Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Dziewczyny
Rozpisałyście się na całego 😉. Ja tak tylko na chwilkę przy kawce do komputera, bo zaraz do lekarza jadę 😉. W nocy się wyspałam, już chyba przemęczona byłam, ale jak się położyłam wczoraj o 23 to tylko raz do wc i rano o 6:30 jak mi budzik zadzwonił to z lekko wstałam 😉.
Kobzior a bierzesz magnez? Wiem, że to bardziej na łydki, ale może by pomógł i na Twoje dolegliwości?
Kruszynka to nie tylko Ty wczoraj nic nie zrobiłaś, ja też. I jeszcze skurcze miała wieczorem, 😮. Dziś trochę bardziej się wezmę do pracy, bo najpierw lekarz a potem teściowa na kawę przyjeżdża 😜
WielkaB jak się miałam KUba urodzić to moja o rok młodsza siostra bardzo się dziwiła dlaczego takie drobie jednorazówki kupujemy zamiast tetrowe pieluchy. Potem mąż stwierdził, że będzie miała dzieci to będzie mogła zdecydować czego używać a teraz my mamy i my decydujemy. 😉
Kahira u mnie wcześniej też nie wymagali (mieli żyletki) a że teraz chcą to mi wczoraj koleżanka powiedziała, bo miała listę z szpitala. Co do golenia w całości jakby miała być cesarka to w sumie racje 😜 Z lewatywą to mam identyczne zdanie, za bardzo boję się wpadki, żeby zrezygnować, już nie mówiąc, że będzie mąż ze mną. 🙃
Magditta to dziś USG skoro ważenie maluszka? Zazdroszczę, bo ja w sumie nie wiem czy teraz na wizycie mi zrobi tzn 27 czy dopiero 15.11 🥴
Do malowania łóżeczka masz jakieś specjalne farby???
Beata często jak się zbliża poród to organizm sam się oczyszcza a u mnie nic takiego nie było. I jak potem jeszcze leżałam na porodówce z 12 godzin to już lepiej że mi tą lewatywę zrobiły, nie jest super komfortowa, ale też tragedia to nie jest. Wtedy też można było się nie zgodzić. a mam w planach ogolić się sama, albo męża poprosić 😉
Anabel to u mnie mnie goliła tak dość szybko, wydawało mi się, że na pewno nie dokładnie 😮 no chyba że też żyletki wtedy jakieś super były 😁 😁 😁
Skoreczka widzisz to u Was też jednorazówki potrzebne. To u mnie też jak u Kiepskich dom, brzuch i tylko nie dres ale spodnie ciążowe lub getry. Tylko piwka brak 😁 😁 to czekamy na fotki zakupów 😉
U mnie też tak było, że wszystko przy mnie robiła położna tak, żeby mąż nie widział. Naprawdę starają się.
Pamii18 mąż nie zemdleje, zobaczysz. A każdy się boi 😉

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hej brzuszki 🙂

dziś pierwszy raz nie wstałam do toalety przez całą noc 🤪

kobzior - współczuję. Bierz magnez i może chodź na spacery przed snem? Mi pomaga.. a jak bolą biodra to robię bioderka i kółeczka.

Czy wam też ostatnio, dość nagle, urusł bardzo brzuch? Bo mi w kilka dni chyba bardzo wybił 😮

co do lewatywy to ja się nie będę decydować. Słyszałam, że jest nie wskazana. Poza tym chyba bym nie mogła się przemóc..

milego dnia 🙂

• Mamusia
Vespera chyba nawet o tym wczoraj pisałam... że wstałam rano i stwierdziłam, że brzuch mi się w piżamie ledwo mieści!!! Ogromnie mi urósł ostatnio! Szok! A to jeszcze nie koniec 😞

Co do lewatywy to mnie się przed porodem już nie przyda bo ze stresu będę już od połowy grudnia na kibelku całymi dniami siedzieć 😁 😁 😁

• Mamusia
Witam z rana 🙂
Mnie dziś pierwszy raz w ciąży złapał skurcz łydki. Straszny ból, który mnie obudził. Tak szybko się zerwałam, że brzuszek też mi stwardniał 😞 Na szczęście szybko przeszło.
Kobzior, bardzo Ci współczuję tych wszystkich bóli. I jeśli to Cię pocieszy, też miałam kilka takich strasznych nocy i przeszło mi 🙂 Mam nadzieję, że u Ciebie będzie podobnie 🙂
Co do golenia, to wczoraj zrobiłam się prawie na "zero", przed lustrem, nie było najgorzej 😉 Zobaczę jak będzie później. Ale przed porodem wolałabym sama lub "za pomocą" męża się ogolić. I tak będzie sporo innych krępujących sytuacji, więc tą zostawię dla siebie.
A jeśli chodzi o lewatywę to jeszcze nie wiem.Wiem tylko, że nie chciałabym zrobić kupki przy mężu.
WielkaB, widzę, że remont jest już na końcówce 🙂 Teraz mebelki i dodatki i w końcu odpoczniesz 🙂 I widzę, że nie jestem jedyną mamusią, która chce na początek tetrówek używać 🙂
Magditta, trzymam kciuki za Twoją wizytę 🙂 Fajnie, że zobaczysz maluszka 🙂
Vespera, pokoik pierwsza klasa 🙂 Bardzo mi się podoba. Taki stylowy.
A ja zmykam, muszę męża spakować na wyjazd. Już za nim tęsknię. Wiem, że to tylko 3 dni, dwie nocy, ale nie lubię być sama. Chyba poproszę rodziców żeby ze mną ''zamieszkali" przez te dni.

