Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
WielkaB bede wdzięczna za wszystko co napiszesz o ile masz czas i ochote!!
Ja jeszcze nie zabieram sie za pranie bo czeka mnie tapetowanie i przeprowadzka z pokoju i tak myślę,że po tym wszystkim wezmę się za pranie,prasowanie i układanie do szafy tych maleńkich rzeczy bo teraz i tak nie mam gdzie tego odkładać!!
Dziewczyny toczyła się już tutaj na forum rozmowa na temat rotawirusów i pneumokoki? Niechcę się powtarzać i wprowadzać zamieszania 😉

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

dziewczyny - przypominam o naszej grupie na facebooku - GRUPA SUPER KOBIET - dodajcie siebie!

zaczynam tam dziś dyskusję o szczepionkach. jestem ciekawa waszych opinii 😎

ps. jadłam dziś pierogi z kurkami i ricottą - MNIAM! 😜

• Mamusia
kasiulka , gratuluję chłopca, co do Pessaru moja kuzynka ma założony, ale nie narzekała żeby coś bolało więc nie wiem 🙂

a co do tego prania to mnie tak właśnie zastanawiało, ja na razie i tak nie mam za bardzo co prać bo czekam na objawienie się płci mojego maleństwa 🙂 mam nadzieję że 14.09 się dowiem 😁...

Vespera jeśli mogę coś doradzić to nie dawaj żadnych płynów do płukania ani odplamiaczy. Noworodki łatwo się uczulają i im mniej chemii tym lepiej. Zaleca się jeszcze nastawić na podwójne płukanie. Wybierze jeden środek do prania i używaj tego samego, bo jak coś uczuli to będziesz wiedziała co. Jeśli się okaże, że jednak uczula to podobno stosuje się mydło "biały jeleń" i pierze się w płatkach, ale o tym tylko słyszałam. 😉
Kruszyna nie było takiego tematu. Teraz Vesperka poruszyła na fb temat szczepień. 😉
Kasiulka dopiszę Ci syneczka w liście styczniówek. Nie wiem nic o Pessarze kołnierzykowym, ale tu znalazłam, że założenie trwa pół min i nic nie boli http://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-maju-2005-f46/krotka-szyjka-macicy-301/index3.html

Dziewczyny słyszałyście o tym: http://biznes.onet.pl/wbrytania-polacy-wsrod-zmuszanych-do-niewolniczej-,18563,4845643,1,news-detal
A co słychać u Skoreczki i u Anabel??? Bo Skoreczki nie było dziś na forum a Anabel już od kilku dni. Wiem, że Kahirze się forum nie otwiera, ale mam nadzieję, że u niej wszystko ok.

• Mamusia
Kruszyna123 napisał(a):
Ja jeszcze nie zabieram sie za pranie bo czeka mnie tapetowanie i przeprowadzka z pokoju i tak myślę,że po tym wszystkim wezmę się za pranie,prasowanie i układanie do szafy tych maleńkich rzeczy bo teraz i tak nie mam gdzie tego odkładać!!
Dziewczyny toczyła się już tutaj na forum rozmowa na temat rotawirusów i pneumokoki? Niechcę się powtarzać i wprowadzać zamieszania 😉

kochana jutro rano usiade napisze wszystko i utworze nowy watek

• Mamusia
wielkaB napisał(a):
Kruszyna123 napisał(a):

Witam wszystkie brzuszki w piękny dzień 😜 😜 😜 zaraz biorę się za pranie kawka już wypita wreście się wyspałam

kruszynka już napisałam ci całe menu teraz tylko opis co i jak- dla mnie nie ma problemu bo mam jeszcze dzisiaj dużo wolnego czasu od jutra biorę się za remont

kochana jutro rano usiade napisze wszystko i utworze nowy watek

• Mamusia
Witam kochane po długiej przerwie!!!
Wreszcie brzuszek zaczął mi działać. Ale się za wami stęskniłam przez ten tydzień. Chyb już nie nadrobię zaległości bo rozpisałyście się na 80 stron od mojej ostatniej wizyty. U nas wszystko w porządku. Maluch dokazuje,a ja korzystając z ładnej pogody staram się jak najwięcej czasu na powietrzu spędzać. Pozdrawiam wszystkie mamusie i ich brzusie i mam nadzieję, że już mi się nie przydarzy taki przymusowy odwyk od brzuszka.

