Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
jestem
obdarzona tak poźno bo moja miała urlop w Peru była, i wyzyte miałąm miec w sobotę ale samolot jej przełozyli i dzisiaj od rana zapierdziea z ciezarówkami, dopiero co wróciłam
no więc hahaha
szyjkę mam przygotowana z 12 punktów na 9- cokolwiek to znaczy, to znaczy tyle że juz blisko, dzidzia jest nisko, brzuch nisko, śmiała się że jak nic nie zacznie się dziać to 12 marca się zobaczymy, a ja się smiałam że wolałabym się jednak z nią zobaczyć, usg nie robiłysmy bo doszłysmy do wniosku że skoro tydzień temu wązyła koło 2500g to napewno urosła 200-300g, aaaaaaaaaa
i powiedziałam jej o tym dupnym lekarzu co mi fenoterol przepisał, pochwaliła mnie że nie wzięłam i nie miała tęgiej miny, ogólnie powiedziała że nie powinna ale po nim pojechała
jutro idę na konsultacje z anestezjologiem, bo teraz trzeba przed porodem jakąs kartę znieczulenia ewentualnego założyc 🙂 mam nadzieje ze ząłatwie to jutro
i pytałam o tens, powiedziała że jest spoko, ale jakby miała polecać łogodzenie bólu to lepsza jest wanna z hmmmmm inercją ? nie jestem pewna tego słowa

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Kika, do lekarza idź z tym:/ co prawda mnie też się tak zdarzało, ale Tobie chyba mocnooo bardzo:/

no powiem Ci, że się nieźle wystraszyłam
a Tobie zdarzało się po jakimś wysiłku, po chodzeniu czy jak?

Sztunia czyli Twojej gin chodziło o poród w wodzie? Dobrze zrozumiałam?

• Mamusia
Sztunia, o matko to masz ginekolożkę podrożniczkę 😁 też chcę do Peru zwłaszcza w taką pogodę polską 😁
No to co, rodzimy niedługo? hehe fajnie, już za tydzień jak się rozsypiesz będzie gitez bo donoszone 🙂 fajnie, w sumie lepsze usłyszeć takie coś , bo jest taka podjarka lekka jak wiesz , że coś może zacząć się dziać bo szyjka zmierza w dobrym kierunku 🙂

• Mamusia
Kika, tak właśnie po wysiłku. Np. pamiętam w 36 tyg jak prasowałam ciuszki prawie cały dzień ( z przerwami) ale miałam to co Ty, kuło, ciągło srało i grało 🙂
Jutro idę na nogach do koleżanki + zakupy a to jakieś 3-4 km więc jestem przygotowana na takie dolegliwości 🙂 No ale w Twoim przypadku lepiej to z lekarzem skonsultować.

• Mamusia
Kurde ja bym chciała nawet w wodzie rodzić 🙂 tak naturalnie a ulga troszkę. Ale niekoniecznie, bo czytałam albo oglądałam, nie pamiętam o babce co rodziła w wodzie. Mowiła, że miała takie w domu bole i w szpitalu, że myślała że się zesra na maxa, dali ją do wanny to mowi że zajebiście, ale po ok. 30 minutach chyba ta woda przestała dawać jej ulgę i było jeszcze gorzej 🥴

• Mamusia
Czesc dziewczyny ja tak na momencik 🙂
Przede wszystkim dziekuje za wsparcie, serio milo mi sie zrobilo jak Kasia napisala co tam z nami.
Jak juz wiecie powilam syna 😁 a wlasciwie to Go ze mnie wyrwali.. konkretniej napisze jak wroce do domu bo teraz nadaje z komory. W kazdym razie do szpitala trafilam z kolka nerkowa i zapaleniem drog moczowych a skonczylo sie na odklejonym lozysku i porodzie w mig. Masakra dziewczyny, to przed czym moge Was przestrzec to uwazajcie na uklad moczowy bo bol jest przepotworny a w polaczeniu ze skurczami nawet nieduzymi daje efekt piorunujacy po prostu. Tak Was odrobine podczytalam i widzialam, ze Kika cos narzekala na klucie dlatego przestrzegam. Makabra, cesarka w tym wypadku byla moim wybawieniem ale wiadomo ma swoje minusy.. dluzej dochodzisz do siebie i przy dzidku niewiele da sie zrobic. Eh, wiecej relacji zdam jak juz z Nim wroce bo prawie caly czas jest na obserwacji. Moje szczescie niespodziewane. No, narazie bede konczyc, ide spac i zobacze jak jutro bedzie.
Ps. 50cm/3430g /10p 🙂

• Mamusia
Oooo witaj fikumiku 🙂 to żeś kawał chłopa powiła 🙂 jak na ten tydzień to duuuży 🙂 tak mi się wydaje, moja mała spać mi nie daje, podskakuje jak chomik w karuzeli 🙂 aż flaki mnie bolą 🙂 super, że maluszek jest zdrowy i już masz Go przy sobie 🙂 życzę duuuuużo dużo zdrówka dla Was oraz wytrwałości 🙂 no i raz jeszcze gratuluję 🙂 :*
Uwalę się na lewym boku, może się troszkę uspokoi.
Dobranocka.