• Mamusia
no dopiero wrociłam i nic mi sie nie chce okropnie zmarzlam do tego mlody u logpedy nie chciała nic powiedzieć bo plakal oczywiscie potem wyszedl i mila tyle do powiedzenia ze ie miara ochcho 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 ide zjesc drugie sniadanie bo burczy mi w brzuchu i chyba sie poloze ale jeszcze zobacze bo mam kupe roboty 🤨 🤨 🤨 🤨 🤨

• Mamusia
Dzięki Wam za wszystkie słowa pocieszenia... Nikusia i Vespera magnez łykam - ale to i tak nic nie daje! Poza tym mój ginekolog powiedział mi, że jeśli nie łapią mnie skurcze to mam go nie brać. I niestety obawiam się, że z bólu bioder już się nie wykaraskam. Jest to głównie spowodowane moją dużą wagą + brzuch ciążowy. Dlatego gdy śpię na boku po chwili zaczyna boleć... Magditta też tak mam, że gdy więcej pochodzę lub szybszym krokiem to boli mnie dół brzucha...
Co do golenia do porodu - zdam się na męża, wolę "nie prosić się" o to na porodówce. A w kwestii lewatywy - zobaczę. Jeśli będę miała cesarkę to chyba nie jest wymagana?
Zazdroszczę Wam (w sensie pozytywnym) malowania, szykowania i meblowania pokoju dla maluszka. Ja muszę czekać z przygotowaniami na powrót do Polszy 🙃
A co do obecności męża przy porodzie - to mój będzie ze mną 😆 niezależnie czy będzie to poród SN czy cesarka 🙂 i deklaruje gotowość przecięcia pępowiny 😉

• Mamusia
kobzior ja myślę że bóle przejdą 🙂...tylko nie nadwyrężaj się... ale też nie leż za długo skoro to biodra... i bądź dobrej myśli 🙂...

ahh ja dziś do fryzjerki, mam nadzieję że fryzurka będzie mi się podobać 🙂

Monika
, ja dziś spałam w zupełnie innym pokoju (tzn w naszej sypialni na nowym łóżku) i jak mąż zasnął to szukałam go a łóżko duże i dopiero gdzieś hen na samym końcu go odnalazłam ... i zasnęłam dopiero jak miałam nogę obok jego nogi :P... cóż... więc ja też chyba nie lubię być sama 🙂

Ale ja to jestem miłośnik i całuśnik i przytulaśna jestem tak że mnie to czasem denerwuje bo wieczorami to bym tylo w ramionach męża jakiś film oglądała lub coś 🙂... ale jak będzie dzidzia to ta miłość rozłoży się na dwoje 🙂 chyba xD o ile nie podwoi się ;D i każdy będzie dostawał tyle samo co teraz 😁...

się okaże ^^

Kobzior a może sa jakieś specalne poduszki z wglębieniem na biodra? Pytałas lekarza o możliwe ćwiczenia? Albo jakieś maści? Współczuję Ci bo mnie czasami też bardzo bolą i spać nie mozna mimo że się bardzo chce 🥴

Mam wyniki glukozy - 118 🤪 Czyli nie ma problemów z cukrem. uffff 🙂

Kacha_84 napisał(a):
Vespera chyba nawet o tym wczoraj pisałam... że wstałam rano i stwierdziłam, że brzuch mi się w piżamie ledwo mieści!!! Ogromnie mi urósł ostatnio! Szok! A to jeszcze nie koniec 😞

Co do lewatywy to mnie się przed porodem już nie przyda bo ze stresu będę już od połowy grudnia na kibelku całymi dniami siedzieć 😁 😁 😁

z jednej strony cieszę się z dużego brzuszka - bo jest śliczny, okrąglutki i fotogeniczny 🙂 Ale z drugiej strony to trzeba go nosić i z nim spać, a co najgorsze wcisnąć go w ciuchy 😮

Beata to dobrze że Cie troszke uspokoiłam 🙂\\
Kobzior zdrówka!!! Ciężko mi doradzić 😮 Może więcej siedź, mnie wszystkie dolegliwości przechodzą jak siedzę i chodzę, a jak się kłade do niestety awaria organizmu i wszystko boli 🤢

Dziewczyny ile byście przed porodem nie chodziły do wc to parcie robi swoje 😜 No chyba ze ta lewatywka wyczyści całkowicie organizm 🙂

Nikusia ale zazdroszcze ci wyspania, ja spałam tylko 5 godzin i to słabiutko 😮 To czekamy na wieści jak było u lekarza 🙂

Co do brzusia to dawno mi wyskoczył dość duży, więc w ostatnim czasie nie zauważyłam wiekszej zmiany 😁 A dziś 28 tydzień 🤪 Oby do 37 tygodnia chociaż!