Kruszyna123 napisał(a):
Dzień dobry !!!
Kahira witam po tak długi odwyku 🙂
WielkaB czekam z niecierpliwością na nowy wątek 😁
Dziewczyny na fb toczy się rozmowa na temat szczepień może tutaj zaczniemy coś dyskutować

tutaj cały czas dyskutujemy 🙂 dobrze, że na facebooku sa oddzielne dyskusje bo byłoby nudno 🙂

Kahira napisał(a):
Witam kochane po długiej przerwie!!!
Wreszcie brzuszek zaczął mi działać. Ale się za wami stęskniłam przez ten tydzień. Chyb już nie nadrobię zaległości bo rozpisałyście się na 80 stron od mojej ostatniej wizyty. U nas wszystko w porządku. Maluch dokazuje,a ja korzystając z ładnej pogody staram się jak najwięcej czasu na powietrzu spędzać. Pozdrawiam wszystkie mamusie i ich brzusie i mam nadzieję, że już mi się nie przydarzy taki przymusowy odwyk od brzuszka.

witaj 😁 też ostatnio spędzam dużo czasu na powietrzu i na spacerach. Ale niestety daleko nie dojdę bo brzuszek mi twardnieje i kłuje...

Rozpoczęłam nową dyskusję na facebooku odnośnie bólów pleców & bioder oraz ćwiczeń w ciąży, zapraszam wszystkie Mamusie 😎 ----> Grupa Super Kobiet

Hej Dziewczyny 🙂
Miałam ciężką noc. A rano robotnicy zaczęli dach robić i było tak głośno, że o spaniu nie było mowy.
WielkaB widziałam, że stworzyłaś nowy wątek z przepisami, super 🤪
Sama tam zajrzę a jak coś mi przyjedzie do głowy to dopiszę.
Kahira super, że już jesteś 😉 stęskniłyśmy się 🤪, nawet się wczoraj zastanawiałam czy u Ciebie wszystko ok.
Kruszyna jeśli o mnie chodzi to możemy i tu i na fb rozmawiać na te same tematy. Jak się będę znała to chętnie się wypowiem a jak nie to wysłucham Waszego zdania 😁 😁 😁

Kruszynka co do szczepień dzieci to ja jestem na Tak, ale wg standardowego kalendarza szczepień. Nie chcę zintegrowanych szczepionek (czyli 3 w 1 czy 7 w 1) i chcę tylko te podstawowe, obowiązkowe. 😉

• Mamusia
Nikusia już odpoczęłam po urodzinach 🙂 ale faktycznie jest to wyczerpujące... jednak ja robię wszystkie potrawy pod siebie i męża 🙂 a do tego tego teściowa zrobiła mi ciasta które prawie całe zostały spałaszowane 🤪
w ogóle wszyscy zadowoleni 🙃

jutro wyjeżdżam 🤪 badania i zakupy 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

Vespera
Co do ćwiczeń to znalazłam coś takiego:
http://abcciaza.pl/cwiczenia-w-2-trymestrze-ciazy
znalazłam jeszcze takie na kręgosłup:
http://jejdziecko.pl/cwiczenia-na-kregoslup-w-ciazy
tu jeszcze kolejne i filmiki do tego:
http://www.w-spodnicy.pl/Tekst/Mlode-mamy/532624,1,Cwiczenia-w-ciazy--cwiczenia-w-ciazy-przyklady-.html

Urszulka to znaczy, że teściowa dobrze piecze. Mojej siostry teściowa też rewelacyjnie, jak tam idziemy na urodziny to wypieki są pycha, jedzenie zresztą też 😁
Najważniejsze, że się urodziny udały 😉
WielkaB oklaski za przepisu jedzenie 🙂 normalnie weszłam w ten wątek i aż głodna jestem 🤪 (a po śniadaniu) 😁 😁 😁

