Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

Lady, zdecydowanie lepiej Ci w ciemnych 🙂 hehe ja blondu jeszcze nie miałam i chyba się nie skuszę.
A brwi i rzęsy mam czarne, tylko jeśli chodzi o brwi to zjebane jakieś są, bo mam te włoski długie, a ogólnie mało i jak idę do ludzi, to zawsze spryskuję patyczek do ucha lakierem do włosów i muszę te moje brwi przejechać, bo wystarczy,ze mi wiatr w twarz zawieje, albo grzywka opadnie to zaraz mam potargane i masakrycznie to wygląda haha 😁

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

lady_m4ryjane napisał(a):
Jeszcze był moment przejściowy. Proszę nie zwracać uwagi na minę jak lafirynda 😜
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/525/28090415561.jpg/][IMG]http://img525.imageshack.us/img525/809/28090415561.th.jpg[/IMG][/URL]
Ale tu to już fryzjer działał, a nie ja sama tanim kosztem 😜

fikumiku lata 90-te to już nie były 🙃 Ale fakt te loczki takie w takim klimacie wtedy nosiłam 😉

Tu nawet nieźle 🙂

• Mamusia
Tak, okres przejściowy na duży plus! 🙂 Fajna fryzura w ogóle.
Też kiedyś kochałam loki i namiętnie robiłam trwałą. Do czasu aż mi ludzie nie wytłumaczyli, ze wyglądam jak babcia :P W czasach świetności miałam prosty fryz z grzywą i tak było najlepiej.

• Mamusia
Wiesz co Astra jeśli kiedykolwiek wrócę do blondu to już wiem, że pasuje mi zimny odcień. A ja jak sama sobie farbowałam to robiłam takie ciepłe, czasem wychodziło żółtko prawie że 😜 Właściwie to nigdy nie wiedziałam co mi wyjdzie 🙂

Ludzie ja jeszcze w piżamie siedzę ☺️

No trzeba być odważnym,zeby samemu robić sobie blond 🙂 ja bym sie bała i pewnie efektem byłaby oczojebna kurczakowa żółć na głowie haha 😁

Opitoliliśmy z B po sporej misce barszczyku, zaraz bierzemy sie za sprzątanie jego królestwa 🤢 o fuck, ja już się boję 😁

• Mamusia
hej ciężarne 🙂
Żeście naskrobały a ja nie robot , tak szybko nie przeczytam. Tak tylko przeleciałam mniej więcej 😁
Zdjęcia zobaczyłam:
Kasia, w blondzie Ci najlepiej bo się bardziej wyrożniasz 🙂
Lady, hehe w tym blondzie jak miałaś włosy pokręcone- fajna grzywka 😁 ale ładniej Ci w ciemnym 🙂
Astra, słodziaczek byłaś kudłaty 😁

Ja wrociłam od gin. Dostałam ochrzan, że siedzę w domu jak leń i zadka nie ruszę, bo nic się nie potoczyło ku porodowi. Zero rozwarcia, szyjka jak była skrocona tak jest, jedyny plus że miękka i że brzuch obniżył się.
Dostałam zakaz oszczędzania się, lekarz powiedział że dziś rozwarcia nie ma ale jutro może być 🙂

Ale kiedy ja posprzątałam wczoraj i dziś mam mniej do posprzątania 😞

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
hej ciężarne 🙂
Żeście naskrobały a ja nie robot , tak szybko nie przeczytam. Tak tylko przeleciałam mniej więcej 😁
Zdjęcia zobaczyłam:
Kasia, w blondzie Ci najlepiej bo się bardziej wyrożniasz 🙂
Lady, hehe w tym blondzie jak miałaś włosy pokręcone- fajna grzywka 😁 ale ładniej Ci w ciemnym 🙂
Astra, słodziaczek byłaś kudłaty 😁

Ja wrociłam od gin. Dostałam ochrzan, że siedzę w domu jak leń i zadka nie ruszę, bo nic się nie potoczyło ku porodowi. Zero rozwarcia, szyjka jak była skrocona tak jest, jedyny plus że miękka i że brzuch obniżył się.
Dostałam zakaz oszczędzania się, lekarz powiedział że dziś rozwarcia nie ma ale jutro może być 🙂

