Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Witam 🙂

Elka wasz synek jest śliczny 🙂
Vespera gratulacje 🙂
Pragma gratulacje 🙂

Nie wiem co napisać ☺️ Tak jakoś dziwnie. Jutro ide na wizytę do lekarza, może powie coś ciekawego 🙂

• Mamusia
Ale cisza 😮
skoreczka mam podobne odczucia do Twoich 😉 i im bliżej końca tym bardziej się dłuży i bardziej wszystko boli... ja dziś znowu czuję się jakbym miała 80 lat i przewlekły reumatyzm 🤢
Dzień \"lenia\" ciągnie nam się od wczoraj 😁 - jedyne na co mamy siłę to podjadanie i oglądanie filmów.
pamii współczuję dnia na uczelni 🤨
Beata też bym chętnie spędziła chociaż kilka godzin poza domem, ale po wczorajszych krótkich zakupach z których ledwo dokulałam się do domu wiem, że to już ponad moje siły i możliwości 😞
Kruszyna to czekanie chyba tak wykańcza 🙃

• Mamusia
Cześć Dziewczyny!
Ja wciąż 2 w 1 😉 Nie sądziłam, że będę przeterminowana- no w końcu moja pani gin wróżyła mi poród już na grudzień, ehh.
Vespera gratuluję 🙂
Pamii trzymam kciuki i gratuluję poprzedniego zaliczenia 🙂
Elka, maluszek jest śliczny 🙂
Nikusia, to szybko kikut odpadł, jak to zrobiłaś, ja się pępuszka najbardziej boję 🙃
Kobzior, niestety nie mam biodra na wymianę, mi też by się lewe przydało 🤢
Marta, mój maluch jest cały czas dość aktywny, ale tak jak Kobzior pisała to zależy od dziecka czy jest aktywne czy nie. Tak więc się nie przejmuj, najważniejsze, że czujesz ruchy 🙂
Skoreczka, to trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę. Ja jutro będę dzwonić do gina bo muszę się umówić na ktg. Pewnie będzie zdziwiona, że ja jeszcze nie urodziłam 😉
Beata, piesek śliczny, to Ty taka położna jesteś 😉

• Mamusia
Monika ja też okropnie boję się pępuszka,czy dobrze się zagoi i kiedy kikucik odpadnie 😞

Ogólnie to panikuję jak tylko dostaje skurczy 🙂 A i także czuję się jak 80-letnia staruszka,której przydałoby się wymienić oba biodra... 🙃 już mnie wszystko tak boli,że mam dość nawet leżenia 🙂

Kasiulka super zabrzmiało wyrażenie o \" wymianie bioder\" 😁 😁 😁 Ja czuje się jak kaczka, taka stara kaczorzyca 😮 😁 Z nogi na nogę bo jeszcze mogę ale tylko chwilke i usiąść trzeba ☺️
Kobzior i Kruszyna fakt zostało nas jakoś mało z tych brzuszkowatych, i każda czeka aż coś wydarzy. Rano jak wstałam to wyskoczyła ze mnie galareta. Myślę ze to czop, ale wygladał inaczej niz w poprzedniej ciaży. Teraz był poprostu żółty. Szukałam nawet w necie wiadomości i okazuje sie ze czop moze byc przerózny 😮
Pamii powodzonka nasza zdolniacho 😘
MartaMay podobno dzieci w końcówce ciaży potrafia mało kopać i dużo spać. Mój akurat ciśnie się we wszystkie strony ale z tego co wiem dużo dzieci śpi w najlepsze 😉 A gadaniem sie nie przejmuj bo tak jak ostatnio mnie wkurzyła niepotrzebnie znajoma tak teraz widze ze ktoś próbuje ciebie 😠
Monika oby szybko to przeterminowanie minęło 🙂

