Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mało aktywne dzisiaj coś te marcówki.
To ja też idę.
Dobranoc mamusie tulące swoje maluszki oraz mamusie z brzuszkami. Tak patrzyłam przed chwilą w lusterku na brzuszek i muszę powiedzieć, że będzie mi go brakowało 🙂 to jednak prawda, że ciąża to najpiękniejszy etap w życiu każdej kobiety 🙂
A tak sobie uświadomiłam, że ggulek wstrzeliła się idealnie w swój termin 🙂
Dobra dobranoc 🙂

• Mamusia
Pobijam rekordy w długości spania. Znów 12 godzin zaliczyłam 😁 Śniło mi się m.in., że jeździłam na spacerki z wózeczkiem z Werką 😁 I że mnie mulant dodała do znajomych na facebooku 🙃

Dziś cały dzień spędzę u rodziców, bo mój Kotuś jedzie do Warszawy po towar i stand z mojej firmy, bo są na targach i będzie im pomagał się spakować. Właśnie zgrywam "Gotowe na Wszystko" to sobie z mamą obejrzymy, bo zaniedbałyśmy ostatnie odcinki 🙂

• Mamusia
Ja też właśnie wstałam 😁 pospałabym dłużej ale kot o 8 zaczął się bawić no i tak jakoś mnie to zbudziło 😁 teraz jem śniadanie i się nudzę już 😁

Lady, nie za dobrze Ci 😁? ale coś musi być a aurze, w księżycu czy w czymś bo ja też się wysypiam ostatnio 😁 mMoże sen o Mulancie był jakimś znakiem?

• Mamusia
heloł 😉
ja też się wyspałam 🙂
tak się objadłam przed spaniem, że dziś głodu nie czuję i jestem tak pełna, że chyba dopiero późnym popołudniem coś zjem 😉
stwierdzam, że jestem uzależniona od prostownicy ale z moimi włosami inaczej się nie da 😠
wczoraj po kąpieli nic z nimi nie zrobiłam, nawet nie suszyłam a dziś nie mogę na siebie patrzeć 🥴 kręcą się, ale nie tak jak powinny
tak więc idę prostować 😉

• Mamusia
Sztunia, ahhhaaaa to takie buty 😁

Kika, noo Ty masz kręcone i prostujesz non stop a ja mam proste, gdzieś tam się podwiną czasem ale muszę mieć wyprostowane po każdym suszeniu i przed każdym wyjściem 😁 tylko, że ja to 2 minuty prostuję tak dla sprostowania 🙂

Idę do siostry dyktować dalej jej pracę bo się nie umie sama skupić i sama pisać 😁

• Mamusia
Hej 🙂
A mi się śniło, że miałam rozwarcie na 1 cm i lekarz kazał mi zostać w szpitalu, bo stwierdził, że poród się zaczyna 🤪 a tak poza tym to też nocka spokojna, tylko dwa razy wstawałam na siku 🙂
Kika ja też tak kiedyś miałam z prostownicą, że nie mogłam się bez niej obejść, a teraz jak jestem w ciąży to mam wieczny nieład na głowie 🙂 Michałowi się podoba tak więc spoko 🙂

• Mamusia
Obdarzona no mi to zdecydowanie więcej czasu zajmuje 😉
Kasiu mój niby nie narzeka ale ja się fatalnie czuję jak nie wyprostuję 😉
A co do Twojego rozwarcia to może to sen proroczy i niedługo się zacznie akcja 😜

• Mamusia
czesc dziewczyny, ja dalej w dwupaku, ale dzis miałam dziwna noc, myslałam ze sie zaczyna bo od 2 miałam jakies dziwne skurcze, regularne i dosc czesto, ale gdzies o 3:30 pzreszło. juz cuda wyprawiałam, jak chodziłam było oki, puszczało, jak tylko sie kładłam to niezaleznie od tego na którym boku czy na wznak to było xle. i mała sie nie ruszała, tylko brzuch twardy jak kamien był. ale nijak mi nie po drodze do porodu było, wczoraj sie koszmarnie czułam, maz tez brzuch go bolał i nawet jak mi sie te skurcze zaczeły to myslałam zeby tylko nie dzis, niech i maz sie wyspi jak zasnał i ... och. ale widocznie fałszywy alarm....

pytałyscie co u Izuni. pisałam do niej, odpisała:
Hej! Alanek osobno jest. Jutro może cos się wiecej dowiemy. Ja słaba jestem, ledwo chodzę. Ale juz jest lepiej niż było. Odciągam pokarm i podają butlą, a jak jest Dawid to mały pije z piersi. Ja chce już do domu. Miłej niedzieli 🙂

• Mamusia
ja też prostuję dla dobrego samopoczucia choć wiem , że robię im krzywdę. Ale w ciąży prostuję częściej ponieważ na początku jak zaszłam strasznie mi wypadały i np. na czubku mam malutko i te włosy są cienkie, liche a więc łatwiej się wyginają i sterczą więc zawsze myję, pryskam takim co daje objętość, suszę a potem prostuję 😁

Panie Boże, miej mnie w swej opiece bo nie ręczę za siebie. Jeżeli jeszcze jakaś jedna zbłąkana dusza zadzwoni do mnie i zapyta się, czy już, czy mnie coś bierze, czy mnie coś smyra, czy nie odeszły mi wody , czy aby na pewno nie rodzę, czy Filip już jest, i czy dziś urodzę czy jutro to mnie szlak trafi i na pewno nie urodzę nawet w tym miesiącu. Kurde no, ale to że każdemu mowię, że jak się zacznie to poinformuję to to niee kurwa, trzeba dzwonić i nękać. Jak poinformuję to poinformuję do jasnej cholery. Głupie ludzie porąbane psychicznie istoty psychopopirdolone na maxxa bez mozgu i to z takim tupetem że mucha nie siada.

Obiad 🤪 🤪

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Kasia, chyba nie porod to jest bo sama tak miałam że mi regularnie twardniał. Ale jak wiadomo, ja to nie wyrocznia 😁 może rodzisz 🙂
haha Marysia będzie Ferdkiem Kiepskim , cały dzień przed telewizorem w opierdzianym dresie 😁

Oł noł, to nie może wyjść dzisiaj :-) nie chcę żeby była menelskim Ferdkiem Kiepskim 🙂 i paliła papierosy marki "kiep" i piła piwo "mocny full" 🙂

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Kasia no dokładnie 😁

no na biede możesz zacząć już rodzić, wystarczy że wyprzesz o 00:01 i Marysia będzie Marysią, nie Jełopem Ferdynandem 😁

Hahaha może i masz rację 🙂 mój śluz jest brązowy, a skurcze dalej regularne hmmm 🙂 ciekawe, ale ja chce malutką 14 marca :-) może się zlituje nad matką 🙂 chociaż szczerze powiedziawszy już marzę żeby Ją przytulić nawet dzisiaj :-)

• Mamusia
Kasia ja mam takie skurcze od 2 tyg, lekarz mówił że one są przepowiadające, że jak zaczną boleć to będą te do porodu. Także tak czekam kiedy będą boleć bo już marzę o urodzeniu. dzisiaj pierwszy raz bolą mnie plecy,ale tak porządnie od 4godzin, leże,chodzę i mi nic nie pomaga. może coś się rusza? macie tak nie raz? 😞