Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Nikusia102 napisał(a):
Vespera mi się Fryderyk z Chopinem kojarzy 😉

no ciekawe dlaczego 😁 😁 😁 Ja tam synkowi Chopina do brzucha puszczam. Poza tym byłam na grobie Chopina i on ma napisane na nagrobku Fred Chopin i to mnie rozbroiło zupełnie. Także pozytywne fluidy czuję 🙃

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
moj M ostatnio co do imienia zaczoł bardzo już wymyślać JA tam do brzyszka mówie Fabian bo mi sie podoba i M też ale on szuka czegoś innego wymyślił imię dla naszego synka Elvis (bo na niego tak wołają) i stwierdził ze i tak u nas wszyscy będą na niego mówić Elvis ani Fabian bo tak to jest już na małych wioskach ale zaczęłam mu tłumacząc że dziecko nie musi być całe życie przy nas i jak to brzmi np CZy ty Elvisie bierzesz .......... 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

Monika przeszkadza ale taki objaw i nic nie zrobię, nawet jakbym nic nie jadła 🤢
Vespera to tak jest pewnie z każdym imieniem. Nie znam tamtego języka więc nie przeszkadza mi to tłumaczenie 😉

skoreczka napisał(a):
Dziewczyny no nie, opuchlizna ciążowa, po prostu polika mi się powiększyły. Miałam tak w ostatniej ciąży ale trochę poźniej niż teraz 😮 Zdjęć już nie będzie mojej osoby dopóki nie zejdzie ☺️

Nikusi dałam oklask, więc Monika moze ci dać za 120minut 😜

tez mam okragłą buzię ale co zrobić... zdjęcia będę robić bo obecnie mam w ciązy mało (albo w sumie żadnego) i chcę mieć pamiątkę. Pewnie nad morzem dużo cykniemy. Nie przejmuj się zupełnie opuchlizną. Na pewno nie widać 😎

Ja mam czasami całą serię "kopniaczków"; nie są co prawda jednostajnie ale dużo w krótkim okresie czasu i to chyba czkawka bo chyba nie zacząłby tyle kopać wjednym czasie. A są na tyle mocne, że mnie trochę mdli od nich..

• Mamusia
Zazdroszę Wam kopniaczków 😞 bo ja póki co tylko raz czułam wyraźnie maleństwo - było to uczucie jakby duża ryba przepłynęła mi w brzuchu i kilka razy uderzyła ogonem 🤪 😁 i od tego czau nic - pomijając mega bulgotanie w brzuchu raz lub dwa dziennie - czasem mam wrażenie, jakby bańki powietrza szły mi aż do gardła... 😉

• Mamusia
wielkaB u mnie mąż serwuje dziś obiad 😆 i też będą kluski śląskie, rolady ze schabu, pyszny sosik i buraczki ( już nie mogę się doczekać 🤪 )

Urszulka mąż powiedział mi to samo 😁 , że jeszcze będę narzekała hehe 😉 ( ps. niewykluczone, że wpadniemy na siebie w Pszczyńskim parku na wiosnę z wózeczkami 😆 )

Kobzior ja jestem już u ciebie pod drzwiami, bo uwielbiam kluseczki śląskie + mięsko 😁
Vespera ale ja jakoś nie równa jestem na buzi i nie wygląda na przytycie tylko opuchliznę 🙃

Czyli blokuj oklaski jak jedna osoba dostaje jedna po drugich. Nawet nie wiedziałam 🙂
Skoreczka wystraszyłaś mnie, z tym policzkami, że coś Ci się stało. Mi poszło w tyłek i nogi a Tobie w policzki 🙂
WielkaB przeczytałam "CZy ty Elvisie bierzesz .........." i padłam 🤪oklaski, bo tekst jest super 😁 😁 😁
Vespera teraz czujesz koniaczki - czkawkę to najczęściej na koniec ciąży (chociaż może i masz już teraz) i ona jest taka bardzo charakterystyczna, brzuch Ci w takim szybkim, rytmicznym tempie podskakuje.
Monika czytałam że czkawka nie meczy dzidziusia, że to nie jak dorosłego. 😉
Kobzior ja w tym czasie przy pierwszej ciąży nie czułam jeszcze kopniaczków. A jeśli masz łożysko z przodu to ono jeszcze dodatkowo amortyzuje. Spokojnie jeszcze i Ty się doczekasz 😉
MY już po obiedzie, zrobiłam ziemniaczki, kotlety miałam z wczoraj i surówkę, a że chciałam wypróbować coś innego to dodałam do niej tarty ser krajany i majonez ze śmietaną 😉
Ja też lubię kluski śląskie, tylko nie bardzo z synem możemy jej jeść, ale czasem robię 🙂

• Mamusia
Czesc 😉
Nonono dziewczyny ale poszłyscie 😉 24 strony do nadrobienia 😉

skoreczko wszystkiego najjjjjjj z okazji rocznicy 😉 buziaczki 😉

Mra i dla Ciebie całuski i zyczonka z okazji rocznicy 😉

Hehehe a my mamy w czwartek 😉

Kobzior co do chrzcin to ja napewno ochrzcze malenstwo starszy synek tez jest ochrzczony miał 6 tygodni jak go chrzciłam i tysle ze teraz tez mniej wiecej w tym czasie ochrzcze ;0
Kobzior a to mozna tak dac dwie mamy chrzesne zamiast may i taty????Pierwszy raz słysze coś takiegio 😉

Skoreczko czekamy na nowosci po wizycie ii oby wszystko było ok ;0
Ja mam wizyte dopiero za miesiąc ,... jeszcze sie naczekam ...

Wicia i na wiesci od ciebie tez czekamy heheh mój maluszek tez tak szaleje ze całym brzuchem trzesie 😉

A u mnie dzis pogoda jak w srodku lata 😉 goracooooooo ale to podobno ostatni dzien takiego ciep[ła w tym roku ma szybko przyjsc zima

vesperra napewno rozroznisz jak twoje malenstwo bedzie miałao czkawke 😉 móij synek miał bardzo czasto czkawke i to naprawde jest łartwe do rozrózniea ;0

Jutro czeka mnaie zaprawianie dostałam cukinie i patisony od kolegii z poracy 😉 mniamc 😉

Anabel a ja obstawiałam, że będziecie miały 10str do czytania 🙂 bo dziś gorąca dyskusja była. U mnie też tak z czkawką było, że zaraz odróżniłam. U mnie też gorąco na dworze. A słoików nie zazdroszczę, w tym roku już mi weki "uszami wyszły", ale "uszy się będą trzęsły" jak będę jadła 😜 😉

Dziewczyny pamiętacie o planach czatu na brzuszku w pokoju "stycznóweczki 2012".
Pierwsze podejście jutro o 10.

• Mamusia
Witam popołudniowo 🙂
Ja juz po usg, no w konću Janek sie pokazał... bedzie chłop 🙂
Pan doktor powiedział, że wszystko dobrze i że synek rośnie jak na drożdżach bo waży już 600 g 🙂
Ale sie ciesze 🙂 bedziemy mieć synka!!!! 🤪

wicia napisał(a):
Witam popołudniowo 🙂
Ja juz po usg, no w konću Janek sie pokazał... bedzie chłop 🙂
Pan doktor powiedział, że wszystko dobrze i że synek rośnie jak na drożdżach bo waży już 600 g 🙂
Ale sie ciesze 🙂 bedziemy mieć synka!!!! 🤪

Gratuluję i zaraz dopisuję do naszej listy syneczka 😉