Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej babeczki 🙂

Buziol ogromniasty dla Szymka na 10 msc 😘 😘 😘
no i jeszcze jeden dla Ani na zdówko.

Ja też daję Danonki i Monte też raz dostał 😉. Jeszcze wcina ostatnio pięknie truskawki. Żadna wysypka mu nie wyszła więc mu daję.
Kupki smrodki straszne 🤢, a konsystencja to różnie 😜
Z karmieniem tez problemu nie ma, w sensie że nie robia mi sie twarde piersi jak długo nie karmię. Więc mysle że po wakacjach pomalutku będziemy sie odzwyczajać.

A dzisiaj mieliśmy zakończenie roku. Moja córcia najlepszą uczennicą w klasie, normalnie sie wzruszyłam jak odbierała świadectwo z wyróżnieniem. Teraz to tylko pakowanie i ruszamy na wakacje.

Mykam sie szykować bo na 14 do pracy a trzeba jeszcze obiadek zrobić.

😘 😘 😘

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej laseczki!

Szymuś 😘 😘 😘 na 10 m-cy

Monia gratuluje zdolnej i mądrej córeczki 😁
baw się dobrze i odpoczywaj na wakacjach 😉

kurka dobija mnie ta pogoda jakjest słońce to gorąco a jak zajdzie i wiatr wieje to zimno i wex bądź tu mądry i ubierz dziecko na dwór 🤢

• Mamusia
karola ja tez tego nielubiałam nigy i zup też wiem rzadko gotuje a dla dzidziuśki to kupuje w słoiczkach , mimi to jesy ten grysik kasza manna na mleku , wiecie co jak urodziłam to mi kazali to jesc na pokarm a teraz to juz wiem z doswiadczenia ze jak sie mało je to mało ma sie pokarmu i ani bawarka nie pomorze ani grysik

• Mamusia
karola zdjecia super my jak bedzie malaowac na drugi rok to tak zrobimy tylko kolorki inne , ja jaj byłam 5 latemu w USA na zarobku to tam na domkach sprzatałam i tak amerykanie tak mają a w jednym domku była na czarno pomalowana łazienka i nic tam niebyło tylko wanna umywalka i lustro jak dla mnie to żadna przyjemnosc z kąpieli 🤔

• Mamusia
mam chwile moja wczoraj scene odwaliła dawałam jej skrobane jabłko i po chwili sie napinac zaczeła i udawac ze jak płacze to zie zachodzi rozpłakała z takim żalem ze ja niewiedziałam o co jej chodzi no zgłupiałam 😮a ona chciała zebym jej dała do rączki bo ona chciała sama sobie trzymać 🥴

• Mamusia
Witajcie 🙂
Monia gratulacje tak zdolnej córeczki 🙂 Miłego wypoczynku,napewno wam się tam spodoba 🙂
Dla Szymusia i Maksia 😘,ciocia jak zwykle ostatnia z życzeniami ☺️

u mnie ok, koniec miesiaca, wiec siedze w pracy po godzinach 🙂ale cóż sie nie robi, aby sie wiecej nauczyć 🙂
dziś pogodnie i słonecznie u nas 🙂 zapewne działka bedzie, ale czym tam się wybierzemy jade na 13tą z Batim na urodzinki do Parku Zabaw do jego "koleżanki" 🙂
mała już norma jest że wstaje o 6tej, nawet dzis kiedy T niebyło, B spał ona mi pobudke taką zrobiła...mała pszczółka ranny ptaszek- 🙃
Miłego weekendu laseczki.

• Mamusia
fajnie dziewczyny, ze podoba wam sie pokoik 🙂 oczywiscie sa tam jeszcze meble , nie jest tak pusto 🤪 🤪 🤪
jeszcze dzwi bede robiła nawzór decupagu lakierem do efektu spekań, ale narazie czasu brak i weny....
bardzie teraz oknaproszą się o wyczyszczenie i sterta prania...