• Mamusia
Ale nas pogoda przywitała..........śnieg pada 😞

Ja nawet wyspana,Alan sie przeciaga.
Dzwonie do przychodni juz od 15 min.i ciagle zajete 😠

Fiku to moze sie spotkamy na porodowce,bo ja mam dzisiaj gin.i zobaczymy co tam powie ciekawego.Fajnie,ze juz masz malego obok ☺️Teraz nasza kolej 😉

• Mamusia
hej
witaj fiku ciesze się że zajrzałas i wracajcie szybko do domku
ja na sekundę bo ide się robić bo do tego szpitala jadę 🙂
no ona podróżniczka co roku własnie koło ferii gdzieś się wybiera, jak się taką pengę zbiera to można po świecie latać 🙂
Maja zdrowsza i kochana
a ja dzisiaj schiz w nocy, coś mi mokro mega się zrobiło, do tego mam różowy sluz duzo- podjerzewam że przez badanie, ale ile mi się pierdół przez to śniło to szok. Trzeba się spakować przygotowac wszystko na ostatni guzk bo zaczynam pomału wariować. i mnie wogóle nie cieszy że już mogę rodzić , ja jeszcze nie chce, przynajmniej przez dwa tygodnie 🙂

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Lady, a bez mycia to byś była nocny Marek czy co? hehe 😁

Hehe w końcu bym pewnie zasnęła, ale wolałam poczekać i się opłaciło 😉

Fikumiku: Dżony to kawał chłopa 😉 Ciekawe ile by ważył jakby do końca siedział 🙂

Nefre: Widzę na suwaczku, że się już przeterminowałaś. Kiedy u was idzie się do szpitala? Ile po terminie?

Ja mam dziś jeszcze chłopa w domu. Katar go męczy strasznie. Już przeszedł samego siebie żeby 2 choroby na raz złapać. Dobrze, że jelitówka już przeszła. Jutro już idzie do pracy. Dziś mamy dzień wylegiwania się w łóżku 😉 Zupę wczoraj ugotowałam to mogę się lenić.

• Mamusia
Cześć kochane:}
My już po wielkim finale 🙂 kurcze mój poród tragedia, ale warto było! Mały jest taki grzeczniutki, że trzeba go budzić na karmienie, taki leniuch 🙂 Daaawno mnie nie było, ale takie zamieszanie u mnie, że szok!
Tak panikowałam, a w terminie urodziłam hehe, także nie panikować kobietki!
Moja dobra rada weźcie facetów do porodu, bo ja żałuję że sama bylam, miałam straszne bóle krzyżowe, pielęgniarka mi plecy masowała, a ja błagałam o dobicie:P Pierwszy okres porodu jak jest napisane w książeczce trwał 11godz a drugi3, ale uwierzcie warto było, tak płakałam jak małego zobaczyła, że nia da się tego opisać 🙂
Wytrwałaości brzuszki:*

• Mamusia
natalla napisał(a):
Cześć kochane:}
My już po wielkim finale 🙂 kurcze mój poród tragedia, ale warto było! Mały jest taki grzeczniutki, że trzeba go budzić na karmienie, taki leniuch 🙂 Daaawno mnie nie było, ale takie zamieszanie u mnie, że szok!
Tak panikowałam, a w terminie urodziłam hehe, także nie panikować kobietki!
Moja dobra rada weźcie facetów do porodu, bo ja żałuję że sama bylam, miałam straszne bóle krzyżowe, pielęgniarka mi plecy masowała, a ja błagałam o dobicie:P Pierwszy okres porodu jak jest napisane w książeczce trwał 11godz a drugi3, ale uwierzcie warto było, tak płakałam jak małego zobaczyła, że nia da się tego opisać 🙂
Wytrwałaości brzuszki:*

Fajnie,ze juz jestescie razem 🙂

Ja wlasnie mialam dyskusje z mezem na temat naszego porodu.Jezeli bedzie sn to on idzie ze mna,a jak cc to wiadomo,ze nie.Tylko poczeka na korytarzu.Dzisiaj sie dowiemy co i jak.
Słowa mojego meza''jak bedzie taki duzy jak Niko to lepiej niech cc robia''

Natalla jak ja Ci zazdroszcze tego,ze juz masz za soba ☺️