Ale kiedy ja posprzątałam wczoraj i dziś mam mniej do posprzątania 😞

Młoda to na spacer won! Bierz kota na smycz i do lasu pospacerować ;-)

• Mamusia
izunia1986op napisał(a):
Beti21 napisał(a):
Dziękuje. A urodził się w 35 tygodniu z waga 2110. teraz jest już że mną wcześniej był na wczesniakow w inkubatorze. Miał hipotrofie płodu. cały czas ma jakieś badania itd. zobaczymy jak to będzie. dalej

Jednak to 😠Ale dobrze,ze wszystko ok.A Ty jak sie czujesz?Ale wage ma ładna jak na 35tyg.Ooooo...moze Walenty bedzie 😉A lekarze co mówia?
Wszystko bedzie dobrze-zobaczysz 😉
Nie jest już Lukaszek. a my dalej w szpitalu czekamy nato aż będzemy. mogli wyjść. Zobaczymy co jutro lekarze powiedzą.

• Mamusia
a co do samego pobytu to przyjechałam tylko na badania kontrolne na patologie ciąży zrobili mi ktg. i usg i lekarz powiedział że nie możemy czekać musimy ciąć. mamy początek hipotrofii i nie możemy czekać bo może być coraz gorzej. i o. 1:03 urodziłam Synku.

• Mamusia
obdarzona to może jakąś gimnastykę sobie zaaplikuj? 😉

Mi dzisiaj znów wyleciało coś co mi wyglądało jak czop 🤨 wtf? A tak normalnie to nawet nie mam teraz dużej wydzieliny. Była znacznie większa wcześniej. Nie wiem czy wyrobię do przyszłego czwartku z wizytą u gina i go nie zaatakuje wcześniej.

• Mamusia
Kasia, hehe no na spacer może i tak ale bez kota 🙂 z mamą 😁

Lady, no myślałam już nad gimnastyką, poszukam potem w necie. A u Ciebie rzeczywiście może czop wylatuje 🙂

Beti, To miałaś szybki zwrot akcji, pewnie byłaś w szoku..

Idę się uwalić na kanapie bo zmęczona jestem 😁

• Mamusia
To chyba trochę za szybko z tym czopem :/ 2-3 tygodnie przed porodem wylatuje najwcześniej chyba 🤨

Lady, a może to tylko taki gęsty śluz po prostu? Ja miałam wczoraj wieczorem na wkładce taką jakąś galaretkę, ale to dosłownie tylko troszeczkę i już dzisiaj nic nie mam. Też nie wiem o co kaman, ale idę w poniedziałek do gina to się zapytnę 🙂

Kasia, w tych ciemnych włosach całkiem inaczej,a le jesteś stworzona do blondu, cudne to zdjęcie 🤪

Beti, dobrze,ze wszystko się szczęśliwie zakończyło, niebawem będziecie w domku, dużo zdrówka życzę Tobie i przede wszystkim Łukaszkowi 🙂

kasia_sztuk napisał(a):
To chyba trochę za szybko z tym czopem :/ 2-3 tygodnie przed porodem wylatuje najwcześniej chyba 🤨

Lady, a może to tylko taki gęsty śluz po prostu? Ja miałam wczoraj wieczorem na wkładce taką jakąś galaretkę, ale to dosłownie tylko troszeczkę i już dzisiaj nic nie mam. Też nie wiem o co kaman, ale idę w poniedziałek do gina to się zapytnę 🙂

Ja mam taką galaretkę już od dłuższego czasu, ale to chyba nie czop, bo jeśliby to był on, to pewnie juz bym musiała rodzić, bo ileż tego moze być hehe

obdarzona, a Ty leniu patentowany, nie uwalaj się, tylko na spacerek 🙂 rozruszać pupcię 😜

• Mamusia
mam mega sajgon w domu bo właśnie wyszły kolezanki z dziecmi fotek większości nie widze bo pomimo ze wy mi zaproszenia wysyłacie to jak na nie klikam to dupa, wiec zaraz ja wam powysyłam i wy je zaakceptujecie ok?
kasia w blond super 🙂
tylko tyle
a i obdarzona nie opierdalać się biegać!!!!!

