Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

maugodziaata napisał(a):
no to zaczynamy 21 tydzień 🙂 w koncu maluszek się rusza 😁

to gratulację 😉 a wiesz już jaka płeć?

Jutro organizujemy czat dla stycznówek 2012 tu na brzuszku, o godz 10-zapraszamy 😉

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witam kochane
gratluje kochane wizyt ze wasze maluszki tak pięknie sie rozwijaja
co do puchniecia to słyszałam ze jedzenie zbyt duzej ilosci soli i picie wod gazowanych powoduje opuchlizne
ja zaraz musze jechac do zusu bo przyszlo mi wezwanie o zwonienie kurcze chciałam pogadac z wami na czacie ale nie wiem czy sie wyrobie do 10

Dzień dobry 🙂

Dzis jestem tu z ranka bo wstałam wcześnie z super humorkiem 🙂 Dobrze się czuję, mąż każe brzuszek ciągle pokazywać 😁, juniorek jeszcze śpi więc dzień zaczął się idealnie 🙂 A i ważne - buzia jest równa, okrągła, brak jakichkolwiek zniekształceń 🙂
Zrobiłam dla was fotkę z ranka z życzeniami miłego dnia, szczególnie dla naszych mam pracujących

Witam nowa mamusię z trudnym loginem 😉 Gratuluje brzuszka 🙂

• Mamusia
elo elo Brzuszki moje drogie 😆 😜

Jak tam minęła nocka? Ja zasypiałam z takim bólem głowy, że szok 😮 Od dawna mi się nic podobnego nie przytrafiło... W nocy gdy wstałam na siusiu dostałam potwornego bólu brzucha i nóg - nie mam pojęcia skąd się to bierze 🤨 🤢 Niby się wyspałam - ale idę jeszcze "doleżeć"

jak nie zaśpię to postaram się stawić ok. 10:00 🙃

ps. skoreczka co do opuchlizny i zatrzymywania wody w organizmie - sól może również być powodem, ale poczytaj też ulotki preparatów lub hormonów które bierzesz - ja np. gdy byłam sztucznie regulowana przez hormony kilka lat temu tak źle je znosiłam (zwłaszacza duphaston) że puchłam jak "bania" - miałam wrażenie, że jestem wielka jak PI i SIGMA z programu popularno-naukowego z naszego dzieciństwa 😉 dlatego nie uważam, że szkodzi Ci sama woda - coś musi powodować jej zatrzymywanie!

aaaaa.... i piękne zdjęcie nam zapodałaś na rozpoczęcie dnia 😆

Hej Kobziorek ja biorę właśnię duphaston i mam nadal go brać do 24 tygodnia ciaży. Dziękuje za informację!!!!!!!!!!!
Czytam o twoim bólu i współczuję. Nawet nie wiem co mogę polecić na ból nóg. Dotarła juz ta paczka do Ciebie z nospą? Może na ból brzucha chociaż to pomoże!

• Mamusia
ja już czekam na czacie heh :P a tak pozatym to też was witam 🙂... od rana z mężem latamy po urzędach i wpadliśmy do domu, bo chcę być na czacie, a przy okazji coś zjemy :P... Skoreczka piękne zdjęcie, ja też mam dziś fajny humor :P i żadne urzędy mi tego nie popsujją, do 15, bo o tej godzinie znów zaczynam pracę :P

Witajcie Dziewczyny
Dziś na wariackich papierach, najpierw była koleżanka a potem szybko na czat a teraz czytam co pisałyście 🙂
Skoreczka piękna fotka, nie myślałaś, że masz fach w rękach. Robisz naprawdę świetne zdjęcia i masz wyczucie kolorów itd.
WielkaB dobrze, że się sprawa w ZUS wyjaśniała, to zawsze jest stres, a już słyszałam o kontrolach u ciężarnych.
Urszulka mi wcześniej też by nie pociągnęło, ale teraz już mam "mocniejszy" net jest ok.

Napiszcie co na obiad gotujecie, bo ja nie mam pomysłu a już bym musiała coś szykować.
Jak Wam się na czacie podobało? Wolicie pisać na forum czy od czasu do czasu jeszcze się będziemy na czat umawiać?
A mnie mdli, bo jak była koleżanka to się kawy rozpuszczalnej napiłam, zjadłam teraz i nie pomogło.

Raczej kojarzę z wcześniejszej ciąży, że zus kontrolował a potem się okazywało, że chorobowe bo ciąża, ale nie czepiali się. Dodam, że to było 8 lat temu nie wiem jak to jest teraz 😉

pstrykam sobie fotkę, bo już mam trochę większy brzuszek 🙂
nie wiem czy to na niej dobrze widać 🙂