Wróciłam od lekarza, Wasze kciuki pomogły, bo wyniki wyszły super 🤪 jestem szczęśliwa 😁 😁 😁 dostałam jeszcze informację o nowych sposobach leczenia itd. Normalnie szok, szok 🤪
Pamii18 mój mąż był ze mną przy pierwszym porodzie a teraz na drugi też się boi. Zgadzam się jednak, że to zbliża ludzi. Tak było w moim przypadku. 😉
Kacha opowieści o kobietach wyzywających swoich mężczyzn krążą od lat, szczególnie, że nie spotyka się z tym codziennie - to są przypadki. Raczej kobiety krzyczą, to jest częściej spotykane. 🙂
Vespera mi nagle dość urósł brzuch, mam wrażenie że ostatnio to w oczach rośnie. Nawet siostra mi powiedziała, że widziała mnie w piątek a potem w poniedziałek i jest w szoku, że tak brzuszek się powiększył. 😉
Monika jak masz możliwość, ze się rodzice wprowadzą to skorzystaj. Zawsze to towarzystwo a i bezpieczeństwo 😉
WielkaB jak jesteś zmęczona to się połóż, robota nie zając nie ucieknie. Ja tak ćwiczę swoją silną wolę od czasów szpitala. 😜
Kobzior nie zawsze mąż może być, gdy jest cesarka. U mnie w szpitalu nie może. Doczytałam teraz, ze Dziewczyny to samo napisały 😉
Skoreczka wieści od lekarza są super, zresztą mam fajną lekarkę to chodzenie do niej to jest przyjemność. A do tego i wyniki ok i nowe perspektywy 🤪

Co do lewatywy to zastawiam sobie furtkę, jeśli przeczyści mnie samo to wtedy nie, ale jeśli nie przeczyści to na pewno skorzystam.

Tak też sobie pomyslałam, ze to jest ingerencja w organizm, poważna operacja i nikt nie moze byc obecny. Jak lezałam na patologii i kolezanka z pokoju zaczęła rodzić to była z mężem, jednak w momencie kiedy musieli zrobic cesarkę męża wyproszono. Tak więc jakbym ja miała miec cesarke to na pewno bede tylko ja, dzidziuś i lekarze.

• Mamusia
Nikusia wiem, że to krąży od lat a rzeczywistość jest inna ale jak to przetłumaczyć mężowi, kiedy już mu bratowa nagadała :/ 😁

Wspominałam Wam zaraz jak tylko znalazłam się na tym forum, że na grudzień jestem umówiona z położną, by szpital zobaczyć i aby odpowiedziała na wszystkie moje pytania. Ciekawe co powie o lewatywie i nacinaniu krocza...

• Mamusia
No i ja jestem zdania ze do cesarki męza nie wpuszcza Mój poród zakończył sie vacum i przy tym tez wyprosili męza wiec w sumie nie maiał mozliwosci przeciecia pępowiny no i małego zobzczył pózniej ale i tak widział go wiecej jak ja bo zabrali go do inkubatora i ja lezałam na porodówce a mąz biegał od małego do mnie i z dumą pokazywał mi zdjecia jak mały płacze w inkubatorze 😉
Ale odbiegłam od tematu chodziło o to ze vacum to nie operacja a i tak mąz nie mógł byc przy mnie ...

Kacha_84 napisał(a):
Nikusia wiem, że to krąży od lat a rzeczywistość jest inna ale jak to przetłumaczyć mężowi, kiedy już mu bratowa nagadała :/ 😁

Wspominałam Wam zaraz jak tylko znalazłam się na tym forum, że na grudzień jestem umówiona z położną, by szpital zobaczyć i aby odpowiedziała na wszystkie moje pytania. Ciekawe co powie o lewatywie i nacinaniu krocza...

To będzie dla Ciebie najlepsze źródło informacji 🙂) bo będzie dotyczyło Twojego szpitala. Pojechałabym z mężem i poruszyła też temat wyzywania na porodówce, bo Ty nie będziesz w stanie go uspokoić, ale słowa położnej potraktuje poważnie. Wiadomo, że kto jak kto ale ona coś na ten temat może powiedzieć. 😉