• Mamusia
Hej dziąchy!!! 😁

Karolka współczuje balącej głowy, pewnie tak jak piszesz od komp. oczy się męcza i głowa boli mam nadzieje, że jakoś się przyzwyczaisz i miną dolegliwości.
kurka ale, że palą w biurze?! 😲 przecież to raczej zakazane jest - okropność

u nas pogoda dopisuje, jest ciepło i słonecznie czasem zawieje ale nie ma co narzekać, jak Łucja wstanie podrzemce lecimy na dwór 😁

Przyjemnego weekendu 😘

• Mamusia
Hej kochane!!!
U nas zaczyna robic sie gorąco, nareszcie lato juhuuuuuuuuuuuu 🤪 🤪 🙃 🙃 😆 😆
Karolka, to na pewno od komputera niestety... 😞 Myslę, ze jak przywykniesz do wielogodzinnej pracy przy monitorze, to ból głowy powinien minąć. A mi wczoraj zrobił się bolesny guzek w piersi, juz pisalam Wam, że z piersiami oki, a tu niestety.. 🥴 Do nas dziś wieczorem znajomi przychodzą, wiec szykuję conieco z mężem 😉 Natomiast jutro, jak pogoda dopisze, jedziemy na jakies Święto Truskawki 🤔 nie wiem co to i gdzie to, ale jedziemy 😁 😁
Miłego weekendu gwiazdy moje 😘 Buziaki 😘 😘

• Mamusia
Hej kobitki

Ania już lepiej za to ma mega problem ze spaniem. Broni się przed zaśnięciem rękami i nogami. Senna jest, ale jak się ją położy to od razu na brzuszek, dupka do góry i siada. Dzisiaj byłam na nią tak wściekła, bo nie mogłam głupiego obiadu dokończyć, że musiałam ją zostawić samą w łóżeczku i wyjść do innego pokoju żeby na nią nie nakrzyczeć 😞

Od dwóch dni taka nerwowa jestem, no ale miesiączka mi się zbliża, już zapomniałam jak to jest... 🤢

przepraszam że tak tylko o sobie, ale czeka mnie masa roboty. Nawieźliśmy sobie truskawek i jagód, a do tego jeszcze młodych warzyw z ekologicznego gospodarstwa i muszę się tym zająć żeby się nie pomarnowało. buziaki 😘

• Mamusia
Mimi Święto Truskawki, ale czad 😁porób zdjęcia dla nas 🙂 miłego wieczoru zycze ze znajomymi 🙂
Toju u mnie tez tak jest, robie identycznie jak ty, bo nerwy na włosku wiszą 🙂
Karolka nie palą w biurze, ale w wc lub na dworzu pod oknem biura 🤔ale sama wiesz jak to jest bierny gorzej odczuwa niz aktywny 🥴

u nas 5ząb jest 🤪wszystko tłumaczy te nocne kupacze i jęczenie... ☺️
my spedzilismy całe popołudnie na działce, lezałam z dziećmi na kocu i odpoczywałam...mama narobiła bigosu ze swieżej kapusty, maz nasmazył świezo złowionych rybek i tak minęła sobota 🙂
zmykam, bo dopiero co wrócilismy teraz trzeba te małe moruski pokapac i spac połozyć 🙂
dobranoc.

• Mamusia
Wiitam niedzielnie.
U nas słońce od 4tej w okna świeci, wiec około 6tej juz młoda sie obudziła. Dziś przespala całą noc, beż żadnego karmienia, przewijania, jeków ani stęków. Ja juz po porannej porcji kawy, szykuje prowiant na działkę, co by szybko pojechać 🙂oczywiście moje chłopaki jeszcze spiacha mają 😁
a jakie palny u was dziewczęta??

Inus wszystkiego Najlepszego , spełnienia marzeń tych duzych imałych, upragnionej córeczki i czasu na swoim mieszkanku: 😘 😘 😘

• Mamusia
hello!

