niespodziewani goście 🙂

Padam na twarz, a tyle do zrobienia przed sobotą... 🙂

buziaki!

• Mamusia
Toja może jak zobaczysz to zmienisz zdanie i sama zrobisz 😉 mi uszycie zajęło dwie godzinki 🙂 ale to tylko dlatego, że ozdabiałam włóczką 🙂 a wszystko szyłam ręcznie 🙂 i nie takie straszne to :P 🙃

Jak coś mogę podpowiedzieć lub zrobić kolejną 🙂 nie ma problemu, bo teściowa ma warsztat krawiecki i może mi kupić polar 🙂 bo i tak muszę jeszcze jedno dla Darii zrobić 🙂

Spokojnej nocy 🙂 Daria śpi od 19:20 a ja się jakoś teraz obudziłam...