No to się tez zmobilizowałam i posta napisałam 😎 🙂

Marta ja czytałam, że dzidzia przed porodem mniej kopie bo zbiera siły na poród.
Elka śliczne fotki 😉
Vespera jak jeszcze wchodzisz czasem na brzuszek to gratuluję i niech się synuś zdrowo chowa 😘 😘
Kruszyna poduszka pomaga, już się tak nie pochylam, a córcia na pewno potrzebuje czasu, żeby się przyzwyczaić, szczególnie, że karmie przez kapturek i muszę ją jeszcze nauczyć bez. I kupiłam sobie dobrze dopasowany stanik, bo piersi ciężkie a potem płakałam że mnie plecy bolą 🙂
WielkaB nie smarowałam pępka niczym. W szpitalu powiedziały tylko, żeby uważać i w kąpieli nie pomoczyć, a jak zamoczymy to dobrze osuszyć. Dopiero jakby miał nieładny zapach to kupić w sprayu do odkażania, coś na "o" ale zapomniałam nazwę.
Skoreczka trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę. 😘
Monika ja z pępkiem nic nie robiłam, tylko pampersa z góry na zewnątrz podwijałam tak żeby pępka nie zakrywał. I sam odpadł. a z terminami to już tak bywa, w końcu miałam rodzić już w 6 m-cu 😁 😁
Skoreczka mój czop właśnie był żółty, wychodził 2-3 dni a potem już jechałam na porodówkę 😉
Do mnie dzwoniła właśnie położna i przyjdzie jutro ok 10-11 obejrzeć Emilkę.
Dziś Emilka zrobiła sobie dłuższą przerwę na spanie w nocy, bo pierwsza pobudka była o 3, no ale karmienie 2 godziny. Próbowałam sposób WielkiejB, żeby potem dać smoczek, ale jeszcze bardziej się rozkrzyczała. Wczesnej nie dawaliśmy smoczka.
Wczoraj była koleżanka i dostałam od niej kawę bezkofeinową, Emilka pampersy, płyn do kąpieli z oliwką, i takie słodkie skarpetki i nawet dla mojego męża dwa piwa, ale się śmiałam. 🤪
Pozdrowienia Brzuszki i Mamusie 😉 Miłej Niedzieli 😘 😘

• Mamusia
nikusia co do plecow mam ten sam problem bola mnie jak niewiem dziaj o 4 miałam pobutke mały nie mogł sie najesc bo miałam zaduzo pokarmu i sie dławił wiec dalam smoka ia M musiał sie nim zajac ja poszłam sciagac pokarm i zjednej piersi sciagłam 1/3 szklanki to dopiero maly zaczoł jesc i tak przy cycu dulceliśmy do 7 rano 🥴 🥴 🥴 🥴 dzisiaj cały dzien marudny zaczyna mna zadzic chociaz mu sie nie daje chciałby spac zemna jak w szpitalu (musiałam bo miał hipotermie) lekarz mi kazał teraz bym chciała zeby mały spał sam w łozeczku ale coraz bardziej sie buntuje

Nikusia a ja się ciesze ze interesujesz sie jeszcze brzuszkami 🤪 😘 I odpisujesz nam na posty 🙂 Prezenty nietypowe ale pewnie ucieszyły 🙂
A dzieki za informacje co do czopu, tak właśnie się zastanawiałam czy to juz wszystko czy jeszcze cos się pojawi 🙃
Powodzenia dla Emilki podczas wizyty połoznej 😉

• Mamusia
Nikusia to na pępuszek to najprawdopodobniej Octanisept 🙂 ja to kupiłam do odkażania pępuszka 🙂 w aptece polecili 🙂
Skoreczka śliczny avatar 🙂
Mama zrobiła naleśniki 🙂 mniami 🙂
A Fabianek nie daje mi spokoju,cały czas się wypycha 🙂najczęściej w moje żebra po lewej stronie 🙂

Kasiulka masz racje, o to mi chodziło. 😉
Skoreczka pewnie ze się interesuje 😉, z tym, że czasem tylko czytam a jak mam więcej czasu to też odpisuję. 😉 super avatarek
WielkaB tak to jest z tym karmieniem, a jak piersi za pełne to tym bardziej maluch nie umie chwycić i się złości. 😉

• Mamusia
🙂
To tylko ja 🙂 2 w 1 🙂
Skoreczko jak zawsze super avatarek 🤪 Jak wrócisz od lekarza jutro to koniecznie daj znać, co słychać 😎 Zakupiłaś już cosik na zgagę??
Vespera, Pragma ogromne gratulacje!!!!!!!!!!
No to jeszcze 2 chłopaków się urodzi i może być znów dziewczynka 😁
Elka zdjęcia dzidziusia fajowe 🙂
Kruszyna masz rację, czekamy jak na szpilkach. Niektóre z nas mają bliżej, inne dalej. Ale tak na prawdę żadne chyba nie wie, kiedy przyjdzie TEN czas 😮 i to najgorsze... Fisia największego chyba dostają te przeterminowane... Ja coś czuję, że też będę jedną z nich 😮
Nikusia, WielkaB wy to już po drugiej stronie, że tak to nazwę 😆, i macie inne problemy. Będziemy korzystać z Waszych porad... Ja na pewno będę 🙃 😆
Fajowo, że mimo poważnych i ciężkich zajęć przy maluszkach to wciąż do nas zaglądacie, wspieracie. To jest super 😘

W nocy twardniał mi brzusio i pachwiny bolały nawet wtedy gdy się nie ruszałam 😮 i do tego doszedł ból w krzyżu 😮 więc i ja się dopisuję do tych staruszek....... 🙃