• Mamusia
hej hej laski, podczytywałam na kom, ale musiałam zdjecia ponadrabiac bo tam nie jestem zalogowana i nie widac.
fajne foty. Lady oczywiscie lepiej w ciemnych, a Kasiunia natura sie pomyliła, bo blond dla Ciebie jest.
sztunia majeczka słodziak, mnie wzieło na wspominki i mzoe tez wrzuce malusienka Zuzie 🙂 tylko czym Wy wysyłacie, ja ostatnio na imageshack nie mogłam wysłąc, tzreba sie było logowac, potem jakims cudem dorwałam linka jakiegos do zdjecia i wstawiło. ale na forum nie moge wstawic. zobacze mzoe potem jeszcze raz.

u mnie dzis noc super, tylko zaczeły mnie dopadac skurcze nóg i smieszne bo inne niz z Zuzia w łydkach tylko w stopie, np duzy palec nie a reszta tak dretwieje i skurczu dostaje. ale cwicze jak w szkole rodzenia, dzis pzrzez sen i pzrechodzi, hehe
wczoraj maz był u mojego gina i dostałam znów recepte na nystatyne i clotrimazol.na ta moja grzybice. a reszta to sa bakterie normalnie bytujace, wiec oki, bo juz sie wystarszyłam na maksa. ze antybiotyki mnie czekaja. chłopy se pogadali o mnie, hehe, gin powiedział ze nie wygladam na taka co by miała sama urodzic, hehe, ciekawe co mój mu nagadał. i mówił ze cc zrobimy, ze tyle chorób, woreczki i te zakazenia dróg rodnych i układu moczowego. och
a wczoraj mnie tak cewka moczowa na noc piekła, ze jak weszłam pod prysznic to myslałam ze wyrwe siła ja. oczywiscie nic nie pomogło, tylko gorzej podrazniłam 😞 brrrr
kurde miałam jeszcze cos wam popisac, ale nie wiem co do kogo....

• Mamusia
ewci@ a co ci gin powiedział na tą mokrą pobudkę? Co to było?

A z tym czopem to chyba mam jakąś paranoję. Ale nie było tego gówna wcześniej, a teraz takie zbite coś długiego mi się pojawiło już kurna 3 razy.

Piekę rogaliki, bo w domu nic słodkiego nie ma i chyba bym zaraz zaczęła cukier wyjadać 😉

• Mamusia
Ewcia ja przez ten program wrzucam, łatwo i szybciutko 🙂

1. Należy wejść na stronę www.tinypic.com
2. Następnie kliknąć na PRZEGLĄDAJ i wybrać zdjęcie z dysku
3. Potem trzeba kliknąć na UPLOAD NOW i PRZEPISAĆ SŁOWO Z OBRAZKA i wcisnąc jeszcze raz UPLOAD NOW izdjęcie sie wgra
4. Po tych zabiegach, trzeba poczekać aż otworzy sie nowa strona z linkiem do zdjecia...
trzeba zaznaczyć cały kod IMG Code for Forums & Message Boards
(drugi od góry)
5. ... i ten kod wkleić na stronę brzuszka

• Mamusia
Wróciłam i nadrobiłam 😉
Lady zdecydowanie lepiej w ciemnych, chociaż w tych pośrednich też spoko, a Kasia dużo ładniej w jasnych 😁 Też mam ciemne brwi i oczy i jednak lepiej mi w ciemniejszym kolorze, blond to nie było u mnie to coś 😉
Astra jaki słodki bąbel z Ciebie 😁 i kudłaty 😜 Ja do 3 roku życia wyglądałam jak chłopak.

To tak jeśli chodzi o wizytę u mnie bez zmian, mała wysoko nie śpieszy się na świat.
Obdarzona mi znowu lekarka powiedziała, żebym się oszczędzała tylko mogę męża pomęczyć 😜 Ale to chyba prze ciśnienie 90/60, bo z takim o zemdlenie nie trudno.
Mam w przyszłym tygodniu iść do szpitala na ktg, nie orientujecie się jak to wygląda, przychodzisz i normalnie prosisz o ktg? Bo żadnego skierowania nie dostałam, tylko kazała zrobić.
A i dowiedziałam się przez przypadek, że oprócz tacierzyńskiego facetowi przysługuje l4 na opiekę poporodową, nawet do 2 tygodni. Lekarz prowadzący wypisuje to po otrzymaniu dokumentacji ze szpitala. 😉