Karolka gratuluje Nati kolejnego ząbka 🤪

ja muszę się pochwalić mój A. wczoraj wygrał aparat 🤪 😁
pojechaliśmy na festyn i kolega wziął udziłą w konkursie na argometrze więc A. też poszedł i okazało się, że ma najlepszy czas ale musieliśmy czekac do 21 na finał i A. zrezygnował 😞 później dowiedział się, że jeszcze jeden kolega pojechał i ma taki czas jak on więc pojechaliśmy na finał i wygrał 😁 🤪

a wcześniej o mało mnie autem nie przejechał 😠 mówie Wam mało go nie pobiłam na parkingu!!! zapinałam Łucję w foteliku a A. ruszył dobrze, że odskoczyłam bo by mi po stopach przejechał a tak tylko mi rękę otarł (bo Łucji drzwi zamknęlam szybko bo nie zdążyłam jej zapiąc i bałam się, że może wypaść)i nic mi się nie stało ale stracha miałam 😞
co go opierdzieliłam 😠

dziś możliwe, że pojedziemy nad jezioro ale chyba dopiero po małej drzemce poobiedniej, bo boję się, że nad jeziorem jak będzie chałas to nie zaśnie i będzie marudna.

Miłęj niedzieli 😘

Inuś najlepszego 😘 😘 😘

• Mamusia
Hej 🙂

Karola widzę że u Was kolejny sielski dzień się szykuje 🙂
gratuluję Natalce kolejnego ząbka i przespanej nocy 🙂

Karola83 masakra!!! Jak to w ogóle możliwe że on ruszył??? Nie widział Cię??? Szok...
A aparat się przyda na pewno 😉 super 😁

Moje wczorajsze ataki agresji usprawiedliwione 😉 okres dostałam...
Dzisiaj czuję się kiepsko i do tego jeszcze krzywo spałam i mnie bark boli 🤢 🤔

• Mamusia
Hej kobietki!!!
U nas tez dzien zapowiada się bardzo piękny, słoneczko wedruje po niebie od samego rana 😜
My planowalismy pojechac na to Święto Truskawki, ale nie wiem czy cos z tego będzie 🤢 Ma byc tam koncert Feel'a, ale dopiero o 21.30, więc trochę to za poźno z dzieciakami 🥴Tak się napaliłam, a tu łooo- lipa 🤔
Karola, super, że wypoczeliscie na dzialeczce, nie ma to jak polezec na kocyku w cieniu pod drzewkiem 😆 No i gratulujemy kolejnego zęba 😉
Karolka, fajnie , ze twój A wygrał aparat, ale z tym ruszaniem samochodem, to po prostu przegiął na maxa, dobrze, że nic ci się nie stało 🥴
Toju, ja tez miałam ataki wściekłości przedokresowe, to normalka 😁 😁
Zmykam, miłej niedzieli laski 😘

• Mamusia
no A. myślał (! 😠 )że już wszyscy w aucie bo tak cicho było (!) i ruszył, dobrze, że powoli i Łucyja w środku już była. ciężko mu było spojrzeć w lusterko, nie wiem jak on to zrobił, sam nie potrafi wyjasnić, zresztą nawet mi się nie chciało słuchać co ma mi do powiedzenia - brak słów.

Łucyja drzemie po obaidku jak wstanie to lecimy na dwór...

dziewczynki u nas LATO 🤪 😁 😁 😁

• Mamusia
hejka 🙂
Karolcia jestem w totalnym szoku 🤪o czym A. myślał 🤪
Mimi i jak Truskawkowe Świeto?? ?? ?? CZEKAM NA RELACJE. 😉
no a my dzis daliśmy czadu z Batim w basenie i spieczeni na raka w dwóch jesteśmy ☺️
młoda tez dziś wskoczyła w strój i kapieli zarzywała, ale w cieniu i tylko rumiane policzki dostała 🙂'za to ja i synek bedziemy stekać...wszystko te wygłupy w wodzie 😁 😁 😁

Toja chyba i na mnie czas idzie bo czuje straszne bóle brzucha...i nerwy nadchodzą 🙃
DobrejNocy 🙂
jutro mam nadgodziny, wiec pewno we wtorek zajrze...