• Mamusia
Wow 🤪 Gosik super, że w końcu wyszłaś ze szpitala no i meldujesz się z taką niespodzianką 🤪 Ogromne gratulacje!!!! Jeśli masz ochotę na opisanie swojego porodu, podzielenia się przeżyciami to jest specjalny temat "Jak zdarzył się cud" 🙂 🙂 🙂

Dziewczyny coś mi się wydaje, że tych zapakowanych to tak na prawdę jest dużo mniej niż myślimy 😎

Gosik a ja dzis myslałam o Tobie 🙂 Serdeczne gratulacje 🙂 🙂 🙂
Kacha wczoraj na noc wypiłam siemie lniane i w nocy nie miałam zgagi 🙂 A teraz wcinam na potęge jabłka bo nie moge sie opamietać. Już nawet kompot z jabłek nastawiony 😁 Tez mi pomaga na te dolegliwość 🙃
Co do skurczy to wczoraj tez mi dokuczały a dzis spokój.

Dziękuję za pochwałę mojego zdjecia 🙂 To mój mąz cykał 🙂

Odwaliłam kawał roboty. Czekał do wyprania wózek, bo mój synek jeszcze go czasami uzywał. No i jak wszyscy drzemali to wzięłam sie ostro do roboty i teraz schnie 🙂

Nikusia jak juz opanujesz karmienie to my bedziemy walczyc z chmurami laktacji 😁 😁 😁 Oby tylko obyło sie bez zastojów 😮

Kacha_84 napisał(a):

Dziewczyny coś mi się wydaje, że tych zapakowanych to tak na prawdę jest dużo mniej niż myślimy 😎

Kacha tez tak myslę, moim zdaniem zostało nas kilka 😉

• Mamusia
NIkusia ja jeszcze nie wiem co znaczy walka z cycami 🙂 ale pewno się dowiem, choć jestem dobrej myśli 🙂

Gosik serdeczne gratulacje... to z 19.01 zostało nas tylko 2 :P... ☺️

Skoreczka patrz na wypowiedź skierowaną do Gosika :P 🤪

Kruszyna racja siedzimy jak na szpilkach xD...

Dziś wpadłam na nietypowy .. głupi pomysł xD... stwierdziłam że brakuje mi śniegu... i że wybiorę się z mężem do karpacza... no ale pomyślałam że jak nei zalicze kolokwium to będe miała więcej później ... więc wybrałam koła :P... i dobrze bo kto mądry by w 38/39 tygodniu ciąży jechał 2h30 minut do karpacza xD...

No i jestem po dwóch kołach, jakoś poszło... zaraz chyba pójdziemy na Werbę 🙂 i światełko do nieba :]... Milego wieczoru brzuchatki i mamuśki :*

Gosia gratulacje 🤪 😘 😘
Skoreczka jak Wy będziecie miały problemy z karmieniem to ja już coś będę mogła doradzić 😉 😜 (mam nadzieję,) ale jak patrzyłam na odliczanie to już każda jest tuż, tuż 🙂
Ja się zabieram za wypranie w rękach śpiworka do wózka i nie umiem się zabrać. Mogłam to zrobić będąc jeszcze w ciąży. 🙃
Kacha z tym, że o cześć która urodziła nie wiemy to masz na 100% rację, mam nadzieję, że mamusie jednak napiszą i się pochwalą.
A z tymi innymi problemami to masz rację, ale szybko dołączycie do nas 😁 😁

Pamii widzę jak to z 3 zostały 2 😜 To teraz kolej na następną, tylko którą? 😁
Co do Karpacza to mogliby mieć goscia na porodówce w Karpaczu gdybyś tak w autku sie wytrzęsła 🙃 😁 🙃 😁 Miłego wieczorku dla ciebie 😘
Nikusia to daj ten spiworek, wypiorę 😉

• Mamusia
Ciekawe co u Magditty 🙃 nic a nic się nie odzywa. Napiszę do niej...

Dziewczyny ten twardniejący brzuch to skurcze taaak? Tyle, że one bezbolesne są? Bo ja już zgłupiałam 😮
Ja się z domu dziś nie ruszyłam i nie ruszam 😜 Zasiedziana jestem ale jak mam stękać mężowi to wolę i jemu i sobie tego oszczędzić 🙃 🙃

Kacha jak brzuszek twardnieje tzn. stawia sie to tez jest skurcz, choc nie musi byc bolesny. Skurcze to też są bóle w dole brzucha tak jak na okres i one potrafia juz boleć 🤢 A czasami to wszystko naraz: twardy brzuszek, ból od dołu, i krzyż.