Skocz do zawartości

Mamusie na luty 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ja nadrabiam książkowe zaległości na zwolnieniu,ale potem wracam do pracy, o ile wszystko będzie dobrze, no a jeszcze w między czasie urlop i nareszcie wyjazd, już nie mogę się doczekać 🙂

• Mamusia
Cześć Dziewczyny,

Ja już jestem. Znowu jesteśmy tylko we trójkę. Moja rodzina już wyjechała. Pusto w domu straszliwie. Wyłam dzisiaj pół dnia... 😞 cóż... Na szczęście na koniec sierpnia jedziemy do PL, ja z Natalią na miesiąc, mąż 10 dni.

U mnie wszystko w porządku. Jestem zmęczona i nic poza tym. Tylko mnie męczy upał w zasadzie. Czasami jeszcze jest mi niedobrze, ale już coraz rzadziej.

Co do tabelki to również uważam, że to dobry pomysł. Poprzednio tez dziewczyny zrobiły, więc zawsze można było rzucić okiem 🙂

TERMIN PORODU LUTY 2011... 🙂
2011-07-31 11:55:37, 1 godzinę, 6 minut temu
Oklaski: 0 jestem w ciąży - dodaj oklask ciążowa - zabierz oklask
Witajcie dziewczyny szczerze to nie wiem dokładnie na którego lutego mam termin.....Dowiem się dopiero we wtorek mieszkam w Anglii a tu jest wszystko inaczej ,jestem w ciąży 10 tydzień i 5 dzień To już moje drugie dziecko mam chłopczyka o imieniu Kacperek ma 2,5 r pozdrawiam wszystkich serdecznie MAM NADZIEJE ŻE ODEZWIE SIĘ JAKAŚ MAMUSIA KTÓRA RÓWNIEŻ MIESZKA W WIELKIEJ BRYTANII BĘDZIE MI RAŻNIEJ ......

• Mamusia
czesc dziewczynki;0 witam nowe forumowiczki 😉 ja wlasnie wróciłam z córeczką z 8-dniowego pobytu na wsi u siostry;0 było fajnie, zlapalysmy troche swiezego powietrza i promyków słońca, ale juz troche tesknilo mi sie do domku no i do was 🙂 jutro robie badania na toxo, a we wtrorek mam nareszcie usg w 4D 😉))juz nie moge sie doczekac 🙂)) buziaki dla wszystkich ps. cos czytam,ze powstaje jakas tabelka terminów porodu-jeszcze nie wiem o co chodzi,ale moze sie polapie 😉

• Mamusia
Witajcie mamusie i brzusie 🙂 Jak Wam mija niedziela ? Ja na razie przed kompem,szukam ciekawych miejsc w Karpaczu,bo następny weekend (jeśli nie będzie zastrzeżeń) spędzimy właśnie tam. Wizytę mam dopiero 4 sierpnia a poprzednią miałam 7.07 więc troszkę mi tęskno za widokiem maleństwa,ale moja pani gin. na urlopie. Jutro następne badania robię,może teraz wyniki troszkę lepsze będą,bo poprzednie wykazały sporą anemie 😞 ale jestem dobrej myśli,bo wcinam tą okropną natkę pietruszki i czasem zmuszam się do buraczków 🙂

Hej Dziewczyny, u mnie niestety niedziela minela w pracy, ale pociesza mnie mysl, ze za dwa tygodnie tydzien urlopu, a pozniej dwa tygodnie we wrzesniu.
Ja tez jakos nie moge sie polapac z tymi tabelkami, ale wrazie czego to porod mam tak wstepnie wyznaczony na 19 lutego.
Smerfiki445 ja mieszkam w Wielkiej Brytanii, co prawda kawalek od Ipswich, ale masz racje razem razniej 🙂
POZDROWIENIA DLA MAM I FASOLEK!

• Mamusia
Witam,
Ja się z wami żegnam i życzę powodzenia. Teraz byłabym w 12 tyg ciąży... Niestety ciąża przestała się rozwijać w 9 tyg. Jestem 3 tyg po zabiegu ale dopiero teraz dziele sie z wami ta smutna wiadomością. Cały czas mezem czekamy na pierwsza miesiączkę bo chcialibysmy mieć znów naszą upragnioną kruszynkę 🙂 Zyczę wam wszystkim powodzenia!
Do usłyszenia podczas następnej ciązy 🙂

• Mamusia
Kasiu, tak bardzo jest mi przykro, nawet nie próbuję sobie tego wyobrazić, jak sie teraz czujesz.
Życzę Wam powodzenia w kolejnych staraniach i aby nastepnym razem wszystko przebiegało prawidłowo.