• Mamusia
hej dziewczynki! 😁

My wczoraj miło spędziliśmy popołudnie nad jeziorkiem, A. zajmował się wiekszość czasu Łucyją a mi dał się poopalać 🤪 😁 aż w szoku byłam no ale doceniam gest 😉

za Łucja świrowała przy usypianiu, jak wracaliśmy do domu to już marudziła i oczy tarła, bo zmęczona, wykąpałam ja , dałam kaszę i zaczęlo sie... godzinę przy niej siedziąłm i próbowałam uśpić a ona wariowała w najlepsze, zaczęlam tracić cierpliwośc i wysłałam A. do niej a po 20 min poszła moja mama a to małe paskudztwo dalej wariowało mimo, że była zmęczona, więc wygoniłam wszytskich, ją położyłam i wyszłam, oczywiście zaraz wstawała ale siedziłą sama i nie miała kogo zaczepiać, tak kilka razy, aż padła po 2 godz usypiania !!!
rano wstała standardowo po 6 i marudziła cały ranek bo zmęczona 🤢 co za dziecko 😁
a w ogóle jak któregos razu zaszłam do niej patrzę a ona pluszowego kota ciągnie za ogon i próbuje przecisnąć przez szczebelki 😁 😁 😁

• Mamusia
Hej kobiety!!!!
U nas ze święta Truskawek nici niestety...niby mieliśmy najpierw jechac, bo sąsiedzi zaproponowali wspolny wypad, a potem jednak wszystko odkrecili 🤨 No zachwycona nie byłam, ale cóż..Za to znowu wczoraj mój T sobie jak zwykle z sąsiadem z góry imprezke urządził i mnie znowu wkurzył 😠 Już mi sie nie chce wszytkiego opisywac, bo w kółko o to samo chodzi...Jak go poprosilam zeby może nas na wieś zawiozł na trochę, to on mi mówi: "Przeciez niedługo jedziemy.." Niedługo czyli za 25 dni dopiero, wg niego to niedługo 😠 😠 Znowu focha strzelilam i się nie odzywam, bo po prostu nerwa mi ruszył 😠 Gdybym lepiej jeździła, to wzięłabym samochód i pojechała z Szymkiem sama, a nie była uzalezniona od niego 😠 Mysli, ze może sobie imprezowac bez przerwy,a ja tylko mam w domu siedziec z dzieckiem 😠
Dobra ponarzekałam sobie, miłego poniedziałku laski 😘
Ps. Karola mój Szymek tez ostatnio zasypiał prze dwie godziny, myślałam ze wyjdę z siebie i stanę obok po prostu 🤢

• Mamusia
hej my w sobote do tesciów pojechalismy bo tesc miał imieniny i wczoraj wrucilismy musze sie przyznac ze niemam tu łatwego zycia w domu rodzinnym normalnie 3 swiaty tu mam dlatego myslimy z M. cos wynajac jakis domek przed rzeszowem narazie wynajac bo niemamy kasy zeby kupic cos ani niemay tez działki budowlanej ja myslałam ze jak yu zostane to sie cos zmieni a to sie zmieniło na gorsze a my niechcemy zeby nasze dziecko suchało od małego krzyków klecia i zakazdym razem cos chowac jak mój ojciec pije bo wynosi juz normalnie mam dosc bo co to z tego ze nam góre odstapili jak tu sie nieda normalnie zyc i sama chce z tad isc

• Mamusia
cześc laseczki!

dzięki za miłe komentarze na nk ☺️ 😘

normalnie muszę Wam to napisać bo nie wytrzymam... wczoraj poszliśmy do rodziców A., bo jego ojciec miał imieniny (a jakiś czas temu matka A. dopytywała się czy ich odwiedzimy bo ona stęskniła się za mała, aż się popłakała 🤪 ) i jak teściowa zoabczyła, że Łucja raczkuje to stwierdziła że to dzięki niej bo ona jej pokazała jak !!! (no przeciez widzi dziecko raz na miesiąc/dwa więc jej zasługi odnośnie nauki Łucji jak najbardziej się należą) oczywiście miała pewne uwagi, że coś nie tak nóżkę stawa i stópki podwija 🤨 🤢 ale powiedziałam jej żeby sobie dała spokój 😠 później dała Łucji koszulke i sukienke z lumpka i nowy 🤪 komlecik bluzka i spódniczka rozm 92, czyli za duży więc jak wychodziliśmy to stwierdziłą, że skoro to za duże na łucyję, to ona da to jednak dla córki swojej chrzesnicy 😲także wnuczka dostała ciuchy z lumpka. mało mnie szlka nie trafił, a dzwoniła 4 dni temu i dopytywała się co kupić wnuczce - oczywiście tylko się pytała 😠 😠 😠 aaaaaaaaaaaaaaaa