• Mamusia
jeszcze nie skaczyła dopiero zaczerłam tylko zajmuje mi to duzo czasu zanim wszystko opisze nie które mam z netu wiec jest mi łatwiej 😜 musiałam isc pranie wstawić zjeść jakieś śniadanie i dalej sie biore no sporo mi z tym zejdzie a potem bede tylko dożucać rózne przepisy jak narazie to są tylko te proste co robie na imprezy np na 18 -stkę jak ide gotowac to ludzie sobie wybieraja co chcą
teraz zabierazm sie za przystawki

Vespera napisał(a):
a propos dyskusji na facebook o bólach brzucha, pleców i bioder - przygotowałam specjalny sondaż 🙂 ciekawa jestem jak zagłosujecie 😎

zagłosowałam
a ja Ci poniżej wstawiłam linki ćwiczeń 🙂

Witajcie dziewczynki 🙂

Nie pisałam ostatnio nic, bo nie miałam humoru i nie chciałam wprowadzać smutnej atmosfery 🤢
Dziś jakoś dziwnie się czuje i brzuszek mam twardawy. I tutaj napisze o pytaniu Vespery: ja w takiej sytuacji, kiedy brzuszek pobolewa odpoczywam i pozwalam sobie doraźnie na wzięcie nospy. Jeśli chodzi o ćwiczenia to nie wykonuje żadnych, to jest dla mnie nie wskazane, słyszałam od lekarza, ze jezeli w przeszłości było poronienie to każdą następną ciążę trzeba traktować jako zagrożoną. W związku z tym nawet szkoła rodzenia nie wchodzi w grę:/ Jakoś dam radę i potoczę się przez te kilka miesięcy ze zbędnymi kilogramami.

Kasiulka
dbaj o siebie i gratuluję synka 🙂
Nikusia moja noc z niedzieli na poniedziałek była koszmarem, pełnia mnie dobiła, było tak jasno spać nie mogłam, a cały poniedziałek przechodziłam jak widmo:/ Zatem współczuje nieprzespanych nocy!
Kahira cudnie, ze Brzuszek juz ci działa 🙂 Witaj!!!

Co do urodzin to ja mam 16 stycznia, więc moze pokryją sie z urodzinkami mojego synka!

Wczoraj byłam ścieniować włosy a dziś siostra mi ufarbuje. W czwartek jadę na ślub.
Sukienki za małe, jest tylko jedna w którą spokojnie wejdę 🙂

Monika ja jak patrzę przez okno to się wydaje, że ciepło, ale wieję. Zaraz idę do sklepu to sprawdzę 🙂
Skoreczka nawet jak masz smętny nastrój to masz przychodzić na brzuszek, po to jesteśmy. !!!!!
Ja też od kilku dni marudzę i musicie to znosić 😉 a jak chcesz pogadać to masz moje gg.
Ja myślałam, że tak Cię przygotowania do ślubu pochłonęły. 😉
a ja teraz zrobiłam sobie owocową sałatkę na drugie śniadanie. Pycha.
Wczoraj z mężem wysprzątaliśmy piwnicę i jestem z tego bardzo zadowolona. Jeszcze potem wyprosił na mnie, żebym zrobiła pizzę. A że mi się nie chciało to mąż robił, ale potem poszłam mu pomóc 😉. Ja nigdy nie robiłam w domu pizzy i jak już się raz zdecydowałam, to teraz często.
A teraz lecę do sklepu a potem chyba sobie rozpuszczalną kawkę zrobię, bo padam. Najpierw spać nie mogłam a potem do syna wstawałam.

Dzięki Nikusia 🙂

Zaczął sie 6 miesiac wg usg i zaczeła się zgaga 🤢 Pewnie drugi synek też będzie owłosiony 😁 Czarne włosy u niemowlaka mnie rozczulają, choć później długo wypadają i dłużej trzeba czekać na prawdziwą fryzurkę 🙂

Zaraz wrzuce fotki nowych kaftaników, które dostałam i pieluszki tetrowe 🙂