A my dopiero idziemy do lekarza 15 sierpnia, znowu będzie towarzyszył mi niepokój 😞

• Mamusia
Marto, tak już widocznie miało być. Ponoć przyczyną są wady genetyczne. Dziecko przestaje się rozwijać bo gdzieś coś się ze sobą nie zgrało 😞 w sumie lepsze to niż jakby miałoby się urodzić z wadą. Miejmy nadzieję że następnym razem bedzie w porządku. Fizycznie czuję się dobrze ale jest mi nadal bardzo przykro i nie potrafię się z tym pogodzić. Zadaję sobiepytanie dlaczego ja? Ale w szpitalu spotkałam się w ciągu tygodnia z tyloma kobietami w podobnej sytuacji do mojej że zaczynam się martwić co jest przyczyną tego że tak trudno niektórym zajśc w ciąże a nie mówiąc o tym jak ciężko ją donosić??? Wszystko to wina tego co jemy, tej calej chemii i konserwantów, tak myślę...
Ale najważniejsze że u was wszystko dobrze się rozwija. Cieszę się waszym szczęściem.
Pozdrawiam Kasia

• Mamusia
Witam wszystkie mamy, szczegolnie te nowe, ktore do nas dolaczyly.
U mnie byla rodzina na wkacjach, wiec nie mialam czasu tu zagladac.
Kasiu, bardzo Ci wspolczuje ale wierze, ze szybko do nas zajrzysz i pochwalisz sie, ze jestes mama, z terminem na wiosne lub lato.
Ja w poniedzialek robie wszystkie badania bo wchodze w 13 tydzien, jest ich kolo 18. W 7 tygodniu mialam robione tylko USG.
Smerfiki mialy napisac date porodu, a tu cisza.
Pozdrawiam Brzuchatki i fasolki.

• Mamusia
🙂 witamy serdecznie ,
my juz po pierwszym szpitalnym usg dzidzia zdrowa, byłam pod wrażeniem !!! widzialm na usg mózg, przepływ krwi ,słyszałam serduszko,szkoda tylko że moja dzidzia nie lubi zdjec i zawsze gdy lekarz \"strzela\" fotki ona w najlepsze się kręci ,za tydz kontrola u gin zobaczymy czy to dziewczynka czy chłopiec 😁

a co z tabelką ???

• Mamusia
Witam!
Ostatni raz tu byłam w 2010 roku jak urodziłam córcię 25 lutego. nio i znowu termin na 25 lutego 🙂 tyle że 2012 rok. jak uda się urodzić w terminie to będzie ciekawie. pierwszą ciążę przenosiłam z 17 lutego na 25 i z wywołania a teraz pasowałoby w terminie.
pozatym gratki dla wszystkich mam. :*

• Mamusia
Cześć Dziewczyny,

Witam nowe przyszłe Mamy 🙂 Może wreszcie nasze forum troche bardziej sie rozkręci 🙂
Olu, mamy ten sam termin 🙂 Tylko mi sie nie wydaje, abym dotrwała do końca. No zobaczymy.

Dziewczyny, a tak z innej beczki, przytyłyście coś? U mnie waga stoi nadal. Nie wiem czy to powód do zmartwień czy nie. Z Natalią pamietam, że przybierałam na wadze od samego początku, minimalnie, ale jednak. Teraz jest odwrotnie, a jem normalnie.

cześć 🙂
wczoraj byłam na wizycie, maluch zdrowy, pofikał nogami, trochę się powiercił i jak to określiła lekarka duża dzidzia się szykuje 🤪

co do tycia, to ja wciąż ważę mniej niż przed ciążą, ale to ze względu na wymioty, mam nadzieję, że teraz już się uspokoi i zacznę przybierać, ale widać że maluchowi nic nie brakuje skoro rośnie jak na drożdżach

pozdrawiam i co u Was? 🙂

• Mamusia
witam,ja tak samo jak tusiek wymiotowałam przez pierwsze miesiące ale dzieki bogu z 4 miesiacem minelo.Nadal odrzuca mnie zapach smażonego mięsa i ryb ,a także zapach pizzy kababu i chińszczyzny ,bez której nie potrafiłam żyć ,ale cóż dzidzia najwidoczniej nie podziela mojego smaku 🙂. na wadze nie przybieram,za to dzidzia i brzusio rośnie jak na drożdżach 😁 za tydzień kolejna wizyta u lekarza i kolejne usg ( ciekawe czy bedzie juz widac płeć ) 🙂